Florida si veze z Montrealu body za šťastnou výhru na samostatné nájezdy.

17.10.2007, 12:00 | Reportáž ze zápasu |  redakce
 

V druhém domácím zápase nastoupili Canadiens proti Floridě Panthers, kterým v sestavě nechyběl Tomáš Vokoun ani Richard Zedník, oba bývalí hráči Canadiens. V brance Habs nastoupil opět Huet, Tomáš Plekanec se snad nadobro usadil v druhé řadě a po svém boku měl Smolinskiho s Kovaljovem.

sestava:
Ryder Koivu Higgins
Smolinski Plekanec Kovaljov
Grabovski Chipchura Kosticin
Murray Kostoupulos Dandenault ?

Zápas ještě ani pořádně nezačal a už si na trestnou lavici namířil floridský Van Ryn. Canadiens se v přesilovce nejprve nemohli usadit v pásmu, ale pak tvrdě vystřelil Hamrlík, Vokoun puk neudržel a dotírajcí Kovaljov dokázal puk těsně před golmanem zvednout k levé tyči. 1:0, asistence Hamrlík a Ryder. Po zbytek třetiny byl na ledě jen domácí tým - Canadiens k ničemu Pantery nepustili a ti se  zmohli jen na nahazování puků. Zato Vokoun se v brance nenudil - škoda že brejk Grabovskiho a jeho otočka v plné rychlosti neskončila golem. Vokoun hlavně na konci třetiny "čaroval" a puk několikrát poskakoval před prázdnou klecí. První část hry skončila "jen" 1:0 pro domácí.

Druhá třetina začala zkrácenou přesilovkou domácích. Vylučovalo se ale již na obou stranach, největší šanci skorovat měl Higins, ve hře 4 na 4. Následně se zrodila největší dosavadní šance Panters. Na vlastní modré chyboval Brisebois a Zedník volnou cestou na Hueta nepohrdl. Naštěstí Huet jeho bekendový blafák vybruslil a skvěle zneškodnil. Habs si následně otevřeli menší střelnici a jen díky obětavým obrancům a famozního Vokouna se Kostitsynovi, Higginsovi ani Koivovi v největších šancích nepodařilo skorovat. Ke konci se dost přitvrdilo, což vyústilo v bitku Kostopoulose s Welchem, kterou vyhrál domácí borec.


Do poslední části zápasu opět aktivně vstoupil Montreal ale opět z mnoha šancí nepadla žádná branka. Ani Higgins, který se skoro sám řítil na Vokouna, na něj nevyzrál. Canadiens nedokázali svůj tlak vyžít ani v přesilovce a i když byla Florida celkem "neškodná", nervozita jistě stoupala. Asi od 53 minuty se už Habs tak do útoku netlačili a iniciativu přebrala Florida. Rozhodující okamžik přišel asi 2 min před koncem, kdy byl vyloučen za sekání Mike Komisarek. Panteři se nerozpakovali, odvolali Vokouna a rozpoutali před Huetem peklo v poču 6 na 4. Bohužel se jim to vyplatilo a Horton 11 vteřin !!! před koncem vyrovnal... Florida vytěžila z minima maximum. V Bell center zavládlo obrovské zklamání. V prodloužení se hrál hokej "nahoru - dolů", ale další góly to nepřineslo. Pro nájezdy byla určitě ve větší psychické pohodně Florida. A taky to tak dopadlo. Higgins, Peltonen, Koivu, Horton ani Kovaljov neproměnili. Poté se rozjel Josef Štumpel a blafákem zasunul pul za Huetova záda. Florida vítězí 1:2 na samostatné nájezdy.

Těžko se mi hodnotí tento zápas z pozice fanouška Habs. Florida přijela s defenzivou, poctivě bránila, obránci se obětavě vrhali do střel i do branky místo Vokouna a ten sám byl dneska prostě výborný. Směrem do útoku nepředvedla Florida v podstatě nic - sehrála výborně pouze posledních 30 vteřin zápasu - powerplay, což jim ale stačilo k plnému bodovému zisku. Prodloužení a nájezdy již byly o náhodě a štěstí kterého měla dnes víc Florida. Tento zápas měl skončit 4:0 a ne výhrou Floridy - to je ale hokej a nelze se na nic vymlouvat. Snad se z toho hráči Canadiens poučí do dalších zápasů a nepohrdnou těmi šancemi co si vypracovali. Nic jiného než koncovku jim dnes vyčíst nemohu. Golman, obrana, útok, nasazení - vše klapalo. Jen do té brány jsme dostali jen jeden jediný puk. Myslím že poslední statistika mluví za vše, poměr střel 34:24 pro Canadiens - což není tak výrazné, ale musím podotknout že min. polovina střel Floridy byly lehké nahození, nebo polostřely od modré. Doufám tedy, že na tento nešťastný zápas hráči rychle zapomenou a budou pokračovat v předváděné kvalitní hře, kterou okoření více góly.

GO HABS !!! :-)

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
20.10.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
O té výměně jsme mluvili už na hokejforu.Domnívám se,že by to pro nás bylo nevýhodné.Hvězda Kovaljov současnosti má daleko lepší formu než vloni a zase jezdí jako za mlada.Tanquay se v Calgery rozjíždí pomalu a určitě jeho výkony jsou zatim zklámáním.V Coloredu mu to víc sedlo.Tanguay má zatim jen 6 asistencí,bez golu.Navíc jeho plat je vyšší než Kovaljova a ani po této stránce bychom si pod platovým stropem,příliš nepomohli.Z fan webu HABS ,,Tanguay will make $5.25-million this compared to Kovalev’s $4.5-million" Domnívám se že je to jenom taková novinářská spekulace a k ničemu takovému nedojde.Je to moc peněz za hráče,bez patřičné formy.
 
20.10.2007 12:00 | reagovat
theo | m.a.t.e.j@centrum.cz
tak panove ja ybch tu bral hned!Uznavam alex sehdone zvednul oproti lonsku ale preci jen kolik mu je tanguay je mnohem perspetivnejsi!sice sel dost dolu tim ze prisel z colorada ale dovolim sitvrdti ze tady by sel zas nahoru protoze v coloradu byl enj player preci jen sakic a hejduk ejdina konkurence stastny v ty dobe jeste nebyl nic!A calgary tych tahounu mnohem vic!Iginla Huselius Langov(ktery by byl moje vysnenaposila)a Tanguay proto si myslim zde by sel hrozne nahoru je v nejlepsich letech a preci jen jedinej kdo zde dosahuej jeho kvalit je Saku!Higgins at je muj oblibenec jeste ma do enj hodne daleko!Aryder by s tanguayovich nahravek mohl dosti tezit!ja byhc tohl oziveni pro tym bral vsema deseti!rozhodne si myslim ze yb to nasemu prospelu uz jenom ti ze Kovaljov se tu nikdy necitil enjlip a jeho vykony nikdy nebyli takovw jako v predeslich letech!!!
 
19.10.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Zápas ve vysokém tempu.Bohužel další prohra Canadiens,tentokrát s Pricem v brance.První gol při vyloučení Briseboise.Prudká střela Reddena od modré čáry byla chytatelná při troše štěstí/nepostřehl jsem jestli Pricemu někdo stínil/.Ale pak Carey Price chytal výtečně a několikrát nás podržel.Vyrovnal z úhlu střelou po ledě Latendresse a Gerberova chyba gol.Druhý gol v naší síti byl po závaru před naší brankou.Léžící Price už nemohl zasáhnout.Smůlovatý byl třetí gol v naší síti,kdy jsme ztratili puk v našem pásmu u mantinelu,rychlý pas na Heatleyho do středního pásma a samostatný nájezd.Nájezd Heatleymu vyšel dokonale a překonal Price.Rychlá moderní akce musím uznat.Pak naši kluci dvakrát rozebrali Ottawu v jejim pásmu.Nejprve se trefil Ryder po spolupráci s Higginsem a clonivším Koivem a závaru před Gerberem doklepl puk do branky a v poslední třetině skvělými přihrávkami na jeden dotek se z úhlu do odkryté branky trefil Kovaljov.Vynikající akce,Gerber neměl nárok.Čtvrtý rozhodující gol Spezzy byl po našem nedůsledném vyhození,střely od modré,kterou Price vyrážel a teči těsně před Pricem.Obránci nestačili Spezzu odstavit.V závěrečném pokusu o tlak se nám bohužel vyrovnat nepodařilo.Otttawa byla v zápase útočnější a měla víc vyložených šancí.Nedá se nic dělat dva body jsou v tahu a před námi Buffalo.Tak snad to vyjde tentokrát!!!!
 
AvatarS body z tohoto zápasu jsem nepočítal, to mě daleko víc mrzí Florida. Ottawa ukázala, že je velmi útočným mužstvem a kolikrát jsme měli štěstí, někdy tomu pomohl Price. Teď jsem hodně zvědavý na Buffalo, protože jestli zase ztratíme, už vznikne mezi námi a ostatními mužstvy v naší divizi malá mezera, což není moc příjemné. Navíc mi letos Boston připadá mnohem silnější než loni, takže není u nás slabého soupeře - divize jako řemen!
 
19.10.2007 12:00 | reagovat
Mirek, Montréal | miro15bauer@hotmail.com
V Montrealu uz se zase blazni, novinari chteji vymenit Kovaljova do Calgary za Tanguy. Alex si dovolil kritizovat trenera po poslednim zapase doma, rekl novinarum, ze si trener mel vzit "Time out" po vylouceni Komisarka aby si hraci oddechli a pripravili se na obranu. Jeste stesti, ze Alex dobre hral v poslednich zapasech jinak by to pripominalo hon na carodejnice. Navic se rozebira sporadicka ucast francouzski mluvicich hracu z Quebecu, jestli se nemylim jsou tu jen ctyri (Latendresse, Begin, Brisbois et Dandenault)a tak kazdy hrac ktery je narozeny jinde musi byt z hlediska novinaru jasne lepsi a kdyz neni tak uz se svolava valecna hromada a mluvi se o vymene.
 
17.10.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Smůlovatý zápas,škoda prohry.Šancí jsme měli řadu,ale Vokoun chytal výtečně i když měl i mnohdy štěstí.Naši střelci bohužel včera neměli přesnou mušku.Ať už to bylo po závaru u Vokouna,kde z dobré příležitosti vytlačili Rydera,nebo v nájezdu držený Higgins či Grabovskij.Co jsem si všiml pálili naši útočníci několikrát z první těsně před Vokounem.Bohužel do středu branky a na tělo Vokouna.Chtělo to víc nadruhou stranu,ale lehce se to řiká,hůř provádí.Škoda některé akce byly vynikající.Z naší strany to byl téměř vítězný zápas,nakonec remíza a prohra po penaltách.Bereme bod,alespoň že tak.Huet za vyrovnávací gol 11 sekund před koncem nemohl.Rozebrali nás dokonale a Horton střílel zcela nekrytý.Škoda,že se chvilku před tím nepodařilo vyhodit puk,přitom souboji u hrazení.Nedá se nic dělat.Jedeme dál.V pátek čeká silná Ottawa.Hoši mají podle mne formu a mohli by to zvládnout.Držim palce!!!
 
AvatarTak můj nedávný optimismus trochu vyprchal, nápadně to začíná připomínat konec minulé sezóny - spousta šancí, minimum gólů. Naše stará známá bolest jménem "koncovka" je tu opět a zase... Je to škoda, Floridu jsme prostě měli udělat naprosto v pohodě, takhle se naše divize hrozně vyrovnala. Teď navíc jedeme do Ottawy a pak doma Buffalo - tedy dva velice těžké zápasy, kde každý bodík bude úspěchem. Musíme se pokusit nahradit ztráty z dvou domácích utkání.
 
AvatarMusím s Mirou malinko nesouhlasit - minulou sezonu to bylo misty hruza a bezmoc v utoku - ne jen v cele koncovce. Padalo to tam jen v presilovkach. Aspon podle toho co jsem videl dnes tak jediny problem byl ve skvelem Vokounovi ktery z 90% procent mel zasluhu na vyhre Floridy ktera asi jeste ted nechape jak vubec mohla vyhrat :-) Samozrejme koncovka byla spatna ale celkovy obraz hry byl vyborny. Snad budu mit pravdu kdyz budu verit ze to tam zacne padat... Vzdycky musime verit :-) V minule sezone se malokdy stavalo ze jsme druhy tym prestrileli. V teto se nam to tusim povedlo vyjma jednoho zapasu pokazde. Florida dnes jen branila a stavela svou hru na skvelem Vokounovi. Kdyby tam spadl druhy gol verim ze by zapas skoncil mnohem vyssim skorem. Ale na kdyby se nehraje :-( Jedine co me stve je Higgins - dneska opet jednoznacne nejvetsi spalovac sanci :-) On se snad te smuly nezbavi. Nemyslim si ze by neco delal vylozene spatne - proste mu to tam nepada :-(
 
AvatarAle jo, určitý posun k lepšímu v útoku tady viditelný určitě je, to jsem také po úvodních zápasech řekl. Ale Carolina nás totálně přestřílela, Toronto u nich o pár střel také. To ale není podstatné, podstatné je to, že když už si dokážeme takové šance vytvořit, měli bychom alespoň třetinu z nich proměnit. Jinak skončíme tam, co loni...
 
AvatarTO mira - to urcite - maximalni souhlas. Jen uz to aspon neni ze my mame 8 strel za zapas o souper 40 :-) Kdyz to prezenu. Samozrejme je to jedno pokud goly stejne nedavame. Pokud ale budeme strilet a dostavat se do sanci - padat to musi - tomu pevne verim.
 
17.10.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Buďme rádi,že si naši kluci konečně vzali rady trenérů k srdci a do střelby se nutí a snaží se na branku vystřelit.Loni tomu tak zdaleka nebylo a obrana byla neustále pod tlakem.Nejsem zastáncem čekání na přesilovky,s tím že je to moje nejsilnější zbraň.Ty nemusejí vůbec přijít,soupeř může podle vývoje hry svou hru upravit a nefaulovat.Taky vyloženě defenzivní styl,opírajicí se o kvalitní brankáře s tím,že mi stačí 1-0 není moje gusto.Chci aby tvořili akce,stříleli a vyhrávali vyšším rozdílem.To se letos děje,a co naši chlapci předvádějí na ledě je daleko zajímavější,líbivější.Jen ten brankový rozdíl se zatim neposunul.To ovšem za čas přijde.Hráči se snaží dnes tvořit,vytvářet akce a pokusit se o zakončení.A byly to pohledné akce,ve všech sehranných utkání.Proti Floridě se jim několikrát povedlo soupeře přečíslit a Vokounovi se podívat přímo do očí.Švihem vystřelit,trefit na branku.Bohužel vždy Vokouna trefili.Buď do betonů nebo někam do prsou,jeden nájezd na poslední chvíli vybruslil a zachranil pravým betonem.Chtělo to střílet na vyrážečku vlevo.Jenže se to od stolu lehce říká a hráči jsou víc zvyklí střílet na praváka.Jednim treningem se to do paměti nevštěpí,chtělo se tomu víc věnovat.Ovšem to co naši hráči letos předvádí,je správná cesta za úspěchem.Treningovým úsilím se jim jistě podaří najít i tolik potřebnou přesnost a začneme vyhrávat.Já tomu věřim.Jednadvacítka Higgins je na ledě neustále vidět.Máš pravdu Martine.Dostane se do šancí a nic z toho.Oproti jiným se ale umí prodrat do nájezdu.Bohužel to nezakončí.Asi musíme být víc trpělivý.Určitě i jeho vlastní zakončení trápí.Stojim za nim.Jeho čas přijde!!!!A nejen jeho.I čas Canadiens!!!!
 
AvatarTeď trochu přileju olej do ohně - asi jsem trochu náročnější, ale podle mě to tady hodnotíme hodně z pozice kovaných fanoušků Habs. Nezaujatě bych musel říct, že náš současný styl, aspoň co jsem měl možnost letos vidět, patří k průměru a třeba takové Buffalo nebo Colorado jsou v ofenzívě někde jinde. I Philadelphia letos hraje moc dobře. Je ale pravdou, že pokud budou výsledky, nikdo se nad tím pozastavovat nebude. V tom případě ale musíme mít obrovskou jistotu v brance, což zatím naštěstí máme.
 
17.10.2007 12:00 | reagovat
Theo33
panove tehle match nesel pohrat koukam az do rana parkrat sem tedy usnul ale dostat 11vterin pred koncem to zaboli ae jak tady uz ste nemuzem hrat na jenda nula!Higgins ten kluk ma neskutecnou smulu dravost a technika mu nechybi ale tyce(mu zvonily minulou sezonu a ted zas vsechno do brankare:-(ryder stejny ale higginse se musim zastat vtomhle dokaze se sanci vypracovat coz u ryder je vetsi problem dost mi pripomina calouna nebrani nebrusli ale talent na goly viz minule sezony zatim tuhle lbida!ale prece vede koiva musi to jit nahoru lepsi nahravac neni!Jinak pleky nebyl cvubec videt nevim co se snim deje!mladici sou supr ale zase oni se starsich!ale dravist jim nechybi!ztim velka spokojenost s huetem jako obvykle:-)supr golman jeajn najezdy neumi to se mi potvrdilo ponekolikate!zkusil byhc na ne price:-)obrana taky supr roman to do zadu za souraye dosti zvednul a patric si zatimtaky svy odehraje idkyz bych radsi tam videl mladyho georgese!kostopulos hrac pro nic:-(samsonov zatim v chicagu bida myslel sem ze se zvedne!Go habs musime vyhrat doma nejak se nam pred domacim publikem ndari jak v minuly sezone pritom takovy prostredi:_)
 
AvatarJa myslim ze kluci na 1:0 nehrali to bylo ze predvadene hry poznat :-) Mozna poslednich 5 minut ale to je pochopitelne. Proste to tam nepadalo a kdyz uz tak tam byl Vokoun :-( Kazdy zapas neni posviceni - ale mohl by byt :-)
 
17.10.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Memůžeme Míro očekávat,že ti samí hráči co loni hráli defenzivně a zataženě,mávnutím proutku budou útočná superesa.To asi nejde.Ale vidim snahu o změnu systém a nečekat a hrát.U Kovaljova mě zlepšení překvapuje,moc se zlepšil a na ledě se neplouží.Hraje.I Plekanec hrál ve většině utkání výborně,obrana stíhá a golmani jsou oporou.Vidět jsou i mladí Grabovskij,Kosticyn.Huet bravo!!!!Nevim jak jsou na tom ostatní s útočnou aktivitou,ale my jsme se zlepšili.Krom výpadku ve dvou třetinách s Carolinou jsme obvykle soupeře přestříleli.A byly to rány,ne nějaké šmudly.Zatim jim chybí trochu přesnost,ale to se dostaví.A když jsi narazil Míro na Coloredo.Viděl jsem na Galaxii jejich zápas s Phonixem,kde prohráli 4-1 a přestože byli útočnější nevypracovali si jedinou souvislou,dokonce propracovanou akci se zakončením.O nějakém zázraku nemůže být ani řeč.Vyloženě se trápili.A vzadu je Theodore několikrát podržel a Gretzky na druhe straně jen kroutil hlavou.Nevim jak hráli v ostatních utkání,ale v tomto nic nehráli.Samozřejmě některé týmy jsou na tom s útočením líp než my.Hrají tak léta,takže mají styl zažitý.Navíc na to mají vhodné hráče,které my nemáme.Philla to vyřešila nákupem.Zatimji to klape,ale nepředceňoval bych.Na útočení je pro mě zajímavý Detroit,jehož hra je plná bruslení.Ale to je všechno fuk.Naši hoši se snaží útočným týmům trošku vyrovnat.A vzali to za správný konec.Věřim,že to bude lepší!!!!Já jim věřim!!!!!
 
AvatarTo velu: s Coloradem s tebou naprosto nesouhlasím - ten zápas, na který narážíš, byl zápas se St.Louis a Avalanche byli po většinu zápasu jasně lepší, ale doplatili na to samé, co my s Floridou - špatnou koncovku. Ještě jsem s tou ofenzivou zapomněl na Ottawu nebo San Jose a řekl bych, že i mnou odsuzovaní Rangers mají lepší útok než my. Ale jak píšeš, to všechno může být nakonec bezpředmětné, když to mužstvu jako celku bude šlapat. To jen tak na okraj co se týče ofenzivní hry jako takové.
 
17.10.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Pardon malinko jsem to popletl,já koukal i na ten Phonix.Bylo to jak řikáš ze St.Louis.Ale jinak nesouhlas.Útočnějši Coloredo opticky bylo,ale Legace byl bez práce.Theodore mě ten zápas překvapil.Nebýt jeho Coloredo by prohrálo mnohem víc.To pro pořádek.U Coloreda to daleko víc hořelo.O nějaké souvislé útočné akci nemohlo být ani řečiˇ´Utápěli se u mantinelu,nebezpečně nevystřelili.Na tom trvám.Jako útočný tým se mi tedy moc nelíbili,byť v dalších střetnutí mohli hrát líp.To ovšem nevim - neviděl jsem je.Ovšem je to jedno,Coloredo mě nezajímá.Jinak souhlas žraloci hrají slušný útočný hokej.Navíc po fyzické stránce jsou to robustní chlapi.Toho před sezonou zmiňovaného centra Marleau bych stále bral.I když s ním údajně v první laině nebyli spokojeni a letos se tak neprosazuje.Alespoň tak to psali v diskuzi na NHLpro.cz.Myslim,že se ale shodnem,že ti naši kluci proti loňsku hrají rozhodně líp.Určitě víc bruslí a tlačí se dopředu.Nejsou tak zalezlí před vlastního golmana.A tomu fandim.Jen ta střelba.Ale to přijde,uvidíte!!
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Florida Panthers
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 25.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík