První domácí zápas nevyšel úplně podle představ.

15.10.2006, 12:00 | Aktuální téma |  redakce
 

Samsonov se zasloužil svým gólem nejen o remízu, ale i o nejkrásnější moment zápasu." alt="Sergej Samsonov se zasloužil svým gólem nejen o remízu, ale i o nejkrásnější moment zápasu." src="http://www.canadiens.com/_static/webUpload/news/5250_1.jpg" />Včera v noci jsem měl letos poprvé možnost sledovat Canadiens na vlastní oči a pochopitelně jsem se moc těšil. Do Bell Centre zavítal divizní soupeř z Ottawy, kterému se prozatím moc nedařilo a tak se dalo čekat, že nelichotivou bilanci bude chtít samozřejmě napravit. Na druhé straně, Canadiens nastupovali do zápasu s úplně jinými pocity - za sebou měli tři úspěšné zápasy venku, i když ten první prohráli na nájezdy.

Habs nastoupili v této sestavě: Huet - Markov-Komisarek, Souray-Rivet, Niinimaa-Dandenault, Higgins-Koivu-Ryder, Samsonov-Plekanec-Kovaljov, Perezhogin-Bonk-Johnson, Latendresse-Begin-Downey. V první třetině jsme sice byli střelecky aktivnější, ovšem většina ze střel nebyla nijak zvlášť nebezpečná a řekl bych, že Ottawa hrozila víc. Ujala se také brzy vedení, kdy dost laciný gól vsítil v osmé minutě Hamel a nutno dodat, že tato branka padá trochu na vrub Hueta a nedůsledné obrany. Ze strany Hueta to ale byla snad jediná chybka, ve zbytku zápasu chytal spolehlivě, jak jsme byli zvyklí v minulé sezóně. Canadiens se paradoxně nejvíce dařilo po celý zápas v oslabení a při prvním z nich odvedla dvojice Higgins - Koivu výbornou práci při napadání ve středním pásmu a prvně jmenovaný perfektní střelou zápěstím nedal Emerymu v brance Senators šanci - 1:1. Bohužel, eufórie netrvala příliš dlouho, po dalších několika chybách při bránění hráčů soupeře okolo brankoviště pohodlně doklepl do poloprázdné klece Kelly a opět strhl vedení na stranu hostí - 1:2. Tímto stavem skončila první třetina, na jejímž konci se ještě strhla celkem slušná potyčka, ve které hráli hlavní roli Downey a Neil, zpočátku zdárně sekundovali Begin s Meszárošem. Bohužel, Galaxie záběry ustříhla dříve, takže úplné finále této bitky nebylo k vidění... Druhá část hry mě nijak neoslnila, popravdě řečeno si nevzpomínám na žádný opravdu hezký hokejový okamžik, který by stál za zmínku - on už jen počet střel za tuto třetinu (13) je vypovídající. Takže se hned můžeme přenést do poslední části, kdy už od začátku bylo patrné, že Habs trochu přitlačili na pilu. Nebyl to sice žádný drtivý tlak, ale rozhodně hráli důrazněji a častěji se dostávali k soupeřově brance. Dlouho to ale vypadalo, že jejich úsilí vyjde naprázdno, i když třeba šance Plekance a hlavně Johnsona po pěkném průniku Bonka byly víc než slibné. Když už jsem se pomalu smiřoval s první letošní prohrou v normální hrací době, potěšil mé oko Samsonov, který si nádherně a s lehkostí projel skoro celou útočnou třetinu, aby na závěr přidal "jesle" Emerymu - 2:2. To byl asi vůbec nejhezčí moment z celého zápasu. Do konce třetiny už se nic nestalo, i když opět po hrozných chybách některých našich beků v rozehrávce (hlavně Souray včera v tomto směru kraloval a ani Niinimaa mi nepřišel nijak jistý) to bylo na infarkt... Prodloužení žádnou vyloženě gólovou šanci nepřineslo a tak se šlo na nájezdy. Už před jejich začátkem jsem měl nemilý pocit, že nedopadnou pro nás dobře, což se bohužel potvrdilo. Ottawští Vermette a Fisher byli úspěšní, kdežto na naší straně jak Higgins, tak Koivu nikoliv, takže konečný stav byl 2:3 pro Ottawu.

Ještě bych chtěl v krátkosti říct, které věci mě osobně nejvíce zaujaly. V první řadě nástup hráčů Canadiens na ledovou plochu před vyprodaným Bell Centre - jednotlivě byli vyvoláni a za bouřlivého aplausu najížděli na led. Z toho šel až mráz po zádech, i když jsem nebyl na místě. A co se hry týče, zaujaly mě tak čtyři věci: velice dobrá hra prvního útoku, aktivita Tomáše Plekance (který jako jediný z druhého útoku byl vidět, Samsonov až tím gólem a Kovaljov mě vyloženě zklamal), výborná defenzívní hra Komisarka (hrál perfektně do těla) a pak velice dobrá hra v oslabení, kde dominovali hlavně Higgins a Plekanec, každý ale v jiné dvojici útočníků. Co mě nemile překvapilo, tak to byl výkon Souraye, protože to byla jedním slovem hrůza - nestíhal vůbec pokrývat hráče a dělal obrovské hrubky při rozehrávce. S rozehrávkou měl překvapivě problémy i Niinimaa. Celkově můžu říct, že jsem byl trochu zklamaný výkonem Canadiens, po těch úspěšných zápasech venku jsem čekal víc. Tak snad příště na Galaxii, to přijede Colorado s Theodorem a to bude určitě zajímavé...

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarJak už jsem napsal v příklepech, Rivet by měl být v pořádku, Dandenault nikoliv, místo něho bude hrát Streit. Ještě se chci zmínit o té bitce, celou jsem ji shlédl na hockeyfights.com a musím říct, že Downey byl na body lepší.
 
17.10.2006 12:00 | reagovat
petr
Dandenault má prý naprasklý vaz v koleni a to je zlé. Asi jen tak hrát nebude a bude v defenzivě chybět.
 
AvatarOd prvniho zapasu doma jsem cekal vyhru - zvlast po nasich vykonech venku a slabe forme ottawy. Ta vsak dala usmudlany gol a zachytal jim golman tak to bylo tezke. Nakonec si myslim kluci uhrali dobry vysledek i kdyz ten bodik na najezdy vzdy zamrzi. Me osobne se ty najezdy moc nelibi - nechal bych po prodlouzeni klasicky remiz a bylo by. :-)
 
16.10.2006 12:00 | reagovat
petr
Zápas jsem viděl a naprosto souhlasím s Mírou. Sourayho byl naprosto otřesný. S Rivetem jednoznačně nejhorší obrana. Naopak Markov a Komisarek paráda a Dobře hrál i Dandenault. Doufám, že jeho zranění na konci zápasu nebude nijak vážné. První útok mě potěšil zejména Higgins byl vynikající a Ryder výborně bruslil. Dobrý pocit jsem měl i ze hry Bonka a Johnsona. Naopak mě velmi zklamali kromě Markova všichni Rusové. Samsonov si to vyžehlil gólem, ale jinak bída. Chudák Pleky.
 
AvatarNo s Dandenaultem i Rivetem to prý nevypadá úplně nejlépe, myslím, že na nhl.com se už psalo, kdo je pro nejbližší zápasy nahradí. Tak nevím... Jsem rád, že můj pohled na zápas nebyl ojedinělý, jenom snad na Bonka s Johnsonem mám trochu jiný názor - až na tu velkou šanci, kterou pro Johnsona hezky vypracoval Bonk, jsem je nijak zvlášť nezaregistroval. Ale ono je to také dáno jejich úlohou na ledě coby "checking line". S Rusy souhlas, hlavně Kovaljov pro mě veliké zklamání (tedy v tomto zápase).
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 20.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík