Příprava Canadiens na novou sezónu skončila.

30.09.2007, 12:00 | Aktuální téma |  redakce
 

Všechny přípravné zápasy na sezónu 2007-2008 byly odehrány, a sestava Canadiens se pomalu ale jistě stává věcí konečnou.V kůži tréra Carbonneau-a bych být nechtěl. Alternativ, hlavně v řadách talentovaného mladí, má opravdu hodně a to na všech postech. Nejen mě zajímá, který z nováčků dostane šanci a naskočí do 90 ročníku NHL. Přípravné zápasy mohou napovědět hodně, pro mnohé hráče je to největší šance se ukázat a přesvědčit trenéra že právě on patří do sestavy. Výsledky těchto zápasů toho asi moc o síle týmu nevypovídají, sestava je velice kombinovaná a trenér „zkouší“ nejrůznější hráče a kombinace. Prvním ostrým testem bude zápas ve středu 3.10. v Carolině.

Jistou výhodou by mohlo být že většina „odborníků“ Canadiens netipuje na vyšší umístění v play-off, ale dokonce ani na postup do play-off. Samozřejmě tvrdím pravý opak a věřím si že tento tým může překvapit všechny pochybovače– snad se mu vyhnout chřipkové epidemie a jiné pohromy. Hodně bude také záležet na zdraví Koiva, chuti do hry Kovaljova, zkvalitnění defenzivy Romanem Hamrlíkem, minimálně (ale věřím ve větší) stejném bodovém přídělu od Tomáše Plekance, štěstí Chrise Higginse :-), neprůstřelnosti Hueta a aspoň dalších 30-ti gólech M.Rydera. Osobně doufám v to že prosadí někdo z mladíků A. Kastsitsyn, R. O´Byrne, K Chipkura, M. Grabovski. Všichni hráli v přípravě výborně a jak jsem již psal výše – trenér bude mít těžké rozhodování koho nechat v sestavě. Všiml jsem si také, že ve většině zápasů nastoupil Huet, kterému kryl záda nastávající superstar Carey Price – možná tedy Jaro Halák ztratí pozici dvojky již tuto sezónu...

Výsledky přípravných zápasů:


Montreal – Pittsburgh 3:2 v prodl.

Branky:

46 A.KASTSITSYN(1) 27 A.KOVALEV(1) 32 M.STREIT(1)

45 C.LOCKE(1) 27 A.KOVALEV(2) 46 A.KASTSITSYN(1)

27 A.KOVALEV(1) 32 M.STREIT(2)

Golmani: HUET 12/0 DANIS 9/2

Hvězdy zápasu: 1. A.KOVALEV 2. S.CROSBY 3. A.KASTSITSYN


Montreal – Pittsburgh 2:5

Branky:

20 B.SMOLINSKI(1) 81 T.BEAUREGARD(1) 48 J.RIVERS(1

11 S.KOIVU(1) unassisted

Golmani: PRICE 17/3 HALAK 10/2

Hvězdy zápasu: 1. E.MALKIN 2. R.O&undefined;BYRNE 3. D.SABOURIN


NY Islanders – Montreal 3:1 (Hráno v Monctonu)

Branky: Sergei Kostitsyn

Golmani: HUET


Montreal – NY Islanders 3:2 v prodl.

Branky:

36 M.D&undefined;AGOSTINI(1) 84 G.LATENDRESSE(1) 14 T.PLEKANEC(1)

84 G.LATENDRESSE(1) 14 T.PLEKANEC(2) 51 F.BOUILLON(1)

36 M.D&undefined;AGOSTINI(2) unassisted

Golmani: PRICE 26/2

Hvězdy zápasu: 1.M.D&undefined;AGOSTINI 2. R.O&undefined;BYRNE 3. J.TAMBELLINI


Montreal - Senators 1:2

Branky:

28 K.CHIPCHURA(1) 62 D.MILROY(1) 36 M.D&undefined;AGOSTINI(1)

Golmani: HUET 19/2

Hvězdy zápasu: 1 J.SPEZZA 2. A.MARKOV 3. A.VOLCHENKOV


Boston – Montreal 3:4 (Hráno v Halifaxu)

Branky: 3x Tomáš Plekanec, Christopher Higgins


Montreal – Boston 3:2

Branky:

27 A.KOVALEV(1) 32 M.STREIT(1) 46 A.KASTSITSYN(1)

79 A.MARKOV(1) 73 M.RYDER(1) 11 S.KOIVU(1)

14 T.PLEKANEC(1) 84 G.LATENDRESSE(1) 20 B.SMOLINSKI(1)

Golmani: HUET 32/2

Hvězdy zápasu: 1. A.MARKOV 2. M.SAVARD 3. B.SMOLINSKI


Senators – Montreal 5:4 v prodl.

Branky:

MTL 8 M.KOMISAREK(1) 46 A.KASTSITSYN(1) 44 R.HAMRLIK(1)

MTL 26 J.GORGES(1) 28 K.CHIPCHURA(1) 21 C.HIGGINS(1)

MTL 46 A.KASTSITSYN(1) 6 T.KOSTOPOULOS(1) 59 M.GRABOVSKI(1)

MTL 32 M.STREIT(1) 59 M.GRABOVSKI(2) 8 M.KOMISAREK(1)

Golmani: PRICE 10/2 HUET 12/3

Hvězdy zápasu: 1. D.ALFREDSSON 2. M.GERBER 3. M.KOMISAREK

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
04.10.2007 12:00 | reagovat
newt
velu, clovece, hlavne doufam, ze jsi na nhlpro psal spravne Carey! nikoliv Cory :) Prvni zapas, prvni vyhra, snad jich bude hodne a vyraznejsich. I kdyz vykon pry skvely (bohuzel jsem nesledoval), 40 strel, hodne to na obou stranach kazili rozhodci. Huet zase caroval, na druhe strane hrozily nase prvni dve lajny. Dost me ale mrzi, ze Smolinski nehraje s Plekym, tenhle krok naprosto nechapu. Nic proti Kostopoulosovi, ale to je rozbijec k Beginovi, ne kridlo, jaky by si Pleky zaslouzil :(
 
04.10.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Přijmi omluvu newte.Doma jsem si to zjednodušil a napsal jsem to nesprávně,tak,jak si Priceho jméno pro sebe vyslovuju.Píše se to správně Carey,jak jsi správně poznamenal.Už jsem to nekontroloval,angličtina neni zrovna moje hoby.Moje hrubá chyba.Jinak pánové vyvěste prapory,máme první zářez na pažbě.Nebezpečnou Carolinu jsme v prodloužení porazili.Koivu dva goly.Super!!!Výborný začátek sezony.Kritizoval jsem je za využívání přesilovek,a teď využili hned tři.To je senzace!Já snad začnu věřit,že nám ten Souray chybět nebude.Vyprodukovat 40 střel na bránu za zápas byl loni celkem problém.A hle najednou to jde.Výborně!!!!Jen tak dál hoši!!!
 
04.10.2007 12:00 | reagovat
gagner | joachym.gagne@quick.cz
Je to teprve první zápas, takže bych ještě nefantazíroval. Ale měl jsem radost, když jsem ten výsledek ráno uviděl. Škoda že mě nevzbudil budík v jednu ráno, chtěl jsem to vidět.
 
AvatarNo já si myslím, že s Pricem je to trochu jinak - jak to tak bývá v Montrealu, média svým tlakem dosáhla svého a Carbonneaua svým způsobem "přitlačila" k tomuto kroku, protože v přípravných zápasech byly statistiky obou mladých gólmanů podobné. Je to obdobné jako když mi kdysi psal Tomáš Plekanec o něm a Higginsovi - když byli ještě oba na farmě a schylovalo se k jejich povolání do prvního mužstva, říkal, že nikdy tam on nepůjde dříve než Higgins, protože ten byl draftovaný o hodně výš a to by v Montrealu prostě neprošlo... Navíc je to Evropan.
 
AvatarSouhlasim jak s Velu tak s Mirou - po tom medialnim humbuku proste Price musel do sestavy i kdyby neumel bruslit :-) Uvidime jak se mu povede a zda ho Huet vubec pusti do branky. Price je ale porad hrozne mlady a mezi NHL a AHL je hodne velky rozdil. Jeho cas urcite prijde ale nerad bych aby se jeho vyvoj uspechal. Mozna je lepsi aby hral par sezon na spici AHL nez vysedaval jako dvojka Habs na lavicce. Vse se ukaze na lede :-) Zaciname uz dnes v noci ! GO HABS !!!
 
AvatarTěžko na cvičišti, lehko na bojišti - když bude tohle pro nás platit, nebudu se vůbec zlobit. Los ale nemáme zpočátku vůbec snadný, tři těžké zápasy za sebou venku není nic příjemného, protože pokud se nepovede začátek, může to mít neblahý dopad na mužstvo. Ale to si nepřipouštím, minimálně tři body uděláme. Že bude na přesilovkách Souray chybět, to se přece dalo čekat a chvíli bude trvat, než se systém hry v početní převaze změní ze stylu "vše na modrou" na třeba více kombinační.
 
AvatarTakže posledními "nešťastníky", kteří odchází do Hamiltonu jsou gólman Halák, obránce O´Byrne a útočník Lapierre. Spekulace se tedy potvrdily a mladičkého gólmana Priceho čeká premiérový ročník NHL!
 
AvatarS tím Pricem jsem v sestavě tak trochu počítal - dělalo se kolem něho příliš velké "halo" na to aby šel zpět na farmu. Jaro Halák si ale podle mě ještě zachytá. Price má ještě hodně času na to aby naplno prorazil do NHL...
 
02.10.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Psal jsem to již na NHLpro.cz.Cory Price je talent,který se hned tak nenarodí.Naše přání je aby Cory chytal v Montrealu skvěle a potvdil předpoklady scoutů.Byli bychom sami proti sobě,kdyby to mělo být jinak.Vůči Jardovi Halákovi je to ovšem kruté.Coryho zvýhodňuje to,že je kanaďan a jeho nepřehlédnutelné úspěchy s Kanadou na MS 20 - zlato a,zisk Calder cupu s Hamiltonem Bulldogs,kde vychytal PO.Takovými úspěchy se Halák pochlubit nemůže,přestože nám loni vytrhl trn z paty po zranění Hueta a mizerie Aebischera.I on se bezvadně podílel na úspěších Hamiltonu v základní části a oslovil řadu fandů včetně mě,protože chytal dobře.Proto mu držim palce,aby zabojoval a v nejbližší možné době se do NHL vrátil,třeba jako dvojka vedle Price,vždyť Huet stárne a nebudu tu věčně.V současnosti je zřejmě Price lepší Haláka- vycházim z toho,že je mohou porovnat v treningu.A podle toho vedení rozhodlo,jak rozhodlo.Cory Pricemu se předpovídá skvělá budoucnost a chválího ho i za fyzickou připravenost a nevídaný kloubní rozsah.Budoucnost ovšem musí potvrdit v ostrých bojích a odolat tomu nesnesitelnému tlaku medii a fanoušků.Nebude to mít jednoduché,ale já mu věřim - nezklame!!Je to přece náš,, VÍTĚZNÝ BRANKÁŘ "
 
01.10.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Díky Martine za stručný přehled.Také já sdílím tvůj názor,že můžeme překvapit a určitě překvapíme.Mužstvo na to má.Zvláště na postu golmana.V obraně bychom měli být výrazně lepší než loni.Dobré reference byly onováčkovi O´Byrnem,údajně přitvrdil Markov a ani Hamrlík se neztratil.Útočníci jsou relativně průměrní.V přípravě vyčníval A.Kosticyn a Tomáš Plekanec.Z toho roste vynikající útočník.Letos musí konečně potvrdit kvality Higgins a mrzí mě ,že se v přípravě neprosadil Ryder.Od toho goly také očekávám.Chvála byla na novou posilu Smolinskiho.To je dobře.Jinak příprava proběhla jako na houpačce.Chápu,že se zkoušelo složení sestav ,souhra jednotlivých hráčů,nácvik přesilovek plus bránění,herní varianty při hře 5-5,či 4-5,5-4,možná a nemožná použitelnost mladých hráčů z farem.I tak jsou pro mne výsledky důležité a uvítal bych větší počet vítězství,zvlášť pak mě mrzí vysoká prohra s Pitsburghem.Bohužel se potvrdilo,že na tak vyspělé týmy,té nejužší špičky NHL/jako je Ottawa /zatím malinko ztrácíme.Ale i tak naši mladí hokejisté uhráli několik cenných výsledků,jako byly obě výhry s Bostonem či skalp Islanders a Pitsburghu.Neuniklo mi ani využívání přesilových her.Zatím to není příliš po odchodu Souraye optimistické.V podstatě jsme zúročili pouhé 3 přesilové hry z posledních dvou zápasů a to je málo,vzhledem k počtu,které jsme odehráli.Snad se to zlepší.Držím palce a to už v prvním utkání sezony 3.10. s nebezpečnou Carolinou.,,Lets go HABS"!!!
 
01.10.2007 12:00 | reagovat
gagner | joachym.gagne@quick.cz
Tu přípravu bych tak neodsuzoval. Jsou to jen zápasy na zkoušení. A výsledky ? Radši prohrávat v přípravě, než pak v sezoně, takhle si uvědomíme více chyb, než kdyby jsme všechno vyhráli ;)
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík