Před zápasem s Penguins

11.04.2009, 10:24 | Preview |  Daniel Polách
 

V posledním zápase základní části už nám prakticky o nic nejde. Možná jen Pittsburghu, který by určitě rád zahájil play-off dvěma zápasy doma.

Ještě v polovině února se zdálo, že ospalý Pittsburgh skončí druhou sezonu po finále Stanley Cupu jako většina jeho předchůdců - tedy mimo postupovou osmičku. Jenomže náhle byl odvolán trenér Michel Ttherrien a tým si pod vedením Dana Bylsmy vybudoval bilanci 17-3-4. Nyní má tento v průběhu sezony odepisovaný klub naději na čtvrté místo ve Východní konferenci, která by zaručila, že play-off bude začínat na domácím ledě.

O čtvrté místo se pravděpodobně strhne zajímavá honička. Philadeplhia, Carolina a Pittsburgh totiž mají stejný počet bodů (97), ovšem na čtvrtém místě se v chládku vyhřívají Flyers a navíc jim zbývají ještě dva zápasy, zatímco Penguins a Hurricanes už jen jeden. „Chceme vyhrát co nejvíce zápasů, které odehrajeme," řekl před zápasem Pascal Dupuis. „Pořadí ještě dosud není určeno. Stále chceme bojovat o výhodu domácího ledu."

Zatímco Pittsburgh bojuje o čtvrté místo a nejhůře skončí šestý, Canadiens se ještě mohou posunout na sedmé místo tabulky Východu. To by však museli dnešního soupeře porazit a Rangers klopýtnout s Philadelphií. Habs si navíc účast v play-off zajistili daleko později než tým okolo Evgeniho Malkina - díky čtvrteční prohře v prodloužení v duelu s Bostonem si fanoušci v nejhokejovějším městě světa mohli vydechnout. „Jsem rád, že jsme zůstali ve hře. Zjistili jsme, že to jde," řekl provizorní trenér Bob Gainey. „Naším hlavním cílem bylo dostat se do play-off."

„Cítím se dobře," oznámil Evgeni Malkin, jenž si zřejmě udrží titul krále kanadského bodování základní části. Se 112 body je o čtyři napřed před Alexandrem Ovechkinem, jehož čeká zápas na Floridě, která je už bez šancí na postup. „Zbývá už jen jeden zápas. Pro Alexe už je to strašně málo, aby mne dohnal."

Na druhé straně je ve velké formě bývalý killer z dresu Pittsburghu Alexei Kovaljov. Z posledních devíti zápasů má na svém kontě devět branek a osm asistencí. Zřejmě je to on, kdo by nás mohl táhnout v play-off.

„Když budeme hrát stejným způsobem jako ve čtvrtek, neexistuje žádný důvod, abychom se kohokoliv báli," řekl na závěr Gainey.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
12.04.2009 14:58 | reagovat
cepi | hokejforum@pobox.sk
AvatarReakce na příspěvek:kancik: asi sme sa nepochopili, resp. si nepochopil ty mna...môj prispevok "nie je co riesit" som adresoval na to video, ktore sa mi moc ratam nie na postup Bruins, tak ta Tvoja nie moc trafena pripomienka nebola na mieste

k serii, v prvom rade sa neviem dockat tych PO zapasov, ktore budu patrit bez debatky medzi ozdoby 1.kola PO v ramci vsetkych serii...uz posledny zapas naznacil, ze ta rivalita ci sa hra o nieco ci nie (kedze my sme uz postup mali v suchu) bola je a bude v nasich vzaj. zapasoch na maxime...co som cital poniektore reakcie, akoby ste to poniektori vzdavali uz vopred...Markov je out, to je citelna strata (u nas ? obranca Ference :( ale zacina sa od stavu 0:0, minulu sezonu sme boli na Vasom mieste vy a kolko chybalo..pevne verim, ze vyhoda domaceho ladu zohra rozhodujucu ulohu a tie prebdene noci za to budu stat! ;)

 
AvatarReakce na příspěvek:Já chápu, že jsou Velikonoce a i na Slovensku se chlastá v životní formě, ale nemusíš sem psát nesmyslné příspěvky o postupu Bostonu...
 
AvatarTak jsem si změnil avatar, určený pro tuto situaci. My je vypráskáme z kožichu ! smajlik
 
12.04.2009 12:22 | reagovat
cepi | hokejforum@pobox.sk
Avatartak po roku sa stretavame opät smajlik

http://www.youtube.com/watch?v=suYsb12Wf1I

nie je co riesit.. ;)


 
AvatarBuď nás Boston vypráská 4:0, nebo my postoupíme 4:2 , jinak to nevidím smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak ty už do něj šiješ z principu...smajlik. Dneska udělal jednu hrubku, z které padl gól, ale je pravdou, že minimálně další tři chytil, z toho dva zákroky byly famózní! Diváci se snažili dát mu najevo svou velkou podporu, aby ho před play-off povzbudili, tak uvidíme, jak to pomohlo smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Vidím, že to dneska moc lidí asi nezajímalo...smajlik . Moc dobře jsme základní část tedy nezakončili. Pittsburgh byl po většinu zápasu hokejovější a byl lepší hlavně bruslařsky. Rozhodla naše přesilovka, ale bohužel na jiné straně, než by se v této herní variantě dalo čekat! Dostat dva góly v jedné vlastní přesilovce, to už se jen tak nevidí - až tedy na Montreal... Je to škoda, protože v té době jsme paradoxně v plném počtu měli dost šancí a vypadalo to, že tam něco spadne. Price předvedl opět svůj výkon - ve druhé třetině naprosto neuvěřitelné zákroky, kdy už to byl jasný gól, a potom ve třetí pustí střelu z úhlu, kterou má celou dobu na očích smajlik . Jestli tohle bude dělat v play-off, tak končíme po čtyřech zápasech. Vůbec jsem dnes nepochopil Gaineyho, myslel jsem, že tenhle zápas by měl posloužit k takovému dobrému sehrání našeho nejlepšího současného útoku před play-off, místo toho se Koivu plácá ve čtvrté lajně s Laraquem a Stewartem... Jen doufám, že Tanguay seděl jen proto, aby si odpočinul, protože jestli se zranil i on, tak bude první kolo blamáž! Jdeme tedy definitivně na Boston, což mě osobně netěší, protože to sice bude pro fanoušky asi ta nejlepší série, ale pro nás téměř s určitostí konečná. V Bostonu první dva zápasy prohrajeme, doma jeden vyhrajeme a zakončíme prohrou v Bostonu - můj tip je tedy 4-1 pro Boston smajlik . Asi jsem pesimista, ale podle mě to úplně přesně vystihuje momentální rozložení sil. A největší problém nám bude dělat jejich tvrdost a důraz, na to my neumíme zahrát. Snad se aspoň na závěr chytne Pleky, který se teď znovu ohromně trápí, což bylo vidět i dneska, kdy tam nedal do polodkryté brány...
 
12.04.2009 03:56 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Price prostě v bráně momentálně nemá co dělat:-( Takže máme Boston....věřím že je dáme a to opravdu!!!!!!GO HABS GO
 
AvatarReakce na příspěvek:Však já vždycky věřím dokud je naděje, ale nechci tu zas nic zakřiknout nebo se zbytečně "natěšit" :)))
 
AvatarReakce na příspěvek:Však já vždycky věřím dokud je naděje, ale nechci tu zas nic zakřiknout nebo se zbytečně "natěšit" :)))
 
12.04.2009 02:46 | reagovat
habs | cristobahuet@seznam.cz
Carey Price,hmm skvělý zákroky,hlavně druhá třetina !!!!smajlik
 
AvatarS Pittsburghem tedy zatím plichta, ale jsme horší. Měli jsme dvě tutovky, ale Kovaljova vychytal Fleury a Kosticyn netrefil prázdnou branku...smajlik . Obdržený gól jde zase trochu na vrub Priceho, to nahození od modré měl chytit a ne vyrážet, viděl na to dobře - že pak tam byl Malkin sám, to je další věc. Ale nějak jsem nepochopil to složení útoků - Koivu ve čtvrté lajně, Tanguay nehraje (nevím proč?) a v první lajně na centru Metropolit a křídla Kovaljov s Higginsem smajlik . Naštěstí ke konci třetiny už hrál Koivu s Kovym, tak to snad zůstane.
 
AvatarReakce na příspěvek:Já si nemyslím, že tedy zrovna gólmani jsou naší nejslabší stránkou - spíše je to o výběru té správné jedničky... I když Price poslední zápasy celkem solidně.
 
11.04.2009 22:51 | reagovat
Ryder | tomukulus@seznam.cz
Reakce na příspěvek:Přesně tak. Jste tady hodně pesimističtí. Jsem velký fanda habs. Vůbec nevidím žádný důvod proč by nás měli Boston nebo Washington vyřadit. Myslím, že máme dobrý tým, jediné slabší místo jsou golmani, ale play off je jiná soutěž a pevně věřím, že zahrajeme slušné zápasy s vítězným zakončením. Minule jsme byli první na východě a jak jsme dopadli. Vyřadili nás flyers a bylo vymalováno i napříč tomu, že jsme byli v každém zápase aktivnější co se týče střel na bránu atd. GO HABS GO
 
AvatarReakce na příspěvek:Neviděl bych to tak černě... smajlik
 
AvatarPoslední zápas aneb kdo nám ukončí sezónu: Boston nebo Washington ?
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Pittsburgh Penguins
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 24.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík