Série pokračuje - v prodloužení jsme udolali i nepříjemnou Philadelphii...

26.10.2005, 12:00 | Aktuální téma |  redakce
 

Ve svém pátém po sobě jdoucím zápase na domácím ledě jsme přivítali silnou Philadelphii Flyers s hvězdami Forsbergem a Gagnem a také s ex-montrealským útočníkem Brianem Savagem. S Flyers nemáme doma vůbec dobrou bilanci, z posledních jedenácti zápasů (mimo dnešního) jsme zvítězili jen ve třech! Habs nastoupili, v poslední době dá se říci tradičně, se sedmi obránci, což se nakonec vzhledem k vývoji zápasu ukázalo být prozřetelné. V sestavě opět chyběli kvůli zranění Sundström a Zedník, který už by ale měl být k dispozici v dalším utkání v Ottawě.

První třetina zápasu byla hodně vyrovnaná, o čemž napovídá i poměr střel 6:6, ovšem oproti Flyers si jeden z našich pokusů našel cestu za Escheho záda. V šestnácté minutě po přihrávce Plekance vystřelil od modré Bouillon a vyražený puk dopravil do branky důrazný Dagenais, pro kterého to byl první gól v letošní sezóně. Dá se říci, že Dagenais byl v zápase velice efektivní, protože na ledě strávil něco málo přes dvě minuty a stačil se zapsat do střelecké listiny! Z první třetiny určitě ještě stojí za zaznamenání bitka Mikea Komisareka a Donalda Brasheara, za kterou inkasoval Komisarek jako iniciátor 5+2+10 minut. A právě v těchto chvílích se nám náramně hodilo, že máme v sestavě sedm obránců. Druhá třetina byla z naší strany střelecky aktivnější, ovšem góly střílel jen soupeř a oba v přesilovkách. Nejprve v šesté minutě skóroval nováček Richards a potom v minutě šestnácté ve hře 5 na 3 „náš“ Brian Savage, který tak vstřelil svůj první gól v barvách Flyers. Na obou brankách se asistencí podílel Handzuš. Nám se podařilo vyrovnat až ve třetí třetině a opět to bylo v početní převaze. Andrej Markov poslal z vlastní třetiny nepřesný pas až k Eschemu, který chtěl puk nejspíš okamžitě vyhodit z pásma, ovšem místo toho „nalil“ Ribeirovi, který si s nabídnutou šancí bravurně poradil. Druhou asistenci na tuto branku si připsal gólman Theodore. Z této části hry stojí za zmínku určitě perfektní hit Perezhogina na Primeaua, po němž se statný útočník Flyers jen těžce zvedal z ledu... Remízovým stavem skončila normální hrací doba a šlo se do prodloužení, našeho druhého v této sezóně. V něm jsme si vypracovali dvě slibné šance, vždy přečíslení dva na jednoho. No a z té druhé šance se zrodil rozhodující gól – do brejku ujeli Plekanec s Ribeirem, prvně jmenovaný nahrával do slibné střelecké pozice, ovšem Ribeiro puk nezpracoval ideálně a zdálo se, že je po příležitosti. Ovšem Ribeiro puk s chladnou hlavou podržel u mantinelu, povyjel si před bránu a střelou zápěstím nedal Eschemu šanci.

Pro Habs to bylo v pořadí sedmé vítězství, z toho šesté o gól... Takový vstup do sezóny jsme měli naposledy v roce 1982-83, kdy jsme měli po 9 zápasech 15 bodů. Při vyhlašování nejlepších hráčů zápasů všechny tři místa zaujali naši hráči v pořadí Bouillon, Markov (časově nejvytíženější hráč) a Ribeiro. Soupeře jsme opět přestříleli (29-22) a to již posedmé v sezóně, což u nás dříve nebývalo zvykem. Neklamné znamení toho, že naše hra je daleko více ofenzívnější. Nyní nás čeká ve čtvrtek zápas v „jámě lvové“ – jedeme do Ottawy, tedy k nejlepšímu mužstvu Východní konference a máme mu co oplácet.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarPrvni Ribeiruv gol to byla docela vychutnavka i kdyz Esche tomu vydatne pomohl. A ten druhy ten byl taky takove male zesmesneni Kdyz nevis co s pukem tak vystrel :-) Nesmim ale zapomenout pochvalit soupere. Gol richardse v presilovce byl v podstate do prazde a byla to nadherna kombinace Flyers. Je fakt ze vyhravame skoro vzdy o gol. Pamatuju si ze minuly rok to bylo presne na opak... vzdycky nam ten jeden blby gol chybel. Snad tuto sezonu to bude pokracovat jako dosud. Momentalne jsme prvni ve vychodni konferenci tak jsem celkem spokojeny :-)
 
AvatarNo mě z toho sestřihu nejzajímavějších momentů zápasu nejvíce zaujaly dva - jednak celá akce, která vedla k rozhodujícímu gólu (hlavně Ribeirova práce), a potom Perezhoginův "hit" na Primeaua, to si myslím troufl dost. Jinak máš pravdu, že góly Flyers vyplynuly z perfektně sehraných přesilovek, hlavně Handzuš na tom měl velký podíl.
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 26.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík