Po debaklu v Atlantě jsme jiskřičku naděje ze St.Louis přiživili domácí výhrou proti Islanders.

15.03.2007, 12:00 | Reportáž ze zápasu |  redakce
 

Nejprve se chci omluvit za několikadenní výpadek článků k zápasům, ale jistě uznáte, že jako rodilý Jihočech jsem měl v minulých dnech úplně jiné starosti - Motor Č.B. sehrál výbornou sérii proti Slavii a já u toho samozřejmě nechtěl chybět. Nyní mám pár dní klid, takže mohu napsat několik řádků k posledním zápasům Habs a jejich vyhlídkám na letošní play off.

Konec základní části se neúprosně blíží a pro Canadiens to stále nevypadá nijak růžově. Z pětizápasového tripu jsme si domů přivezli "ranec" inkasovaných gólů a jen dva body, což je žalostně málo, zvláště, když jsme prohráli i s Rangers a Bostonem, tedy našimi přímými konkurenty v boji o postup. V Atlantě jsme "vyhořeli" jak papír a tak drobnou náplastí na bolavé duše mohlo být snad jen vítězství v St.Louis, kde jsme již vedli o tři góly, ale nakonec, jak je naším "dobrým" zvykem, jsme o vítězství museli tvrdě bojovat a zachránil nás až Kovaljovův gól z předposlední minuty zápasu. Jedním z mála světlých momentů Habs snad je momentální forma mladého Latendresseho, který v posledních třech zápasech dokázal vstřelit čtyři góly, což se při střelecké potenci Canadiens rovná téměř zázraku...

Jak už bylo řečeno, po pěti utkáních na hřištích soupeřů jsme se vrátili do Bell Centre a přivítali New York Islanders, kteří jsou na tom, na rozdíl od nás, velmi dobře, v pohodě si drží sedmou příčku a mají oproti svým konkurentům dva zápasy k dobru. Navíc, opět na rozdíl od nás, na konci přestupového období nebyli pasivní a tým řádně posílili. Takže sečteno-podtrženo, žádný lehký soupeř a pro nás naprostá nutnost bodovat! Aby těch nepříjemných zpráv nebylo málo, z důvodu nemoci či zranění nemohli nastoupit Bonk, Kovaljov a Pěrežogin, nehrál ani Samsonov... A první polovina zápasu podle toho také vypadala, Islanders byli lepší a když jsme na konci první třetiny nedokázali využít ani čtyřminutovou přesilovku, není divu, že jsme prohrávali. Navíc hned na začátku druhého dějství Souray fauloval hostující posilu Smythe, který naskočil z trestné lavice a jel sám na Aebischera. Následovalo samozřejmě trestné střílení, které tentýž hráč s přehledem proměnil a v tu chvíli se nad Canadiens stahovala nepříjemná mračna. Naštěstí se v tomto zápase nacházeli ve velice dobrém rozpoložení hlavně čtyři hráči, díky nimž jsme dokázali zápas otočit a získat nesmírně důležité dva body. Těmi dotyčnými byli Latendresse, Ryder, Kosticyn a Plekanec. Dohromady se zasloužili o všech pět našich gólů a musím říct, že hlavně Ryder s Kosticynem se mi moc líbili. Z jejich hry dokázal hodně těžit právě Latendresse. Takže nejprve po nádherném Ryderově průniku střílel téměř do opuštěné branky a potom v třetí třetině po spolupráci s Kosticynem a Plekancem bombou nedal Dunhamovi (který vystřídal zraněného DiPietra) šanci. Střela byla tak prudká, že rozhodčí si musel vzít na pomoc video. Předtím ještě Ryder sám zařídil v přesilovce vyrovnání a hostující Bergeron znovu dostal Islanders do vedení. Po vyrovnávajícím gólu Latendresseho jsme zvýšili obrátky a hned to bylo na ledě znát. O tři minuty později znovu vymyslel Kosticyn skvělou přihrávku a Higgins si před brankou věděl rady. Hosty tento gól samozřejmě trochu srazil do kolen, ale rychle se oklepali a nadechovali se k závěrečnému náporu. Ovšem na scénu opět přišel Kosticyn, který v nájezdu s Plekancem vytáhl z rukávu další geniální myšlenku a Tomáš už měl pak lehkou pozici pro skórování - 5-3! Tímto skóre zápas také skončil.

Habs dokázali, že i v silně kombinované sestavě se dá udělat dobrý výsledek, když mužstvo bojuje a jde tvrdě za svým cílem. V tomto zápase to sice platilo až od druhé poloviny, ale díky za to. I přes vítězství se ale naše pozice v boji o osmičku moc nezlepšila, neboť soupeři také vyhrávali, snad jen s výjimkou Rangers. Na postup momentálně ztrácíme dva body, ale čekají nás velice těžcí soupeři - v pátek jedeme na led výborného Pittsburghu a v sobotu nás doma čeká nesmírně důležité derby s Torontem. Kdybychom vyválčili z těchto zápasů tři body, byl by to určitě úspěch.

 

 

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
18.03.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Tak derbi vyznělo nakonec pro nás.To je super.Halák a 46 Kosticyn byli hodně vidět a to je dobře,že se ,rokie" nebojí.Moc se mi líbili.Halák je u nás jednička,je lepší Aebichera.Ten Tuckerův nájezd a Halákův zákrok-bezva.Jinej problém je postup do play off.Je to tak našlapané,až je to nepřehledné.Proti nám mluví v průměru ten zápas navíc.Nadruhou stranu ztratili Islanders,Toronto.Plně bodovali Rangers ,Carolina.Isles bez DiPietra prohrávají,jenže se asi vrátí.Tak snad-no uvidíme.Medvědi jsou hratelný soupeř,ty snad porazíme,,Lets gou HABS"
 
17.03.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Tak bohužel jsme s tučňáky prohráli.Toronto s Rangers sice taky/Rangers bod/,ale zápasy ubývají.Vidim to do play off špatně.Asi to nevyjde
 
AvatarTak podle tsn.ca nebudou proti Pittsburghu opět hrát Kovaljov, Bonk a Pěrežogin. Tak to nám pomáhej Pánbůh...
 
16.03.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Ať jde Samsonov.Jestli se mu u nás nelíbí ať jde.Může se rozehrávat 63 utkání jinde,kde budou mít s ním třeba ještě delší trpělivost. Příležitost v druhém útoku vedle Plekance a Kovaljova dostal,a že ji nevyužil, je jeho problém.Pokud mu nevoní kvalita spoluhráčů v útoku,tak musím konstatovat,že on byl ten nejhorší.Dnes na tučňáky bez rusů řikáš.No uvidíme.Potřebujem bodovat jako sůl.,,Lets gou HABS"
 
AvatarTen posledni gol a hlavne prihravka Kosticyna to byla opravdova lahudka. 2 BODY NA POSTUP. Jestli tohle neuhrajeme tak to bude mooooc velka skoda. To radsi at nam chybi 15 bodu na postup nez 2. Porad je o co hrat - KLUCI BOJUJTE. Verim vam - ono to nejak pujde !
 
15.03.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Čtyři body jsou celkem milá náplast po posledních neúspěších.Ale jsou doma a to se počítá.Nelze,ale nevidět,že s Blůsmeny jsme ztratily náskok 3-0 a s Ostrovany na začátku prohrávali po trestném střílení 0-2.Potěšující je klesající počet vyloučených v posledních zápasech.Naštěstí to vyšlo,ale silnější soupeři by nás vyhrát jen tak nenechali, měli jsme štěstí.To si přiznejme a to dvojnásobný,když se srazil DiPietro s Beginem tak jsem myslel,že náš hráč skončil.Taky golman vybíhá pomalu až k modrý???rozjetý Begin už srážce zabránit nemohl.Kosticyn,Latendresse,Lapierre začínají kousat a to je dobře.Ryder se zvedá,snad mu to vydrží proti Isles hrál dobře.I tak se bojim cokoliv typovat dopředu. Pitsburgh je silný po posílení Laraquem až moc a derbi s Torontem nemá taky jasného vítěze.Hraje se o čtyři body bude to vyhecované,skoro bych řekl mi musíme oni můžou,vzhledem k počtu odehraných zápasů.Tabulka o osmé místo je neskutečně vyrovnaná bude to loterie,kdo nakonec postoupí teď jsme pod čarou 2 body za Isles a Carolinou.Těžko říct jestli nám tak rapidně stoupla forma,kterou jsme schopni udržet,a nebo to byl jen závan.Držim pěsti,,Lets gou HABS"
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. New York Islanders
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 23.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík