V zápase dvou tváří rozhodla naše vynikající efektivita v přesilovkách.

18.12.2006, 12:00 | Reportáž ze zápasu |  redakce
 

Kapitán Habs Saku <a href=Koivu je v posledních zápasech ve skvělé formě." title="Kapitán Habs Saku Koivu je v posledních zápasech ve skvělé formě." src="http://www.canadiens.com/_static/webupload/news/5471_3.jpg" />V sobotu večer Canadiens zakončili domácí čtyřzápasový blok a to proti Pittsburgh Penguins, samozřejmě s tahákem pro mnoho fanoušků v Bell Centre - Sidney Crosbym. A nutno podotknout, že jsme domácí prostředí v této sérii využili téměř stoprocentně, protože jsme ztratili jeden jediný bod hned v úvodním utkání proti Buffalu za prohru na nájezdy!

Sobotní zápas byl, mimo jiné, také jedním velkým návratem do sestavy Habs a to v podání Chrise Higginse, který po 18-ti zápasové pauze poprvé naskočil do ostrého utkání a nakonec se jeho icetime zastavil na 15 minutách. Většinu z tohoto času strávil na svém místě v prvním útoku po boku Koiva a Rydera. Do sestavy se tím pádem nevešli Niinimaa, Downey a Murray a zraněný Begin. Naopak trochu překvapivě v ní zůstal mladík Lapierre a opět se zapsal do statistik...

Ze samotného utkání lze vypíchnout dva základní body, první a druhou třetinu, kdy každou z nich ovládlo jiné mužstvo a každé s jinou úspěšností. První třetina jasně patřila hostům, domácí přestříleli 17-3!, ale do černého dokázali zamířit díky Huetovi jen dvakrát a to se jim nakonec vymstilo. Za Huetova záda pronikl jen kotouč z hole ruského talentu Malkina a se zvukem sirény střela Nasreddina po asistenci Crosbyho, pro kterého to však byl jediný bod v tomto zápase. Jeho řadu výborně bránila naše třetí lajna Perežogin-Bonk-Johnson. Domácím se však i při té střelecké mizérii kupodivu podařilo skórovat, ovšem byla to výstavní trefa. Michael Ryder si vzpomněl na své lepší střelecké "já" a nádhernou střelou z voleje vymetl všechny pavučinky Fleuryho svatyně. Byla to zároveň naše první využitá přesilovka v tomto zápase a nebyla zdaleka poslední... Do druhé části nastoupilo v červených dresech úplně jiné mužstvo. Domácí zasypali hostujícího gólmana neuvěřitelnými 23 pokusy, k čemuž samozřejmě dopomohly i čtyři přesilové hry. Jejich využívání bylo také rozhodujícím faktorem při našem konečném úspěchu. Takže pěkně popořadě: 30.minuta - po rychlé kombinaci přesilovkového komanda zakončoval Alexej Kovaljov - 2:2; 36.minuta - při naší signalizované výhodě pohotově skóroval Saku Koivu - 3:2; 38.minuta - v přesilovce 5-3 stojí na modré sniper Sheldon Souray, což jinými slovy znamená dělovka z první - 4:2; 40.minuta - oplácíme Penguins úder těsně před sirénou a opět v přesilovce šikovně tečuje Saku Koivu - 5:2! Z takového k.o. se těžko dostává i daleko zkušenější tým, než jakým letos jsou Tučňáci. To se potvrdilo i v průběhu třetí třetiny, která byla do své poloviny celkem poklidná, poté se trochu zajiskřilo, když po faulu Souraye na Ruutu se známý finský provokatér pustil do křížku s Rivetem, za což Rivet vyfasoval 10 minut a Ruutu do konce zápasu. Možná, že to hosty povzbudilo a v 55.minutě snížili na rozdíl dvou gólů - 5:3. V poslední minutě tedy ještě zkusili hru bez brankáře, ovšem efekt to mělo úplně opačný - do prázdné klece skóroval Maxim Lapierre a bylo rozhodnuto - 6:3.

Díky čtyřem využitým početním výhodám jsme se v hodnocení této činnosti celé NHL dostali na první místo s úspěšností 23%. Když k tomu připočteme výsadní postavení Hueta v hodnocení gólmanů NHL, mohou nás čekat velmi zajímavé zítřky...

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
18.12.2006 12:00 | reagovat
newt
Zaplatpanbu, ze to Huet v te prvni tretine podrzel, jinak uz se schylovalo k vyprasku a la prubeh zapasu s Tampou. Jinak Lapierre pusobi opravdu solidne, jsem zvedavy, jak to Carbonneau vyresi, az bude Begin fit.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Pittsburgh Penguins
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 25.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík