Základní část 2007-2008 dopadla nejlépe jak mohla. Podaří se navázat v play-off ?

07.04.2008, 12:00 | Aktuální téma |  redakce
 

Do sezóny 2007-2008 nevstupoval tým Montrealu Canadiens rozhodně jako favorit. Většina hokejových odborníků tým nepasovala ani do play-off. Nebylo se ale čemu divit - tým opustila "hvězda přesilovek" Sheldon Souray, který loni překonal rekord v počtu branek vstřelených obráncem v přesilovce (19 branek) a nasbíral tak celkově úžasných 64 bodů (26+38). Čekalo se tedy, že obávaná přesilovka a tím i celý tým tak ztratí na údernosti. Dále tým opustili Radek Bonk, Mike Johnson, Janne Niinimaa a Sergei Samsonov, nutno podotknout že kromě Bonka byli všichni spíše přítěží a zklamáním. V létě tým posílil "pouze" příchodem Romana Hamrlíka a navrátilce Patrice Briseboise, kteří měli vyztužit především obranou činnost, která Souraymu moc nevoněla. Další posily byly Brian Smolinski a Tom Kostopoulos. Jméno Smolinski slibovalo mnohé a Kostopoulos snad tvrdost do 4. lajny. Celkově tedy na první pohled žádné zásadní posílení o nějakou "superhvězdu". O to víc přiležitostí nadějnému mládí, které vybojovalo triumf v AHL s Hamiltonem. K týmu se po kempu připojil mladičký gólman právě Hamiltonu - Carey Price, který má již teď v Montrealu nálepku "nový Patrick Roy" a přesvědčivě kopíruje úspěchy slavnějšího kolegy i na ledě (zlato s MSJ, titul v AHL, potom ihned první tým NHL...)

Všechny tyto negativní prognózy naštěstí rychle vzali za své. Canadiens nasadili vysoké tempo a už od začátku okupovali spíše přednější příčky konference. Trenér Carbonneau po několika pokusech sestavil útoky, které hrály asi nejčastěji v této sestavě:

Útoky:

Higgins(27+25)-Koivu(16+40)-S.Kostitsyn(9+18)

A.Kostitsyn(26+27)-Plekanec(29+40)-Kovaljov(35+49)

Latendresse(16+11)-Smolinski(8+17)-Lapierre(7+11)

Kostopoulos(7+6)-Begin(3+5)-Ryder(14+17)

Obrana:

Markov(16+ 42)-Komisarek(4+13)

Hamrlík(5+21)-Streit(13+49)

Bouillon(2+6)-Gorges(0+9)

Golmani:

Huet (2.43 91.565)-Price (2.51 91.966)

další hráči co nastupili více jako v 10. utkáních (především 3. a 4. lajna se často měnila)

Mathieu Dandenault

Kyle Chipchura

Patrice Brisebois

Michail Grabovskij

Ryan OByrne

Obrovským překvapením s sestavě Montrealu se ukázali být mladíci. Bratři Kosticynové, Latendresse, Lapierre, Gorges, O&undefined;Byrne, Grabovkij, ale i Chipchura hráli výborně. A.Kostisyn vytvořil společne s Kovaljovem a Plekancem jeden z nejúdernějších útoků celé NHL!

Alex Kovaljov je kapitola sama pro sebe. Muž který již byl fanoušky proklínán pro vysoký plat a odbývání zápasů a několikrát „skoro vyměněn“, se stal v této sezóně modlou a předvedl prozatím nejlepší výkon v Montrealu. Režíroval přesilovkové komanda společně s Plekancem a Kostisynem a jen málokdy to neskončilo brankou. Útok nazvaný „Thre Amigos“ se stal postrachem soupeřů, Plekanec s Kosticynem si vytvořili svá bodová maxima a především jejich zásluhou měl tuto sezonu Montreal nejlepší přesilovku: 24.2% . Mírným zklamáním byl výkon Koiva, který nesbíral tak často bodíky, jak jsme byli zvyklí, ale díky Kovaljovovi a spol. to zas tak nevadilo. Jediným hráčem co tuto sezónu zklamal, byl snad Ryder – do Vánoc se neskutečně trápil a dokonce vypadl ze sestavy a díval se na utkání jen z tribuny. Pak malinko pookřál, ale jeho 14 branek je opravdu hluboko za očekáváním, překvapením je v této souvislosti jen skutečnost, že před play-off neodešel do jiného týmu. V obraně lze pochválit asi všechny. Komisarek se stal opravdu neprostupnou zdí a jistil svými hity ofenzivnějšího Markova. Hamrlík rutinérsky bránil a nechával tak vyniknout Streita, který zažil svou nejlepší základní část v NHL a společně s Markovem byl v přesilovkách „démonem na modré čáře“ :-). Gólmani přes občasné výpadky chytali výborně a svůj tým dokázali podržet – převážně se na led dostal Huet, pomalu však začal nenápadně přebírat iniciativu Price a nikdo asi netušil, že to je klid pře bouří.... Celkově tým působil velice kompaktně a vyváženě – jediné, co se vyčítalo, byla absence silového útočníka – střelce. Přesto se stal Montreal nejlépe střílejícím týmem ročníku 2007-2008 s 262 brankami.

Během základní časti se tým vyhnul zdravotním problémům a chřipkovým epidemiím :-), zachoval stabilní formu (pokud si pamatuji, tak žádná výrazná série proher nenastala) a vypracoval si několikabodový náskok, který se ukázal v letošním neskutečně vyrovnaném ročníku rozhodujícím. V závěru základní části dokonce dotáhl na špici konference dlouho osamocenou Ottawu a bojoval a první příčku konference, což se s 82. zápasem díky Philly podařilo (poprvé od sezóny 1988-89).

Ještě se ale musím vráti k zlomové události letošního ročníku – byla jím tradiční trade deadline. Montreal již dopředu vyhlašoval příchod velké hvězdy (což se děje vždy a stejně nikdo nepřijde:-)) a fans byli ve opět ve velkém očekávání – GM Bob Gainey ohlásil, že eminentně uvažuje o Hossovi z Atlanty. Přestup byl na spadnutí, když přišel šok – Cristo“Wall“ Huet – dosavadní jednička v brance a mentor Priceho, byl vyměněn do Washingtonu – to by nebylo zas tak podivné, kdyby protihodnota nebyla pouhý výběr v nějakém budoucím draftu – popravdě už ani nevím jakém... Těsně před play-off jsme přišli o špičkového gólmana, zbyl nám nemírně perspektivní, ale nezkušený Price a slovenský mladík Halák, který také zatím nepatří mezi elitu. Všechni fanoušci aspoň doufali, že přijde vytoužený Hossa, ale lhůta tradeline potichu vypršela a tým zůstal bez posil, minus Huet. Šok č. 2! Fandové šíleli. Gainey asi v tu dobu chodil pod Montrealem kanálama :-) Akcie Montrealu před play-off rapidně poklesly, dokonce někteří čekali až nepostup do play-off.

Tým to ale nesrazilo – naopak – Price přes počáteční nesmělé zákroky a laciné góly chytil famózní formu a na Hueta nechal fans rychle zapomenout. Dovedl tým do play-off, kde se v prvním kole utká s Bostonem Bruins – tedy soupeřem, kterého v play-off máme velice rádi: Bruins s Montrealem prohráli 23 z 30 sérií play off. Navíc momentálně Montreal vyhrál posledních všech vzájemných 11 utkání s Bostonem. To však nic neznamená – nikdo se neohlíží, jak to bylo v základní části, play-off je jiná soutěž a není zde slabého týmu – je třeba maximální koncentrace a nepodcenit soupeře, ač vypadá hratelněji než třeba Ottawa nebo Washingon, kteří také byli mezi adepty na soupeře pro první kolo play-off. Pokud chceme Stanley Cup, i když je to velice předčasné nad tímto uvažovat, musíme porazit Boston, třeba Pens i Ottawu, nesmí nás zastavit ani Detroit. Nezbývá tedy než naladit Sopcasty, TVU playery, Galaxii, net radia a další dostupné zdroje a fandit ! :-) Lepší sezónu totiž fanoušek Montrealu dlouho nepamatuje....

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarLETS GO HABS !!! Kdo spi fandi Torontu OLE !
 
11.04.2008 12:00 | reagovat
BigBen
tak vlitnem na to oouuuuuuuuuuuu go habs go!!
 
11.04.2008 12:00 | reagovat
BigBen
hm par vterin a hned vedeeeeeeeeeeeeeeeeeem joooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo takhle nejak by to mohlo vypadat:)) GO HABS GO!! Sergei Kostitsyn!!!
 
11.04.2008 12:00 | reagovat
BigBen
neuveritelnyyyyyyyyyyyyyyyyy 2:0 jooooooooooooooooooooo po 2 minutach hry kdo se nekouka o hodne zatim prichazi:))
 
11.04.2008 12:00 | reagovat
BigBen
jo druhej gol daval bratr S.Kostitsyna....Andrei Kostitsyn!! oleeeeeeee olee olee oleeeeeeeeeee GO habs go!!
 
11.04.2008 12:00 | reagovat
Gagner | joachym.gagne@seznam.cz
No tak první třetina měla dvě tváře, do prvního gólu medvědů jsme excelovali a už jsem pomalu viděl i třetí gól v síti Thomase, bohužel se Boston jednou střelou dostal na rozdíl jednoho gólu a připadá mi, že se od té doby hra úplně vyrovnala.
 
AvatarParáda, první veledůležitý zápas jsme vyhráli a myslím že celkem přesvědčivě. Určitě je vždy co zlepšovat ale Boston toho moc nepředvedl, čekal jsem od nich více, doufám tedy jen že tak budou hrát ještě aspoň 3zápasy :-) Hoši děkujeme !!! Jinak atmosféra v Bell centre to je něco neuvěřitelného... zajímalo by mě kolik tam bylo opravdu lidí - nemyslím jen platících :-))) No a na závěr - 1 výhru máme ještě zbývá 15 :-)) GO HABS !!
 
11.04.2008 12:00 | reagovat
Frankie33
Super.Viděl jsem jen 2.třetinu,ale zápas skvělej.Samej Hit,strkanice kolem branek a spousta pěkných akcí.Škoda že Kovalev netrefil tu odkrytou branku.Atmosféra v Bell Centre neměla chybičku a když dělali záběry do hlediště když dal Smoliski gol,tak jsem si neskutečně přál být tam. Takže ještě 15x. Go HABS Go
 
AvatarByla to jednoduše fantazie, ještěže jsem vstal. Myslím, že až na tak 10 minut ve druhé třetině jsme byli lepší. Thomas je hodně podržel, ale i Price zachytal velmi spolehlivě, hlavně když pokryl samostatný nájezd. Play off se vším všudy, hodně hitů, zvlášť jsem čuměl, jak hrál Hamrlík, prostě paráda. Takže první důležitý zápas je za náma a teď vyhrát ještě druhý domácí a urvat jeden špíl u nich. Škoda přesilovek, snad je dopříště zlepšíme, v play off budou hodně rozhodovat. Nevíte, kdy se má vrátit a jestli vůbec Saku??? Jinak když jsem viděl tu atmosféru, tak se mi úplně rozbušilo srdce a říkal jsem si, kéž bych tam byl. No někdy to snad klapne, 20000 litrů ale není zase tak málo:(( Jinak samo GO HABS GO!!!
 
11.04.2008 12:00 | reagovat
cepi | hokejforum@pobox.sk
..zapas som si nekoniec nahral na kazetku a rano omrkol, ale vyhrat sme si za predvedeny vykon rozhodne nezasluzili..Montreal ma uzasne prekvapil svojou fyzickou hrou, jeden hit striedal druhy, to skutocne klobucik dolu ..ale inak, Tom Kostopoulos si mohol odpustit tuto blbu poznamku "Andrej (Kosticyn)sa ukazal tvrdým narazenim na Charu"..take 2 minuty mal za to evidentne narazenie na mantinel Andrej vyfasovat. ze az..!..ak by tam nebol Zdeno, ale dajme tomu Savvy, tak ho uz vynasaju na nosidlach..je fajn, ze rozhodcovia nastolili taku benevolentnejsiu latku, co sa tyky piskania jednotl. zakrokov, ale hadam sa to nejako ustali, lebo v zapase sa mi nejako nepozdavali..ale nevytahujem tu ziadne alibi, my sme hrali dopredu velke ho*no a domacim hracom maximalne ulahcili cestu za vitazstvom..kazdpodadne do dalsich zapasov som optimistom ! jednak horsie uz hrat nemôzeme, ak zachytime UVODNE MINUTY zapasu, bude sa dat v pohode hrat a kvitujem nasu skvelu pracu v oslabovke, mali sme 8 vylucenych hracov a neinkasovali sme ani raz..!..dokonca ani pocas 2 min. presilovke 5:3..takze aspon jeden pozitivny faktor zo zapasu a to dost podstatny..WE BELIEVE..
 
11.04.2008 12:00 | reagovat
mejdlo
Jestli vsechno dobre pude, tak Sak by mel naskocit do jednoho tydne :). Jinak krasnej hokej, nastup byl exelentni a hodne mi to pripomnelo ten jeden zapas v sezone, jak jsme vyhrali 8 - 2 :), taky se prece zacalo pukem za Thomasovyma zadama v prvni minute :)... Jen tak dal hosi!!GO HABS GO!!
 
11.04.2008 12:00 | reagovat
lord.rahl
Jojo parada. Taky si myslim ze si Thomas ihned vybavil ten zapas kdy dostal na zacatku 2 rychliky a nakonec stridal...asi mu v tu chvili nebylo nejlip :-D Jinak myslim ze tento zapas predvedly skvely vykon skoro vsechny nase letosni posily...zrejme je PO jeste vic stmeluje, Hamrlik,Kosto., Smolinski a kluci Kostitsinovic hrali proste skvele...obvzlast se mi libil Hamrlik a Kostopoulos si timhle rika o novou smlouvu...
 
11.04.2008 12:00 | reagovat
kavenka
proste to nemalo chybu, iba maly detail, ze sme nevyuzili ani jednu presilovku GO HABS GO
 
11.04.2008 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Vítězství vynikající,ale co mě ještě víc potěšilo samotná hra v podání HABS.Tvrdost,důraz,dohrávání osobních soubojů,návrat ke kombinaci.Přitom jsme moc faulů neměli.Žádný zbytečný nahazování puků na zadní mantinel,ale snaha kombinačně přejít do obranného pásma Bostonu!!!Tam jsme se pak nastěhovali a dokázali puk chvíli udržet na svých holých a vystřelit.Vážně se mi líbil ten jejich aktivní tlak s důraznou obranou!!!Takhle když budeme hrát dál,tak nemám o osud HABS obavy!!!Určitě přes medvědy přejdeme a možná i mnohem dál!!Radost na naše hochy pohledět.Zvláště důrazní Laperiere a Latendresse se mi včera líbili!!!Plekancova řada taky perlila.Chtělo to od ní jen trochu větší efektivitu střelby.Škoda,že Kovaljov neproměnil svojí šanci a dvakrát škoda promarněné přesilovky 5-3,kdy seděli Sturm a Chára!!!To tam mělo něco spadnout!!!A Roman Hamrlík - pro mě včera první hvězda zápasu.Hrál fakt výborně!!!Skvělý,jen tak dál!!!!!
 
10.04.2008 12:00 | reagovat
cepi
Nikto im neveril. "Boston? Posledná priečka vo východnej konferencii," prognózovala pred štartom sezóny televízia ESPN. "Aj keby sa naplnil najpriaznivejší scenár, Bruins opäť dohrajú sezónu už na jar," pridal sa Sport Illustrated..Partia slovenského kapitána Zdena Cháru to však nečakane dotiahla do play off NHL. Teraz sa hotuje na ďalšie prekvapenie. V prvom kole narazí na favorizovaný Montreal....Na Boston sa pritom valilo v sezóne jedno nešťastie za druhým. Manny Fernandez, ktorý prišiel v lete z Minnesoty a mal byť brankárskou jednotkou, si ešte v októbri poranil na tréningu koleno a musel na operáciu. Útočníka Patricea Bergerona vyradil na väčšinu základnej časti z hry brutálny faul obrancu Philadelphie Randyho Jonesa...Obranca Andrew Alberts chýbal pre zranenie tri a pol mesiaca a aby toho nebolo málo, tak v závere marca Chárov tvrdý projektil nešťastne zlomil nohu spoluhráčovi Chuckovi Kobasewovi. Navyše, nie všetci kľúčoví hráči odvádzali vždy, čo sa od nich očakávalo a dávať góly bol často veľký problém. Napriek tomu to Bruins dokázali. Tréner Claude Julien (podľa denníka Boston Globe najlepší kouč Bruins za posledné roky, ba v celej histórii klubu) mal k dispozícii mužstvo bez hviezd, z ktorého vyčnieval (postavou i výkonom) iba muž s číslom 33 na drese - Zdeno Chára...."Pre kapitána Bostonu menej znamenalo viac. Prestal sa zaoberať všetkým, čo sa deje na ľade a sústredil sa iba na vlastnú prácu. A tú zvládal výborne, na úrovni nominácie na Norrisovu trofej. Má za sebou ofenzívne najúspešnejší rok a v hodnotení plus/mínus bodov poskočil z lanských mínus 21 na plus 14 v tejto sezóne," napísali o slovenskom dlháňovi Boston Globe...Bruins vykorčuľujú na svoj prvý súboj play off proti Montrealu v noci zo štvrtka na piatok. Canadiens sú nabudení. Triumfovali vo východnej konferencii, majú najlepšiu presilovku v lige a úderné komando Kovaľov, Plekanec, Kosticyn. V bránke kúzli talent Carey Price (dvanásť výhier z ostatných pätnástich zápasov)...Vraj to bude jasná záležitosť. Skutočne? Boston už raz postavil všetky prognózy na hlavu... (pravdask) ..RESPECT BRUINS..
 
10.04.2008 12:00 | reagovat
kavenka
stane sa to dnes v nociiiiiiiiiiiiiiii habs vyhraju
 
AvatarTO Boston: Kecy kecy kecy kecy - uvidime na lede - jedine tam se rozhodne
 
10.04.2008 12:00 | reagovat
PALO
Niekedy sa ozaj hambim, ked som na ceskych strankach, s tym z som tiez Slovak... Nepochpim naco sa niekto silou mocou nadrapuje na strankach ineho klubu... Dobry fanusik sa pozna vtedy, ked podoruje svoj team, tym ze mu fandi, povzbudzuje svojich hracov a podobne... Ked budeme potrebovat nejak informacie o nejakom Bostone tak si ich zozenieme sami, dakujeme za ochotu. A este nemam rad nejake prognozy a kecy pred hociakymi sportovymi podujatiami. Vsetko sa ukaze na ihrisku a ked zvitazi ten lepsi, tak mu ostava len pogratulovat.
 
AvatarTO PALO: ze by to bylo tim ze Boston nemaji zadne CZ /SK stranky :-)) Ale mozna se pletu
 
10.04.2008 12:00 | reagovat
cepi
fuu Palo -) ak by som nejakym spôsobom ponizoval Montreal, nadaval, al. neviem ako vulgarne zhadzoval Vas tim, ci samotnych hracov, beriem, ale hanbit sa za to, co si mal na mysli..prosim Ta..ked k nam do topicu Bruins napise niekto nieco zaujimave, obzvlast v pripade vzajomneho duelu, potesim sa, ak sa dozviem nejake zaujimave veci aj ohladom supera..aspon u nas to tak funguje, ze vzajomne „podpichovacky“ dodaju zapasu este väcsie grady, neviem, pride pride mi trosku smiesne, akoze toto je web Habs, tu môzu pistal len priaznivci Habs..ak by sme neriesili vzajomny duel, beriem, ale takto..ale mf, kazdy ma pravo na svoj nazor a v pripade Vasho postupu cez nas Vam budem fandit, nakolko v uvodnom kole na seba natrafili moje 2 najoblubenejsie timy..tak tolko to k tomu...uz len dodam (ak smiem samozrejme :o)) ze na uvodny duel sa tesi okrem cepiho aj MARC SAVARD, ten to vsak bude riesit priamo na ladovej ploche.. ;o) ..BAVME SA HOKEJOM..
 
AvatarMě naopak taková řevnivost a popichování vůbec nevadí a rád si tu přečtu i názory z tábora protivníka...abych je mohl hned vyvrátit...:-). Ba ne, asi jsem jeden z mála skalních fans Canadiens, kteří čekají urputnou sérii. Nakonec však v náš postup věřím i přes nepřízeň osudu v podobě zranění Koivu. V tomhle ohledu jsou na tom teď Bruins lépe, jim se naopak zranění do sestavy vracejí. A proto dnes v noci GO HABS GO!!!
 
AvatarJa taky cekam tuhy boj :-(
 
10.04.2008 12:00 | reagovat
Gagner | joachym.gagne@seznam.cz
Mám strach, jsem nervózní, zítra mám jít do školy, ale v jednu ráno budu připraven v dresu na gauči, popíjet kafe a fandit jak nikdá!
 
10.04.2008 12:00 | reagovat
cepi
Mira -) som rad, ze si pochopil.. ;o) jj mam velku radost z navratu Savvyho, i Ferenca, ale u Vas to isti Komisarek, to Vas musi nakopnut a Koivu bude zda sa taky tak coby dub fit z cohom prekvapeny a netesi ma to vôbec ;o) tak DNES do toho ideme na plne gule!
 
AvatarTaky začínám být nervozní, bohužel zastávám podobné názor jak Mira, že to nebude nic lehkýho. Hlavně se bojím, jak to zvládne Carey, ale snad dobře. Důležitý je vyhrát první zápas, pak věřím, že to kluky nakopne a postoupíme. Jen je nepodcenit, vzájemný zápasy v play off nic neznamenají a můžou nám spíš uškodit. Ikdyž o podcenění v play off asi nemá cenu ani mluvit:) Takže všichni v 1 mějte zapnutou bednu:) a GO HABS GO!!
 
AvatarUž se moc těším na noc ze čtvrtka na pátek, v 1:00 v noci to vypukne a hned je to i na galaxii, moc důležitý bude první špíl a já doufám, že ho zvládneme. GO HABS GO!!!
 
09.04.2008 12:00 | reagovat
cepi
tak nech nam to uz vypukne..!..jo, ozvali sa ,i mi aj medvede z tunajsieho lesa, ze sa nechystaju na na medik, ale na ovela chutnejsiu pochutinu -) Montrealik... ;o)) LET´S GO BRUINS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
AvatarTak to vypadá, že si tuhle sérii vychutnám dokonale - mimo prvního zápasu na Galaxii mají být ostatní tři na NASN. Super!!!
 
09.04.2008 12:00 | reagovat
BigBen
Cepi:Medvídci hold ochutnají hořkou medicínku:))žádnej sladkej med:))pro vás byla výhra už ta že jste postoupili do play off:))nemyslím to špatně je to hec:))GO HABS GO!!!!!!
 
09.04.2008 12:00 | reagovat
BigBen
Podle toho co jsem videl a cetl tak Komisarek bude na zitra READY!!super:))
 
09.04.2008 12:00 | reagovat
BigBen
Kouknete na tohle uplne to zahreje na srdci: http://www.youtube.com/watch?v=9EkEQk-z0eU
 
09.04.2008 12:00 | reagovat
BigBen
a tohle jeste vic:)):http://www.youtube.com/watch?v=948V9fRFyOg
 
08.04.2008 12:00 | reagovat
cepi | hokejforum@pobox.sk
tak pani, velka gratulacia za Vasu spanilu jazdu pocas zakladnej casti..RESPECT..pssst..PATRICE BERGERON has been cleared for full-contact practice. He is on the ice this morning and taking part in battle drills...GM Peter Chiarelli said Bergeron will not play in Game 1...fuuu, tak to som vazne necakal...ja osobne som nebol za jeho navrat, ale ked to schvalili lekari..beriem..ale ide podla mna do rizika, staci jeden neumyselny naraz a ...ok, radsej tuto alternativu neriesim..ta zapasova prax sice nebude bohvieaka, ale Bergy nie je druhotriedny hracik a pri predstave spolocnej spoluprace Bergy - Savvy, bububu Habs :D vyzera to tak, ze ak tak Bergy nakluse na 2 zapas na lade Habsm resp. 3 domaci zapas..fuu, ozaj ina pecka sprava..
 
AvatarPředně díky za pěkný sumář letošní základní části. Co se týče překvapení, tak podle mého to je samozřejmě celý Plekancův útok s Kovaljovem v čele. Dále určitě sympatické výkony Lapierra a v obraně výborná hra Komisarka, i když to tak velkým překvapením není. Hamrlík s Markovem jsou jistoty a hodně mile mě překvapil O´Byrne, který přinesl do obrany to, co tam potřebujeme - důraznou hru okolo branky. Cepi: Co se týče Bergerona, tak bych jeho návrat nepřeceňoval, po tak dlouhé pauze může mužstvu pomoci snad jen po psychické stránce, herně bude přestávka hodně znát. Jestli se nám vrátí v plném zdraví Komisarek, budu klidnější.
 
AvatarS O Byrnem souhlasim na to ze je to jeho prvni sezona v NHL tak hral fakt dobre. Tak samo Georges vetsinou podaval solidni vykony - sem tam nekdo z neho udelal solny sloup ale to se stane i mnohem lepsim. Obrana je myslim proti loni 100% lepsi. Navic Markov a Streit se oba dostali do prvnich 10-ti v kan. bodovani obrancu cele NHL !!! To je taky ojedinely vykon. Bergeron je zajiste spickovy hrac a je velka skoda ze byl tak dlouho out - ale myslim ze staci jeden CISTY hit od Komisarka pak bych to s nim nevidel dobre - tezko rict nakolik je uz zdravy a zda neni jeho navrat uspechany. Forma po takove dobre taky asi nebude zrovna OK - nicmeme je to pro boston asi jedina pozitivni zprava ktera je v nasledujici serii ceka :-)))) Mrazeny misa- mnam :-) Verim ze si Habs smlsnou
 
08.04.2008 12:00 | reagovat
PALO
Super clanok - 1* :-) Treba si dat pozor na Boston a nic nepodcenit, tlacit do nich od zaciatku do konca a ukazat kto je na lade panom ;-) Ak nebude problem pred nasou brankou tak sme za vodou...
 
08.04.2008 12:00 | reagovat
Gagner | joachym.gagne@seznam.cz
http://forecaster.ca/thescore/hockey/injuries.cgi?Mtl ...
 
08.04.2008 12:00 | reagovat
cepi | hokejforum@pobox.sk
tak pani, presne o tomto su nase suboje..http://www.you tube.com/watch? v=suYsb12Wf1I..bez komentara..
 
08.04.2008 12:00 | reagovat
BigBen
Jeedeme Montreaaaaaaaaaal jedemeeeeeeee:))treba si v Montrealu vezmou priklad z naseho ceskeho fandeni:))hm to byl blbej vtip:))..Boston smaznem jak komara!!GO HABS GO!!
 
08.04.2008 12:00 | reagovat
kavenka
nech je uz stvrtooooooooooooook pls pls :D:D:D:D GO HABS GOOOOOOOOOOOOOO CIKICAKI CIKICAK
 
08.04.2008 12:00 | reagovat
Gagner | joachym.gagne@seznam.cz
Super, první zápas vysílaj na galaxii, tak si nastavte budíky a budem fandit !!!
 
07.04.2008 12:00 | reagovat
Petr
Dámy a pánové, držte si klobouky, jízda právě začíná. Jsme opět na začátku, ale jsme silní jako už dlouho ne. Tak tedy, hoši jedeeeeem!
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 25.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík