Napodruhé se obrat nepovedl.

22.02.2008, 12:00 | Reportáž ze zápasu |  redakce
 

„Dvakrát nevstoupíš do téže řeky“ – platnost tohoto rčení nejspíš chtěli hráči Canadiens popřít v zápase s Penguins. Po fantastickém a historickém obratu proti Rangers si zřejmě řekli, proč by to nemohlo jít i podruhé, navíc, když ztráta ve skóre nebyla tak propastná jako v předešlém zápase. Leč přesvědčili se, že na tom tvrzení opravdu něco je...

Chtě – nechtě se musím vrátit pro Habs k historickému zápasu s Rangers. Tak nevídaný obrat v utkání, v kterém už prohrávali 0-5 a nakonec ho dokázali dotáhnout v samostatných nájezdech do vítězství 6-5, se totiž v historii klubu stal úplně poprvé! Podle slov Tomáše Plekance to byl naprosto neuvěřitelný zápas, kdy diváci vytvořili fantastickou atmosféru, kterou ještě nikdo z hráčů prý nezažil. Vůbec se tomu nedivím... Tenhle „mač“ měl i další menší pozitiva, než jen zjištění, že tým je semknutý a má obrovskou vůli po vítězství. Třeba „zmrtvýchvstání“ Michaela Rydera, jemuž byl hattrick upřen až po korekci rozhodčích, nebo zlepšená hra kapitána Saku Koivu, což oba dva dokázali i v dnešním nočním zápase.

Jak jsem již řekl, zřejmě pod dojmem nevídaného úspěchu v minulém zápasu nastoupili Habs i k souboji s Pittsburghem tak trochu v klidu. A hosté toho dokázali využít, byli v první třetině aktivnější a po zásluze se dočkali dvoubrankového vedení. Bylo jasně vidět, že po zranění Crosbyho jakoby Malkinovi ještě víc narostla křídla a má teď výbornou formu. Byl to opět právě on, kdo tvořil hru a nejvíce zaměstnával defenzívu domácích. Nakonec byl také u dvou rozhodujících momentů v poslední třetině. Předtím však ještě nechali domácí vzpomenout na dva dny staré události a opět předvedli zdařilý obrat ve skóre. Tentokrát ale, bohužel, ne definitivní. Hned ze začátku druhé třetiny snížil po dobré práci S.Kosticyna Koivu na 1-2, ale soupeř dokázal brzy znovu odskočit na rozdíl dvou gólů, když využil v přesilovce nedůrazného bránění prostoru před Huetem. Do konce této části jsme se však opět přiblížili na jeden gól – v přesilové hře šikovně tečoval Higgins Kovaljovovu přihrávku a Sabourin neměl šanci. Do třetí třetiny jsme vtrhli stejně jako v zápase s Rangers. Hned po 20 sekundách si zpoza brány vybruslil Ryder a s trochou štěstí srovnal na 3-3. No a o tři minuty později jsme perfektně sehráli přečíslení v naší přesilovce a nezištnou přihrávku Koivu zužitkoval sváteční střelec Hamrlík v náš vedoucí gól – 4-3! V té chvíli to vypadalo, že se nám podařil další husarský kousek a míříme k dvěma bodům. Ovšem Penguins nebyli v třetí třetině zdaleka tak bezradní jako Rangers v úterý. Využili toho, že jsme dost ledabyle naložili s přesilovkou při vyloučení Malkina a právě on při návratu z trestné využil naší chybné rozehrávky a z rychlého brejku nedal Huetovi šanci. Aby toho nebylo málo, hned nato šel zbytečně ven Kovaljov a hosté utkání definitivně zlomili ve svůj prospěch, když opět po Malkinově asistenci propálil vše od modré Gončar, pro kterého to byl jubilejní 600. bod v NHL... O nějaký větší nápor jsme se pak znovu připravili dalším vyloučením, které jsme sice přečkali bez úhony, ale času už nebylo nazbyt. Nakonec jsme sáhli po odvolání brankáře a hře v šesti, ale kýženého vyrovnání jsme tentokrát nedosáhli, takže po čtyřech vítězstvích přišla porážka. Sice smolná, ale na to se nikdo za pár týdnů ptát nebude.

Dost mě mrzí zbytečné chyby při druhém a čtvrtém gólu hostí, stejně tak i Kovaljovovo vyloučení, při němž jsme inkasovali rozhodující branku. Ale hokej, a nejen on, je o tom, že kdo umí chyby potrestat, ten vyhrává. A tím byl v noci Pittsburgh. V sobotu nás čeká další domácí zápas, do Bell Centre zavítá celkem vzácná návštěva ze Západní konference – Columbus Blue Jackets. Ti už dávno nejsou mužstvem, z kterého si ostatní dělají otloukánka, naposledy se o tom přesvědčila Ottawa, která s ním v noci prohrála na nájezdy 2-3...

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
24.02.2008 12:00 | reagovat
Gagner | joachym.gagne@seznam.cz
Budete někdo sledovat utkání Montreal vs Columbus ???
 
AvatarJá bych rád, ale odkaz na myp2p.eu není funkční. Zatím jsem ale asi o nic nepřišel, opět prohráváme o dva góly a oba dostala Plekancova řada... Začínáme nějak hazardovat s tou prozatím výbornou pozicí v osmičce!
 
AvatarTragédie, tragédie, tragédie... Nijak jinak se nedá dnešní výkon nazvat! Jestliže zápasy s Rangers a Penguins byly dramatické a hlavně atraktivní, tak tohle byla jedna velká nuda. Columbus přijel s jasnou defenzivní taktikou a dokázal potrestat chyby. Habs sice měli stálou územní převahu, ale čisté gólové šance bych spočítal na prstech jedné ruky. Přesilovek byla spousta, ale nedokázali jsme využít ani 5 na 3... A navíc hostující gólman Leclaire chytal bezchybně a byl rozhodně lepší než Price. Tyhle ztráty nás budou mrzet, takhle se nehraje o play-off. Po dnešním zápase trochu měním svůj pohled na nezbytnost trejdu - říkám trejd v každém případě, abychom neupadli do nějaké letargie. Teď máme doma Atlantu a nebylo by špatné, kdyby si Hossa zahrál proti svým...
 
23.02.2008 12:00 | reagovat
BigBen
Skoda proti Pittsburghu jsem si strasne moc pral aby to kluci zvladli....bohuzel no:((tedka si aspon preju at porazime Columbus mam z nej strach protoze je to nevyzpytatelny souper..ale ja verim ze doma je porazime!! tak dneska budeme fandit GO HABS GO!!
 
AvatarTak to vypadá, že Bob se nebude pouštět do nějakých mnohačlenných výměn, ale soustředí se opravdu jen na příchod jednoho, maximálně dvou nadprůměrných a známých hráčů. V případě, že se mu nepodaří "ulovit" žádnou hvězdu, nechá prý mužstvo pohromadě tak, jak je nyní. Je to asi rozumný pohled na věc.
 
AvatarŠkoda, vyhrál šťastnější a disciplinovanější. Věřím že proti BlueJackets opět naplno bodujeme. Pokud bysme dnes vyhráli dostali bysme se alespon na chvilku co cela konference - opet jakoby jsme se toho zalekli a nedokazali jsme to :-( Ale to jen na okraj - uz dlouho jsem totiz nezazil pohled na tabulku s Montrealem uplne v cele - byt jen treba na par dni :-)
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Pittsburgh Penguins
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 24.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík