Canadiens se podařil husarský kousek, z montrealského ledu odchází poražen lídr NHL.

01.04.2007, 12:00 | Reportáž ze zápasu |  redakce
 

Již 99 utkání v řadě bylo v Montrealu vyprodáno. A právě utkáním s pořadovým číslem Wayne Gretzkyho byl duel mezi Montrealem a Buffalem. Domácím šlo o všechno, každé zaváhání by znamenalo téměř jistý neúspěch v boji o play-off.Habs přehráli na svém ledě lídra celé NHL

Montreal nebyl sice na ledě lepším týmem, bylo to Buffalo, které diktovalo tempo hry a jehož akce ohromovaly diváky. Habs však dokázali vytěžit z minima maximum. V desáté minutě prvního dějství se prosadil Daniel Briere a nad Montrealem se rozhostilo dusné ticho, které rozptýlil až vyrovnávacím gólem v šestnácté minutě zápasu Michael Ryder.

Necelých sedm minut po začátku druhé třetiny poslal dorážkou své vlastní střely domácí do vedení Radek Bonk a kanadská metropole tušila, že by Habs mohli v utkání uspět. Když za 97 vteřin zvyšoval vedení na 3:1 Maxim Lapierre byla již domácí aréna ve varu a doslova bouřila. Vášně však minutu a sekundu před odchodem do kabin zchladil brankou buffalský Vanek.

Vstup do třetí části hry vyšel Canadiens náramně. Již po necelých čtyřech minutách obstaral rozhodující branku na 4:2 finský kapitán Saku Koivu. Své dvacáté trefy sezony dosáhl po zaváhání Aleše Kotalíka, který jej nepřesnou přihrávkou vybídl k nájezdu na gólmana Ty Conklina. "Je to skvělý hráč. Výtečně čte hru, což prokázal u své branky. Přesně takovou přihrávku soupeře očekával a celou akci navíc zakončil parádní střelou. To jsme opravdu potřebovali," vyzdvihl čtvrtou branku Montrealu v podání Saku Koiva produktivní bek Sheldon Souray. Buffalu se sice ještě podařilo snížit v osmé minutě na rozdíl jediné branky, ale to bylo z jejich strany vše. Více jim tým okolo Saku Koiva nedovolil. Nesmíme však zapomenout ani na slovenského brankáře Jaroslava Haláka, který byl jedním z hlavních strůjců kanadského štěstí a svými jistými zákroky dovedl Montreal k dalšímu vítězství a dvoubodovému zisku, který má cenu zlata.

Hokejisté Montrealu si tedy vpředvečer apríla vyšlápli na lídra NHL a po vítězství nad Buffalem v poměru 4:3 tak získali cenné body v postupových bojích o play-off.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
04.04.2007 12:00 | reagovat
Theo33 | theodor
Kluci nevite co rozhoduje pri rovnosti bodu??Uzdosti kalkuluji?Jestli score nebo vzajemny zapasy???Dik jinak dnes ukazal Koivu ze je tokapitan na spravnym miste:-)Chris to uz ej neuveritelna smula co neda.A jinak ja stale nemuzu prijit na chut Kovymu zas me to prislo takovy suchy bez chuti:-(Jako by vubc nechtel a pak enchapu proc stale hraje Ninnima a ne prespektvini Georges:-(Ale supr ze se drzime ted v Torontu se vsehno rozhodne zapas sezony bohuzel venku...ale neprijde mi ze by Toronto melo zavratnu formu...
 
AvatarPři rovnosti bodů podle mě rozhoduje počet vítězství a v tomhle směru jsme na tom z těch tří mužstev, která bojují o tu osmou příčku, nejlépe.
 
AvatarViděl jsem pouze třetí třetinu a tam jsme opravdu byli po většinu času pod tlakem. Koivův gól byl vynikající, ale ani Bonkův nebyl špatný. Ale to je úplně jedno, důležité jsou dva body a vzhledem k tomu, že Toronto dostalo na Rangers nakládačku, teoreticky by nám teď mohly ze zbývajících třech zápasů stačit čtyři body. I když stačit, ony i ty čtyři body budou nesmírně těžké.
 
02.04.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Míro, čtyři body nám asi stačit nebudou.Toronto prohrálo v New Yorku/to jsem nečekal/a jak to vypadá o všem se rozhodne v Torontu.Tam jsme většinou kmáni.To snad neni pravda ,jak je to vyrovnané.Myslel jsem po těch mizerných výkonech,že vypadne lehce Rangers.No a oni se chytli včetně Jágra a přejížděj jednoho soupeře za druhým.Mám dojem,že ty se tam dostanou.Neni vůbec jistý,že je u nich porazíme.Upřimně řečeno,máme horší výchozí pozici než Toronto.A to ještě do toho můžou vlítnout Canes či Isles.Ty mají menší šance,ale stačí prohrát s Bostonem a je vše jinak,úplně se to zamotá.Neni psáno,že ten Boston porazíme.Poslední dva zápasy byly celkem vyrovnané.To je teda situace.
 
AvatarPsal jsem "teoreticky" a ta teorie je o tom, že my porazíme Boston a ve zbývajících dvou zápasech získáme dva body. Toronto doma porazí Flyers a pak jedou na Islanders, kterým také ještě jde o postup, takže není nikde psáno, že by jim nemohli vzít aspoň bod. A v tom případě postupujeme my, protože při rovnosti bodů podle mě rozhoduje větší počet vítězství a to my máme.
 
02.04.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Tak snad ti to vyjde,Jinak nevim co bych na to řekl.Je to zamotaný.
 
02.04.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Tak snad ti to vyjde,Jinak nevim co bych na to řekl.Je to zamotaný.
 
01.04.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Bezva ,dva body jsou naše v tabulce poslední postupující a Toronto v zádech.Chyba Buffala na vlastní modré a to, jak Koivu směrem dopředu vše rozebral a gol - opravdu dobrý.Halák jedna z hvězd zápasu,chytal spolehlivě i když.Mám dojem,že první gol mohl mít,ale to je jedno.Drží nás,to je hlavní.Bohužel Toronto,Tampa taky dva body .Islanders,Carolina ztácí.S Bostonem musíme za každou cenu vyhrát, teď neztratit ani bod a jsme tam.Bude to nervák pánové -vyjde to.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Buffalo Sabres
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 28.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
  • Ty vole, aby už se fakt prase vyznalo v ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík