Offline rozhovor s Tomášem Plekancem (aktualizováno)

22.08.2009, 16:45 | Zajímavosti |  Míra Vyskočil, Monika Gordíková
 

Co jsme slíbili, to nyní plníme... Tomáš Plekanec se opět projevil jako velice vstřícný člověk vůči nám, fanouškům Habs, a jak již bylo avizováno, bez jakýchkoli námitek nám zodpověděl dotazy, které jste měli možnost všichni posílat. Touto cestou mu ještě jednou chci moc poděkovat za jeho ochotu a popřát mu za nás všechny hodně štěstí a sportovních úspěchů v nadcházející sezóně NHL.

Takže už nebudu dále zdržovat a tady to máte...:-) :

Jaké je Montreal město?
Krásné, hlavně v létě, i když jsem neměl možnost tam žádné léto strávit... Vždycky chytnu akorát začátek září nebo třeba konec května, kdy už začíná Montreal vypadat úplně jinak než v kterýchkoliv jiných měsících...

Jaké stadiony v rámci NHL se ti líbí a jaká města?
Těch stadiónů je určitě víc, jsou si dost podobné - namátkou Dallas, Toronto, Calgary, Vancouver, Colorado, Boston, Phoenix... Těch krásných stadiónů je opravdu většina. Nejhorší je asi jednoznacně Long Island, kde hrají Islanders... Měst je krásných taky spousta, záleží, co člověku nejvíc sedí nebo co vyhledává. Pokud zábavu, tak samozřejmě New York je parádní zážitek a spousta kluků tam vždycky nejraději jezdí. Co se klidu týče, tak mně se líbí Carolina, kde je spousta lesů a taková rodinná pohodička... Tampa je krásný místo, u mě oblíbenější než východní Florida, kde hrají Panthers. Kalifornie je taky zajímavé místo, ať už jde o SJ nebo LA...

Co sleduješ na internetu?
Tak hlavně zprávy z domova, sportovní i normální samozřejmě... Ale asi nejvíc internet používám ke sledovaní české televize, dají se tam chytit živě všechny české a slovenské kanály. Teda ne, že bych na to koukal denně od rána do večera, zase tak moc mi Čechy nechybí :-). Ale když přijdu v 1 odpoledne z tréninku, tak si pustím třeba zprávy. A pak samozřejmě sleduju sportovní přenosy extraligy nebo fotbalovou repre.

Sleduješ českou politiku?
Hodně okrajově...

Bydlíš v centru Montrealu?
Ano, bydlím v centru Montrealu, přesněji řečeno ve staré části Montrealu, která je docela podobná Praze - malé úzke uličky, starši domy, spousta pěkných restaurací atd. Ideální pro mě...

Bydlí v tvé blízkosti nějaký spoluhráč?
Roman Hamrlik bydlí 50m ode mě, jen za rohem... O něco málo dál bydlel Robert Lang s Alexem Kovalevem a na druhé straně starého města bydlela celá parta okolo Price, Gorgese, Higginse atd.. Kluci s rodinama a dětma většinou bydleli na tzv. „Ostrově", který je 10 minut z centra, přesně mezi Bell Centre a tréninkovou halou.

V Montrealu jsou hokejisté celebritami. Existuje tam něco jako bulvár, který by vás sledoval?
Vůbec netuším, o ničem takovém jsem neslyšel, ale nepochybuju o tom, že něco takového tam bude. Nicméně si nepamatuju, že by tam psali věci, co se píšou u nás...

Jaká je atmosféra při hokeji v Calgary a jaké je to město?
Řekl bych, že po Montrealu patří definitivně k nejlepším společně s Vancouverem, Torontem a NYR. Město je to pěkný, je to kousek do hor, které jsou vidět z města a vypadá to nádherně!

Představ si, že před tebou leží 29 lukrativních nabídek (pomineme Montreal) od klubů NHL, vyber tři „finalisty" , o kterých bys uvažoval a proč, popřípadě, pokud máš jasnou představu o tom, kde bys chtěl v budoucnu hrát, tak řekni vítěze.
To je strašně těžká odpověď. V tomhle záleží na úplně jiných faktorech, než jsou třeba peníze a jak hezký je město a okolí... Ale když bych měl vybrat 3 týmy, tak asi Tampa Bay (teplo, klidný město, pohodička...), NY Islanders (ale s novou halou :-), líbí se mi tam, protože to je 30 minut od Manhattanu a zároveň je tam klidný bydlení), a to třetí nedokážu říct, protože to fakt nevím... Carolina, Anaheim, Phoenix, Colorado, Nashville, Dallas - těžko vybrat, tady už bych mohl vybrat minimálně dalších 15 týmů...

Vyber, prosím, ideální angažmá (nejlepší město, nejlepší stadion, nejlepší zázemí, nejlepší fanoušci, atd.).
Montreal, NY Rangers, Vancouver.

Koukneš občas na habsczech.com? Co si o webu myslíš?
Ani moc ne, párkrát sem se tam podíval po minulém létě, kdy jsme se sešli s českýma fanouškama Montrealu v Praze, ale jinak moc ne... Je to pěknej web, zajímavý pro fanoušky Canadiens v Čechách i na Slovensku, jen by jich mohlo být ještě víc... :-) .

Neboj Tomáši, už se zdatně rozrůstáme...! - pozn. red.

Jaký je tvůj nejoblíbenější hráč v historii NHL?
Jarda Jágr.

Jakou hudbu, jakého interpreta, rád posloucháš?
Úplně všechno, kromě dechovky a toho „bezmozkovýho" heavy metalu... :-) .

No, s tím metalem jsi mě moc nepotěšil :-) - pozn. red.

Komu vděčíš za to, že patříš mezi světovou hokejovou špičku?
Klasika, samozřejmě rodičům, hlavně ještě před odchodem do Kanady. Potom už jsem si to musel vymakat sám, tam už nebylo pomoci asi nikde...

Který klub NHL jsi měl nejraději jako malý kluk?
Pittsburgh Penguins.

Kdo je v kabině Habs největší vtipálek?
Tak teď už nevím, půlka týmu je úplně jiná, ale myslím, že letos bude patřit mezi favority „Špágr"... Jinak většinou kluci, kteří nemají přítelkyně a rodiny, vždycky přijdou ráno do kabiny s nějakýma „blbostma" :-) .

Jaké je tvé oblíbené jídlo?
Miluju steaky, hlavně teda v Americe, u nás to není ono, kromě pár podniků v Praze... Jinak mám rád kuřecí nebo krůtí maso na kterýkoliv způsob a nepohrdnu v poslední době ani rybou a sushi... Takže vlastně jsem takový všežravec :-) .

Jaké povolání jsi chtěl vykonávat, když jsi byl malý?
Vždycky sport a hokej. Nikdy jsem nic manuálního dělat neuměl a ani mě to nebavilo :-) .

Kdybys mohl, koho by jsi k sobě postavil na křídla ze současného kádru Canadiens?
Těžko říct, ty nový kluky moc neznám, takže nevím, jak moc by mi seděli. Ale asi bych rád zůstal s A.Kostitsynem, s kterým už přece jen máme něco odehráno.

Kdo si po odchodu Koivu podle tebe zaslouží kapitánské „C"?
Tipuju Gomeze, nikdo jiný ze služebně starších hráčů to asi nebude.

Plánuješ po konci v NHL návrat do Kladna?
Samozřejmě, ale zadarmo hrát nebudu... :-) :-) .

Zeptám se na výstroj - máte striktně danou, co se výrobce týče, nebo si každý může vybrat podle toho, v jaké se cítí nejlépe? Jakou značku hokejky a bruslí tedy používáš?
Každý s čím chce... Hokejky už 4 roky používám Sher-Wood, brusle mám Bauer.

Myslíš si, že za mizernou poslední sezónou stojí hodně i ten obrovský mediální „humbuk" spojený s oslavami 100.výročí založení klubu? A pak třeba aféry typu „Kosticynové a mafie"?
Nestojí za tím úplně, ale přispěl k tomu...

Máš v paměti uložený svůj gól, kterého si z nějakého důvodu nejvíc ceníš?
Mám, ale není z NHL, je z repre na MS v Rize, kde jsem v semifinále vyrovnával na 1:1 proti Finsku v oslabeni. Byl to docela pěkný gól a myslím, že dost důležitý.

S tím naprosto souhlasím, byl nádherný! - pozn. red.

Pokud už takhle zůstane tým pohromadě, s kým si myslíš, že budeš v útoku nakonec zahajovat sezónu? A jak dlouho bude, podle tebe, trvat souhra takhle pozměněného týmu?
Nemám zdání, nechám to na trenérovi, osobně si myslím, že s A.Kostitsynem a asi to vypadá na Cammalleriho. Ale to se může změnit po přípravných zápasech. Myslím, že tohle je plán, ale může se v přípravě změnit.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:super rozhovor a Tomovi hodně štěstí a sil do nové sezony.
 
Avatarhttp://canadiens.nhl.com/team/app/?service=page&page=NewsPage&articleid=486986 toz to neco zajimaveho
 
Reakce na příspěvek:Co dodat!? Snad jen Good Luck, Tome !!!!
 
AvatarReakce na příspěvek:Klidně ať ty góly jsou škaredý, hlavně že budou :)))
 
AvatarSupr rozhovor. Tom je proste borec. Hodne stesti a krasnych golu v nove sezone !!!
 
22.08.2009 17:42 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarNo zaujímavé otázky a aj odpovede na ne. Tomáš nech sa ti v nastávajúcej sezóne darí smajlik smajlik
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 23.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík