Drury v MSG potopil Habs

08.04.2009, 14:46 | Reportáž ze zápasu |  Daniel Polách
 

Každým zápase se pozice mění, každým zápasem přituhuje. Habs včera propásli možnost „oškubat" přímého konkurenta v boji o postup na jeho ledě. Sami však dělali tragikomedické chyby v zadu, čehož dokázali Jezdci zejména díky Drurymu využít.

Ačkoliv jsme začali zápas aktivněji a dostali se do první přesilovky, gólové ocenění jsme si po hříchu neužili. Snad do naší největší šance se dostal v desáté minutě první třetiny Metropolit, jenomže tváří v tvář Lundqvistovi neuspěl.

Rangers se osmělili ve čtrnácté minutě. Komisarek nechal mozek někde u mantinelu, zbytečně si zkomplikoval život, puk ztratil, ten se dostal ke kapitánovi Jezdců Drurymu, jenž Price překvapil na přední tyči, kterou si rodák z Vancouveru trestuhodně nepohlídal.

Zanedlouho mohlo být ještě hůř, Drury však situaci 2 na 1 vyřešil sobecky a naštěstí Price nepřekonal. Hned z další šance jsme se mohli radovat my. V mezikruží se náhodně dostal puk k Dandenaultovi, jehož pokus propadl za švédského gólmana. Potom to už vypadalo, že se do kabin půjde za nerozhodnutého stavu, ovšem mohli jsme se šeredně mýlit. Price však tentokrát tři sekundy před koncem brilantně zasáhl proti pokusu agilního Druryho.

Po změně stran jsme ale začali nejhůře, jak jsme jen mohli. Price vyjel za branku , důrazný Avery vybojoval puk před branku, kam se „rybičkou" hodil Antropov a podruhé dopravil puk do branky (schválně ne za Priceho záda, protože on sám to do branky nestihl). V polovině zápasu nás Rangers přečíslili, Näslund nahodil před branku, před Pricem puk tečoval Drury a vesměs při našem bídném výkonu rozhodl o osudu zápasu.

Ve třetí třetině jsme měli také štěstí. Nejprve ještě Price tygřím skokem uchránil tým před Antropovem, potom zase před Averym musel na brankové čáře zastoupit Komisarek. Na závěr jsme si kromě jedné šance D'Agostiniho nic nedokázali vytvořit a zaslouženě odjeli s nepořízenou.

„Je to nejzábavnější období v sezoně," řekl po zápase kapitán Rangers Chris Drury, jenž nám zasadil dva údery přímo do srdce. Zní to možná trochu směšně, ale tým z New Yorku v současnosti bere každý bod. Vždyť toto byla teprve jeho druhá výhra z posledních šesti zápasů. Montreal tak propásl jedinečnou možnost na postup do play-off. Teď se bude muset ve zbývajících dvou zápasech hnát za dva body.

Můžeme se dohadovat, co bylo příčinou této ztráty. Hokejoví odborníci ze zámoří většinou střílejí, že největším problémem byla neúčast Andreje Markova a Mathieu Schneidera, tedy dvou defenzivních pilířů. Canadiens tedy musí rychle vymyslet způsob, jak získat přehled v obraně a také tlak v útočném pásmu. Jedno je jisté - při současné hře bude play-off jen dalším trápením.

Obránce Josh Gorges ale zachovává klidnou hlavu. „Neexistuje žádný důvod k panikaření," říká. „Máme ještě dva zápasy a pochopili jsme, že je musíme vyhrát. Uvědomujeme si, kde se momentálně nacházíme, ale nesmíme se tím zaobírat. Musíme ze sebe vydat všechno. Budeme se pilně připravovat. Už není cesty zpět."

V podobném duchu se neslo i pozápasové prohlášeníčko od Boba Gaineyho. Ten řekl, že se mu hra jeho týmu v první třetině líbila, ale že s druhou a třetí už tolik spokojen být nemohl. „Do zápasu jsme vstoupili dobře, jenomže Rangers vzali v druhé části hru do svých rukou a my jsme hráli podle nich. Nebyli jsme jen tím, kdo se díval, ale ukázali jsme charakter. Vytvořili jsme si příležitosti, jenomže druhá třetina pro nás byla náročná."

Svůj den neměl také Carey Price. Vrátil se do branky po chřipce a třízápasové absenci. Jenomže neoplýval vůbec jistotou, navíc se výrazně podepsal i na druhém gólu. Přestože pochytal více než čtyřicet ran soupeře, chyby byly laciné a hloupé. Pokud nebudeme mít v brance spolehlivého brankáře, můžeme se s jakýmkoliv lepším umístěním rozloučit.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarTaková ta prohlášení a lá Gorges a Gainey už mě začínají lézt na nervy - to si můžou nahrát na diktafon a pouštět to po každém prohraném zápase, protože prakticky to samé řekl Gorges po prohře se Senators a nic se pak v dalším zápase stejně nestalo (uf, to byla ale věta...smajlik)! Důvod k panikaření asi zatím opravdu není, ale důvod ke spokojenosti momentálně také ne. Ať si kdo chce co chce říká, Markova se Schneiderem nemůžeme nahradit ani náhodou, což musí každý při pohledu na naší hru hlavně v přesilovkách jasně vidět. O Priceovi nemá smysl mluvit, předvede pár vynikajících zákroků, ale pak se podílí na dvou gólech, což zápas rozhodne... Takže výsledek z jeho pohledu jasně mínusový! Bohužel si myslím, že dnes dostaneme v Bostonu a všechno bude ležet na posledním zápase s Pittsburghem - napadá mě paralela s předposlední sezónou, kdy jsme tři zápasy před koncem měli všechny trumfy na své straně a pak jsme sezónu ztratili v posledním zápase v Torontu. Snad to letos bude jiné...
 
AvatarPrice a Gainey (myslím jako GM, ale trenérem měl stejně zůstat Carbo) ven !!! :))))
 
AvatarDovolim si tvrdit ze s Halakem v brance by jsme mohli myslet aspon na bod. Nevim proc tam priceho porac cpou, jeste po nemoci smajlik
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. New York Rangers
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 20.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík