Markov si zatrénoval s týmem

11.12.2009, 09:09 | Aktuální téma |  Monika Gordíková
 

Ruský hokejista Andrej Markov se poprvé od svého zranění kotníku, které si přivodil 1. října 2009, objevil na tréninku Montrealu. Ačkoliv na ledě pobyl se spoluhráči pouze několik minut, jak on, tak trenér Jacques Martin si vývoj událostí pochvalují. Zkušený pilíř defenzivních řad Habs si během krátké pasáže vyzkoušel bruslení a na ledě se pohyboval nejčastěji ve dvojici s Romanem Hamrlíkem.

„Konečně jsem se dočkal. Hrozně jsem se těšil, až naskočím s kluky na led. Cítil jsem se velmi dobře,“ sdělil Markov deníku Montreal Gazette. „Je to hodně podobné začátku přípravného kempu. Musím být opatrný a postupovat krok za krokem. Nic nesmím uspěchat,“ dodal.

Smolař Markov stihl v letošní sezóně jediný zápas. Osudem třicetiletého rodáka z Voskresenska se stalo utkání s Torontem a srážka s vlastním brankářem Careym Pricem, při níž si přetrhl šlachu v kotníku. Hned po zápase podstoupil v Torontu operaci, jejíž závěr byl zdrcující: několikaměsíční rekonvalescence a návrat do montrealské sestavy pravděpodobně až po olympijské přestávce!

Teď se ale zdá, že Markov bude mimo hru podstatně kratší dobu, než se původně předpokládalo. Lékaři rozhodně nečekali, že si Markov již na začátku prosince obuje brusle a začne s ostrou přípravou. Pro fanoušky Canadiens je to rozhodně dobrá zpráva. Nicméně datum jeho definitivního návratu do zápasového zatížení je stále nejasné, přestože některé odhady hovoří již o první půlce ledna.

„Cítím se o dost lépe. Hojí se to skutečně dobře, ale jsem realista a vím, že ještě nějakou dobu potrvá, než budu stoprocentně připraven k zápasu,“ řekl Markov, který dosud v základní části NHL odehrál 572 utkání a všechny v dresu Montrealu. Zaznamenal v nich celkem 329 kanadských bodů za 74 branek a 255 asistencí.

Také trenér Martin už se nemůže dočkat, až bude moci Markova zařadit do sestavy Habs, která je momentálně oslabena i o zadáky Jaroslava Špačka (koleno) a Paula Maru (rameno). „Když jsem Andreje poprvé viděl, tak mě jen napadlo, že bruslí stejně jako před svým zraněním. Zdá se mi v pořádku, ale je jasné, že to chce ještě čas,“ řekl Martin.

zdroj: nhl.cz

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Ale en první gól nebyl přece o Špačkovi, aleo bránícím útočníkovi, kterým v tu chvíli byl A.Kosticyn nebo tam měl být Pleky... Tím ho nechci omlouvat, udělal tam jiné hrubky, třeba při naší přesilovce klasicky na útočné modré...smajlik Na druhé straně, je to jeden z mála našich obránců, kteří umí pořádně vystřelit z první od modré, proto by tam měl být. Ti, co jsi jmenoval, jsou defenzivně založený.
Co se Haláka týče, nevím, co jsme schopni za ně získat a zrovna z těchto dvou mužstev - moc optimista nejsem...
 
AvatarReakce na příspěvek:Však Hejda určitě, je to jeden z nejpodceňovanějších beků v NHL, pak ještě Kubu bych vzal, ten hraje taky dobře... Polák se mi líbil na MS, ale na olympiádu je ještě mladé... Špaček včera sice zachyboval, ale jinak hraje velmi dobře, takže já bych ho vzal... Je zkušené a svoje si určitě uhraje... Kubina byl sice loni špatné, ale teď mu to jde a určitě bude s Kaberlem pilíř... Židlické byl pro mě obrovský zklamání minulého MS, navíc teď mu to nejde, ale myslím, že ho Růžička určitě neopomene... Uvidíme co u Hamrlíka, jestli ho povolá, když nechtěl jezdit na MS, ale já myslím, že by měl, protože tuto sezonu hraje perfektně... Polák a Šmíd na MS, tam budou opory... Zklamání, sice si věřit mohl, ale Pens jsou opravdu velmi silní a tentokrát nám opět nepřálo štěstí, ať už v podobě neuznaného golu, či chybě Careyho, které ovšem ve zbytku utkání neskutečně podržel... Nadruhou výkon nebyl špatné a až se naučíme střílet na branku a ne vše o půl metra vedle, tak to bude dobrý...
 
11.12.2009 10:59 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
Říkej te si co chcete, ale já jsme zklamaný, věřil jsem že dnes do třetice Pits konečně porazíme!Samozřejmě silný tým, ale chytli jsme se tak jsem věřil, že uděláme delší serii! Jak říkal při rozhovoru Roy, jak nám hrozně chybí nejen Markov, ale hlavně Gio..nejen, že dávál důležité góly, ale hlavně je velmi precizní dozadu!Jinak k tý nominaci, Špaček opravdu né...to co dělal dneska při tom prvním golu, to neni normální ani v žákách, koukat na puk a vybodnou se na hráče, navíc když si vzpomenu na jeho výkony v Turíně, kdy s Kubinou patřil suveréně k nejhorším bekům. Polák by měl ject bezkonkurenčně, to samé Hejda oba jsou spolehlivý dozadu.Navíc Polák umí hodně čistě přitvrdit. Za zkušené bude bohatě stačit Hamr(pokud se na něj Růža nevybodne, že pořád odmíta repre) Kabelka, ani s názorem našeho Gumy:-) nesouhlasim stim Židlickým, v posledních dvou sezonách patři k podprůměrným bekům v NHL(jen lidi co na deniksport hlasovali, aktuální formu hráčů moc nesledují) Ten třetí goool Carey to byla síla:-( Pořád se bojim, že si formu neudrží nadruhou stranu bych Halák poslal pryč, stejnak víc šancí tady nikdy nedostane a jestli Detroit a ST.Louis mají o něj zájem myslím, že tam by se mohl najít solidní hráč...No uvidímě:-)
 
AvatarSupeeer !!! Snad se da co nejdrive dokupy a taky hned chytne formusmajlik Hlavne ten navrat neuspechat, at se hnedka nezrani znova
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 20.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík