Dva body z Denveru

14.02.2009, 15:50 | Reportáž ze zápasu |  Monika Gordíková
 

Skvělý výkon Jaroslava Haláka byl základní stavební kámen při výhře Habs na Coloradem. Slovenský gólman zastavil 46 střel z holí Lavin. Hlavně zlikvidoval tři samostatné nájezdy domácích útočníků! Výhra to byla nadmíru potřebná. Odehrála se na hřišti soupeře, přišla po sérii porážek, zvedla sebevědomí nejen Halákovi, ale také celému týmu a určitě dodala potřebnou dávku úlevy do šatny Canadiens, kteří se však ještě pro příští tři utkání musí spokojit s "azylem" na cizích stadionech. Jejich pouť pokračuje zítra na ledě mírně nevyzpytatelného Vancouveru.

Co zápas přinesl? Hlavní roli v poli odehráli za Habs obránci. Buď gól sami vstřelili, jako v případě Bouillona a Briseboise, bývalého hráče domácích, nebo alespoň obstarali finální přihrávku (Dandenault a Komisarek). Bouillon se trefil po 16 zápasech. Saku Koivu už v dresu Habs zaznamenal 436 asistencí. Konečně jsme se prosadili v přesilovce a nedostali v naší vlastní početní výhodě gól. Právě přesilovky byli totiž v poslední době snad to nejhorší, co nás mohlo potkat. Hráli jsme lépe i v oslabení. Možná tedy odstartuje mač s Coloradem lepší budoucnost, možná ne. Musíme však doufat v první možnost.

Ohlasy po utkání:
Jaroslav Halák: "Nebylo to jednoduché, nebylo to krásné, ale máme dva body. Byl to obtížný zápas, protože oni stříleli odkudkoli."
Guy Carbonneau: "Dneska to patří Jarovi. Udělal pořádný zásah, když jsme to potřebovali. Nikdy není snadné tu hrát, zejména s ohledem na nadmořskou výšku. Kluci začali trošku unaveně."
Francise Bouillon: "Obránce má skórovat, když dostane šanci. Udělal jsem jen to, co jsem měl."
Saku Koivu: "Můžeš donekonečna vyprávět, jak moc na ledě chceš, ale musíte taky někdy vyhrát."
Saku Koivu: "Měli jsme v týdnu několik schůzek a řekli jsme se, že musíme zabrat."
John-Michalel Liles: "Co můžu říct? Je to velmi znepokojující."

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Jak jsi psal, ta hra nema absolutne rad. Je to nahozeni a pak to tam nejak snazi plichtit kolem mantinelu, ale vetsinou rychle puk ztrati. Ja jsem velky priznivec Carba ale je cas pro drasticke reseni. Nemyslim si ze za to muze zrovna on, ale mel by odejit. Uz jen proto aby se NECO stalo. Zda to k necemu bude je druha vec. Kazdopadne tato situace se SAMA nevyresi, to je asi jasne kazdemu. Kazdy zapas cekam aspon nejaky progress ale ten neprichazi. Mozna jak se vrati Tanguay ten by mohl zamichat kartama ale moc ho jako spasitele nevidim. Dale bych navrhoval zbavit se Kovaljova, ktery nehraje absolutne nic. Neboduje, ale hlavne NEBOJUJE. Podle me je letos tymu spise na skodu nez k prospechu. Bohuzel. Akorat kdo by ho chtel ? smajlik Jinak zacatek pracovniho tydne nic moc smajlik Navic dneska vecer arsenal coz je posledni dobou taky katastrofa smajlik Tento rok se to nejak vsecko s.re
 
AvatarJá tedy vydržel, ale snad jen proto, že v sedm mám vstávat s dcerou do školy... Jinak bych šel spát už dávno! Hrajeme příšerně, všechno na náhodu, taháme to jen podél mantinelu a žádná finální přihrávka na střed pro střelu - tak, jak nám to ukázali Canucks. Jejich přečíslení jsme vůbec nedokázali ubránit. Dneska jsme body nečekal, takže nějaké velké zklamání z výsledku není. Horší je to s pocitem z naší hry. To byla zase "vydařená" neděle - Motor Č.B. to totálně po.ral v Boleslavi a play-off v nedohlednu a Montreal pokračuje v té hrůze posledních týdnů. A takhle mám začínat pracovní týden...smajlik .
 
AvatarTak aspoň jeden gól jsem viděl... smajlik smajlik
 
Avatar4:1, jdu spat jeste aspon hodku... tohle je absolutni ztrata casu... Radsi at se do toho pla-off vubec nedostanou s takovou hrou. Na tohle se neda divat, o vysledcich ani nemluve.
 
AvatarTak proti Vancouveru je to porad to trapenismajlik V podstate porad branime a Halak se rozhodne nenudi. Do utocne tretiny se dostavame sporadicky a rychle puk ztratime. O nejake nebezpecnejsi sanci se mluvit neda vubec. Aspon je Luongo poradne "ztuhly" a z prvni nebezpecne strely inkasoval smajlik Zatim je to optimistiky 2:1 ale mam dojem ze goly budou padat do nasi site casteji pokud se "neco" nestane. Na to "neco" ale cekame jiz hoooodne zapasu, takze...smajlik
 
AvatarNechci Carbovi nijak oponovat, ale jestli podle něj začali kluci trochu unaveně, jak potom nazve třetí třetinu, kdy jsme byli totálně mimo a jen zázrak jménem Halák nás držel nad vodou? Pro mě naopak byla první třetina z naší strany nejlepší.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Colorado Avalanche
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 29.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak to Motor bohužel nedotáhl. Zase Popeláři Binec s ... | více
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík