Hokejový koncert v podání Habs má bohužel dva špatné konce, prohru v prodloužení a ztrátu kapitána.

27.04.2006, 12:00 | Aktuální téma |  redakce
 

Tahle prohra bolí a bolí zatraceně hodně. Třetí zápas čtvrtfinálové série s Carolinou lze shrnout do jediné věty: zasloužili jsme si v něm zvítězit. V první třetině se hrála opatrná hra a gól nepadl, ojedinělé šance spolehlivě likvidovali oba brankáři. Za Canes nastoupil mezi tyče dvaadvacetiletý Cam Ward a asi nikdo netušil, že právě on bude rozhodujícím hráčem utkání. První klíčový moment přišel v páté minutě druhé třetiny, kdy Williams sice nechtěně, ale vysokou holí ošklivě trefil našeho kapitána do tváře a na ledě se objevila krev. Koivu na střídačku doklopýtal až s pomocí sudího a byl okamžitě převezen na vyšetření do nemocnice (podle posledních zpráv snad nebylo zasaženo přímo oko - můžeme jen doufat, že nepůjde o vážnější zranění). Vyprodané Bell Centre se samozřejmě dožadovalo vyloučení hráče Caroliny, ale rozhodčí nechal incident bez trestu. Jenže rozjeté Habs tenhle moment o to víc vybudil a záhy přišla pomsta ve formě gólu Zedníka, po Ryderově šanci. Konečně 1-0!

Ale tím Habs nehodlali skončit. Dál a dál se valil jeden útok za druhým a Ward měl doslova a do písmene plnou lapačku práce. Aréna bouřila a nebýt špičkových zákroků carolinského nováčka, zápas by rozhodla právě druhá třetina. Jenže další gól už se nám vsítit nepodařilo a Canes v závěrečné třetině postupně nabrali ztracený dech. Po zahrození z několika slibných šancí pokořil Hueta až z celkem nenápadného průniku střelou mezi nohy Brind´amour. Rázem bylo po radosti a vítězná nálada zmizela jako pára nad hrncem. Ničemu nepřidalo, že čtyři minuty před koncem regulérní hrací doby vyloučil rozhodčí našeho obránce Komisarka, za zcela totožný faul vysokou holí, který vyřadil ze hry Koiva. V tu chvíli dvacet tisíc diváků vidělo rudě a mít možnost naskákat na led, pravděpodobně by sudí zlynčovali.

Oslabení jsme ovšem s vypětím všech sil hrdinně ubránili a všechny tak čekalo další náročné prodloužení. To ovšem nemělo dlouhého trvání: Plekanec byl bezdůvodně vyloučen za neexistující hákování a Souray pak v tu nejnevhodnější chvíli zlomil hůl. Nastálou situaci jsme - navzdory fantastickému zákroku Hueta - už neubránili a Carolina se po trefě Staala mohla radovat z "ukradeného" vítězství. Skvělý výkon Habs zhatil jednak nadpozemsky chytající Ward, jednak mizerná práce rozhodčích, na které je samozřejmě laciné si stěžovat, ale tentokrát už dvojí metr v posuzování faulů skutečně rval srdce každého hokejového fanouška.

Je teď na Bobu Gaineym, aby hráče udržel v soustředění a oni sami pak předvedli, že se za svého zraněného kapitána dokážou v pátečním veledůležitém zápase porvat (Koivův stav není v této chvíli přesně znám). Dnes v noci na ledě cedili pot i krev, ale hokejový osud jim tentokrát nepřál. Doufejme, že pomsta bude sladká.

 

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
29.04.2006 12:00 | reagovat
Theo | m.a.t.e.j@centrum.cz
tak uz to zas prinese smulu je to 1:2 pro nas ale nekdo uz napsal serie 2:2!Jestli dneska prohrajem tak vtom neco bude...:-(((Moh bys taky napsat ze povedem...treba se to povedlo...
 
29.04.2006 12:00 | reagovat
Theo | m.a.t.e.j@centrum.cz
nejsem povercivej ale tohle uz je po druhy a zas to prineslo smulu...!fakt stim neco udelaj jinak dostanem...nechapu proc se tam ta dvojka nahodi...jako kdyby sis to pral nebo cekal...
 
29.04.2006 12:00 | reagovat
Theo
jinak nevim jestli na ne mame vect 2:0 a pak doma to ztratit to zlomy s kazdym tymem:-(((
 
29.04.2006 12:00 | reagovat
newt
Taky me to prekvapuje, kde se tam ta dvojka vzala? Protoze to uz poctvrty vyslo. Takze Formes, koukej tam pro pristi zapasa nahodit 3-2 pro nas a potom 4-2! :)
 
AvatarVite co lidi - SERU NA VAS !!! Delejte si ty stranky sami !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
AvatarVSTAVAM V SOBOTU V 5 RANO ABYCH TAM NATUKAL TEN VYSLEDEK PROTOZE OD PULNOCI JE TO AUTOMATICKY 0:0 A TIM PADEM SE NAHOHODNE PRICTE KE STAVU SERIE JEDNICKA. JESTLI JE NEKDO TAKOVY BOREC ZE JE SCHOPNY OKAMZITE PO SKONCENI KAZDEHO ZAPASU POKAZDE DOPSAT VYSLEDEK RAD MU DAM PRISTUP DO REDAKCE. A NEVIM PROC TO NEWT JAKO JEDEN Z READAKTORU NEZAPSAL KDYZ JE SCHOPNY V 03:48 KRITIZOVAT. KAZDOPADNE POKUD JE NEKDO OCHOTNY ZADARMO A VE SVEM VOLNEM CASE DELAT TYTO STRANKY NA TETO UROVNI NA JAKE JSOU MILERAD MU TO PRENECHAM - MAM PLACENE PRACE AZ AZ.
 
29.04.2006 12:00 | reagovat
newt
Tak ted si teda sypu popel na hlavu jestli to moje rypnuti vyznelo nejak zle, ale rozhodne to bylo mysleno jen jako for!
 
AvatarDíky za info právě se to ke mě taky dostalo :-) Doufáme že to opravdu bude jen stop na 3 dny a ne déle. Do druhého kola totiž určitě postoupíme !!! 4. zápas za KOIVA !!! Pomstíme se !
 
AvatarNo tak jsem si včera na Galaxii prohlédl ten zákrok na Koiva a naprosto nechápu, proč za to nedostal Williams 4 minuty - ukázková nebezpečná hra vysokou hokejkou s krvavým zraněním. Za co jiného by chtěl rozhodčí vylučovat? Někdy se divím, jaké malé náznaky faulů se pískají a takovýto jasný prohřešek je bez potrestání. Úmysl zranit hráče v tom určitě nebyl, Williams chtěl Sakovi přizvednout hokejku, ale udělal to dost špatně a zasáhl ho do obličeje. Bude to pro nás velké oslabení a jsem moc zvědavý, jak se s tím ostatní hráči Habs poperou. Ale věřím v třetí bod, když mě tu ujistil i Formes...
 
AvatarJasně třetí bod je jistý. Nic proti Williamsovi tohle určitě nechtěl, tak se Koivovi telefonicky omluvil a ten to přijal. Tohle se prostě stává. Každopádně je to ztráta ale myslím že jsme kompaktní tým který se s tím popere a ten 3. bodík dneska v noci urve.
 
AvatarTahle prohra opravdu zamrzí zvlášť když jsme byli lepší. Vyhrát tento zápas myslím že by byla série rozhodnuta. Jeden domácí zápas ale vyhrajeme tím jsem si jistý. To byl asi pravděpodobně rozhodčí co zás už několikrát v sezóně zařízl proti Torontu a atd. Myslel jsem že takovéto "rozhodčím ovlivněné" zápasy se hrajou jen v naší extralize (a to ne v play-off) ale v NHL ??? No nic jedeme dál. Věřím že Koivu bude v pořádku a bude to jen šití. Další zápas vyhrajeme !!!
 
AvatarTeď jsem se díval na sestřih s utkání a bylo tam x našich perfektních šancí a ještě lepších zákroků golmana Canes. Canes měli aspon podle tohoto sestřihu 2 šance a to byly 2 goly...:-( jinak jsme měli velký tlak a utkání mělo skončit 4:2 nebo výše, a ne prohrou. Vše je zásluha hostujícího golmana - ten byl dneska neuvěřitelný. Čeká se na vyjádření ohledně zranění koiva... snad to dobře dopadne byla by to citelná ztráta...
 
AvatarTak podle sestřihu to opravdu vypadalo, že se hraje téměř na jednu branku, ale určitě to tak jasné nebylo. Každopádně jsme si ten zápas asi zasloužili vyhrát, na to se však nehraje a musíme se pokusit zítra. Měl jsem z toho zápasu obavy a bohužel se potvrdily. Víc mě ale mrzí to zranění Koiva, absolutně nechápu, že za to nebyl udělený ani dvouminutový trest. Jestli je tomu tak, jak to popsal Lukáš, tak je to smutný, že i v NHL se něco takového děje. Měl jsem vždycky rozhodčí z NHL za absolutní profíky, kteří dělají svou práci na 100%. Samozřejmě jsou to jen lidi, ale jestli jednou ten samý zákrok nepísknu a poté ano, je to přinejmenším divné. Jestli na to dojede zrovna Koivu, tak je to pro nás obrovská ztráta a troufám si říct, že kdyby v zápase pokračoval až do konce, tak jsme neprohráli. Ale to je samozřejmě pouhá spekulace...
 
AvatarJo a ještě jednu malou poznámku - jestli on tu prohru nepřivolal Formes, protože už včera odpoledne byl tady na stránkách napsaný stav série 2-1 pro Canadiens...
 
AvatarNo jo sveďte to na mě za všecko můžu já. Když se Vám to nelíbí tak si ty stránky můžete dělat sami :-) Můžu tam nahodit klidně původní verzi která se dělala ručně :-)
 
AvatarTak si to tak neber, vždycky si to ale trefil, i poprvé tam svítilo ještě před zápasem 1-0 v náš prospěch a to jsem se vůbec nezlobil, že to tak i dopadlo... Jenom mě to docela pobavilo, jak to vychází.
 
AvatarOk tak už se nezlobím !!! Čtvrtý zápas tam bude 3:1 a tentokrát to vyjde za to ti rucim :-) !!!
 
27.04.2006 12:00 | reagovat
Mirek
V posledenich zpravach. Saku je out pro pristich 72 hodin. Oko by nemelo byt primo zraneno ale bude na pozorovani v nemocnici pristi 3 dny. On sam rika, ze zraneni bylo neumyslné a nevini protihrace. I ze spomaleneho zaznamu je tezké videt jestli byl urcity umysl nebo jen tak spatna nahoda. ''Muzstvo by melo v patek vyhrat pro Saku'' rika jeho spoluhrac Rivet. jen je mi nepochopitelné, ze po nekolika vaznych ocnich urazech hraci maji jen polovicni ocni ochranu. Pozdrav z Montrealu
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 25.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík