Trocha bulváru, nebo na tom něco je?

20.02.2009, 19:58 | Zajímavosti |  Martin Formánek
 

Jednym so zadrzanych pri operacii Centra proti organizovanemu zlocinu, Pasquale Mangiola, distributor drog, patri medzi dobrych priatelov bratov Andreia a Sergeia Kostitsynovych, hracov Montrealu Canadiens. Dozvedeli sa novinari z policajnych zdrojov

Rano, 12.februara, vysetrovatelia policajnych sil Montrealu zasiahli proti Mangiolovi (38) a dalsim asi 50 podozrivym. Celia 6 obvineniam z drzania a distribucie kokainu ako aj drzania zakazanych zbrani.

POdla policajnych zdrojov, Mangiola bol spojkou medzi troma kriminalnymi skupinami: gang of the street of Blue, gang of Sydnicate a brothers Lavertue, nachadzajucich sa na juhozapade Montrealu. Vsetky skupiny patrili pod Hells Angels.

Pasquale Mangiola je podozrivy, ze vystupoval v mene sefa skupiny Syndicate, Dany Junior-Sprince.

Policia len nahodou objavila priatelstvo medzi Mangiolom, ktory je velkym fanusikom hokeja, a dvoma hracmi Canadiens. Niekolkokrat tyzdenne sa rozpraval s hracmi Andreiom a Sergeiom Kostitsynovmi, co bolo zachytene pri odpocuvani pocas operacie Axe.

Mangiola a duo Bratov K, ako su nazyvany, za casto zabavli v baroch a vychytenych restauraciach na St.Lawrence boulevard v Montreale. Mangiola sa s nimi obcas stretaval aj po zapasoch v Centre Bell.

Podla nasich zdrojov zohraval Mangiola dolezitu ulohu v zivote oboch bratov. Zobral si ich pod svoje kridla, pomahal im pri etablovani sa v Montreale, radil im s najdenim domov a aut. Mangiola mal prehlad o ich kreditnych kartach. Taktiez s nimi preberal zalezitosti ohladom Canadiens a hry oboch utocnikov.

Stovky rozhovorov Mangiolu bolo zaznemananych bez jeho vedomia opocas operacie Axe. Obaja pratia s nim casto volali, ked nieco potrebovali. Napriklad Vodku, luxusne auta a zeny a podobne. Mangiola vybavoval ich ziadosti s radostou a promptne.

Do zatknutia, Mangiola vyzeral ako "poskok" bratov Kostitsynov. Jedneho dna jeden z bratov poskodil auto. Informoval o tom Mangiolu, ktory opravu okamzite zariadil.

Pocas patrania, ktore viedlo k zatknutiu, policajni dostojnici objavili, ze Mangiola vlastnil financne dokumenty oboch bratov. Dokumenty obsahovali logo Canadiens. Z akeho dovodu vlastnil Mangiola dokumenty prinaleziace dvom hracom NHL?

Montreal Canadiens vcera nechcel komentovat informacie z tlace. Agent oboch hracov, Gift Meehan, poprel akekolvek spojenie jeho klientov s Mangoliom.

Policia potvrdila, ze dalsi hrac, Roman Hamrlik, sa pohyboval v spolocnosti spominaneho tria. Hamrlik bol tiez videny v baroch v spolocnosti Mangiolu v centre Montrealu. Podla nasich zdrojov si vsak Hamrlik nebol s Mangiolom taky blizky ako bratia Kostitsynovia.

Podla informacii medii bratia (moemntalne) nie su podozrivy z kriminalnej aktivity. A uz vobec nie Hamrlik.

Posledny par dni zaziva Canadiens burlive obdobie na alde ako aj mimo neho. Klub sa teraz musi zaoberat aj neutichajucimi famami o hyrivom nocnom zivote svojich dvoch hracov aspon z toho pohladu aky vplyv to ma na ich vykonnost.

Podla ziskanych informacii, museli Canadiens pripustit fakt, Mangiola bol pre bratov dost zla spolocnost. V utorok ziadal Francois Gagnom oficialne vyjadrenie klubu na spojitost medzi Mangiolom a dvoma bieloruskymi hracmi. Odpoved: "Nie sme si vedomi nejakej spojitosti.", odpovedal vice-prezident Donald Beauchamp.

Ohladom presunutia mladsieho z bratov, Sergeia, do AHL Beauchamp odpovedal: "Jednalo sa o rozhodnutie z cisto vykonostneho dovodu."

Po piatich dnoch za mrezami sa moze Mangiola dostat na slobodu po zaplateni kaucie 45 000 dolarov. Okrem toho musi repsektovat zakaz vychadzania v case od 23:00 do 6:00.

Obvinenia v operacii Axe su pre Mangiolu zatial najzavaznejsie v jeho doterajsom kriminalnom zivote. Obvineniam celil koncom 90-tych rokov (neviem za co, pozn. skorpion) a v dalsom pripade bol obvineny z falsovania kreditnych kariet.

Kazdorocne sa policia stretava s hracmi Montrealu Canadiens, aby ich varovala pred rizikami, ktore profesionalny sport prinasa hracom mimo hracej plochy. Rovnako varuje pred kriminalnou aktivitou aj samotna NHL, nakolko pre kriminalnikov su hraci NHL lakadlom.

Text byl převzat z hokejforum.com. Děkujeme.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:však to je ten tvuj prispevek v diskusi smajlik Jinak mas absolutni pravdu... Ono to je ze kdyz se ser. tak se se.e smajlik
 
AvatarJj, už jsem to tam četl včera a dával to sem na diskusi smajlik . Vůbec se mi to nelíbí, teď máme úplně jiné starosti než policejní vyšetřování našich dvou až tří hráčů! Carolina v noci vyhrála a ztrácí na nás na devátém místě pouhé 2 body!!! Na tohle se musíme soustředit!
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 29.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak to Motor bohužel nedotáhl. Zase Popeláři Binec s ... | více
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík