Habs dokázali ubránit nebezpečného Ovečkina a šance na play-off tak stále žije.

25.03.2007, 12:00 | Reportáž ze zápasu |  redakce
 

Po vítězství nad Washingtonem v poměru 4:1 natáhli hokejisté Montrealu svou letošní nejdelší šňůru domácích triumfů již na šest utkání za sebou. Hlavní hvězdou střetnutí se stal ruský technik Alexej Kovaljov, jenž se poprvé v dosavadním prOvečkin byl v utkání dokonale střeženůběhu sezony dvakrát střelecky prosadil a po zápase rozdával fanouškům vzdušné polibky. "Byli úžasní, chtěl jsem jim to nějak vrátit," smál se Kovaljov.

Skóre utkání doznalo první změny již v 6. minutě, kdy se trefil hostující kapitán Chris Clark. Úvodní gól však bylo vše, co Washington v zápase předvedl a nespasil je ani jejich nejlepší útočník Alexander Ovečkin. V dalším průběhu se totiž dokázali prosadit pouze hráči Canadiens.

Obrat ve vedení nejprve zařídil již zmiňovaný Alexej Kovaljov svými brankami z 9. a 30. minuty utkání. Necelých šest minut po něm se z trefy mezi tři tyče radoval také český útočník ve službách Habs Tomáš Plekanec. Zvrat ve vývoji utkání pak završil v poslední části hry, přesněji v 55. minutě, Michael Ryder, jenž tak hráčům týmu z hlavního města USA zhasil i poslední jiskřičky nadějí na případné zdramatizování závěru utkání.

Skvělý výkon podal v brance Canadiens také slovenský brankář Jaroslav Halák, jenž zlikvidoval 27 střel a počtvrté za sebou vychytal vítězství, což byla také sedmá výhra z celkových jedenácti startů po povolání do prvního týmu Montrealu z farmy v Hamiltonu.

"Momentálně se nám daří, ale realita je bohužel taková, že musíme sledovat i výsledky ostatních zápasů," konstatoval kapitán Saku Koivu s odkazem na postavení v tabulce, kde Montrealu patří nepostupové deváté místo se stejným počtem bodů, jako má osmá Carolina.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
28.03.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Nestačim se divit.Ten obrat.Vidina play off je již na dosah,byť další zápas je v Ottawe.Ale i tak, kdo by vsadil na tak úspěšnou serii.Zápas s Rangers jsme rozhodli v prostřední třetině,kdy jsme soupeři nasázeli pět golů a Lundqvist si šel dát pohov na střídačku.Všechno začal Kovy.Je vidět ,když se trefí dostane chuť do hokeje a včera byl neudržitelný.S ním hvězda zápasu kapitán Koivu, který měl prsty ve čtyřech našich golech.Halák chytal spolehlivě,za goly myslim nemohl.Jsme v osmičce a Ottawa před námi.Jsem zvědav s jakou taktikou vyrukuje Carbonnau.Chce je to porazit.K dispozici má být Huet,ale já bych vsadil na Jardu.Už proto ,že je rozchytaný a spoluhráči mu věří.
 
AvatarV tomhle zápase mě Ryder znovu utvrdil, že má jednu z nejlepších střel zápěstím z celé NHL. Mezi hráči Canadiens tedy rozhodně, sekundovat by mu možná mohl Kovaljov.
 
27.03.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
No ,hlavně aby Ryder tu svou střelu zápěstim použil proti Rangers.Ti jsou jak znovuzrození a znovu vyhráli.Ještě boda dovolili Isles.Konečně trochu hrajem a soupeři ne a ne ztrácet body.Jágr a spol. nehrají nijak závratně, když se nenechají zbytečně vylučovat tak by to mělo jít.Držim pěsti.
 
26.03.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Nemůžeme nadávat.Slibnej náskok do PO jsme prohospodařili a jistej postup se stává složitým.Je obdivuhodná hra soupeřů,kteří se zlepšili na úroveň nejlepších mužstev a vůbec vlastně neztrácí body.Začnu věřit na zázraky,vždyť i včera Newyorské derbi skončilo vzornou dělbou bodů.Do konce základní části zbývá odehrát zhruba osm utkání a první příležitost někoho oloupit o body jsou Rangers.Rozhodně Jágrova družina k poražení je ,a ani její lídr není v optimální pohodě.Doufám,že se na nás nechytí a bez problému je uděláme.Hlavně žádné experimenty.Do brány Halák a složení útoků jako ve Washingtonu,kde to fungovalo.Tak do toho!!
 
25.03.2007 12:00 | reagovat
gagner | jan.kolar@hornets-team.com
Skvělý ! jen aby to vydrželo a začali prohrávat i naši soupeři :)) Dneska už to začíná .. NYR vs. NYI
 
25.03.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Ano skvělý.Zázrak, po šesté v řadě jsme vyhráli, ačkoliv předtím byly výsledky děs a hrůza.Soupeři hrajou taky zázračně.Přestaly ztrácet body,takže jsme na tom několik kol téměř stejně.Vlastně ne vim komu v New Yorském derbi budu přát.Nám by vyhovovalo ,kdyby nebral body nikdo.S Rangers pak hrajem příští zápas.Ti hráli hrozně,ale v posledních zápasech jsou ,jak když je pokropí živou vodou.Musíme je porazit ,mělo by to jít.Konečně zabral Kovy.Snad mu to vydrží,potřebujeme jeho nápady a goly.Včera ho to vysloveně bavilo.Jarda Halák se už natrvalo zabydlel v bráně,počíná si jistě a má velkou zásluhu na uklidnění celého mužstva.Roste z něj nový Patrik Roy.Jen tak dál.Nebude to procházka růžovim sadem,ale rozhodně možnost zahrát si PO je stále živá.Tak ,,do toho HABS."
 
AvatarTak newyorské derby 2:1 pro Rangers ale V PRODLOUŽENÍ takže pro nás nejhorší možný výsledek. Body berou oba. Naše super šňůra vítězství je nám na dvě věci když soupeři berou body jako my... No nevím jak to dopadne... snad nám někdo ze soupeřů odpadne nebo jinný pomůže :-)
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Washington Capitals
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 29.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak to Motor bohužel nedotáhl. Zase Popeláři Binec s ... | více
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík