Vancouver nás herně přejel

16.02.2009, 15:25 | Reportáž ze zápasu |  Monika Gordíková
 

Vypadá to, že jsme ostatním kanadským klubům v poslední době téměř pro smích... Všechny, až na Ottawu, která nás teprve čeká, si proti nám s chutí zastříleli. Vždyť ve čtyřech zápasech proti Torontu, Calgary, Edmontonu a naposledy Vancouveru jsme inkasovali 22 branek a naopak v každém z nich jsme dokázali vstřelit jen 2 góly! Víc snad není třeba dodávat...

V minulém ohlédnutí za zápasem jsem doufala v blýskání na lepší časy, bohužel jsem se ale šeredně spletla. Jak Henrik Sedin, tak jeho dvojče Daniel, zaznamenali oba po jednom gólu a asistenci. Za Canucks skórovali také Alex Edler a Ryan Kesler. Dvě asistence si připsal Alex Burrows. Zejména tito hráči pomohli Vancouveru k výhře nad Habs a také k posunutí z devátého místa Západní konference na osmé.

Montrealu tedy logicky nepomohli ani trefy Saku Koiva a Andreje Kosticyna. Prohráli pátý z posledních šesti zápasů a zároveň desátý z posledních třinácti. Z vysokých čísel vyplývá, že Canadiens ne a ne najít cestu ven z krize. Nedaří se obraně, nedaří se útoku a brankář sám na všechno nestačí.

Zvláštní "příchuť" mělo utkání pro Careyho Price, který se poprvé ve své profesionální kariéře zajel podívat do své rodné Britské Kolumbie. Startující gólman Východní konference z All-Star Game ale musel znovu přepustit své místo v brance Jaroslavu Halákovi. Alespoň na 51 minut. Na těch zbylých devět do klece zajel Price. Oficiální web Habs uvádí jako důvod přítomnost Priceho příbuzenstva, které vážilo cestu z Anahim Lake, což je 340 mil od dějiště příští zimní olympiády. Fanoušci ovšem dávají za důvod spíše naštvanost Haláka, jemuž spoluhráči příliš nepomáhali. Pravdou zůstává, že Carey neinkasoval.

Halák byl několikrát přímo excelentní. Vytáhl pět zákroků, které stále držely Habs "při životě". Smůla ho potkala nejen při prvním gólu zápasu, střelu zápěstím od Daniela Sedina poslal nad levé rameno bezmocného Slováka Josh Georges. Při tom třetím do vlastní sítě bezvadně vychytal Sundina, ale Sedinové využili naši ospalou obranu a nakonec puk přeci jen do brány dostali.

Zajímavostí duelu jsou vyloučení. Na trestnou lavici se posílali pouze hráči Habs a pouze dvakrát.

Nyní má Carbo dva dny na to, aby s týmem něco udělal, pak se pokračuje v tripu. Čeká nás Washington.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
16.02.2009 22:59 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Můžem se jen modlit. Protože v současné chvíli bych osobně považoval za úspěch samotný postup do play-off. Nebo co se stalo s týmem, jež vyhrál východní konferenci a byl hotovým přesilovkovým zabijákem? Měli na těchto úspěších rozhodujícíh podíl odcházivší Huet a Streit? Či je chyba vážně v Carbovi? Máme o tolik horší farmu než např. Caps? Ukazuje se nezkušenost brankářů (Halákův hrdinský výkon v Pepsi Center ale respektuji)? Nebo zkrátka je 100.leté výročí klubu na hráče moc?
Moc rád bych viděl Stanley cup v Bell Center, nicméně to je v tuto chvíli spiše bláhová naděje, než cokoli jiného..
 
16.02.2009 21:59 | reagovat
newt | lukas.grygar@hrej.cz
Tak mame Schneidera! Starej, drahej, mohli jsme ho mit zadarmo z waivers, ale co.. nekde se to musi zacit lepit. Treba chytne dalsi mizu jako Lang.
 
16.02.2009 18:44 | reagovat
newt | lukas.grygar@hrej.cz
Jakkoli je Carbonneau muj hrdina z klukovskejch let, zacinam mit pocit, ze jadrem problemu je on. Montrealsti fanousci uz celkem svorne volaji po jeho odvolani, a kdyz tak sleduju ty tiskovky, kde klidne rekne, ze uz "nevi, co delat", mam chut volat taky. Ordinuje system, co nefunguje, nenechava poradne hrat kvalitni utocniky (Kostopoulous ma vetsi icetime nez A. Kosticyn nebo Pacioretty?!), imrvere toci ctyri lajny, aniz by hlidal, proti komu ktera lajna jde.. hruza. Oproti minuly sezone udelal jako kouc tak dvacet kroku zpatky.
 
AvatarNaše tragické výkony posledních týdnů nemá snad smysl ani komentovat, je to pořád stejné! Herní projev je tristní, produktivita nulová atd. Jsem moc zvědavý, jestli se něco změní, až se vrátí Pleky s Tanguayem do sestavy. Mám obavy, že moc toho nebude...smajlik
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Vancouver Canucks
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
  • Rika, neříká, to je jedno, ale Savard mel i ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík