Mizérie pokračuje, body si paradoxně vezeme...

21.11.2008, 12:00 | Reportáž ze zápasu |  redakce
 

Ottawa byla poslední zastávkou na našem třízápasovém výletu po hřištích soupeřů. A bylo to setkáníCelkem pochopitelná radost hráčů Canadiens po šťastném vítězství v Ottawě. dvou týmů, které se momentálně nachází v dost nelichotivém herním, v případě Ottawy i výsledkovém, rozpoložení. Tomu také plně odpovídal vývoj zápasu - vskutku to nebyla podívaná pro hokejové gurmány...

Bohužel, jak jsem čekal, tím horším mužstvem byli Canadiens. Jen tak potvrdili svou herní krizi, která už začíná být opravdu na pováženou. Při charakteristice herního projevu našeho mužstva bych se musel opakovat pořád dokola, protože výsledek našeho snažení na ledě je stále stejný - chaos a naprosto náhodná a bezzubá hra. Jediným pevným pilířem naší sestavy, o který se můžeme vesměs vždy opřít, je mladý gólman Carey Price. Sice ani on si neodpustil v Ottawě chybu, z které padl druhý gól domácích, ale bohatě to vynahradil dalšími skvělými zákroky a stálo při něm i dost štěstí. To prý však přeje připraveným a tím rozhodně Price v posledních dnech je.

K zápasu jen velice stručně, protože opravdu není moc o čem psát. Domácí se dostali celkem rychle do vedení takovou nepovedenou dorážkou Heatleyho, když Price reagoval na předpokládaný směr střely. Vyrovnat se nám podařilo ještě v první třetině a to z naší první přesilovky - Saku Koivu si vyjel zpoza branky a překvapil gólmana Aulda. V druhé třetině se téměř nic nedělo, domácí byli lepší a ke konci této části se jim podařilo i skórovat při signalizované výhodě po faulu Kovaljova. K překvapení všech ale rozhodčí gól neuznali kvůli již předešlému doteku puku hokejkou Bouillona... No nevím, nevím, ale podle mě to byla regulérní branka. Nicméně uznaná nebyla a tak platila až ta z další přesilovky Ottawy v poslední části, kdy si právě slabší chvilku vybral Price, který nedokázal kontrolovat puk u svého betonu a pohotový Foligno ho dorazil za jeho záda. Už to vypadalo, že to dopadne jako v Carolině, ovšem tentokrát jsme měli větší štěstí. Čtyři minuty před koncem základní hrací doby se opakovanou střelou prosadil Andrej Markov, který jinak dost kazil, a poslal zápas do prodloužení. To jsme začínali, stejně jako v St.Louis, v oslabení 4 na 3 za faul Latendresseho na konci třetí třetiny. Oslabení jsme přečkali a ani ve zbývající době se nic zvláštního nedělo. Na řadu tedy přišly nájezdy, které pro nás nezačaly dobře, hned první z nich proměnil Spezza a Kovaljov po něm nedal. Naštěstí v druhé sérii se role vyměnily a za domácí nedal Alfredsson, zatímco Markov na naší straně to provedl výborně. Třetí "finská" série dopadla neúspěšně na obou stranách, když zejména Price předvedl proti Ruutuovi excelentní zákrok (na druhé straně nedal Koivu). Rozhodli tedy čtvrtí střelci - zatímco Vermette netrefil branku, Alex Tanguay napodobil Markova a bekhendem mezi betony nedal Auldovi šanci. Dva body jedou do Montrealu!

Je až s podivem, že po takovém průběhu zápasu jsme vůbec nějaký bod získali, že to jsou nakonec dva je skoro zázrak! Tak jako tak, v sobotu s takovým výkonem můžeme očekávat jen a jen další nářez od rozjetého Bostonu. Takže nám nezbývá než věřit, že se od tohoto zápasu Canadiens odrazí k "lepším zítřkům"...

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
21.11.2008 12:00 | reagovat
tomiczech
jak sam uvadis nezbyva nic jineho nez douvat ze se to obrati k lepsimu
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Ottawa Senators
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 29.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak to Motor bohužel nedotáhl. Zase Popeláři Binec s ... | více
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík