Šňůra bodovaných zápasů byla přetržena, bohužel tomu tak bylo zrovna v Torontu...

08.03.2006, 12:00 | Aktuální téma |  redakce
 

Mike <a href=Ribeiro bojuje před Belfourem." title="Mike Ribeiro bojuje před Belfourem." src="http://www.canadiens.com/_static/webUpload/news/4850_1.jpg" />24 hodin po napínavé bitvě ve Philadelphii čekalo na Canadiens tradiční derby v Air Canada Center proti místnímu Torontu Maple Leafs. A tentokrát to nebylo jen derby odvěkých rivalů, ale zároveň také hodně důležitý zápas o bytí a nebytí. V případě vítězství Habs by totiž domácí byli v dost prekérní situaci a postup do play off by pro ně byl zase o pořádný kus dále. V opačném případě by se na Montreal dotáhli na rozdíl šesti bodů a byli by stále ve hře. Bohužel pro nás nastala druhá varianta a nesplnila se tak naše včerejší přání o dalším hřebíčku do torontské rakve... Zápas by se dal charakterizovat jako vyrovnaný, nebýt tolika vyloučených na naší straně, čehož dokázali domácí bohatě využít. Z devíti přesilovek, z toho jednou 5-3 a jednou čtyři minuty 5-4, využili hned čtyři!

Naše sestava byla téměř stejná jako v předcházejících utkáních, až na jednu vynucenou změnu - zraněného Tomáše Plekance nahradil Murray. Zápas jsme začali hodně dobře, hned v šesté minutě jsme se ujali vedení. Přihrávku Radka Bonka od mantinelu tečoval před brankou Richard Zedník a bylo to 1-0. Naše radost však netrvala dlouho, hned v následující minutě načal svůj velký večer Tomáš Kaberle a vyrovnal. K tomuto gólu pak v dalším průběhu přidal ještě tři asistence a vytvořil si tak svůj osobní rekord... A to si musel nechat zrovna proti nám!

Za stavu 1-1 se nastupovalo do druhé třetiny, kdy ale začala přesilovková smršť. Hned v druhé minutě prudkou ranou z pravého mezikruží z Huetova pohledu zavěsil Sundin. Pak jsme sice čtyři oslabení, včetně již zmiňovaného 5-3, přestáli, ale páté už bylo pro nás osudné a z téměř stejné pozice jako Sundin předtím opět tvrdou ranou skóroval Wellwood. Nám se naštěstí podařilo těsně před koncem třetiny také jednu přesilovku využít a tak jsme pořád byli domácím na dostřel - pouhou jednu vteřinu před sirénou dorážel Sourayho střelu od modré Andrej Markov a upravil na 3-2. Tento přijatelný stav se nám podařilo udržet do sedmé minuty, kdy seděl na trestné Komisarek na 2+2 minuty, čehož Maple Leafs dokonale využili a rozhodli tím vlastně zápas. Nejprve při rozehrávce za brankou chyboval Huet a pro Allisona nebyl problém trefit prázdnou branku. hned vzápětí sice náš gólman svou chybu napravil fantastickým zákrokem, ale o minutu později byl už bezmocný proti tvrdé ráně Sundina, na kterou ale dobře viděl - 5-2! S trochou nadsázky se dá říci, že nám vedení NHL udělalo "medvědí" službu, protože po ocenění Hueta jako nejlepšího defenzívního hráče týdne to začalo s jeho výkony malinko skřípat... Ale pořád jsou jeho výkony na hony vzdáleny těm Theodorovým, samozřejmě v tom pozitivním smyslu. Canadiens se sice ještě podařilo výsledek zkorigovat, když se opět v přesilovce trefil dorážkou náš v posledních zápasech spolehlivý střelec Chris Higgins (v pěti zápasech šest gólů!), ale to bylo z naší strany vše. Před koncem zápasu měli ještě výbornou možnost ke skórování Bulis se Zedníkem, ale jejich nájezd bravurně zlikvidoval Belfour.

Jak už jsem se zmínil na začátku, Toronto se dotáhlo na rozdíl šesti bodů, což je sice pořád pěkný náskok, ale je tam ještě Atlanta, která má ztrátu jen tří bodů, ale má o zápas více. Prostě, už zítra v Bostonu musíme zase zabrat a aspoň bodík přivézt!

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarTeď jsem se právě dočetl, že Theodore byl vyměněn do Colorada za Aebischera! Rozumíte tomu někdo???
 
AvatarNo skoda ale nelze vyhrat vsecko. Smula ze zrovna proti Torontu jsme prohrali... Porad mame vse ve vlastnich rukou. V Bostonu to bude opet vyhecovany a vyrovnany zapas tentokrat ale verim ze stastnym koncem pro nas. Doplneni ke postaveni v tabulce - taky jsme jen 3 body za Tampou a 5 za Devils :-) Takze je ve hre 6.-12 misto. Ja chci 6-te !!!! :-)
 
08.03.2006 12:00 | reagovat
newt
Co jsem mel moznost cist nazory fanousku, tak pry utkani rozhodli hlavne rozhodci, kteri piskali hodne nekonzistentne a za stejny zakroky posilali na trestnou jen nase hrace. Tezko rict, co je na tom pravdy, ale ty reakce jsou po tomhle zapase extra znechuceny. Skoda, ze proti Flyers nechytal Danis, Huet pry proti Torontu pusobil hrozne unavene.
 
AvatarDival jsem se na videa ze zapasu a taky mi Huet pri tech golech pripadl nejaky divny... Ono mozna ani nejde o fyzickou unavu ale psychickou. Huet asi na takovy tlak neni zvykly a mel by se vice stridat s Danisem - ten jako nahradnik vzdy pusobil vic nez skvele. Nevim proc ho tam Gainey nepostavi. K tem rozhodcim - uz minule jak jsme hrali s torontem rozhodci piskali extremne pro Toronto... myslim ze to dokonce bylo v televizi. Nevim cim to je ale na takove urovni jako je NHL by to rozhodne nemelo byt. Utkani asi rozhodla chyba Hueta kdy ztratil puk za branou a Allison skoroval do prazdne a tim Toronto definitivne odskocilo na rozdil 2 golu. No nic v Bostonu VYHRAJEME !
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 18.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
  • Rika, neříká, to je jedno, ale Savard mel i ... | více
  • Parda: Ale nikdo neříká, že Savard s Pearsonem jsou ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík