Senzace je na světě! Po nervydrásajícím dramatu v Carolině si do Bell Centre vezeme dvě výhry a solidní náskok v celé sérii!

25.04.2006, 12:00 | Aktuální téma |  redakce
 

Ryder dostává přihrávku od Higginse, udělá dva rychlé krůčky a přesně pálí od levého kruhu - gól! Tak končí drama pondělní noci, druhého utkání v sérii Montreal - Carolina. Co původně vypadalo jako zápas snů, skončilo jako drama snů. Habs do něj vlétli hladoví po vítězství a už v páté minutě se z brejku nemýlil Honza Bulis. Další gól přidal v přesilovce Ryder a do minuty zvyšoval na 3-0 Radek Bonk švihem od modré, aby tak poslal nejistého Gerbera odpočinout si na střídačku. Kdo si v tu chvíli ale myslel, že nervózně hrající Canes šli do kolen a už se nezvednou, ten se opravdu šeredně mýlil.

Hned na začátku se trefuje Cullen a potom už se rýsuje pohroma. Carolina postupně využije obě přesilovky pět na tři: během druhé z nich nejdřív vyrovnává Whitney a potom Brind&undefined;amour v následné hře pěti proti čtyřem dokoná obrat a posílá Canes do vedení. To už se píše úvod třetí třetiny, ale Habs záhy dají najevo, že tohle si tedy nenechají líbit. Carolina je samozřejmě na koni, ale stačí dva slepené góly Kovaljova (střela pod víko z ostrého úhlu) a Zedníka (pohotová rána z podobného místa) a rázem je vedení opět na naší straně, 5-4! Po ostudné druhé třetině konečně vyrovnáváme hru a závěrečný tlak Caroliny v podstatě nepřichází. Dvě minuty před koncem ale dojde na vhazování v našem obranném pásmu a kouč Hurricanes odvážně volá Warda z branky. Prohrané buly a rázem je naděje na druhou výhru v sérii zase o notný kus vzdálenější, protože Stillman napřáhne od modré a jinak skvěle chytající Huet jeho střelu vůbec nevidí.

 Prodloužení je třešničkou na dortu infarktového zápasu. Montreal nevyužije ani jednu ze tří přesilovek a Carolina naopak nebezpečně dotírá a v podstatě nedovolí Habs založit kloudnou akci. Jediné oslabení po vyloučení Tomáše Plekance (který byl jinak v celém zápase spolu s Perezhoginem hodně vidět) naštěstí přežijeme. Minuty se vlečou, ale únava hráčů se na rychlosti hry neprojevuje - nikdo nechce zahodit těžce vybojovaný zápas. Rozhodnutí přichází až na začátku druhého prodloužení, kdy roli zachránce přebírá právě Michael Ryder. Montreal vítězí 6-5 a ujímá se v sérii vedení 2-0.

Narozdíl od útoku se nijak zvlášť nepředvedla obrana, na druhou stranu to pro naše obránce byl skutečně obrovský zatěžkávací test, protože už v první třetině se po zblokované střele zranil Souray. Dál jsem točili pět obránců a pilíř naší obrany Andrej Markov tak za zápas nabral úctyhodných osmatřicet minut na ledě. Hodně dravě se prosazoval Frankie Bouillon - zvlášť obdivuhodná byla chvilka, kdy do něj u hrazení najeli dva hráči Caroliny, ale výsledkem byli dva hráči Caroliny dole a Frankie, vyvážející puk ven jako by se nechumelilo.

Je samozřejmě trestuhodné, že jsme si celé utkání zkomplikovali ztrátou tříbrankového náskoku, ale na druhou stranu ubránit proti týmu jako jsou Canes dvě přesilovky 5 na 3 je nadlidský úkol, který se nám sice povedl v předchozím zápase, ale tentokrát to prostě nevyšlo. Do Montrealu se každopádně naši hráči vracejí jako hrdinové a je na nich, jestli slibný náskok promění v celkový úspěch proti jednomu z nejlepších mančaftů celé ligy.


 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
25.04.2006 12:00 | reagovat
GAGNER | joachym.gagne@seznam.cz
Tak tohle jsem nečekal ani já......tohle není možný :D......let's go Habs
 
AvatarPráve jsem se probudil a ještě mám zalepené oči a nejsem si jistý zda ještě opravdu nespím a nezdá se mi něco mooooc hezkého. SUPER ! Najednou jsme favoriti seriie my ! :-) Doma aspon jeden zapas vyhrajeme a pak je dorazime :-)
 
AvatarTak už jsem ready :-) a vidím že to bylo opravdu drama se vším co k tomu patří. Huet,Kovaljov,Ryder,Bulis,Plekanec atd. atd. musel bych vypsat půlku týmu, hrají v neskutečné pohodě. Super je že nehraje jen jedna lajna ale šlapě celý tým. Obrana taky válí - Bouillon je po zranění jako buldozer a betonová zeď zároveň a Dandenault se Sourayem to umí i dopředu. Dnešní zápas je mírně zkreslující protože 2x ubránit 5 na 3 proti Carolině je celkem nemožné... To že si z Caroliny povezeme 2 vítězství nečekal asi nikdo. Doufám že v těchto výkonech budeme pokračovat. Pokud ano zastavíme se v play-off hooodně daleko...
 
25.04.2006 12:00 | reagovat
Luky | lmarek@centrum.cz
Super, tak to jsem opravdu nečekal. O to je to pro mě šťastnější a příjemnější překvapení. Kluci hrajou fakt super, i když se ztratil náskok, tak to dobojovali a Ryder to celý dokonal. Máme velice slušně nakročeno do semifinále konference. Věřím, že to máme pevně v rukou a Canes pošlem na dovolenou! Doufam, že zranění Sheldona nebude nic vážnějšího. Nutno pochválit Francise, jak se zotavil po zranění, pro Tooda holt nezbývá místo (tady nutno dle mého názoru podotknout zbytečný trejd..). Věřím, že to uválčíme, vždyť v posledních letech jsou čtvrtfinále naší doménou, takže v podstatě žádné překvapení :) Však si určitě vzpomínáte medvědi co? :)
 
25.04.2006 12:00 | reagovat
GAGNER | joachym.gagne@seznam.cz
Přesně tak, jen doufám že se Sheldon moc nezranil a bude hrát i doma ...
 
AvatarHoši tak to je úplná bomba, jen to doma nepodcenit a vyhrát hned první zápas. Pokud je dáme, už jsme na 90% tam. Je dobře, že se daří opravdu celému týmu. Go Habs Go
 
AvatarTak nic nového tu psát ani nemůžu, je to prostě paráda! I když se musím přiznat, že obratu na 4-3 pro Carolinu jsem myslel, že je to náš konec. O to víc je tohle vítězství cennější, ukázali jsme, že v současnosti asi opravdu máme psychicky silný tým, podpořený výborným gólmanem. S nervama jsem na tom byl hůř spíš já, když jsem poslouchal první prodloužení. Druhé jsem vzdal... Ale pořád není nic hotové, bude to ještě hodně těžká série a důležitý bude určitě první domácí zápas, tam se bude lámat chleba. Nesmíme zapomínat, že Carolina je fakt silný soupeř a určitě nedá kůži lacino. Jenom ještě jedna poznámka - docela mě baví, jak Colorado skoro do puntíku kopíruje naše zápasy. Včera taky 3-0 vedli a taky o ten náskok přišli během druhé třetiny, aby pak v prodloužení rozhodli ve svůj prospěch. A dá se říct, že také oni rozhodně v sérii nejsou favority. Asi nás spojuje víc než jen ta výměna gólmanů...
 
25.04.2006 12:00 | reagovat
Hajdus
Proč máte špatně statistiky hráčů?
 
25.04.2006 12:00 | reagovat
Hajdus
Vždyť na oficiálních stránkách je to jinak. Myslím tím statistku po dvou zápasech playoff.
 
AvatarDíky za upozornění statitiky byl opravdu blbě. Máme novinky v systému - přidávání gólů atd. a má to ještě své mušky takže mějte slitování :-)
 
25.04.2006 12:00 | reagovat
PALO
To je uplne fuk ake su statistiky, hlavne nech vyhrame:)
 
Avatartaky dobry nazor :-)
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
  • Rika, neříká, to je jedno, ale Savard mel i ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík