Preview - Pittsburgh Penguins

10.12.2009, 15:22 | Preview |  Monika Gordíková
 

S Pittsburhem to bude již třetí setkání během této sezóny. Obě předchozí střetnutí Tučňáci ovládli. Osmadvacátého října vyhráli 6:1 a Crosby vstřelil hattrick. Pětadvacátého listopadu zvítězili 3:1. Pravdou zůstává, že pokaždé triumfovali v dosluhující Mellon Areně. Teď je na tahu Montreal.... hraje se v Bell Centre.

Pittsburgh zakončil listopad s počtem sedmi výher z devíti zápasů. Prosinec už tak valný není. V sobotu nestačili v prodloužení na Chicago a dva dny potom prohráli dokonce s bezkonkurenčně poslední Carolinou 2:3. Jejich cesta do Quebecu byla ke všemu nabouraná neočekávaným jevem - Quebecem se přehnala sněhová bouře.

Nicméně, hrozbou jsou stále velkou. Malkin má na kontě čtyři body z posledních zápasů. Jordan Staal nasbíral v posledních dvanácti zápasech jedenáct bodů.

To Montreal je na tom v současné době opačně. Vzrůstající pocit dobré nálady v kabině umocnila jistě nečekaná výhra v Ottawě. Neskutečně dobře hraje Tomáš Plekanec.

Obránci Paul Mara podle všeho nenastoupí, lepší zprávy jdou o Špačkovi, který by naopak nastoupit měl - trochu překvapivě... Pittsburgh se bude muset obejít bez Goligoskiho.

Z farmy v Hamiltonu byl povolán do prvního týmu Yannick Weber.

Není lepší čas na první letošní skalp Penguins...

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarTak to mrzí, prohrát takovým šmrdlákem a ještě neuznaným gólem. Nemáme se ale za co stydět, hráli jsme s jedním z nejsilnejším týmu NHL. Priceho bych nehanil, posledni zapasy nas neskutecne drzi no a kazdy nekdy udela chybku. I kdyz nas stala prakticky body. Jinak jak jsem jiz psal nekde jinde pod clanek, Halaka bych VYHODNE vymenil. Ted ma podle me velkou cenu, po sezone mu konci smlouva a urcite bude chtit vic penez. Price z MTL neodejte ani kdyby byl bez ruksmajlik ... to vime vsichni, je tedy skoda mit dva dobre zaplacene golmany stejne kvality. To ted nic proto Halakovi, proste chci pro MTL maximum, radsi mit za Halaka neco nez nic, nebo jako dvojku z velkym platem. Uvidime co z toho bude (nebo nebude). Kazdopadne GO HABS
 
AvatarSice jsme byli opět horší, ale prohrát takovým gólem, to fakt nasere! Co je platný, že Price chytá celý zápas výborně, když pak pustí takovou střelu smajlik . Jinak ale musím říct, že Pittsburgh byl vepředu lepším týmem a ještě když mu rozhodčí nadělovali jednu přesilovku za druhou, bylo to jasný. My jsme měli pár šancí, ale nedali jsme. Škoda, v bodík jsem věřil...
 
AvatarVe třetí nám došly síly se mi zdálo... Pens nás přehráli, bohužel Price pustil laciné gol a rozhodčí nám neuznali regulérní gol... Škoda, když jsme ubránili tolik oslabení, tak jsem věřil, že aspoň bodík urveme, za tu bojovnost jsme si ho zasloužili...
 
AvatarReakce na příspěvek:Přece nebudeme rozchytávat golmana, celou třetinu mu ničíme krk, jak se otáčí za těma střelama, který jsou mimo a pak dvě na branku a dva golysmajlik smajlik Pleky dobře bránil Price a to je dobře... Poslední zápasy se mi zdá, že Pleky tyhle souboje dost vyhledávásmajlik Věřím, že Plekyho lajna se prosadí, ale budu spokojené i pokud to dotáhneme do prodloužení
 
AvatarReakce na příspěvek:Druhá třetina už mnohem lepší a nebýt toho vyrovnávacího gólu hostů, řekl bych, že nádherná, protože z tak málo střel 2 góly, to je super bilance... Už jsem chtěl spílat rozhodčím, za co poslali naše dva hráče ven, ale když nám pak vyloženě daroval přesilovku, v které Hamrlík skóroval, už ani nepípnu smajlik . Plekyho lajna tam měla v jeden moment velký tlak i šance, ale Cammalleri v identické situaci, kterou dal v Ottawě, tady zklamal. Jinak Pleky dost přitvrdil, na Malkina tam vystartoval škaredě...smajlik . Budeme to mít ještě hodně těžký, Pittsburgh je silný soupeř.
 
AvatarTak druhá třetina lepší, ALE dokud se nenaučíme střílet ne někam směr brána, ale do brány, tak to bude špatný... Nám napočítají 6 střel za třetinu (z toho první dvě jsou dva fíky) nebo kolik, ale dalších 10 jich jde vedle a to z pozic, kde ostatní týmu trefují branku... Zlepšili jsme se a pořád máme šanci na dva body, i když Pens působí lehčeji... Nejvíc se mi opět líbí Plekyho lajna, která dokáže velmi často zamotat hlavu obráncům a vypracovat si šance, jen to tam nějak dneska nepadá... Snad si to necháváme na třetí...
 
AvatarTak bohužel zatím nestíháme, Pittsburgh je lepší a po zásluze vede. I když to byla z naší strany obrovská chyba, Gončar tam zůstal úplně sám. My jsme měli snad jednu větší šanci, ale mladší Kosticyn sám před bránou netrefil puk. Musíme rozhodně zlepšit přechod do útoku a častěji střílet, jinak jsme bez šance.
 
AvatarReakce na příspěvek:No to se nečte, ale tak nějak se to dalo čekat, uvidíme co z toho bude... Nevím, jestli je moudré ho pouštět, kdo zaskočí, když se Pricemu nebude dařit, Sanford??? Každopádně pokud ke trejdu dojde, tak jsem moc zvědavé, co za něj dostanem, doufám, že my připrámě nějaké drafty a dostaneme donečně něco smysluplnýho... K první třetině... Bohužel se nedostáváme do zakončení a do šancí, jestli byla jedna, tak je to moc... Gol jsme dostali ze skvěle vyřešené akce... Hokej se hraje vcelku svižné, ale jak říkám, šance nějak nejsou... Chce to přidat, Pens nás zatím přebruslili, i víc důrazu tam dali, ale zatím mně připadne, že se s nima dá hrát... Chce to nějakou přesilovku a snad to půjde, hlavně zvýšit důraz a tlak na branku...
 
AvatarTak tohle se mně osobně nečte moc dobře...:
http://www.sportsnet.ca/hockey/2009/12/10/canadiens_halak/#
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak tedy dobrá zpráva, jeho start za Canadiens se snad už blíží...
 
AvatarReakce na příspěvek:No tak, upřímně řečeno, Kometa mě ničím nepřekvapila, to jenom Motor "překvapil" - naprosto šílenou hrou, která do extraligy snad ani nepatří! Nedat góla poslednímu mužstvu tabulky, to je víc než na pováženou. Ještě, že jsem tam nejel, protože původně, když to mělo být v pátek, tak jsem tam měl být i s rodinou - to by tedy byl výlet...smajlik. Byl to jedním slovem hnus!
Tak doufám, že aspoň Montreal mně tu náladu malinko spraví. Věřím v bod, druhý by bylo něco navíc.
 
10.12.2009 23:52 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarZ fóra Habs:

"Benoît Pouliot was sent down to Hamilton, probably to let him play Sunday's game with the Bulldogs before playing one here. "
 
AvatarTak Kometa dneska překvapila, mohl by i Montrealsmajlik Musel jsem si trošku do tebe Míro rýpnoutsmajlik Dneska nás čeká tuhé boj, Crosby bude zase bodovat, proti nám se mu daří, takže doufám, že Plekyho lajna to vyváží... Bude dobře pokud Špaček nastoupí a na olympiádě bych rád viděl dvojici Špaček - Hamrlík, zase tak moc na výběr nemáme... Navíc oba dva se mi líbí, jak v poslední době hrají... Mladí třeba Polák a Šmíd, nevím ještě bych je nebral, viděl bych je zatím na MS...
 
AvatarReakce na příspěvek:Předně mi dělá velký problém se v tvých příspěvcích orientovat, abych vůbec vyluštil, co jsi chtěl říct... Je mi jasný, že Chicago půjde po draftech, ale ne ledajakých a to my si také nemůžeme dovolit vyhazovat. A nějakou čtvrtou volbu, kterou jsme "získali" za Chipchuru, si nejspíš můžeme strčit za klobouk. Dneska uvidíme, bylo by krásný bodovat, ale Penguins budou hodně tvrdým oříškem.
 
10.12.2009 20:53 | reagovat
Theo33 | matts88@seznam.cz
Ber to takhle, a co může Chicago příjmout, když nebude mít prostor pod stropem...podepsaní kane s toewsem byl supr tah...ale s hossou huetem a keithem a hlavně Cambellem si dosti zasipali rozpočet...a kde vemou na Byfugliena(mimochodem ten by se nám hodil nejvíc) Versteege, Sharpa, Barkera a další talentovaný kluky, prostě na ně nebudou mít a budou je muset poštět za drafty..a ty bysme mohli nabídnout. I ten Barker by se hodil...Ten sharp ac pry nerad bude muset do Toronta podle mě:-( Jak mi máme gomeze je tížín campbell a huet!!Ale je pravdou ze tihle hrací asi spis poslou nekam do PHX, Atlanty a tak kde budou moc nabidnout drafty....Nevic se vsak potrebuji zbavit Sopela, ale toho nikdo enchce... To nám těch nových sto let dobře začalo, potvrdíme to dnes???
 
AvatarReakce na příspěvek:Špaček je v sestavě? To se tedy divím, vypadalo to s ním hodně špatně. Jinak celkem očekávaná sestava, ale už jsem moc zvědavý na Pouliota, přijde mi ta doba rekonvalescence hrozně dlouhá, když to původně mělo být 14 dní!
 
10.12.2009 17:51 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarSestava dle CKAC a RDS:

Michael Cammalleri - Tomas Plekanec - Andrei Kostitsyn

Sergei Kostitsyn - Scott Gomez - Maxim Lapierre

Travis Moen - Glen Metropolit - Max Pacioretty

Matt D'Agostini - Tom Pyatt - Georges Laraque



Jaroslav Spacek - Roman Hamrlik

Ryan O'Byrne - Marc-André Bergeron

Josh Gorges - Hal Gill

Carey Price
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Pittsburgh Penguins
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 20.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík