V Bostonu jsme kompletně vyhořeli!

14.11.2008, 12:00 | Reportáž ze zápasu |  redakce
 

Téma na včerejší hokejový večer v Bostonu bylo celkem jasné. Vzhledem k tomu, že jsme v základní části porazili domácí Bruins 12x v řadě!!!, čekalo se, jestli se tahle série zlomí. Při pohledu na poslední výsledky obou mužstev se to dalo tak trochu tušit, nicméně realita byla pro fanouška Canadiens téměř zdrcující...

Paradoxně první vážnější šanci jsme hned na začátku měli my, jenomže téma "koncovka" se táhlo tímto zápasem jako dlouhá červená nit. K tomu připočtěme obrovské hrubky v obraně a máme tu výsledek, jaký se nakonec zrodil. Svůj brankostroj rozjeli nažhavení Medvědi už ve třetí minutě, kdy jak na zlatém podnosu naservírovali puk svým nedorozuměním Thorntonovi Komisarek s Dandenaultem a Price už poprvé lovil ze své sítě. Poté jsme se dostali do jakéhosi tlaku, který vyvrcholil Langovou tyčkou po nádherném ťukesu celého jeho útoku. Neujaly se ani další náznaky šancí, naopak na druhé straně opět po chybě se trestalo. Koivu zbytečně ztratil puk ve středním pásmu a na naší bránu se řítili tři hráči domácích. První střelu Price zlikvidoval, ale protože naši obránci nebyli schopni odklidit puk do bezpečí, ujala se druhá dorážka. Opět u toho byla checking line Bostonu. Aby toho nebylo málo, chvíli na to přišlo, jak je v posledních zápasech zvykem, trochu sporné vyloučení Latendresseho a přesilovky Bruins letos umí. Navíc jsme jim opět notně pomohli, když Gorges měl jen několik sekund před koncem třetiny puk na své hokejce a stačilo jen v klidu vyhodit... To se však nestalo a samozřejmě jsme to zaplatili třetím gólem, 7 sekund před sirénou... Leckoho mohla napadnout paralela s prvním letošním zápase v Bell Centre, kdy Medvědi prohrávali také 3-0 a v dalším průběhu zápasu dokázali srovnat. To bylo ale v tomto případě jen zbožné přání Habs, protože veškeré naděje jim vzali Bruins opět hned na začátku třetiny. Nutno podotknout, že jim k tomu velkou měrou pomohl Price, který svou "posedlostí" vyjíždět za každým pukem zahrál hokejkou mimo pravidly vymezenou zónu a nabídl soupeři přesilovku, kterou domácí za pár sekund využili. V tu chvíli bylo po zápase, Habs neměli sílu a zdálo se, že někteří ani chuť (viz Kovaljov), s tím něco udělat. Koivu sice předvedl důraz, jaký by měl okolo brankoviště být, a potrestal malou nepozornost gólmana Fernandeze, ale byla to jen labutí píseň... Ještě snad, kdyby se podařilo přetavit v gólový úspěch přesilovku na konci druhé části, kdy puk několikrát prolétl podél brankové čáry, byla by tu do poslední části naděje. Takhle už se poslední část z naší strany jen dohrávala a domácí přidali další dva zásahy do černého, když se nejdřív hned po vhazování trefil podobným způsobem, jako proti Ottawě Latendresse, Lucic (zase po nedůrazu obránců, konkrétně Hamrlíka) a skóre uzavřel o čtyři minuty později svou druhou brankou v zápase Yelle - tento útok byl u třech gólů domácích a to je to, prosím, checking line... Tahle střela nebyla rozhodně nechytatelná. Chvíli předtím jsme měli šanci alespoň na částečný úspěch a to v podobě vítězné bitky, ovšem Komisarek si s Lucicem neporadil a ten pak vyváděl, jako kdyby ho pustili ze řetězu. Nebo z ústavu... Nicméně, tenhle večer nám nebylo souzenou vyhrát absolutně nic!

Boston vyhrál naprosto zaslouženě, byl daleko důraznější a rychlejší a jeho hráči měli daleko větší chuť po vítězství. Zastavili tak hrozivou šňůru v zápasech s Canadiens a jsou momentálně ve velmi dobré formě. My máme možnost "odplaty" za osm dní, kdy se hraje v Bell Centre... Nyní nás čeká také doma Philadelphia a můžeme jen doufat, že se Habs z té noční letargie proberou.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarTak bez Komisarka to bohužel vypadá i na ten třízápasový trip... Jinak dnešní zápas mi přijde jako deja-vu - výborný Biron a naše mizerná koncovka. Hmm, kde už jsem to jenom viděl? Jo, už vím, to bylo loňské play-off... Lang už začíná být pověstný "palič".
 
AvatarTak jsem se prave probudil a videl asi 5 min a zda se mi ze jsem o par mesicu z5 :-( Vidim NEHOKEJ a Philly vesele vyhazuje puky a ceka na efektivni brejky. No snad to je fakt jen tech 5 min a uvidim neco lepsiho... GO HABS
 
AvatarNo tak pokud byl zbytek zapasu stejne "pohledny" jako posledni tretina tak te miro uprimne lituji ze ses na to musel divat. Philly je nejlepsi v NHL v braneni modre cary a v brejcich do frustrovane obrany tymu ktery se snazi hrac hokej... Ale to neni zadna novinka :-) Zitra musime St.Luis uz porazit. Ty vysledky jsou o nicem ted. GO HABS
 
AvatarTak jsme zase padli a zase to byl nemastný - neslaný výkon. Naše hra je úplně jiná než na začátku sezóny a třeba takový Kovaljov je poloviční. Přesilovky nám vůbec nejdou, ta dnešní poslední byla naprosto jasným důkazem. Mám takové obavy, že z následujícího tripu se vrátíme s nulou...:-(
 
AvatarAle dneska to nebylo od Flyers jen o bránění a brejcích, v druhé třetině byli jasně lepší a i střelecky byli aktivnější, bohužel. My teď hrajeme hrozně, hra nemá vůbec žádný nápad a hlavně koncovka je tragická. Ještě, že dneska zachytal Halák, jinak bylo po zápase už dřív.
 
AvatarAha tak ja hodnotim hru z treti tretiny za stavu 2:0 pr Philly. Myslel jsem ze tak hrali cely zapas... OK beru zpet tedy :-) At hrala Philly tak nebo tak, my meli hrat lepe. Zda se mi ze zaciname mit s Philly stejny problem jako Boston s nama nedavno... Ten vikend je strasny - Arsenal hral neskutecne blbe, Montreal tomu taky moc nepridal, Banik doma remizoval :-) CO SE TO KU.VA deje ?
 
AvatarBohužel musím souhlasit s Mirem, naše hra je teď hrozně bez zájmu mi připadne, Kovy je opravdu poloviční, ale celé lajně se vůbec nedaří. Když už máme šance, tak neproměnujeme. Obrana je docela špatná, druhé fík ze samostatnýho úniku. Málem jsme zase dostali desetiny před koncem, naštěstí tam puk zapadl až po siréně, jinak bych už k tomu neměl slov. Třetí třetina taky slabá, moc se bojím, že to co nás teď čeká, tak bude hodně špatný, tři špíle venku a samí těžcí soupeři. Pokud přivezeme jakýkoliv body, tak bude rád. Největší škoda je, že nám vůbec nejdou přesilovky, hrajeme je naprosto otřesně a mě připadá, že hrozně složitě, vůbec nestřílíme, pořád si to šmrdláme dokola, navíc přihrávky skáčou nic nejde přesně na hokejku, snad se to zlepší, měli by je přestat trénovat:) někdy to pomáhá:) Uvidíme co dnes, GO HABS GO
 
AvatarNepříjemné zprávy z tábora Canadiens - Komisarek se zranil při čtvrteční bitce s Lucicem a do zápasu s Flyers určitě nenastoupí a je otázkou, zda pojede s mužstvem na třízápasový trip. Otazník visí také nad startem mladšího Kosticyna, který se neobjevil na tréninku. I tak budeme věřit, že čtvrteční debakl odčiníme!
 
14.11.2008 12:00 | reagovat
cepi | hokejforum@pobox.sk
tak Vas zdravim divizny kolegovia ;) nebudem tu sprtat, to sa nerobi, zapas som odsledoval a pokusil som sa o nejaky snad nezaujaty summar, tak kto by mal zaujem, môze omrknut http://www.hokejforum.com/viewtopic.php?f=55&t=1048&start=2140 to vytesovanie si nevsimajte, ale tak som to proste vcera a vlastne aj dnes citil :) co dodat, tesime sa na odvetu ;)
 
AvatarNo tak sumář dost podobný tomu, co jsem psal tady, jen samozřejmě některé věci jsou tam brané z jiného pohledu. Rozhodně souhlasím s tím, co tam napsal do diskuse "XruC" ohledně vyvádění Lucice - dělal tam jak smyslů zbavený. To se na mě nezlob, ale nevšiml jsem si v minulém zápase na domácí půdě, že by Laraque, když vyběhl s Thorntonem téměř na střídačku, takhle vyváděl... Holt je to "Pan bitkař". Pokud narážíš na Kostopoulosův zákrok, tak já opravdu věřím, že to nebylo úmyslné a byla to shoda nešťastných náhod. Ale třeba to, co nám předvedl Ruutu v úterý doma s Ottawou, kdy nabral loktem do obličeje Lapierra, to úmyslné rozhodně bylo a to bych odsoudil mnohem víc. Jinak se nemá cenu vyjadřovat k těm příspěvkům, je jasné, že budou tendenční, stejně jako tady. Proto je to fanouškovský web. Ale že by jste nám všechny ty prohry vrátili i s úroky, jak tam někdo napsal, k tomu máte ještě hoodně daleko!
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Boston Bruins
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 29.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak to Motor bohužel nedotáhl. Zase Popeláři Binec s ... | více
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík