Mládí Montrealu, farmářský tým Hamilton Bulldogs, se probojoval až do finále Calder Cupu. (aktualizováno 5.6.07)

27.05.2007, 12:00 | Aktuální téma |  redakce
 

Farmářský klub Montrealu hrající AHL, úspěšně bojuje o obdobu Stanley Cupu v AHL - Calder Cup.

Bulldogs si nejprve poradili s týmem Rochester Americans 4:2 na zápasy, poté ve stejném poměru vyprovodili tým Manitoba Moose a ve finále západní konference porazili Chicago Wolves 4:1. Buldoky tedy čeká finále proti favorizovaným Hershey Bears, kteří Calder cup vyhráli již loni a v letošním play-off drží skvělou bilanci 12 výher a pouze dvou porážek a to ještě v prodloužení.

Pro fanoušky Habs je to zvlášť dobrá zpráva, protože za Hamilton nastupuje několik hráčů, kteří si již zahráli v NHL za slavné Canadiens. Např. Duncan Milroy, Maxim Lapierre, Mikhail Grabovski, Jean-Philippe Cote nebo golman Yann Danis. Několik hráčů se ale zajisté do "prvního týmu" brzy podívá - skvělé výkony předvádí Corey Locke, Kyle Chipchura, Matt DAgostini, obránci Mathieu Biron, Danny Groulx. Corey Locke je nejvýše v bodování play-off a to na 6. místě s bilancí 16 bodů v 17 zápasech (8+8).

Velkou nadějí do budoucna je především golman Carey Price. Price byl Canadiens draftován minulý rok na 5.místě celkově, má také svělé statistiky a to v 17 zápasech 2.13 gólu na zápasy a úspěšnost 92.9 a i jedno čisté konto.

Já osobně držím Hamiltonu palce ať ziskem Calder Cupu alespoň trochu napraví letošní nepovedenou sezónu Canadiens.

1. finále: HER-HAM 0:4

Hamilton Bulldogs v 1. finálovém zápasu AHL nečekaně rozdrtili Hershey Bears 4:0 !!! Střelci: Corey Locke (2), Mikhail Grabovski, Matt DAgostini. Golman Carey Price si připsal 46 !!! úspěšných zákroků a vychytal čisté konto.

2. finále: HER-HAM 4:2

V druhém finále AHL se Hamiltonu nepodařilo zopakovat skvělý výkon z 1.zápasu a podlehli Hershey 4:2. Za Bulldogs skórovali Zack Stortini a Kyle Chipchura. Carey Price tentokrát ze 40ti střel inkasoval 4x.

3. finále: HAM-HER 5:2

Finálová série se přestěhovala do Hamiltonu a domácí hráči bezpochyby využili domácího prostředí. V brance opět řádil fantom Carey Price který zlikvidoval 38 !!! střel ze 40ti ! Bulldogs sice na golmana Hersey Cassiviho vypálili jen 29x ale z toho se 5x radovali z gólu. Za Buldoky obstarali góly: Danny Groulx (2), Andre Benoit, Ryan O&undefined;Byrne a Dan Jancevski. Mat DAgostini a Corey Locke si připsali 2 asistence. 1. hvězdou zápasu byl vyhlášen dvougólový střelec Danny Groulx. Myslím že takovýto průběh finálové série se nečekal a pokud Hamilton doma podrhé vyhraje bude mít Calder Cup nadosah...

 

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
09.06.2007 12:00 | reagovat
danga
a pohar je naaaaaas
 
09.06.2007 12:00 | reagovat
newt
Je pravda, ze Price uz toho dokazal skutecne hodne a podle mineni fanousku na webu byl nejlepsim brankarem pripravnych kempu v poslednich dvou letech - v konkurenci Hueta i Halaka. Gainey se navic nechal slyset, ze pokud Pricea povola do NHL, povola ho tam jako brankarskou jednicku. Jsem zvedav.. a Careymu samozrejme drzim palce i u nohou.
 
08.06.2007 12:00 | reagovat
newt
Jj, Price ma sanci zopakovat to, co kdysi provedl Roy.. z junioru skocil do playoffs AHL a vyhral pohar. Ted jen Careyho rust neuspechat, jako se to stalo s Marc-Andre Fleurym v Pittsburghu.
 
08.06.2007 12:00 | reagovat
Frankie 33
Chacháááááá a je to doma. vítězství 2:1 a křepčení s pohárem:-D Tak aspoň že na farmě to klape. Price je borec!
 
08.06.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Supéééér!!!Vítězství je naše.Naši mladí kluci se vytáhli,moc děkuju!!!!Bob má z čeho vybírat a jak správně řikáš.Nový Patrick Roy se jmenuje Cory Price.Bezvadný!!!Kluci jako Grabovskij,DÁgostini,Jancevski,Locke,Milroy,Chipchura už Bob nesmí přehlížet.Blízká se na světlou budoucnost Montreal Canadiens!!!Já se snad SC dočkám!!!
 
AvatarTak je to fantastický, aspoň někdo z organizace Canadiens mi letos udělal pořádnou radost! Ale s tím optimismem co se týče světlé budoucnosti Habs bych byl opatrný, přece jenom je pořádný skok z AHL do NHL a ne všichni tito mladíci se tam musí prosadit.
 
08.06.2007 12:00 | reagovat
newt
Tak tak, trochu me prekvapuje, jak rychle maji vsichni Price za noveho Roye. Ale treba jsme jen zbytecne skepticti, budu jen rad, kdyz Price potvrdi svou povest i v NHL. A jsem hodne zvedavy na Grabovskeho a tesim se na Lapierra, tomu ta chut vyhravat primo blejska z oci!
 
08.06.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Hoši co by jsme to byli za fanoušky ,kdyby jsme nevěřili v schopnosti našich hráčů,ale i mladých hráčů.Míro máš samozřejmě pravdu.Oparnosti není nikdy nazbyt.Jen se obávám,že my jsme opatrnější než Bob.Viz ta fíglsmlouva s Markovem za 5,75 mil.,che,che.Ale mladí kluci u Bulldogs opravdu zabodovali.Calder cup-to se nezapomíná!!A na Price jdou ze všech stran chvalospěvy.Obrázek si lze udělat i ze statistik,co toho pochytal.Samozřejmš nikdo dopředu neodhadne jak se mu bude v NHL dařit.Ale prskli ho na MS 20-zvládl to mistři.Skočil do AHL-Calder cup.Já mu věřim.Možná,že ne hned,ale on nás k SC dotáhne!!!Musí!!!
 
07.06.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Tak pánové naši mladí v Hamiltonu Bulldogs vyhráli čtvrtý zápas nad Hershey 6-2,a jsou krůček od Calderova poháru.Nemám slov-vynikajicí,to se nečekalo!!Hershey je papírový favorit.Už dnes mají buldoci šanci rozhodnout serii.Je to na zápasy 3-1 pro buldoky.Cory Price roste v brankářskou superhvězdu a Chris Huet bude mít co dělat,aby nepřišel o místo.V záloze je ještě Halák.Golmany máme tedy bezvadný,tady je z čeho vybírat.Mám radost.
 
31.05.2007 12:00 | reagovat
newt
Je to dost penez, ale musi se nechat, ze Markov je proverenej hrac a narozdil od Sourayho umi i tu obranu. Ne nadarmo se o Markovovi mluvi jako o veliteli nasi blueline a radsi preplatit jeho, nez Souraye.
 
AvatarPřesně - Markov ma dlouhodobě solidní výkonost jako v útoku tak obraně. Souray tuto sezónu zazářil v útoku ale v obraně to byla bída. Kdo ví jestli bude v další sezóně pokračovat v nastoleném trendu... Byl bych moc rád kdyby to tak bylo - Sheldon je suprový hráč, ale být Bobem - radši zvolím jistotu - Markova.
 
AvatarSdílím stejné názory ohledně smlouvy Markova - kam se v tom případě dostane Souray, to nechci vůbec vidět! A hlavně, jak napsal "velu", posila v podobě elitního střelce se nám v případě podpisu Souraye, o čemž jsem já docela přesvědčený, znovu hodně vzdaluje a jsme tam, kde jsme byli. Mladí talenti, to je hezká věc, ale hotový střelec typu Shanahan, to je téměř jistota (i když konkrétně Shanahana bych do Montrealu nechtěl, byl to jen příměr).
 
29.05.2007 12:00 | reagovat
theo | m.a.t.e.j@centrum.cz
supr tak markov je podepsanej ale ta se na me bob nezlobi tipoval sme 4meluny 5 a stvrtmi prijde sakra moc:-(ikdyz je pravda ze andrej je podle me platnejsi nez sheldon..trochu se obavam aby sme na sheldona meli a kdyz budem mit tak si muzem o nejaky posile nechat zdat:-(jak t vypada s abby konci mu smlouva jestli ne tak azt ho puste je to zbytecny mit takovyho tretiho golmana s takovym platem..
 
29.05.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Bob je jak hodný Mikuláš.Markova potřebujeme,ale zbytečně ho přeplatil.Je to taková finta do budoucna ,kdy spekuluje za 2-3 roky, podle toho jak Markov bude hrát,že by ho vyměnil při větší výměně za dva kvalitní hráče.Bolavé koleno z MS ho rázem přestalo bolet,aby ne.Moc se mi to nelíbí.Něco bylo podobného po euforii s Theodorem,ten pak ztratil formu a bylo štěstí,že si ho vzalo Colorado.Dnes je téměř nevyměnitelný.A v Coloredu si drbou hlavu, protože dvojka golman jim ujídá slušný prachy z platového stropu.Přitom by taky potřebovali posílit.Souhlasim s tebou,že Souray zřejmě nepodepíšou,na to nebude.Počítají s tím,že odejde Niinimaa do Evropy,možná vymění Samsonova,Aebichera v nelibost upadl Kovaljov.To vše jsou finanční rezervy.Co se pak reálně stane se uvidí.I tak mi zřejmě toho střelce nepřivedou.Sice podepsali na tři roky bratra Andreje Kosticyna Sergeje, o němž jsou skvělé reference z OHL Londonu Knights, ovšem to je na úrovni dorostenecké ligy.Zatim nezkusil ani AHL,kde nám výborně hrají Price,Grabovskij,Jancevski,Locke,Laperier.Buldoky z Hamiltonu tvrdě sleduju a dělají mi radost.Jsou ve finále Calder cupu,což se nečekalo.Hershey asi nezdolají i tak je to obrovský úspěch našich mladých hráčů.Zvláště skalp Chicago Wolves se cení.Mužstvo prošpikované hráči Haydar,Sterling,Krog aj.prohrálo s Bulldogs 4-1 na zápasy.I tak-začíná se od nuly.Hlavně,že se začalo něco dít.Lets go HABS.
 
28.05.2007 12:00 | reagovat
newt
Byl by to moc fajn uspech a znamka toho, ze alespon "dole" na farme vsechno slape, jak ma. Asi to hodne tahne Price, ale tim lip, nauci se hrat pod velkym tlakem.
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
  • Rika, neříká, to je jedno, ale Savard mel i ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík