Skvěle, kluci, skvěle...

09.12.2009, 15:29 | Reportáž ze zápasu |  Monika Gordíková, Míra Vyskočil
 

Obrovská bojovnost, perfektně sehraná oslabení i efektivní přesilovky, skvělý výkon brankáře Haláka a výborná hra Plekancova útoku - to jsou důvody, díky kterým si Montreal odvezl dva překvapivé body z Ottawy. Tím méně šťastným okamžikem zápasu bylo zranění dalšího obránce Špačka. Jeho vyřazení ze hry má na svědomí Alex Kovaljov...

Halák byl pevný jako skála. Pochytal 45 pokusů Senátorů. Kapituloval jen krátce po začátku druhé třetiny, kdy ho překonal Fisher. Týmu uchoval naději na úspěch hlavně díky udržení čistého konta v první třetině, kdy musel hned několikrát řešit ošemetnou situaci. "Od začátku byli tvrdí a stříleli. To proto jsem se dostal do zápasu," řekl Halák. "Byl úžasný. On je ten důvod, proč jsme dneska vyhráli. Od samého začátku jsme potřebovali jeho velkou podporu a on nám ji dal," klanil se před Halákem Mike Cammalleri.

Cammalleri je další, kdo stojí za zmínku. Otevřel skóre zápasu, když mu Pleky v úniku dva na jednoho předložil lahůdkovou přihrávku a lá Lapierre proti Flyers - obránce Anton Volchenkov se musel sklonit před spoluprácí tohoto dua. Lajna A. Kosticyn - Plekanec - Cammalleri hrála vůbec fantasticky, dohromady si za tento zápas připsala na své konto 6 kanadských bodů. Zvláště "zmrtvýchvstání" staršího Kosticyna je velmi potěšující zprávou, z posledních tří zápasů dokázal nasbírat 4 body.  

Montreal přežil sedm přesilovek a sám využil dvě početní výhody ze tří, z nichž ta první využitá přesilovka znamenala pro střelce Bergerona vítěznou trefu zápasu. "Myslím, že všichni z našich speciálních formací odvedli skvělou práci," pochvaloval si Jacques Martin. Však i on už si musel řádně oddechnout, i když cesta k uznání a pochvale bude ještě dlouhá, obzvláště pak v Montrealu.

V první třetině opustil hru Jaroslav Špaček. Klub oznámil, že má zranění v dolní části těla. Jeho parťák Roman Hamrlík se v poslední době stal jasnou jedničkou mezi obránci Canadiens, včera předvedl, že když je potřeba, umí řádně přitvrdit a také být produktivní, když na zmíněný vítězný gól Bergerona přihrával. Horší to však nyní bude s tím, kdo vůbec do naší obrany za chvíli nastoupí, protože aktuálně máme mimo tři stabilní pilíře naší defenzívy (Markov, Mara, Špaček), což je hodně kritická situace...

Na závěr je nutno se pozastavit nad výkony jednoho hráče. Tomáš Plekanec má zatím famózní formu, je v čele kanadského bodování Habs, je na ledě za každé herní situace (včera ice-time přes 20 minut...) a jeho tvůrčí schopnosti jsou pro tým k nezaplacení. Naopak doufám, že řádně zaplaceno dostane během sezóny od Gaineyho v podobě pořádné smlouvy s Canadiens. Jinak v rámci celé NHL se Plekanec zařadil po boku Kaberleho k nejlepší desítce nahrávačů a s náskokem tří bodů momentálně vede bodování čechů v NHL!

Ve čtvrtek nás doma čeká obhájce trofeje Pittsburgh Penguins, kterému máme rozhodně co vracet...

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
10.12.2009 14:07 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
Reakce na příspěvek:Ber to takhle, a co může Chicago příjmout, když nebude mít prostor pod stropem...podepsaní kane s toewsem byl supr tah...ale s hossou huetem a keithem a hlavně Cambellem si dosti zasipali rozpočet...a kde vemou na Byfugliena(mimochodem ten by se nám hodil nejvíc) Versteege, Sharpa, Barkera a další talentovaný kluky, prostě na ně nebudou mít a budou je muset poštět za drafty..a ty bysme mohli nabídnout. I ten Barker by se hodil...Ten sharp ac pry nerad bude muset do Toronta podle mě:-( Jak mi máme gomeze je tížín campbell a huet!!Ale je pravdou ze tihle hrací asi spis poslou nekam do PHX, Atlanty a tak kde budou moc nabidnout drafty....Nevic se vsak potrebuji zbavit Sopela, ale toho nikdo enchce...
 
AvatarReakce na příspěvek:O Chicagu se už několikrát v souvislosti s námi mluvilo, ale spíš o Barkerovi než o Sharpovi. Ale je pravda, že to bylo v době, kdy jsme ještě neměli podepsaného Bergerona a hledali jsme náhradu za Markova. Sharp by se mi taky moc líbil, stejně tak Versteeg, ale myslím si, že nemáme moc co nabídnout.
 
10.12.2009 11:00 | reagovat
Theo33 | m.a.t.e.j@centrum.cz
Řeknu jedno k tomuhle, my, Gainey i celý Montreal musíme věřit, že se do toho Scottie dostane, protože on je v současné formě nevyměnitelný a neni tým v NHL, který by ho bral..Hraje skoro, jak Chris ale bere o melounu víc. Teď trochu z jinak...včera jsem vedl diskusy na ohledně Chicaga, protože jsou my po habs druhým nejsypmatičtějším týmem.Tak mám svůj tým i na západě.Ikdyž vzájemné zápasy je jasný kdo vítězí:-)Každopadně jsme řešili tu situaci, jak podepsali Kane, Toewse, Keitha a předtím Hossu. Říkám Vám Chicago je tým, kde by se měl Bob snažit něco ulovit. Jelikož talenti jako Verstage, Byfuglien, Boland budou hrozně žádaní na trhu a když si vemu, že tam mají přeplaceného Hueta a Hossu a ted přibyl ještě Keith tak na tyhle hráče zaručeně nebudou mít penize a to jsou tam ještě další, ale tyhle tři hráči myslím, že by stálo se o ně pokusit. Nejvíc bych si přál Sharpa, ale o něho má eminetní zájem Toronto. Tak to doufám, že tam radši zůstane. V tom týmu se sešlo tolik talentovaných hráčů, že to ani možný neni a všechno udržet nemohou....Co ty na to Bobe? Jinak poslední výsledky...jen ať to vydrží.. a Špača na olympiadu prosím ne,at tam máme taky nějaký mladší beky:-) Děkuji
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak to tedy potom máme sakra drahé přesvědčovací metody...
 
10.12.2009 08:09 | reagovat
newt | lukas.grygar@hrej.cz
Reakce na příspěvek:Cammalleri to primo rekl, ze Gomez byl hlavni argument, ktery ho presvedcil k tomu podepsat s Habs. Holt jeste netusil, jak mu to pujde s Plekym :)
 
AvatarReakce na příspěvek:Gionta byl možná vázáný na příchod Gomeze, i když to spíš byla argumentace Gaineyho, ale u Cammalleriho si to netroufám tvrdit - tomu by určitě víc seděl třeba jeho bývalý parťák Frolov, který byl údajně za jistých podmínek k mání.
A samozřejmě, není Gomezova vina, že bere takové nekřesťanské peníze, je to vina Gaineyho, že ho sem prostě bral. Za jeho současné formy by nás snad musel dotáhnout minimálně do finále SC, aby svou cenu obhájil...
 
AvatarReakce na příspěvek:Kdo to říkal, že hrál Gomez výborně? Zahrál normální běžný průměr, nevšiml jsem si, že by nějak zářil, u něj bych o výborném výkonu, vzhledem k jeho platu, mluvil, kdyby předvedl aspoň něco podobného, co Pleky. Ale k tomu má hodně daleko... Celé mužstvo zaslouží pochvalu za bojovnost, Plekyho lajna navíc za produktivitu a hokejovost.
 
09.12.2009 20:49 | reagovat
newt | lukas.grygar@hrej.cz
Reakce na příspěvek:Ber to tak, ze nebyt Gomeze, nemame Cammalleriho (a Giontu).. pomaha to :) A kdovi, treba se z Pyatta vyklube hrac do 1., 2. lajny. To by dojem z celyho trejdu taky dost vylepsilo.

Navic ciste osobne mam pocit, ze prave zkuseny hrac Gomezova kalibru je to, co se hodne projevi v playoff - ted jenom se tam dohrabat :) Rozhodne bych ho nezatracoval, a kdyz uz, tak ne takhle brzy. I kdyz preplaceny samozrejme je, naprosto silene. Ale to neni tak uplne jeho "vina", zejo.
 
09.12.2009 19:52 | reagovat
russell | mucka.jakub@seznam.cz
Avatarkdo by to byl čekal...že bychom se konečně trochu rozmohli?? tři výhry nad papírově hodně silnými týmy...inu proč ne :)zvláště jsem překvapen z letošní formy plekyho, ta cammaleriho je taky úžasná, ale tu jsem více méně od něj čekával. Jen si pořád lámu hlavu nad podepsáním toho Gomeze, máme vůbec reálnou šanci se ho zbavit??kdyby měl plat 2 mil. dolarů za rok tak v pohodě ale při jeho 6 nebo 8 kolik to vlastně má, v poměru s jeho výkony-hráč tak na poslání na farmu...jen nám zabírá místo pod stropem
 
09.12.2009 18:46 | reagovat
newt | lukas.grygar@hrej.cz
A. Kosticyn ma za poslednich 8 zapasu 9 bodu, no slava. Asi videl tu mistni anketu :) Tak jeste Gomez, sup. Pry hral vcera vyborne. Jenom ten pocet strel se mi moc nelibi, i kdyz to asi odpovida poctu oslabeni..
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Ottawa Senators
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 29.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak to Motor bohužel nedotáhl. Zase Popeláři Binec s ... | více
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík