Druhá výhra nad Torontem v řadě, Canadiens drží osmé místo

26.03.2006, 12:00 | Aktuální téma |  redakce
 

Podruhé během dvou dnů zavítal do Bell Centre rival z Toronta a podruhé si odvezl pořádný nášup. Po páteční prohře 1:5 dostal dnes v noci ještě o jednu branku víc. Montreal tak drží osmou příčku, poslední zajišťující postup do vyřazovacích bojů. Do sestavy se dnes nevešli z útočníků a Niklas Sundstrom a Jan Bulis, nenastoupil ani bek Mark Streit. Čtvrtý zápas v řadě kvůli zranění ramene vynechal i skvělý Francis Bouillon. V brance se objevil Cristobal Huet, který letos drží Habs nad vodou. Když si vzpomenu na některé reakce těsně po jeho příchodu, musím se smát...

Utkání nezačalo dobře, hned ve třetí minutě se totiž při vyloučení Todda Simpsona prosadil kapitán Javorových listů Mats Sundin. Odpověď domácích na sebe nechala čekat jen do deváté minuty, kdy seděl na tresté lavici Jeff O´Neil a po přihrávkách Souray a Markova skóroval Michael Ryder. Do konce druhé třetiny se pak ke slovu přihlásil dvakrát Radek Bonk, který svým třetím a čtvrtým gólem v sezoně zajistil, že montrealští hráči odcházeli do kabin s dvougólovým náskokem. Na obě branky mu přihrával Steve Begin, druhé nahrávky si připsali Andrej Markov a Aaron Downey. Zápas byl velice vyrovnaný ve všech směrech, rozdíl byl jen jediný, ovšem zásadní. Ten, že Canadiens stříleli góly. V prostřední třetině potrestali dvě vyloučení Toronta. Nejprve propálil Telqvista hrdina zápasu Andrej Markov a minutu a půl před koncem se podruhé v zápase prosadil Michael Ryder. Asistence na oba góly má zde prozměnu Chris Higgins, po jedné pak Saku Koivu a Mathieu Dandenault. Jiskřičku naděje vykřesal pro hosty v sedmnácté minutě třetí třetiny opět Mars Sundin, ovšem na více se už on ani jeho spoluhráči nezmohli. Kromě hromadné bitky, která se strhla v čase 14:02 a ve které se střetli Aaron Downey a Mathieu Dandenault s Jasonem Allisonem a Kenem Kleem. O tři minuty později pak shodili rukavice i Alex Kovaljov (!!!) a Darcy Tucker. V té době to už však bylo 6:2, protože třetí gól v sezoně vstřelil po nahrávce Tomáše Plekance Garth Murray, jenž podává dobré výkony, ovšem na ledě většinou stráví strašně málo času. Zápas tedy skončil poměrně solidním debaklem Toronta.

Skvělý výkon podal Andrej Markov, který si připsal čtyři body za gól a tři nahrávky, sekundovali mu i Radek Bonk, vyhlášený za nejlepšího hráče utkání, další dvougólový hráč Michael Ryder a samozřejmě Cristobal Huet, ale jeho chválit by asi bylo nošením dříví do lesa. Ryderovi nyní chybí již jen tři góly k překonáníparádní třicetigólové hranice, což by pro mladíka v dresu Canadiens byl velký úspěch. Další zápas čeká montrealské hned zítra v noci, kdy navštíví Pittsburgh, kde se vše točí kolem megatalentu Sydney Crosbyho. Vítězství v Pennsylvánii je více než povinné.
 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
28.03.2006 12:00 | reagovat
petr
souhlas
 
28.03.2006 12:00 | reagovat
petr
souhlas
 
27.03.2006 12:00 | reagovat
newt
Tak jsem dve videa z toho vcerejska hodil do novinek.
 
AvatarV Pittsburghu 6:5 !!! Nervy ale vyhráli jsme !!! Dohnali jsme Devils !
 
AvatarTak já jsem na to na hockeyfights.com čekal marně, je tam pořád hláška, že to bude přidáno později, ale pořád nic. Tak jsem rád, že si to mohu prohlédnout tady. Tucker je chudák, který neunesl podle mě čistý hit. Ale ta hromadná bitka byla dříve než ten Kovaljovův zákrok, ne?
 
AvatarTak musím trochu opravit svůj názor, když se na to dívám víckrát, tak ten hit nebyl až tak čistý, ale byla to asi trochu odplata za nějaký zákrok do obličeje na začátku té videosekvence.
 
27.03.2006 12:00 | reagovat
petr
Kovaljov měl loket proklatě vysoko.
 
27.03.2006 12:00 | reagovat
newt
Ten hit byl zcela otevrene proti pravidlum (loket), ale prave proto se Gainey Kovaljova zastaval - vracel Tuckerovi nefer pokus Alexe zranit. Oko za oko, zub za zub.
 
AvatarTen dvojzápas s Torontem jsme zvládnout ani lépe nemohli. Paráda. Toronto to bude mít s postupem moc těžké. Huet opět předváděl super zákroky a deptat střelce Toronta. Překvapil mě Radek Bonk že dal 2 góly mohlo by to být častěji určitě na to má - hrát dobře nejde dozadu. Markov - no comment :-) Dopředu se hodně dařilo snad to vydrží a Atlanta, Tampa a Jersey budou co nejvíc prohrávat a my bodovat. Zítra musíme konečně porazit Pittsburgh. Pak doma s Isladers bude velice klíčkový zápas a pak povinost s Washingtonem který vůbec nehraje poslední dobou špatně... Aspon 4 body musí být !!!
 
26.03.2006 12:00 | reagovat
TAURUS33
jojo do play off jedině s Huetem v brance.Markov je opravdu nejvíc,hlavně zvládnout ty 3 zápasy dokonce měsíce a bude dobře.MONTREAL FOREVER
 
AvatarMusím říct, že jsem znovu v takovou kanonádu nevěřil. O to víc je to příjemnější, ale musíme tyhle body potvrdit v dalších zápasech a konečně už proti Pittsburghu, protože letos s nima máme hroznou bilanci. Docela by mě zajímala ta hromadná bitka, protože podle výčtu trestů to bylo asi dost zajímavý. A Kovaljov taky hodně překvapil, ale je to dobře, že se umí sám o sebe postarat (jak to řekl i Gainey po zápase).
 
26.03.2006 12:00 | reagovat
newt
Na hockeyfights.com by se mely brzo objevit nejaky videa z ty bitky, taky jsem zvedavej. Jinak dvojzapas skutecne na jednicku. Ted jen aby nam ta energie konecne vydrzela. Dneska s Penguins ma jestli se nepletu nastoupit Aebischer, tak snad bude mit konecne sanci se predvest pred skvelou obranou. Markov je neuveritelnej, videli jste tu bilanci, co s nim mame? Asi 13-2-1 nebo tak nejak.
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 23.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík