" /> " />

Po zkrocení "Divočáků" z Minnesoty jsme dokázali otupit i "Šavle" z Buffala.

25.11.2006, 12:00 | Aktuální téma |  redakce
 

Jeden těžký zápas střídá druhý, ale Habs dokazují, že jim to prozatím problém nedělá. A na vlastní kůži se o tom přesvědčil i lídr Východní konference, Buffalo Sabres, ke kterému Canadiens v noci zavítali. Posíleni posledními výbornými výsledky (až tedy na Floridu) se vůbec nezalekli ani včerejšího protivníka, který obvykle drtí na domácím ledě své soupeře ohromnou ofenzivní silou.

V posledních dnech už se stalo téměř tradicí, že v základní sestavě se neobjevuje Niinimaa, takže to nepřekvapilo ani tentokrát. K němu si na lavičku střídavě sedne Downey nebo Murray, včera padl Černý Petr na prvně jmenovaného. To jinými slovy znamená, že Dandenault si opět vyzkoušel roli útočníka ve čtvrté řadě právě s Murrayem a Beginem. Plekanec už v druhém utkání po sobě opět nastupoval s Rusy Kovaljovem a Samsonovem v druhé lajně.

Nutno poznamenat, že Canadiens nastoupili do zápasu se sebevědomím a vůbec ne v roli nějakého obětního beránka útočných manévrů domácích Sabres. Opět se skvěle chytajícím Cristobalem Huetem za zády, což je další téměř "evergreen" posledních zápasů, podali montrealští hráči takticky výborný výkon po většinu zápasu, snad jen v druhé třetině je domácí dostali pod trochu větší tlak. Byla to také kupodivu jediná pasáž zápasu, ve které byli domácí střelecky aktivnější, i když ve finále oba soupeři vyslali na branku shodný počet 30 střel. V této souvislosti musím také připomenout, že pokud jsem vyzdvihl výkon Hueta, pak měrou stejnou si uznání zaslouží i domácí gólman Ryan Miller a tak nikoho asi nepřekvapí, že se oba dostali mezi první tři hvězdy zápasu. I díky těmto dvěma mužům skóre dlouho zůstávalo na nule. O první změnu se až v polovině druhé třetiny postaral Jaroslav Špaček, který po hezké individuální akci Campbella tvrdou ranou poprvé a naposledy rozvlnil síť za Huetem - 1:0. Ovšem hosty tato branka nepoložila a nadále hráli velmi vyrovnanou partii. Za velice dobrý výkon přišla první odměna v polovině třetí části hry, kdy opět po pěkné samostatné akci Saku Koivu zařídil rutinérsky vyrovnání - 1:1. Řekl bych, že po této brance jsme byli podstatně aktivnějším mužstvem než domácí a měli jsme také víc možností na rozhodnutí zápasu. V tomto směru vynikala naše druhá útočná řada, kdy nejprve Plekancův nájezd bravurně zlikvidoval Miller sám a po chvíli mu v další obrovské šanci této řady, tentokrát v podání Samsonova, pomohli domácí zadáci. Když se neujaly ani některé nebezpečné výpady domácích, šlo se do prodloužení, ve kterém jsou Sabres mistry. Tentokrát ovšem nepochodili, ale šance k tomu rozhodně měli. Asi největší spálil Vanek. Když už se zdálo, že dojde na samostatné nájezdy, rozjela poslední útok dvojice Kovaljov - Koivu a prvně jmenovaný předložil puk do dobré pozice z druhé vlny najíždějícímu Sheldonu Souraymu, který jednu jedinou sekundu před vypršením nastaveného času rozhodl o tom, že druhý bod si domů vezou Canadiens - 1:2.

Žádné oslavy si ale Habs neužijí, neboť už dnes v noci je čeká doma Philadelphie, která sice zatím předvádí hodně mdlé výkony, ale rozhodně jí nelze podceňovat. Doufejme, že Canadiens zopakují poslední výkony a rozradostní tak jistě vyprodané Bell Centre. 

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarBohužel, naše obavy se vyplnily, Flyers si vezou z Montrealu dva body. Po první třetině to vypadalo na naší jasnou záležitost, ale druhá byla špatná a ve třetí nás hrubou chybou v naší přesilovce srazil Souray. Kdybychom proměnili alespoň 50% ancí z první třetiny, v pohodě jsme zápas vyhráli. Ale to je kdyby...
 
25.11.2006 12:00 | reagovat
JOHN | honzik_havel@seznam.cz
Supr výsledek a už se dneska těším na TV zápas s Flyers. Jenom se trochu obávám, zda naši borci nebudou trochu unavení z náročného zápasu právě s Buffalem...Říkal jsem si, že možná zápas se šavlemi trochu "vypustíme" a budeme se soustředit na dnešní match. No uvidíme...Věřím ve vítězství ;-)
 
AvatarTaky se toho trochu obávám, už jsem to předtím psal i na fóru Galaxie. Sice jsme měli zhruba o 7 hodin méně času na regeneraci, ale jinak je to pro obě mužstva stejné, Flyers včera také hráli. Vůbec by mě nevadil podobný výsledek jako při posledním TV utkání proti Coloradu. To byla střelecká smršť. Včera jsem viděl poslední třetinu a prodloužení a náš výkon mě fakt mile překvapil.
 
25.11.2006 12:00 | reagovat
newt
Chytat by mel Aebischer, takze se mozna strelecke smrsti dockame :) Flyers jsou hodne na dne, tak doufam, ze i pres unavu dokazeme dominovat.
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 29.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak to Motor bohužel nedotáhl. Zase Popeláři Binec s ... | více
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík