Je to špatné, ale snad to dobře dopadne...

01.05.2008, 12:00 | Reportáž ze zápasu |  redakce
 
Tak máme za sebou čtvrtý zápas série mezi Montrealem a Philadelphií. Bohužel, Flyers opět zvítězili a přiblížili tak některé hráče Habs k dovolené a některé k účasti na MS. Každopádně nic není ztraceno, bojovat se musí až do konce.
Tradičně oranžově zbarvené hlediště v Wachovia Center se mohlo poprvé zaradovat v sedmé minutě, ale Halák, který opět zastoupil Priceho, pokryl samostatný nájezd protihráče. Pak bylo k vidění spíše snažení našich. Jim ale značně komplikoval situaci Biron, chytající jako obvykle s klidem anglického lorda. Nicméně tři a půl minuty před koncem první třetiny měli domácí obrovskou možnost poslat se do vedení. Kapanen nahrál Coburnovi, se kterým jel na našeho obránce. Ke gólu jim ovšem nepomohl ani kolega z druhé vlny.
To druhá třetina už byla sdílnější, co se rýsování hokejového výsledku týče. Ve 28. minutě, když seděl Koivu na trestné lavici se prosadil Umberger. Akce vznikla z rychlého přechodu do útoku Flyers. Pak se znova snažil hlavně Montreal, ale Biron chytil i velkou šanci Kovaleva.
Třetí třetina začala lépe pro domácí. Prospalova dělovka se odrazila od mantinelu za brankou a do prázdné branky pak zametl kotouč Hartnell. O šest minut později už bylo krapet do smíchu i nám, zarytým fandům Habs. Plekanec vyhrál vhazování a pak po několika přihrávkách své formace tečoval střelu Gorgese - 1:2 z našeho pohledu. O šedesát sekund později nastala v našich srdcích ještě větší slast. Koivu dorazil puk za záda Birona po střele Streita. Lavička Montrealu vylétla samou radostí málem na led. Bylo vyrovnáno a jelo se znova.
V následujících okamžicích už nám hra nebyla tak nakloněna. V 57. minutě se do odkryté branky trefil v přesilové hře Briere. Asistenci si opět připsal Prospal. Poslední branka už padla při naší hře bez Haláka v brance. Philadelphii definitivně uklidnil svým druhým gólem Umberger.
Stav série je tedy 1:3 z našeho pohledu, a i když by bylo výborné vidět Plekance spolu s Hamrlíkem  v sestavě našeho národního týmu, prosím: Kluci dejte do toho všechno a pojďte se poprat o postup.
Hvězdy zápasu: Biron, Briere, Koivu
Počet střel: Montreal 38    Philadelphia 26
Počet vyloučení: Montreal 6    Philadelphia 5
 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarTak první třetina asi podle očekávání, jsme lepší, ale jen 2:1. Naštěstí jednou velmi dobře zasáhl Carey, ale nezdá se mi zatím moc jisté, snad se to zlepší. Šancí bylo dost, jen nějakou co nejrychleji proměnit a bude to dobrý, dneska prostě nemůžeme prohrát:)
 
04.05.2008 12:00 | reagovat
Jardys
Věřím tomu, že kdyby byl v bráně Huet, tak by byl stav serie opačný. S brankářem vyšší juniorské třídy nemůžeme chtít vyhrát pohár.
 
04.05.2008 12:00 | reagovat
Jardys
Věřím tomu, že kdyby byl v bráně Huet, tak by byl stav serie opačný. S brankářem vyšší juniorské třídy nemůžeme chtít vyhrát pohár.
 
04.05.2008 12:00 | reagovat
Spatt
To snad už není pravda, větší haluzáky jsem ještě neviděl....phi otáči na 4:3..... hokejovej panbuh asi fakt není!!!
 
AvatarTak bohužel Carey si vybral asi slabší celou sérii, která snad dneska ještě neskončí. Vést 3:1 a za chvíli prohrávat, to je hodně zlý. Obzvlášť 3tí gol byl strašně laciné, prvně nedůraz Romana a pak obrovské kiks Price. 4té zase po špatné defenzivě, když propadnem v útočném pásmu. Biron je bohužel v této sérii tak o 2 třídy lepší, ale nedá se nic dělat, ještě to musí kluci zkusit. Možná posledních 20 minut, tak do toho musí dát vše. GO HABS GO
 
AvatarMy jsme snad tam nahoře někoho opravdu urazili, jinak to není možné! Takhle ztratit dvoubrankové vedení a ještě navrch dostat jeden gól, to už fakt nevím, co k tomu říct. Price musí teď z brány, je na něm strašně vidět, jak po tom druhém gólu znejistěl a řekl bych, že na třetím i čtvrtém gólu nese velkou vinu. Škoda těch našich neproměněných šancí v přesilovce, kdy jsme to tam točili výborně. Snad se tu dneska nebavíme při sledování zápasu naposledy...
 
AvatarTak bohužel je konec. Škoda, nemám moc slov. Opět sme tlačili a dostali gol z ničeho, když před tím dáme tyčku. Navíc hokejka v obličeji a nic, škoda. Rozhodně jsme měli dneska a asi nejenom dneska na to vyhrát. Aspoň doufám, že Pleky a Hamrlík dojedou na MS. Hlavně Pleky by se mi tam líbil. Bělorusi by taky mohli hodně posílit, to stejný Rusi a Fini.
 
AvatarJak příznačná pro tuhle sérii byla třetí třetina... Hráli jsme výborně, dokázali jsme brzy srovnat a měli dost dalších dobrých šancí, ale gól dala Philadelphie a jak jinak - z nenápadné střely, před brankou tečované ze vzduchu... Doufám, že už nebudu nikde číst, jak rozhodčí byli v téhle sérii na straně Canadiens, neboť po tomhle zápasu by to mohl říct snad jen blázen - hokejky v obličeji zřejmě faulem nejsou, oplácení už ano. Neskutečně mě výsledek téhle série s.re, protože jsme rozhodně nebyli horším mužstvem a vypadnout jsme si nezasloužili. Bohužel, nebyli jsme produktivní a Flyers měli Birona - my pouze Priceho, to "pouze" musím pro tuto sérii určitě použít! Jinak díky Canadiens za nádhernou sezónu, už dlouho jsem neměl z naší hry tak dobrý pocit. GO HABS GO!!!
 
04.05.2008 12:00 | reagovat
Kavenka
Ja len toľko: ĎAKUJEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEMEEEEEEEEEEEEEEEEEE bola to nádherná sezóna, a aj keď mám teraz v srdci taký čudný tupý pocit a neviem či mám do všetkého mlátiť či sa smiať alebo plakať(naposledy bol keď sme prehrali s amíkmi v zapase o bronz), Montreal má perspektívny tím plný mladých talentov a zopár kvalitných a skúsených borcov, v našom tíme sa tvrdo pracuje a ja verím, že toto bol len prvý krok k sérii úspešných sezón. HABS ešte len ukážu hokejovému svetu ako sa hrá o SC...WE BELIEVE...o rok sa naša storočnica oslávi tak ako sa patrí, a to každý vie ako...ešte raz za túto sezónu veľké ĎAKUJEME. GO HABS GO!!!
 
04.05.2008 12:00 | reagovat
Spatt
Konec. Vypadnutím MTL pro mně hokejová sezóna naprosto skončila....nemám náladu na sledování jakéhokoliv dalšího hokeje, protože tohle vypadnutí prostě nebylo fér. Postoupil ne lepší tým, ale tým produkující neskutečný haluze, postavený na životní formě nějakýho "Hamburgera" nebo kdo to vlastě je! Ten hráč dal za celou základní část 13 golů a ted v 5 zápasech proti Habs jich dá 8!!! No at mi nikdo neříká, že neměli obrovské štěstí.....Snad kromě Briera, Birona si nikdo z Philadelphie postup nezasloužil, nehráči tipu Upsall, Knuble, Umberger...a podobní nemůžou nikdy hrát krásnej hokej jakej produkoval MTL vlastně celou sezónu. Bohužel jsme doplatili na roztřepaný kolena naší mladé hvězdy.....PO je prostě jiná soutěž a ten tlak je enormní.....tohle by neustál ani Roy v nejlepších letech!!! V situaci, kdy se Priceovi nedařilo prostě kouč neměl koho by do brány postavil....postavit dalšího zelenáče, který at je sebe lepší ten tlak taky nemůže zvládnout??? Ne, prostě přestup Hueta byl sázka do loterie a ta bohužel vyšla jen částečně. Všem hráčům a fanouškům strašně moc děkuju za super sezónu, dlouho jsem se tak nebavil hokejem jako tento rok. Věřím, v další roky a další super zážitky, nedá se nic dělat. Měj te se všichni fajn a říjnu nebo kdy to zase všechno začne si s chutí přečtu všechny nové příspěvky!!!
 
AvatarNema smysl tady brecet, nadavat, kritizova, proste jsme skoncili. Podle me si kluci zaslozi obrovskou pochvalu za tuto sezonu. Vzdyt s nama nikdo nepocital ani do play-off. Sezona se nadmiru vyvedla, ac tohle vyrazeni po takovem prubehu serie velice boli. Philla hraje tak jako hraje, mela stesti ale to tak proste nekdy byva. Priste budeme mit stesti treba my. Rozhodujici faktor byli podle me golmani. Pokud by to Carey zabetonoval tak jako proti Bostonu tak by nebylo co resit. Takhle si tam ti dva hraci na U (ty jmena si proste nejsem schopny zapamatovat :-)) vzdycky najeli a nejakou zabkou pres tri tece to tam houplo. Na Priceho bych vinu nehazel - myslim za ten obrovsky tlak a ocekavani ve svych 20ti letech ustal nadmiru dobre. Ano mohlo to byt i lepsi ale me osobne prekvapil uz jen v zakladni casti. Lidi dyt ten kluk hral jeste minulou sezonu za juniory !!! Nechci domyslet co bude predvadet v brane treba za 3-4 roky. Navic kdyz se podivate na nasi sestavu je tam stale obrovsky potencional. Gorges, Grabovskij, Higgins, Komisarek, 2x Kostitsyn, Lapierre, Latendresse, O'Byrne, Plekanec atd. Všichni jsou stále mezi 20-26 lety a to nejlepší je stále snad čeká - letošní sezóna je toho důkazem. Věřím že tohle play-off jim dalo mnoho zkušeností a další rok už budou vědět co je čeká. Tleskám Canadiens a hlavu vzhůru. Tato sezóna byla skvělá. Tohle jsme nezažili více jak 10 let. GO HABS
 
04.05.2008 12:00 | reagovat
Gagner | joachym.gagne@seznam.cz
Přesně tak. Jsem sice hodně zklamán, ale stejně musím Habs poděkovat. Byla to úžasná sezóna, nejlepší co jsem mohl sledovat. A vůbec nelituju těch profanděných nocí, který jsem pak dospával ve škole. Jsme prostě Habs a tak to zůstane, byli jsme lepší, jsme lepší a budem nejlepší ! GO HABS GO !!! a děkuju hoši !!!!!!
 
AvatarTaky jsem nadšen a spokojen s touto sezonou. Škoda, že nám to teď nevyšlo, ikdyž rozhodně bylo na víc. Careymu se nepovedla série, ale proti Bostonu nám to zase vychytal. Také mu nepomohli obránci, kteří nečistili důkladně prostor kolem brány nebo netrefili puk. Když jsme dali na 4:4, tak jsem věřil, že to otočíme. Šance byla, ale prostě nebylo nám dáno. Konečně jsem taky začal sledovat špíle a už se těším na další sezonu, kde budem doufám, ještě o něco silnější. NHL už pro mě taky skončila a výhru bych přál Pens. Snad Pleky vyhraje aspoň MS, pokud pojede:)
 
04.05.2008 12:00 | reagovat
Petr
Souhlasím s povedenou sezónou, po dlouhé době nás asi všechny Habs několikrát výborně naladili. Nesouhlasím s tím, že s Huetem by to bylo jiné. Podle mě je to nesmysl, problém byl v našich neproměněných šancích. Hráči Umberger, Knuble, Upshall a další, na které tu někteří z nás nadávají, tak to byli ti rozdílový, kteří nám zrovna chybějí. Je to perfektní a krásný hrát útočný a kombinační hokej s technickými Evropany, ale v play off se velice často začnou prosazovat silově hrající hráči. Přesto jsem dále se složením našeho týmu spokojen, protože bych se opravdu nechtěl dočkat stavu "Devils", kteří sice úspěchu dosáhli, ale koukat se na to moc nedalo. Na závěr chci moc poděkovat všem Vám, kteří se podílíte na tvorbě těchto stránek. Doufejme, že příští sezóna bude minimálně stejná po stránce herního projevu a úspěšnější, co se úspěchu v play off týče. Mějte se fajn a zase někdy nanapsanou.
 
04.05.2008 12:00 | reagovat
Petr
Velká omluva za hrubku, samozřejmě hráči byli rozdíloví
 
AvatarDekuji za redakci :-)
 
04.05.2008 12:00 | reagovat
Frankie33
MONTREAL FOREVER.Lepší tým končí,ale příslib do dalších sezón tady je maximální!Už se těším!GO HABS GO
 
03.05.2008 12:00 | reagovat
Frankie33
San Jose stále žije a já věřím že mi dnes též neumřeme!Prostě to není možný.V přestávce mezi 3.třetinou a prodloužením zápasu SJ-DAL řešili,že zřejmě v brance bude Price!MONTREAL FOREVER
 
AvatarDoma to snad uz vyjde - musi jinak je konec sezony a bylo by to to skoda. Snad to v noci budu moct sledovat - mame zase nejake oslavy :-(
 
03.05.2008 12:00 | reagovat
Monk | sergeant.pepper@seznam.cz
Nemáme moc šancí, ale naděje tu stále je a já věřím, že to dokážeme otočit! Let´s go, Habs!
 
03.05.2008 12:00 | reagovat
Monk | sergeant.pepper@seznam.cz
Kovaljov má dneska svátek, tak by moh dát hattrick :-))
 
03.05.2008 12:00 | reagovat
MIchalM
Člověk tady týden není a takhle to dopadá:( Jen jsem smutně četl na teletexu, jak Filu v každým špíle přestřílíme a prohrajem. Co se to dělo??? Hlavně podle těch výsledků to nevypadá na super výkony Careyho:( Teď už si nenachám zápas ujít, takže se můžete uklidnit, protože když se dívám, tak vyhrajem:) Ještě nic není ztraceno, GO HABS GO!!!
 
03.05.2008 12:00 | reagovat
Gagner | joachym.gagne@seznam.cz
No sakra a já mám asi dneska akci :(((
 
AvatarTO Gagner: cim vic mas v krvi alkoholu tim lepe se diva :-))
 
03.05.2008 12:00 | reagovat
Gagner | joachym.gagne@seznam.cz
No jo, ale doma budu nejdříve o půl paté ráno, to by se muselo hrát dlouhé prodloužení :)))
 
03.05.2008 12:00 | reagovat
maxaf
Dnes v noci sa pozera hokej, ale nie MS v Canade, ale nieco ovela dolezitejsie a to vystupenie posledneho Canadskeho muzstva v Play-Off NHL .. Tak nie len my, stredoeuropsky fanusikovia, ale snad aj cela Canada bude dnes dzrat palce Canadiens. !! go HABS go !!
 
03.05.2008 12:00 | reagovat
plamenacek | jan.pejpal@centrum.cz
Go HABS Go!!!
 
03.05.2008 12:00 | reagovat
Frankie33
I BELIEVE!!!!!!!!!!!MONTREAL FOREVER,dnes to neskončí!!!!!!!!!!!
 
AvatarTaky samozřejmě stále věřím, že to ještě jednou vrátíme k sedmému zápasu do Bell Centre, ale po tom dosavadním průběhu série mi to stále víc a víc připadá jako boj s větrnými mlýny... Zítra by to chtělo konečně proměnit, jakýmkoli způsobem, ty šance a trošku si zvednout sebevědomí. Ale bude to doma podobná nervozita, jako při sedmém zápase s Bostonem. Uvidíme, jestli nám tam spadne taky takový šťastný gól nebo jestli ten nahoře bude pořád stát na straně protivníka...
 
01.05.2008 12:00 | reagovat
Gagner | joachym.gagne@seznam.cz
Naděje umírá poslední a já budu sledovat každý zápas, který nás čeká, až do konce !
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Philadelphia Flyers
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík