To je vtip? Canadiens podlehli doma Pittsburghu!

19.03.2006, 12:00 | Aktuální téma |  redakce
 

Už to pomalu vypadalo, že postup do play-off je jasnou záležitostí, ovšem hráči Montrealu si nějak zahrávají. Dnes na domácím ledě podlehli beznadějně nejhoršímu týnu celé NHL, Pittsburghu Penguins 4:5. Do branky se podruhé postavil David Aebisher, ovšem už se mu nedařilo tolik, co v minulém utkání. V sestavě se objevili tvrďáci Garth Murray a Aaron Downey, naopak jen na tribunu usedli Todd Simpson, Alexander Perezhogin a Niklas Sundstrom. Dnes se opět ukázaly problémy v defenzívě při absenci zraněného Andreje Markova, kterého v průběhu utkání doplnil další z našich beků...

Celý zápas by se dal stručně charakterizovat jako boj domácích útočníků s mladíkem v brance Penguins Marc-André Fleurym. První třetina byla ještě poměrně vyrovnaná a přinesla velkou přestřelku. Po šesti minutách vedli hosté góly Erica Bogunieckiho a přesilovkových Ryana Maloneho 2:0, přičemž na obě trefy pittsburgských útočníků přihrával bývalý hráč Habs, zkušený John LeClair. Další tři branky si v rozmezí 7 minut připsali tři hráči Montrealu. Nejprve přihrál Francise Bouillon Janu Bulisovi a ten svým sedmnáctým gólem v této sezoně snížil na 1:2. Chvíli poté si připsal 100. asistenci v kariéře Craig Rivet, jehož nahrávku zužitkoval Garth Murray, pro něhož to byl letos druhý gól. Obrat dokonal při přesilové hře Sheldon Souray a vypadalo to, že Canadiens už svého soupeře k ničemu nepustí a zbytek zápasu si s papírově slabým soupeřem ohlídají. Bohužel, nestalo se. 23 vteřin před koncem první třetiny hosté vyrovnali a nepostaral se o to nikdo jiný, než John LeClair, jemuž přihrával Honza Melichar. Druhé dějství hry bylo velice nervózní, přineslo celkem 13 vyloučení a dva góly, po jednom na každé straně. Nejprve Sheldon Souray při přesilové hře dal svůj devátý gól sezony, přihrávali mu Alexej Kovaljov a Saku Koivu. Chvíli poté však šel na trestnou lavici za hákování Craig Rivet a Ray Whitney skóre opět srovnal. Zaujala ještě bitka Aarona Downeyho s Andre Royem, přičemž druhý jmenovaný hráč měl do vývoje zápasu ještě jednou zasáhnout. Bohužel se v těchto chvílích zranila další opra obranných řad, Francis Bouillon. Montreal měl drtivou převahu, vyčíslenou střelami na branku 19:5. Podobné to bylo i v poslední třetině, ovšem jediným střelcem se stal sváteční kanonýr Tučňáků Andre Roy a tak si hosté odvážejí z Bell Centre dva body, které jim sice vůbec nepomohou, ale Canadiens notně zkomplikují cestu mezi nejlepší osmičku východní konference.

Hvězdami utkání byli vyhášení Marc-Adré Fleury, jenž předvedl 42 úspěšných zákroků, Jehn LeClair a Ryan Malone. Pozitivem je snad jen Bell Centre, vyrodané již po 31 v řadě a Gath Murray, který gólem oslavil své 28.narozeniny, a to byl na ledě jen minutu a půl čistého času!!! Všichni hráči, s výjimkou Aarona Downeyho, který na ledě strávil také jen necelé dvě minuty, vyslali na branku soupeře minimálně jednu střelu, což je nevídaná věc. Sheldon Souray dokonce sedm, ale nebylo to nic platné. Další zápas je na pořadí v pondělí, proti jinému slabému týmu, Washington Capitals. Výhra v hlavním městě USA je bezpodmínečně nutná...
 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarNo tak už se naše situace zase malinko zhoršila, Toronto v noci vyhrálo právě v Pittsburghu a má na nás ztrátu jen 3 body... Ten domácí dvojzápas s nimi bude strašně důležitý, jestli to nezvládneme, play off je v tahu.
 
20.03.2006 12:00 | reagovat
newt
Skoda skoda skoda toho vysledku, podle vseho to byl moc pekny zapas.. ale Penguins proste musime porazet. A ztrata Bouillona by nas hodne bolela, zrovna ten jeho hit, nasledovany dovezenim puku do utocneho pasma a naservirovanim prihravky pro Honzu Bulise, to byla pohadka!
 
19.03.2006 12:00 | reagovat
PATRICK 33
Opravdu nevím proč do branky Gainey staví Aebishera,když Huet chytá naprosto skvěle.Dostat z 23 střel Pittsburghu 5 golu,to opravdu není veselé ikdyž mu občas obrana moc nepomohlo.Doufám že příští zápas bude v brance Huet,páč bez něj to asi nepůjde...
 
AvatarPo shlédnutí videa bych Aebischera zas až tak moc z těch gólů nevinil, snad jen ten přesilovkový na 0-2, ten mohl mít. Ale opět ta nedůslednost a nepokrytí hráčů od našich obránců, to je tragédie. No a o naší koncovce snad nemá smysl ani mluvit - když z drtivého tlaku a 19 střel jen za druhou třetinu dáme jeden gól, tak to hovoří za vše! Jasně, Fleurymu ten zápas perfektně sednul, ale při dvojnásobném počtu našich střel oproti Penguins to stejně naše útočníky neomlouvá. A jestli teď bude mimo hru i Bouillon, tak mám velice černé myšlenky ohledně play off. A myslím, že ani nemusím opakovat to nedoplnění mužstva před deadline nějakým solidním střelcem a konstruktivním obráncem, to je teď myslím každému jasné. Tvrdil jsem a tvrdit budu, že tím Gainey tuhle sezónu zazdil.
 
19.03.2006 12:00 | reagovat
PATRICK 33
Bohužel máš pravdu zazdil...:-( Ten přesilovkový na 0-2 mít asi mohl,kdyby se tak dlouho neválel u tyčky a vím že jen on za ty goly nemůže,ale každý letos vidí že to jde pouze s Huetem a když viděl že ikdyž přes celkem dobrej 1.zápas dostal 5 golu,tak nevím proč ho tam dával zase ač Pens jsou slabší než Canes...Fakt nechápu to uvažování v rozhodující fázi základní části...Každopádně stále věřím že i přes to všechno to Play Off uděláme.
 
AvatarProti Pens to měly být povinné body ! To je škody, to je škody... Další zápas musí chytat Huet a modlím se v návrat Markova. Jestli nebudeme porážet týmy jako Pens nebo Caps tak můžeme na play-off zapomenout. Jediné plus z dneška je prohra Atlanty a Toronta, škoda že Carolina nabodovala v Bostonu. Každopádně situace v tabulce se pro nás nijak nezhoršila. Pokud chceme play-off musíme vyhrát ve Washingtonu (a to bude problém) a den na to nás čeká veledůležitý zápas s NY Islanders... GO HABS GO
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 16.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Čekal bych, že si tady někdo rýpne do Hutsonovy ... | více
  • Hutson první zápas a první bod v NHL...smajlik. Ten ... | více
  • Ano, typove každý trochu jiny ale MM letos opravdu ... | více
  • No tak Souray byl bombarďák, co těžil z tvrdé ... | více
  • Dnes Matheson 60. bod, docela pro nekoho potichu ma ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík