Sumář z Bostonu = velmi dobrá hra, ale bez bodů...

14.01.2009, 12:00 | Reportáž ze zápasu |  redakce
 

V noci z úterka na středu absolvovali Habs jednu z nejtěžších zkoušek letošní základní části - zavítali totiž na led divizního rivala a momentálně nejlepšího mužstva východu Bostonu Bruins. Tyhle zápasy jsou vždy zárukou výborné podívané, neboť mají obrovský náboj a nyní i vysokou kvalitu ze stran obou mužstev. Nic na tom nemění ani fakt, že na obou stranách řádí velká marodka.

Možná ještě o trochu hůře na tom v tomhle směru byl Boston, jemuž chyběli asi jeho nejlepší útočníci Kessel s Bergeronem, k nim navíc Sturm, Lucic či obránce Ference. Ale jak víme, ani u nás není situace se zraněnými nijak růžová a tak i z tohoto pohledu bylo zajímavé sledovat, které z mužstev se s tím vyrovná lépe. Proti všeobecným předpokladům jsme do zápasu vlétli daleko agresivněji my, z čehož byli domácí očividně zaskočeni a nedokázali se z toho pořádně dostat celou první třetinu. Habs ovšem mírnou převahu nedokázali ani jednou využít a protože se nic neujalo ani na druhé straně, šlo se do kabin za bezgólového stavu. V druhé části už se střelcům dařilo mnohem lépe a to hlavně v přesilových hrách. Dá se říct, že tato herní varianta zápas rozhodla. A tady bych se chvíli pozastavil. V součtu vyloučených v této třetině na tom byl sice hůře Boston, ale za to jim rozhodčí "nadělili" dvouminutovou přesilovku 5 na 3 a poté pokračující klasickou 5 na 4. Jednoduše řečeno, dvě nesmyslná vyloučení ovlivnila celý zápas. Konkrétně mám na mysli diskutabilní trest pro Briseboise za údajné hákování (nevím tedy, kde...), při němž domácí srovnali v té chvíli naše jednobrankové vedení. A pak hlavně naprosto absurdní vyloučení A.Kosticyna na pět minut za naražení na mantinel - když pominu následnou nepřiměřenou reakci gólmana Thomase, za kterou měl v kontextu s předchozím zákrokem vyfasovat také pětku, tak tenhle zákrok musím určitě srovnávat se zákrokem Stuarta na D´Agostiniho v první části, při níž byl náš hráč předkloněný a hlavou narazil do mantinelu (následně se ho jal mstít Chipchura, ale v bitce nepochodil). Světe, div se, za tenhle hůře vypadající zákrok nebyly uděleny ani minuty dvě! Proč tedy potom pro Kosticyna za souboj, který byl vedený od našeho hráče na vzpřímeně stojícího hráče ihned po odehrání puku, takže to byl normálně dohraný souboj, který protihráč neustál, a proto to dopadlo tak, jak dopadlo, hned minut pět? Když už tedy rozhodčí zapískal faul, měly to být maximálně dvě minuty. Sice nemá smysl tu omílat dokola výkony rozhodčích, ale tohle prostě hodně ovlivnilo zápas, protože domácí se štěstím dvojnásobnou přesilovku využili a byl to vlastně vítězný gól. Pro úplnost je třeba dodat, že v téhle třetině jsme se jako první trefili my a bylo to také z přesilovky, úspěšným střelcem byl Andrej Kosticyn, který nadvakrát dopravil puk za Thomase. Jeho některé až neuvěřitelné zákroky pak byly hlavní příčinou, společně s naší nedůraznou koncovkou, konečného vítězství Bruins, které v předposlední minutě zápasu pečetil gólem v současné době výborně hrající David Krejčí.

Jak jsem už zmínil, herně to z naší strany bylo povedené utkání, kterému chybělo, bohužel, jen to gólové vyústění. Ale zápas pro nezaujatého diváka určitě pěkný. Když jsem to mohl průběžně srovnávat s dalším zápasem Toronto-Nashville, bylo to jako nebe a dudy... Právě Nashville bude naším dalším soupeřem v Bell Centre a určitě by to chtělo zabodovat.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
Avatarathe dnes zde -maji v tom burdel :-) http://atdhe.net/live-tv-2.php?i=648
 
AvatarTak dneska je to podprumerny zapas. Neni se moc na co divat. Habs se snazi byt aktivnejsi ale nic moc jim to nejde. Preds prijeli s taktikou - "hlavne ubranit" Jeste ze padl v zaveru gol, uvidime jak to zmeni obraz hry. Presilovky dnes katastrofa :-( Radsi nehrat nez tohle... GO HABS !
 
AvatarOproti Bostonu je to dneska celkem nuda... Ale ani se nedivím, když jsem viděl kousky zápasu Toronto-Nashville. Hosté nehrají téměř nic, přesto měli dvě solidní šance, my se snažíme o nátlakovou hru, ale taky se to moc nedaří, i když šancí bylo víc - Kovaljovova projížďka po útočném pásmu byla nádherná a po gólu přímo volala. Aspoň, že tam spadla taková nevinná střela Latendresseho, snad nás to trochu uklidní. Na atdhe to dnes opravdu trochu zamotali, mají tam prohozené asi tři zápasy...
 
AvatarPane Bože, co jsme to zase dostali za haluz??? Oni sotva vystřelí na branku a dají takový gól...
 
AvatarNo co se ti nelibi - tec tec tec a halak si to srazi sam do klece - klasicky gol v nasi siti :-))))))) Nastesti Andrej to napravil. Kazdopadne hokej me dneska vuuubec nebavi. Dulezite je ale ze vedeme. Doufam ze zvysime na 3:1 a v pohode bez stresu dohrajeme.
 
AvatarDruhá třetina možná ještě horší než první, Nashville se začíná zvedat. Docela mě pobavil ten údaj o střelách v průběhu druhé třetiny - 1-8 v náš neprospěch v době, kdy jsme už vstřelili druhý gól a měli tam minimálně další dvě nebo tři střely... Nevím, kdo to tam počítá, asi nějaký prvňáček...
 
AvatarDva bodiky doma a to je podstatne. Ten zaver a 4 strely na prazdnou branku z vlastni tretiny mimo - to jsem jeste nevidel :-)))) Dalsi zapas v ottawe... O Habs
 
AvatarNakonec protrpěný vítězství, ale ta druhá půlka poslední třetiny, to byla naprostá hrůza z naší strany. Korunu tomu nasadili čtyři naši hráči, kteří nedokázali trefit prázdnou branku...
 
AvatarShrnul jsi to dokonale. Uz pri zapase jsem se rozciloval na foru co to zase sudi piskaji :-( Ostatnim fans uz asi musime pripadat jako nejake fnukny ale kdyz ani ti rozhodci fakt piskaji kraviny. Kdyby piskali na obe strany stejne blbe tak drzim hubu... jenze na jedne strane dejme tomu faul kostisyna - vyfasne 5 min a na druhe zakerny kroscek na hlavu od thomase v kterem nema cenu hledat nic jineho nez umysl ... o NEfaulu briseboise a zakroku na Dagostiniho nemluve... suma sumarum s produktivitou Bostonu v presilovkach to dopadlo jak dopadlo :-) Skoda tech par prestrelenych prazdnych branek - to by pak rozhodci mohl piskat co chtel :-) I kdyz oni by nejakou neuznali :-)
 
AvatarAno, může to tak vypadat, že si jen stěžujeme na rozhodčí, ale tohle bylo dost evidentní. Písknout to na obou stranách, neřeknu ani popel! Určitě to není jediná věc, která nám prohrála zápas, kdyby Kovaljov nebo A.Kosticyn dali do téměř prázdné branky, mohlo všechno být jinak.
 
14.01.2009 12:00 | reagovat
cepi | hokejforum2pobox.sk
vdaka za po zapasovy sumar :) k zakrokom sa nemozem zial vyjadrit, kedze som zapas nezhliadol ale viem, aky je to pocit byt ukrivdeny..stalo s sa to zoparkrat aj nam..kazdopadne, s 2 bodmi som moc nepocital o to viac prekvapili a potesili..parada..Timmy tam za stavu 2:1 vycraoval 2 bodovy zakrok, no na strane druhej Komisarek bravurnym zakrokom :) zabranil zvysit uz i tak rozhodnute skore na 4:1..skoda Savvy si mohol polepsit v celkovej produktivite..nic to..tesime sa na odvetu: u Vas 1.2. v paradnom EU case 20:00 ;)
 
14.01.2009 12:00 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
Nj, kdyby takovýchto vymyšlených vylouření bylo jen v Bostonu že? Poslední dobou se mi zdá, že rozhodčí jsou na Montreal nějak vysazení, a několikrát (!) se mi stalo, že sem ani nepoznal kde viděl faul či jiný přestupek. A když to nepozná ani komentátor, který je na stadioně, tak to je do nebe volající. V každém případě čekám s Nashvillem 2 body...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Boston Bruins
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 29.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak to Motor bohužel nedotáhl. Zase Popeláři Binec s ... | více
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík