V Buffalu jsme neuspěli.

07.02.2009, 11:17 | Reportáž ze zápasu |  Míra Vyskočil
 

Po dvou dnech volna zavítali Canadiens na led svého divizního "soka" Buffala Sabres, jemuž se momentálně celkem daří - na rozdíl od nás... V posledním zápase dokonce uštědřily "Šavle" výprask Torontu 5-0! Bohužel, v dobrých výsledcích pokračovali domácí i v tomto zápase... Do naší sestavy se po dlouhé osmnáctizápasové pauze vrátil Georges Laraque.

Hned první třetina názorně ukázala, kde nás v současnosti nejvíc tlačí bota. Poměr střel 15-5 v náš prospěch, dost solidních šancí, ale efektivita nulová - to je to, co nás charakterizuje už několik zápasů po sobě a kvůli čemu máme tak mizerné výsledky. Zákonitě samozřejmě přišlo potrestání a to hned v úvodu druhé třetiny, kdy nenápadnou střelu od modré skryl Špaček za našeho obránce a Price se tak trochu červenal - určitě to nebylo nic nechytatelného. Obdržená branka nás trochu zabrzdila a domácí měli v této části opticky víc ze hry. Zpátky nás dostala v polovině třetiny přesilová hra a v ní drzý výpad našeho kapitána Koivu zpoza brány, když dokázal puk "procedit" mezi Millerovy betony. Zdálo se, že se dostane opět na koně, to by však hned o dvě minuty později nesměla přijít další z našich posledních "bolestí" - nedůrazná hra ve vlastním obranném pásmu. Bouillon se na jedno střídání objevil po boku Komisarka a ten, zdálo se, už tak nějak ze zvyku zahrál po vhazování puk za bránu na jindy čekajícího Markova - ten ovšem chyběl, na Bouillona se vrhli dva domácí hráči, z čehož pak těžil Paetsch pohotovou střelou nad Priceho levé rameno - 2-1. Od další pohromy nás poté zachránil Price, když po chybě Gorgese lapil samostatný nájezd Hechta. Do poslední části jsme tedy šli s jednobrankovým mankem, což nebylo nic katastrofálního. Chtělo to jen zpřesnit koncovku! To se, bohužel, nepovedlo a navíc další trhlinu v našich plánech jsme si opět vyrobili sami. Komisarek v tomhle směru včera "perlil", naprosto jednoduchý puk poslal na zadní mantinel, jenomže jaksi neodhadl úhel odrazu a když připočteme i trochu nepozorného Priceho, který mohl také lépe puk odehrát, tak tu bylo rázem manko dvougólové a to už trochu "smrdělo"... Situaci jsme si navíc komplikovali zbytečnými tresty, konkrétně dvakrát Kovaljov, vždy za útočný faul... Hlavně ten jeho druhý necelé dvě minuty před koncem byl zralý na pokutu od Carbonneaua! V té době jsme už totiž prohrávali jen o gól, o což se po Kosticynově přihrávce postaral výstavní střelou do horního růžku Hamrlík. Co to však bylo platné, když jsme poslední dvě minuty hráli o jednoho hráče v poli méně a tím jsme prakticky přišli o jakékoliv šance na vyrovnání! I přesto jsme se do jedné gólovky málem dostali, Lapierrovi chyběl krůček, aby na útočné modré lépe zpracoval pas za domácí obránce a jel sám na Millera... Ten už pak udržel své konto čisté, takže dva body hlavně jeho zásluhou zůstaly v Bufalu. Ostatně, slova chvály na něj pěli i jeho spoluhráči ("Ryan je naší oporou, v každém zápase nás dokáže podržet. Nebýt jeho, prohrávali jsme dneska po první třetině 0:2 nebo 0:3," pochválil spoluhráče Špaček).

Za svůj výkon byl samozřejmě domácí brankář vyhlášen první hvězdou zápasu. Nám nezbývá než doufat, že dnes doma v Bell Centre odčiníme porážku v klasickém derby proti Torontu, které se hodně trápí. Snad jejich chmurné období prodloužíme...

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak druhá třetina, to byla noční můra!!! To už fakt není normální, to musí hráči snad dělat schválně! My ubráníme dlouhou přesilovku 5 na 3, kde Halák měl výborné zákroky. Pak konečně taky dostaneme možnost přesilovky a mladší Kosticyn jako poslední hráč rozehrává na vlastní modré středem přes dva domácí hráče... Samozřejmě, že z toho byl gól a aby toho nebylo málo, jen co přesilovka skončila, zase přečíslení a tečovaná střela zase končí za Halákem. Mezi góly uběhlo 32 sekund! No a aby se to nepletlo, druhá naše přesilovka, další zmatky, tentokrát na útočné modré v podání Markova, a další gól v naší síti!!! Dostali jsme se do ohromného útlumu po těch dvou gólech a jsme zralí na ručník... Nechápu, co se s hráči děje, první třetina byla v pohodě. Na třetí už nemám chuť ani náladu, jdu se ještě radši trochu prospat.
 
AvatarTak v Calgary po první třetině zatím 2-1 pro nás. Hrajeme celkem obstojně, nic složitého nevymýšlíme a to je dobře. Dali jsme dva pěkné góly a jeden dost nešťastný dostali, zase to bylo takové nedůsledné před brankou. Konečně se znovu trefil Pleky. V bráně je Halák a vede si zatím dobře.
 
08.02.2009 17:23 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarJak tu už nahodil Míra. Bobby bude mít před uzávěrkou hodně práce, abysme postoupili aspoň do 2.kola (za předpokladu, že se dostaneme do play-off). Současný mančaft často nebojuje jako tým, což mě mrzí nejvíce..
 
No nic, jdu spát, už na to nemám vitamíny. Jak píšeš, první třetina děs, vystřelili jsme asi 4x na bránu, naprostá tragédie, k naší smůlu i z těch 4 střel sme dali dvě tyčky. Od druhé lepší hlavně díky přesilovkách, bohužel nám tam nic nepadne, puk na hokejce poskakuje, střely lítají všude jen ne do branky, prostě nic se nedaří. Nakonec ujede jednou hráč Toronta a je vymalovaný... Kovy mi připadne jako že jsi jde zahrát hokej za barák na rybník... Pohled na tabulku je před 6cti zápasovým tripem velmi znepokojující, už máme náskok jen pár bodů a nevěřím, že jich moc dovezeme:( Chybí nám bohužel střelec...
 
AvatarReakce na příspěvek:Já to naštěstí sleduju v televizi na NASN. I když naštěstí - možná spíš bohužel, protože z té naší hry mě už začínají bolet oči. V první třetině jsme byli horší, i když jsme dali dvě tyčky, v druhé to bylo lepší, ale jen díky tomu, že se pořád hrálo v nestejném počtu hráčů na ledě. Přesilovky opět vesměs hrůza, ale aspoň občas vystřelíme. To, co znovu předvádí Kovaljov, mi přijde jako naprosto odfláknutý výkon - spousta ztracených puků, při druhém gólu absolutní nezájem o najíždějícího a poté skórujícího hráče, nepřesné přihrávky atd. Tohle prostě není on a trpí tím hra celého útoku. DObře hraje v přesilovkách Laraque, ale co je platné, že před brankou vybojuje hodně puků, když není nikdo, kdo by to zúročil? Čekal jsem jasnou výhru, ale teď se budu modlit, aby z toho byl aspoň bod... Hrůza!!!
 
Sledujete to někdo na atdhe a taky se vám to seká??? Máte nějaké lepší odkaz??? Chjo, těším se na to a pak se to takhle seká:(
 
AvatarReakce na příspěvek:Přesně tak, Kovaljov je po All Star Game úplně mimo, sem tam má nějaký světlejší moment, ale to je tak všechno. Včera to završil těma úplně zbytečnýma faulama, který nás připravili o závěrečný nápor. Fakt jsem hodně zvědavej na Gaineyho aktivitu před trade-deadline, protože musí sám vidět, že tenhle tým na nějaký větší úspěch v play-off nemá - a to v tom play-off ještě zdaleka nejsme! Hodně napoví náš dlouhý šestizápasový trip (vesměs po Západní konferenci), na něm se také podle mě "upeče" nějaká ta výměna.
 
Já si myslím, že jsme měli vpoho i na 2, po většinu utkání jsem byli lepší, bohužel naše obranná hra je opravdu tragická, nebo spíš bych řekl, že umíme vždy udělat za zápas tak 3 fatální chyby a ty většinou soupeř potrestá. Narozdíl od toho my se stále na gol nadřeme, vše nám lítá vedle, máme sice za špíl 37 střel, ale co z toho. Pořád mi připadne, že naši obránci místo aby to od modré zkusili, tak raděj nahodí za bránu a tam se opět o ten puk bojuje, bohužel se nedaří Kovymu, což je velká škoda. Hodně se mi líbí Saku, který rozhodně přinesl oživení. Doufám, že Toronto doma porazíme, bylo by to potřeba...
 
07.02.2009 12:21 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarRyan Miller se sice v bráně Sabres překonával, ale naše hra dozadu je tragická. Střela od modré, nepokrytí útočících hráčů a nakonec i špatná komunikace vedla k naprosto 3 zbytečným gólům v naší síti. Nevím možná to je jen pocit, ale na bod jsme určitě měli. No tak snad Toronto nebude tak kousat nebo zase přijdou známé kiksy a ztráta 2 bodů...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Buffalo Sabres
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 24.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík