Nerozhodný víkend nepřinesl žádnou změnu - stále jsme pod čarou postupu.

20.03.2007, 12:00 | Reportáž ze zápasu |  redakce
 

Na konci minulého článku jsem před dvěma víkendovými zápasy psal, že tři body by pro nás byly úspěchem. Získali jsme pouze dva a navíc to bylo až po nájezdech v derby s Torontem, což znamená, že jsme se před ně v tabulce nedostali a při stejném počtu bodů máme o zápas víc. To může hrát v konečných počtech významnou roli.

Popravdě řečeno, v pátečním zápase v Pittsburghu jsem Habs moc velké šance nedával, loňská sezóna, kdy byli Tučňáci štědrým dárcem bodů, je dávno pryč a letos naopak patří k favoritům Stanley Cupu. Zvláště, když mužstvo před uzávěrkou přestupů vhodně doplnili, mimo jiné o bitkaře Laraqua, který po většinu zápasu slovně dorážel hlavně na Lapierra, což byla zřejmě reakce na poslední zápas Habs v Pittsburghu, kdy měl náš mladíček na starost Crosbyho a nic mu nedaroval. Tentokrát mu to chtěl nejspíš Laraque spočítat i s úroky, ale Lapierre se zjevně nechtěl stát "boxovacím pytlem" pittsburghské mlátičky... Herně to v prvních dvou třetinách vůbec nebylo špatné a nebýt dvou fatálních chyb, v prvním případě ležérního přístupu tří našich bránících hráčů ke Crosbymu a v druhém případě obrovská hrubka Aebischera při rozehrávce, mohli jsme po dvou třetinách i vést. Takhle jsme "jen" dokázali smazat dvougólové vedení domácích a ještě několik výborných šancí zahodit, o čemž by mohl vyprávět hlavně Koivu. I tak to vypadalo, že bychom přece jenom mohli nějaký ten bod z Mellon Areny odvézt. Ovšem třetí třetinu jsme hrubě nezvládli a domácí nám nasázeli čtyři góly, což při našem jediném vstřeleném znamenalo nakonec celkem jasnou porážku a zbytečnou ztrátu bodu, který byl určitě na dosah.

Následující den nás doma čekalo hodně důležité derby s Torontem, umocněné tím, že oběma týmům stále jde o postup. Pro Canadiens to po páteční prohře bylo o to těžší. Hokej se nesl přesně v duchu většiny předchozích bitev těchto rivalů - hrálo se v solidním tempu, dostatečně tvrdě (což pociťoval hlavně hostující Tucker) a nechyběly ani pěkné akce. Hlavními hrdiny se na naší straně stali dva mladíci - Jaroslav Halák a Andrej Kosticyn. První z nich dokázal v základní hrací době a v prodloužení zastavit 37 střel Maple Leafs a nestačil jen na dvě. No a v nájezdech poté inkasoval ze čtyř pokusů pouze jednou, přičemž jeho rozhodující zákrok proti Tuckerovi byl vynikající. Druhý z výše jmenovaných, Andrej Kosticyn, zase vstřelil nádherný první gól zápasu a v samostatných nájezdech prokázal svou technickou vytříbenost a s přehledem zajistil pro Canadiens dva veledůležité body. Škoda jen, že Toronto si veze domů ten jeden bodík, v konečném součtu může chybět...

Do konce základní části nás čeká ještě devět zápasů a dá se říct, že máme pořád nůž na krku. Jak mi před Torontem psal Tomáš Plekanec, "pozitivní na tom všem je fakt, že i zhruba po třech měsících, co hrajeme tuhle mizérii, máme stále postup na dosah a hlavně ho máme jen ve svých rukou." S tím nelze než souhlasit a doufat, že nám postup z těch rukou neproklouzne mezi prsty.

 

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarJá se kolikrát sám sebe ptám, jestli v současné době je pro nás postup tím nejleším řešením. S takovými nevyrovnanými výkony bychom možná v play off udělali jenom ostudu. Ale na druhé straně, play off je jiná soutěž, začíná se úplně znova a možné je tam úplně všechno.
 
22.03.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
I já se bojim,aby v play off jsme nebyli trapní.Rozhodně vedení nedalo žádnej impuls,aby se to mohlo rapidně zlepšit.Posily vlastně nepřišly/Georghese zatim jako výraznou posilu nepočítám/,navíc vyplujou nějaké info z kabiny.Teď,že byly neshody mezi Rivetem a Carbonnau a proto šel.Bůh ví jak to tam opravdu je,to se nedovíme.Náskok jsme promrhali,už mohl být klid.Na druhou stranu je to tak vyrovnané a soupeři hrají tak nevyrovnaně.Kupříklad -po mizerii jedou teď Rangers ,Philla by mohla vyprávět, uvadá Isles.Toronto hraje taky líp a Carolina uštědří výprask Ďáblům.Nikdo vlastně pořádně neztrácí body.Bude to těžké se tam dostat a neudělat ostudu.
 
21.03.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Tak dva body s Bostonem.Jarda vychytal 0 a první hvězda zápasu.Co dodat.Drží nás v postupových vodách.Fakt mám radost.I když tabulka je ještě nepřehlednější a vzhledem k odehraným zápasům jsme na tom hůř než soupeři.Sázkaři aby se zbláznili.Opravdu si netroufám typovat,kdo nakonec postoupí.Další mač je v Bostonu a vůbec to nebude jednoduché.Samsonova Carbonnou nepostavil a udělal dobře,nehrál ani Georghes.Ten se snad za čas chytí.A co je překvapující,že nefaulovali.Jeden vyloučený za celý zápas.To jsme neměli hodně dlouho.Nutno dodat,že tudy vede cesta,z těch přesilovek jsme dostali už dost golu.Statistiky v tomto ohledu, jestli jsme nebo nejsme ,jedním z nejlepších mužstev ,mě nezajímají.Hrát bez faulů.Jak je vidět, jde to.Halákovi držim pěsti,aby vydržel-výborně.
 
AvatarAle jo, Halákovi se poslední dva zápasy vydařili, to je pravda. Jinak ale první třetina s Bostonem nebyla o ničem, až od druhé jsme začali trochu hrát a vytvářet si solidní šance. Ale to proměňování, to byl děs - Kovaljov čtyři šance, z toho dvě 100% tutovky, o Beginově šanci ani nemluvím... Jestli takhle budeme hrát v Bostonu, prohrajeme.
 
21.03.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
V Bostonu to opravdu bude mela.Budou nám to chtít vrátit. Navíc jsou 7 bodů za námi a jestli chtějí do play off,tak musí hrát.Hokej to byl slapší.Odpoledne jsem kousek sledoval mač Pardubic a Budějovic a to mělo daleko větší obrátky .Navíc nám Thomas zase chytil jistej gol.Tušim Kovaljov nebo ,kdo to byl.To byl zákrok dne.I tak ti to podtrhnu,nebylo to nic moc, dokonce jsem u toho chvílema spal.Boston je relativně slabší soupeř,byť každým rokem se lepší,jenom pohled na rozjetého Cháru ve mě budil mrazení.U nás,ale neni potřebná forma.Mladí se sice činí,s nimi ještě Pleky,Koivu je teď lepší a několik dalších. Nakonec musím vzít svá slova zpět ,celkem i ten Bonk je teď opora.Kovaljova nepoznávám ,Higgins jel včera sám na golmana a zase nic.Ten už si pořádně nevěří.Nedal by, ani kdyby snad byla brána prázdná.Snahu mu neupírám, je vidět,že chce, ale někdo ho uhranul nebo co.Jediná naše naděje je Halák.Fakt ten kluk má u mě respekt,lepší se každym zápasem.Musíme se zlepšit,ale dost pochybuju,že se tak stane.V play off takhle hrát nemůžem.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Toronto Maple Leafs
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 20.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík