Po dlouhé době prohra - z Bell Centre si odvážejí dva body Ďáblové

09.04.2006, 12:00 | Aktuální téma |  redakce
 

O senzační osmé vízězství v řadě se pokusili hokejisté Canadiens v duelu s nebezpečnými New Jersey Devils, jímž vládne v brance Martin Brodeur. Očekával se tak veliký souboj obou gólmanů, na jedné straně věhlasného Brodeura a na straně druhé největší brankářské překvapení letošní sezony, Cristobala Hueta. Domácí, které hnalo dopředu již po 61. v řadě (!!!) vyprodané Bell Centre, nemohli stále počítat se zraněným Francisem Bouillonem, místo něhož nastoupil švýcarský bek Mark Streit, a do sestavy se nevešli ani Richard Zedník, Niklas Sundstrom a Todd Simpson. Hosté přijeli v čele s Patrikem Eliášek a Scottem Gomezem, kteří hrají ve fantastické formě.

Zápas měl tři naprosto odlišné třetiny. Ta první probíhala za drtivého tlaku Montrealu, což nejlépe vyjadřuje poměr střel 16:6, ovšem hosty držel nad vodou skvělý Brodeur a tři minuty před jejím koncem se zničehonic trefil za záda Cristobala Hueta Brian Gionta. Velká šance se Habs naskytla v čase 18:05, kdy byli současně vyloučeni hned dva hráči Devils, Sean Brown a Sergej Brylin. Ovšem ani dvouminutovou přesilovku pěti proti třem domácí nevyužili. Během prvních šesti minut druhé třetiny pak odjeli na trestnou lavici tři hráči Montrealu (jediná tři vyloučení hráčů v červených dresech v utkání), ovšem ani New Jersey se nevedlo v přesilových hrách lépe, ale v této části hry měli mírnou převahu. Ta vyvrchilila přesně v půlce zápasu, když byl Huet nucen lovit ze své sítě puk po střele Scotta Gomeze. Dalších dvacet minut Canadiens bezúspěšně dobývali branku hostí, střeženou skvělým Brodeurem, až udeřili znovu Devils. Konkrétně to byl v jedenácté minutě poslední třetiny znovu Gomez a o zápasu bylo rozhodnuto. Minutu poté ještě vykřesal jiskřičku naděje Mike Ribeiro, který konečně našel recept na Martina Brodeura. Nahrávali mu dva tvrďáci, Aaron Downey a Mike Komisarek. Montreal ještě zkusil hru bez brankáře, navíc byl vyloučen Brad Lukowich a chvilku po něm Colin White a hru šesti proti třem přetavil v kontaktní gól Chris Higgins. V té chvli však už na tabuli svítil čas 19:47 a na vyrovnání zbývalo pouhých 13 sekund, což bylo už neřešitelná situace. Přímý konkurenti v boji o místa v postupové osmičce si tak z největšího města Kanady odváží oba body za výhru 3:2.

Hvězdou utkání byl vyhlášen samozřejmě Martin Brodeur, kouzelník v brance Ďáblů, jenž kryl 40 střel Canadiens. Druhý se umístil autor dvou gólů Scott Gomez a třetí Mike Ribeiro, jenž vsítil svůj letos šestnáctý gól. Co je však podle mě horší, než samotná prohra je fakt, že jsme přišli o Steva Begina. Ten si poranil levé koleno a dosud o jeho stavu nejsou žádné informace. Doufejme, že se dá co nejdříve do pořádku, je jedním ze základních stavebních kamenů týmu. Příští zápas, v rámci kterého zavítají v pondělí do Bell Centre hokejisté Ottawy, ovšem zcela určitě nestihne.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
10.04.2006 12:00 | reagovat
Jarda
Omlouvám se za zpožděný referát, ale dvě vítězství v derby během jednoho víkendu, to nešlo odfláknout jen nějakou malou oslavou :-) Teďka ještě v play-off chytit Rangers, na které bych si hodně věřil. Tam by stačiilo, aby Komi v první minutě chytnul Jágra a šedesáté ho pustil, a bude vymalováno ;-) Těším se na play-off, hlavně aby nepřišla zranění, děsím se co je se stevem Beginem... Aebischer taky výborný výkon v Ottawě, tak branka je snad vyřešená, je dobře, že Huet cítí, že mu někdo dýchá na záda...
 
AvatarNerad bych se mýlil, ale osm vítězství jsme už měli před zápasem s Devils a gól na 2-3 jsme dávali jen v přesilovce 6-4, White šel na trestnou hned vzápětí. Ale nechci dělat chytrého, to jen na okraj, každopádně jsme si zase malinko zkomplikovali cestu do play off, protože přišly opět zajímavé výsledky - Toronto vyhraje ve Philadelphii, Atlanta po té mizérii v Tampě doma rozdrtí Carolinu... Fakt nechápu. Šestý místo už je taky nějak vzdálenější, protože New Jersey včera porazili Rangers a odskočili na 4 body. Ale Ottawu bych bral, koukal jsem na ní v sobotu proti Buffalu a nic moc - pravda, chybí jim Hašek, Chára, Havlát, ale i tak by jako první tým konference měli hrát lépe než co předvedli. No a k těm domácím derby - v tom hokejovém je dobře, že v nájezdech konečně někdo Slavii klepl přes prsty, když jsme to my (Budějovice) nedokázali. Co se týče fotbalového, tak k té komedii, co předvedl rozhodčí, bych se ani nevyjadřoval. A korunu tomu nasadil Řepka, jestli tohle má být reprezentační stoper, tak to ať při nás stojí všichni svatí. A to nemluvím o jeho "chytrých" vyjádřeních v televizi, to byly fakt "perly"!
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 29.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak to Motor bohužel nedotáhl. Zase Popeláři Binec s ... | více
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík