Černá neděle se neopakovala a Canadiens si tak připisují výhru nad Senators.

06.02.2008, 12:00 | Reportáž ze zápasu |  redakce
 
Po zbytečně prohraném utkání s Rangers zavítal do Bell Centre v Montrealu vedoucí celek Východní konference - Ottawa Senators. Montreal a Ottawu dělí v tabulce pouhé tři body, neohroženost Ottawy na čele konference se tedy mohla, s případným vítězstvím Canadiens, začít povážlivě otřásat. Do utkání vstupovala jako mírný favorit Ottawa, která předešlé 3 vzájemné utkání vyhrála, nicméně poslední zápasy se Ottawě moc nedaří. Hlavní důvodem je asi zranění útočných superhvězd Daniela Alfredssona a Dannyho Heatleyho. Domácím chyběl nemocný Hamrlík a zřejmě na tribuně zůstal trápící se Ryder. V brance domácích nastoupil Huet a na druhé straně Martin Gerber.

Zápas nezačal pro Canadiens nejlépe. Ve 3. minutě zápasu sebral za brankou Bouillonovi puk Vermette - hned vypálil - Huet puk pouze vyrazil a pro Chrise Kellyho nebyl problém dopravit puk do poloprázdné branky. To však Canadiens naopak vyprovokovalo k vyšší aktivitě a vynutili si tak 2 přesilovky. Vyrovnat se podařilo až v druhé z nich, kdy Kovaljov obešel 2 soupeře, přihrál na křídlo Plekancovi a ten předložil milimetrový pas A. Kostisynovi, který stál na hranici brankoviště - stačilo mu pouze nastavit hokejku. 1:1. Canadiens pokračovali v útočné hře a vytvořili si další šance. Podruhé rozsvítil červené světlo za Gerberem v 16 minutě Tomáš Plekanec 18. golem sezony, po krásné kombinaci Kovaljov-Andrej Kostycin. 2:1 pro domácí. Nutno podotknout že Ottawa se nedostala do žádného většího tlaku a mnohem více ze hry měli domácí.

V druhé třetině se obraz zápasu nezměnil - Canadiens diktovali tempo hry a dokázali to především vyjádřit gólově. V 29. minutě se dostali Senators dotali do přečíslení 3 na 1, které však nezahráli příliš dobře a Huet v pohodě zlikvidoval. Potvrdilo se pravidlo - nedáš-dostaneš a k Huetem vyraženému puku se dostal A. Kostycin, který přihrál Streitovi na modrou čáru a ten jakoby nejprve nevěděl co s pukem - vystřelil a neminul. 3:1 pro Canadiens. O pár minut později se do brejku 2 na 1 dostala dvojice Latendresse - Dandenault. Golem neskončil a Dandenault dostal krosček a Montreal výhodu dvouminutové přesilovky. Formace Kovaljov-Plekanec-A.Kostycin opět roztočila tradiční kolotoč na jehož konci byl podruhé Tomáš Plekanec, který chytře z brankové čáry nastřelil zezadu beton ? Gerbera a puk zapadl do branky. 4:1 pro Canadiens. Ve zbývajícím čase druhé třetiny dostal prostor vyniknout Huet, který několika skvělými zákroky ukázal proč byl zvolen jako třetí hvězda NHL měsíce ledna.

V třetí části zápasu se podle očekávání vrhla do útočení Ottawa a byla plně v její režii. Snížit na 4:2 se jí podařilo po pouhých třech minutách. Spezza dostal přihrávku ideální přihrávku a i s obráncem "na zádech" dokázal vymést pavučinky rohu Huetovy branky. O 5 min. později dostal dvě minuty za vyhození puku přes plexi trest Bouillon. Tento zápas již druhý hráč Canadiens! Třetí přesilovka Ottawy byla bohužel úspěšná.  Střelu od modré čáry tečoval Vermette - Huet opět nic neviděl. Podobné góly Canadiens dostali v posledních zápasech min. 3 - s důrazem před vlastní brankou by se mělo něco dělat. Každopádně 4:3 pro Ottawu a další zbytečné drama na světě. Slova "sunday" a "Rangers" byla v anglickém komentáři slyšet stále častěji :-( Vyrovnání viselo ve vzduchu, ale v brance Habs byl skvělý Huet který několik tutovek Senators zlikvidoval. Hostům nepomohla ani minutová hra bez brankáře a tak si nakonec Montreal připisuje cenné vítězství a přiblížil se dnešnímu soupeři v tabulce na jeden bod.

Co říci závěrem. První dvě třetiny byly v plné moci domácích. Ottawa se prakticky k ničemu nedostala a Canadiens si vypracovali třígólový náskok. Poslední část hry ale byla jako z nedělního horroru a Ottawě se podařilo snížit a málem i vyrovnat. Tohle je ale podle mě dlouhodobý problém této sezóny - vypracujeme si solidní náskok - kontrolujeme hru - pak se něco zlomí a dopadne to v lepším případě jako dnes. Třetí třetina sice trochu kazí dojem na dnešním zápase, nicméně musím vyzdvihnout řadu Kovaljov-Plekanec-A.Kostycin, která byla nejen dnes neuvěřitelná, zařídila v podstatě všechny 4 góly a připsala si celkově 9 bodů. Naopak Koivova lajna byla tento zápas skoro neviditelná... Největší pochvalu zaslouží Huet, který ač dostal 3 góly, zachytal výborně a hlavně v poslední třetině dokázal udržet pro Canadiens cenné vítězství. Další zápas nás čeká opět doma tentokrát proti Torontu, které dnes dostalo příděl na Floridě 8:0 :-) Doufám že nebudeme o nic horší :-)
 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarNo tak jak derby krásně začalo, tak špatně pokračuje... Nejdřív se trefil Pleky a vypadalo to opět, že pojedeme v zajetých kolejích z posledních zápasů. Jenomže před koncem třetiny jsme po zbytečné ztrátě ve vlastní třetině dostali na 1-1 a hned na začátku druhé opět po nedůslednosti na 1-2! Pak jsme měli tři přesilovky, výborné šance, ale nic a Toronto zase před koncem třetiny z první přesilovky dalo na 1-3 a vypadá to špatně. Asi jsme čekali, že po tom debaklu od Floridy se Toronto porazí samo, ale opak je pravdou - Toronto rozhodně není horším týmem. A ke všemu ještě Ottawa zatím vede 3-1, takže první místo se nám opět vzdaluje...
 
AvatarPrvní místo je mi fuk důležité bylo srazit Toronto ještě víc na dno než je. To se nepovedlo a neskutečně mě to štve. Když to řeknu slušně tak dneska Toronto udělalo z ho..a hned ho..a čtyři. Nezdálo se mi že by nás v něčem výrazně předčili kromě efektivity v koncovce - na goly se ale bohuzel hraje :-) Vítězný gól byla dorážka, které se mohla odrazit kamkoliv... my takových střel měli... Ale tom je hokej... Útok Koivu-Higgins-S.Kostisyn VELKE NIC. Když je na ledě K-P-K line tak to vypadá jako bysme hráli přesilovku, ale na jeden útok se hrát proste nedá. Nicmene Kovy a Pleky oba opět 1+1. Příští zápas v Ottawě - právě vede nad Floridou 5:4 a Heatley po zranění hraje jakoby nic :-(
 
AvatarBohužel se obavy naplnily, i přes obrovský tlak ve třetí třetině se nám podařilo jen snížit, ale při power play jsme po nedorozumění Markova s Koivu dostali čtvrtý gól a jsme bez bodu... Dnes se názorně ukázalo, že zatlačit soupeře, připravit si a proměnit šance momentálně umí jen Plekancova řada a to je trochu málo. Koivu je mimo a Higgins se v lajně s Lapierrem a Dandenaultem úplně ztratil. Mám obavy, že se společně s Ryderem stane obětí trejdu za Hossu z Atlanty - hodně se o tom píše... V sobotu v Ottawě to musíme pořádně zlepšit.
 
AvatarMně se zdálo, že Higgins s Koivu nehrál, že tam hrál Latendresse. Ale to je jedno, každopádně jsme ten zápas viděli naprosto stejně :-) .
 
06.02.2008 12:00 | reagovat
PALO
Dakujem Pleki, dakujem Kosto, dakujem Kovi, dakujem Hue ... Nutne vyzdvihnut aj Streita. No henti traja ako keby hrali od malicka spolu a najma teda Pleki-Kosto to je dvojka jak hrom. A ta Kovalevova otocka o 360st, fuu to keby skoncilo golikom.... Parada hosi, len tak dalej a dik za clanok :-)
 
AvatarJe to tak, řada KPK je momentálně naší jasnou jedničkou a naopak řada kapitána Koivu je i díky neustálým změnám a nepříliš výrazným výkonům jejího centra trochu v pozadí. Už jsem si během zápasu říkal, že rčení "dvakrát nevstoupíš do téže řeky" tentokrát porušíme, protože ten zápas se opravdu náramně podobal tomu nešťastnému nedělnímu. Taky mě dost štvaly ty zbytečný vyloučení za vyhození puku přes mantinel nebo útočné fauly (viz třeba Koivu). A zrovna v době, kdy Ottawa tlačila... Jinak s tím Ryderem je to nějaký divný - chyběl v druhém zápase po sobě, i když proti Islanders nezahrál nijak špatně. Jestli to není nějaká předzvěst připravované výměny, jejíž má být on součástí...
 
06.02.2008 12:00 | reagovat
PALO
Este som chcel dodat k tej Floride, ze Riso Zednik zaznamenal Hattrick, co ma naozaj moc moc potesilo, kedze to bol vzdy jeden z mojich najoblubenejsich hracov Canadiens a stale je, bral by som ho spat za Rydera :-)
 
AvatarTak Zednikovi hatrick preji ale nemyslim si ze by se mel vracet do Habs... Ryder asi pujde i kdyz budu moc zklamany - mam toho kluka v oblibe. Otazkou je kdo ho bude chtit a co za nej. Gainey nas urcite zase necim prekvapi :-))) Bob knows :-)
 
AvatarTak dneska paráda, hned se mi zvedla nálada (navíc rangers prohráli:))). To, co předvádí naše první lajna je fakt k neuvěření, každýho soupeře přehrává a já doufám, že jim to vydrží i dál. Koivova lajna je trochu v pozadí, ale trochu nechápu ty rošády. Snad se Koivu chytne, moc bych mu to přál, je to pro mě pořád pan hráč, ikdyž svá nej léta má asi za sebou (v play off bude platné:)) Zedník se docela rozjel, taky byl můj oblíbenec, když tu hrál, ale teď už bych ho tu nechtěl. Není nejmladší a za Ridera si představuju někoho lepšího. Ikdyž nevím, proč teď sedí, když se mi proti Islanders celkem líbil. No uvidíme co vymyslí vedení, sem docela zvědavé. Teď ještě dát Toronto a bude to super
 
AvatarNo já mám pořád takové zbožné přání, že by mohl přijít Hossa z Atlanty, když tam údajně nechce podepsat. Za něj by šel Ryder, někdo z mladých a výběr v draftu. Ale jak říkám, je to zbožné přání...
 
AvatarNa Seznamu je pěkný článeček o Plekym...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Ottawa Senators
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 25.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík