Gólmanům Hamiltonu tekly nervy

12.01.2009, 12:00 | Novinky z farmy |  redakce
 

Po třech vítězných zápasech přišlo vystřízlivění v podobě porážky 5:6 na ledě Rochesteru. V Blue Cross Areně byla k vidění divoká přestřelka. Zejména první třetina nepůsobila příliš blahodárně pro všechny, kteří mají problémy se srdcem. Průběh zápasu špatně nesli i brankáři Hamiltonu. V základní sestavě se tentokrát objevil Cedrick Desjardins, jenže když dostal v první třetině tři góly, rozhodl se uvolnit své místo Loicemu Lacassemu. Bohužel, ani on neměl psychiku bůhvíjak vytrénovanou a když dostal v prostřední části z devíti střel dva góly, nenašel odvahu nastoupit do řetí třetiny. V té se tedy znovu musel postavit do klece Desjardins. Zkrátka, trošku Kocourkov.

Samotný začátek utkání přitom napovídal, že Hamilton by si nemusel vést zrovna špatně. Už ve 2. minutě prostřelil Mike Brodeura Mike Glumac. Vyrovnání přišlo v polovině třetiny z hole Karla Stewarta. O něco později však znovu vedli hosté. Pěknou individuální akci zakončil Yanick Lehoux. Pravidelnost střídání skórujícího týmu byla dodržena i v 15. minutě. Desjardins nejprve kryl střelu od Michaela Carusa, ale nedokázal ji dokonale zkrotit, čehož využil Shawn Matthias. Hamilton, Rochester, Hamilton, Rochester, ..... na řadě byli Bulldogs a stalo se. Přesilovkový gól si připsal David Desharnais. Úplné šílenství pak dokázala v hale způsobit vyrovnávací trefa Jasona Garrisona.

Pravidelné střídání skórujících týmu se narušilo ve druhé třetině. Tu naplno opanovali domácí. Nejprve využil přesilovku Shawn Matthias a stejnou herní situaci následně zužitkoval i Cory Murphy. Třígólového náskoku dosáhli Americans ve třetí třetině, kde otevřel skóre Stefan Meyer. Přestože Buldoci nevzdali boj a díky gólům Yanicka Lehouxe a Stevea Gaineho se vrátili do hry, vyrovnávací branku už se jim vstřelit nepovedlo.

Ve středu čeká na Hamilton farma Detroitu z Grand Rapids.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarTak zatim se hraje v Bostonu super hokej v obrovskem tempu. MTL je dokonce drobet lepsi a domaci dokonce prestrilel. Golove to zatim je ale stejne. Bojim se ze budou rozhodovat presilovky coz dlouhodobe neni nase oblibena cinost :-( I kdyz posledni zapasy... Pleky zatim skvele, jestli bude takhle pokracovat tak da gola :-) Celkem me prekvapilo ze Boston ma jeste vetsi marodku jako my. Aspon se nemusim divat na toho bezmozka Lucice :-) GO HABS
 
AvatarJj zatím pěkný zápas, snad začnou taky padat goly a víc do bostonské sítě:)
 
AvatarNo tak se to potvrdilo-goly v presilovkach. Bohuzel my spalili 2 velke sance, Boston ne. Nicmene rozhodci opet perli... Kostysin fauloval u hrazeni, ale 5 minut ??? Hm... tak to by Thomas musel dostat 20 za ten kroscek na hlavu pote plus za to seknuti do naseho leziciho hrace. No nic no jedeme dal. Chara by si zaslouzil vlastni ligu kde by byli nadlidi jako on :-) Kazdy by mel 3 metry a 150 kilo, takhle je to jakoby mel Boston na lede 6 hracu v poli :-)
 
AvatarTak jak jsi psal, rozhodovat budou přesilovky a bohužel se do toho vložili i rozhodčí:( Vyloučení Briseboise nechápu, takových zákroků je v zápase hned několik, snažil se nadzvednout hokejku a jde ven za hákování. Andrejův zákrok bych viděl jako normální hit, ruce měl dole, borec prostě to nečekal a tak se složil, to co potom přišlo o Thomase bylo opravdu exluzivní, když Kostitsyn dostal 5, tak tohle bylo na něco obdobného. Goly posadily boston do sedla, ale doufám, že je ještě ve třetí sesadíme a odvezem si aspoň bod, rozhodně na něj máme...
 
Avatarnj vidis na nefaul briseboise jsem uplne zapomel... ale chlapi jsou uz asi zvykli ze rozhodci je proti nim... bod urveme !!!
 
AvatarVelka skoda. Na bod jsme meli. Chybelo asi to stesticko v koncovce. Boston se dostal do vedeni a pak skvele kontroloval hru. Habs se bohuzel do zadneho vetsiho tlaku nedostali, ale par slibnych sanci bylo. Thomas ale byl na miste. Priklad je gol Bostonu na 3:1 - takovych golu jsme mohli dneska dat 3... a o tom to je :-( Nemame se ale za co stydet, dneska pekny vykon, bohuzel bez bodu je to k nicemu. Verim ze si to doma vynahradime s Nashvilem :-) GO HABS
 
14.01.2009 12:00 | reagovat
Kamil
Plekanec podle mě bude vyměněnej tak jako tak, za Lecavaliera by to bylo super, ale to by nesměl mít takovej strašidelnej kontrakt...
 
AvatarTo Kamil: Řekni mi jeden rozumný důvod, proč by měl být zrovna Pleky vyměněný? Takových centrů Carbo zase tolik nemá, přesněji má jenom Plekyho a Koivu, kteří jsou schopni hrát nadprůměrně všechny herní varianty - v plném počtu hráčů, v přesilovce i oslabení i 4 na 4! Myslím, že na výměnu jsou tam jiní adepti, otázkou je, co by za ně mohlo přijít. Ta zmiňovaná výměna za Lecavaliera by byla šílená, takovou hodnotu dneska Vinny rozhodně nemá, na tom bychom jedině prodělali. Co se Bostonu týče, jsem spokojený s naší hrou, kdy jsme po většinu zápasu byli aktivnější a troufám si říct, že lepší. Až tedy na koncovku... O těch vyloučeních a následných přesilovkách, které zápas rozhodly, už jste tu psali, udivuje mě, že za možná ošklivěji vypadající zákrok v první třetině na D´Agostiniho, po němž se popral Chipchura, nebyly ani dvě minuty, za co tedy Kosticyn 5??? Tohle rozhodnutí, stejně tak i nesmyslné vyloučení Briseboise, hrubě ovlivnilo celý zápas! Šancí jsme měli spoustu, ale je třeba trefovat poloprázdnou branku... Ale je pravda, že Thomas chytal neuvěřitelně a také předvedl jeden "neuvěřitelný" zkrat...
 
14.01.2009 12:00 | reagovat
Kamil
Mira: jeden jedinej důvod ti řeknu, končí mu smlouva po roce.. Bude nejspíš požadovat výrazné navýšení. A přiznejme si, že letos až na pár mimořádně vydařených zápasů se Plekanec trápí a zůstává za očekáváním. Habs mají teď tři výborné centry, a všichni tři jsou schopný hrát jak přesilovky, tak i oslabení, ale fakt je že n Koivovi a už vůbec ne na lanýžovi, vzhledem k věku se nemůže stavět budoucnost Canadiens :) Neoddisutovatelným faktem, ač se to většině českých fanoušků nebude vůbec zamlouvat je ten, že Plekanec je jeden z nejžhavějších adeptů na případnou výměnu, ne-li nejžhavější.
 
AvatarAno, Pleky je po sezóně chráněným volným hráčem, ale to z něj automaticky přece nedělá hlavního adepta na výměnu? Aspoň mi tedy přijde značně nelogický nechávat si třeba Langa, byť se mu teď mimořádně daří, a nechat odejít takhle mladého, ale už dostatečně zkušeného centra. Teď si asi popudím spoustu fandů a i mně to jde z úst dost těžce, ale ruku na srdce - Koivu je u nás ikonou, ale nikdy mužstvo jako kapitán k žádnému většímu úspěchu nedotáhl. A asi bude ve finále klub stát i vyšší peníze než Pleky - já bych pustil Koivu, hráči jako Pleky, Higgins, Lapierre, D´Agostini či Pacioretty by měli být základním stavebním kamenem naší ofenzívy do budoucna. To, že letos zrovna Pleky nemá takovou sezónu jako loni, nic neznamená, každý má určité výkyvy, ani Kovaljov letos nijak nezáří. Je třeba se dívat dopředu a mít v kádru nějakou perspektivu.
 
AvatarTo jsi me teda fakt popudil :-) Ale mas recht v tom ze Pleky a mladici by prave meli za kazdou cenu zustat. Lang a Koivu pripadne Kovaljov uz spise budou koncit a pak nem nezbyde nic. Urcite bych se zbavil radsi Langa nebo Kovaljova nez Plekance s Higginsem. Jinak Koivu podle me dohraje v MTL - po tom co v zivote a v Montrealu prozil si moc dobre nedovedu predstavit ze by hral jinde... A ze nemel zadny uspech ? A S JAKYM TYMEM ? :-) Od vyhry stanley cupu v 90. letech jsme meli poprve loni tym ktery realne mohl myslet na vic nez na postup do PO... v PO to uz je o aktualni forme, stesti a prizni rozhodci :-)
 
AvatarPro zasmani :-) Hlavne ta protihodnota... http://www.nhlpro.cz/clanek-diskuse.php?id=13860
 
13.01.2009 12:00 | reagovat
newt
Ono nejakej vagni jednani probiha, Gainey to neprimo potvrdil. A nejlip to myslim komentoval Bob McKenzie (taky TSN), kdyz zduraznil, ze Lecavalier nikdy "domu" k Habs nechtel, ale tenhle neochvejnej postoj se tvari v tvar rozpadajicim se Bolts mozna pomalu bere za svy. Vedeni Tampy je v tom prej pul na pul, jestli jako urychlit prestavbu tymu zbavenim se Lecavaliera, nebo naopak stavet dal kolem nej. Tech 11 let je strasidelnejch, ale kdyby diky nim Gainey vyhandloval nejakej vyhodnej trejd, nejspis by se takovej risk vyplatil. Priorita je ale myslim porad sehnat prvotridniho obrance.
 
AvatarNemysl. Privezt hrace s takovym kontraktem je jako uvazat si kouli k noze. Navic nikdo nevi jak bude hrat u habs... takovych hvezd uz tu bylo :-( I kdyz LC je TOPclass. Kazdopadne pokud by za nej mel odejit pleky,higgins a Geoges tak to je krapet moc... Zvlast georges je ted podle me spolehlivy defenzivni obrance a hraje skvele... Pleky toho by si nepral nikdo z nas aby odesel, a higgins je take vyborny hrac ac od nej fans cekaji drobet vice. Proste jeden top class za 3 hrace tesne pod top class je moc... :-) HOWG :-)
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
  • Rika, neříká, to je jedno, ale Savard mel i ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík