Jaké si to uděláš, takové to máš!

30.03.2009, 08:16 | Aktuální téma |  Pavel Nadrchal, Monika Gordíková
 

Přesné přísloví, které se dá přirovnat k pozici Montrealu Canadiens. Habs přivítali na svém ledě Šavle z Buffala a každý fanoušek Montrealu si přál, aby z tohoto duelu vyšli domácí s plným bodovým ziskem už po 60 minutách hry. Realita byla jiná.

Prvním hráčem, který otevřel skóre, byl hostující Mair. Ve druhé třetině v přesilové hře přidal další zásah do Priceho branky Connolly. Těsně před polovinou základní hrací doby snížil Higgins. Poté se Montreal dostal do laufu a dvěma brankami Kovaleva otočil vývoj zápasu. Poslední slovo ve třetí třetině měl, pro domácí fanoušky bohužel, MacArthur, který srovnal na nerozhodný výsledek 3:3. A poté, co se diváci nedočkali rozhodujícího gólu v prodloužení, přišly na řadu nájezdy, které byly hodně zajímavé. Zaskvěl se v nich Ryan Miller, díky němuž si druhý bod připsalo Buffalo. Ani Price však nijak nezklamal, jen měl o trošku méně štěstí - oba brankáře jednou zachránila konstrukce branky (na naší straně Pleky...), Pricemu však prošla jedna střela šťastně mezi betony...

A opět se dostáváme k výše uvedenému přísloví. Jeden bod z posledního utkání je pro Montreal jistě dobrý, ale když se podíváme na další zápas oné noci, každého fanouška Habs zamrazí! Panteři z Floridy zvítězili na ledě, letos průměrného celku, Dallas Stars. Florida, ač má o jeden odehraný zápas více, se přiblížila na pouhý jeden bod k Montrealu a hlavně, k místu zajišťující postup do play-off.

Navíc tím, že Montreal dopustil Buffalo odvést si dva body ze svého ledu, nevyřešil tak ani dalšího protivníka, protože Buffalo ztrácí na Habs „pouhé" čtyři body, které v současné době nejsou nedostižitelné.

Dalším týmem, se kterým se Habs střetnou, bude Chicago. I když se Černým jestřábům v poslední době tolik nedařilo, o to těžší může být úloha pro Montreal. Výhodou, snad, může být domácí kluziště a velká podpora fanoušků a to nejenom v hale, protože Montreal má spoustu fanoušků všude ve světě.

Ve stejný den se střetne Florida s Ottawou. A pokud Florida zopakuje výkon z posledních zápasů, bude mít Montreal nůž na krku.

Poté, co v říjnu vstoupili Habs do sezóny se statistikou 7-1-1, nikoho ani nenapadlo, že by závěr základní sezóny mohl být tak dramatický. Každý zápas Habs je nyní jako vystřižený z play-off a fanoušci se mohou pouze modlit, aby 11. dubna nebyl zápas pro Habs ten poslední v letošní sezóně.

Co dodat na závěr? „Jaký si to Montreal udělá, takové to bude mít!", aneb „Montreal has still everything in his own hands!"

Ohlasy po utkání:

Tony Lydman: „Věděl jsem dopředu, co zkusím udělat, nahodit puk do mezery. Abych viděl, že puk prošel až do branky, musel jsem projet kolem Priceho."

Lindy Ruff: „Jak se blížil konec zápasu, stával se naším hlavním rozdílem. Je to pro nás důležitý bod navíc, v nájezdech zazářil."

Ryan Miller: „Potřebovali jsme ten bod víc - nemohli jsme prohrát. Kdyby tohle byl poslední zápas sezony, tak by to bylo nešťastné, ale ještě nám zbývá sedm zápasů."

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
Myslím, že to byl velmi pěkné hokej, škoda, že naši střelci selhali. Bod je asi v této situaci málo, ale já jsem říkal, že budu spoky i se 4 a máme 5. Chicago dáme, snad se proti nám Huetovi nebude moc dařit, získáme dva důležitý body, Ottawa klepne Floridu a playoff bude zase o něco blížsmajlik
 
AvatarBuffalo hralo skvele, stejne tak i Montreal. Opravdu zapas jako v play-off se vsim vsudy. Bohuzel i pres mirnou prevahu jsme Buffalu darovali dva bodiky coz je velice skoda. Zvlaste v najedech to byla velka loterie a vyhral opravdu ten stastnejsi, ne lepsi. Nicmene na to se historie a hlavne tabulka nepta a snad nam ten bodik v celkovem souctu nebude prave chybetsmajlik
 
AvatarPřesně tak, dostali jsme se do této situace úplně zbytečně sami a teď s tím budeme bojovat až do samého závěru. A ten je značně nejistý... Ottawa sice v poslední době chytla dobrou formu, ale nepředpokládám, že by na Floridě uspěla - ta je teď v laufu a eufórii. My to budeme mít s Chicagem strašně těžké a také proto, že se jedná o souboj týmů z "Original Six", takže prestižní zápas! Bod by byl úspěch, i když by nic neřešil smajlik
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Buffalo Sabres
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 20.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík