Rozhodčí obral Montreal o gól, Penguins i potřetí vítězně

11.12.2009, 12:09 | Reportáž ze zápasu |  Monika Gordíková, Míra Vyskočil
 

Montreal přivítal v Bell Centre posledního držitele Stanley Cupu, Pittsburgh Penguins. Předchozí dvě střetnutí dopadla vždy celkem jasně ve prospěch "Tučňáků" a i tento zápas začal tak, jak všichni asi očekávali. Pens byli hokejovějším týmem. Postupně ale Habs díky bojovnosti srovnali krok a snažili se zdatně sekundovat.

První třetina vyzněla téměř jasně ve prospěch hostujícího týmu - předváděl rychlý hokej s dobrým přechodem do útoku (na rozdíl od nás...) a v útočném pásmu si počínal nebezpečně. Názorně to dokumentovala dvojice Guerin-Gončar při úvodním gól zápasu, když předvedla výbornou akci, které ale domácí defenzíva řádně "připravila" živnou půdu... Montreal neměl v podstatě žádnou vyloženou gólovou šanci. Až vlastně na jednou - Sergej Kosticyn ale netrefil před poloodkrytou bránou puk.

Druhá třetina začala tam, kde skončila první. Rozdíl byl postupem času ale v tom, že Habs přidali na pohybu a bojovnosti a také se k nim přiklonilo trochu štěstí v koncovce. Z pouhých šesti střel skončil puk ned dvakrát za Fleuryho zády! Nejprve srovnal vůbec první střelou na branku v této části D´Agostini. Hned dvě minuty nato nám rozhodčí vyloženě darovali přesilovku za údajné zdržování hry Fedotěnka, který posunul branku - rozhodčí si ale jaksi nevšimli, že důvodem toho byl krosček od jednoho z našich hráčů... Nejspíš to byla jakási kompenzace za předchozí dvě hodně přísná vyloučení našich hráčů. Zatímco Penguins své početní výhody nevyužili, my ano a postaral se o to střelou od modré Hamrlík, který jen a jen potvrzuje, že letošní sezóna mu zatím vyloženě sedí. Dost našich střel ale mířilo úplně někam jinam než na branku Fleuryho, což je naše letošní velká bolest. Nejvíce se opět prosazovala Plekancova řada, která si dokázala vytvořit tlak i šance. Bohužel, v té největší, kdy v naprosto stejné situaci jako minule v Ottawě jeli dva na jednoho Pleky s Cammallerim, náš nejlepší sniper tentokrát neuspěl. Jinak se vedoucí prvního útoku ukázal i v jiném světle, když si vyšlápl na Malkina, který nešetrně dotíral na Priceho... Takhle se bojuje o novou smlouvu... :-) . Hosté dokázali do konce třetiny stav srovnat a jelo se na novo.

Ve třetí třetině Habs postupně docházely síly a to i díky častým vyloučením od někdy až úzkoprse pískajících rozhodčích. Vyvrcholilo to sedm minut před koncem, kdy do té chvíle téměř bezchybný Carey Price pustil nepříliš těžkou střelu Dupuise... Byli jsme v prekérní situaci, protože hosté hráli v pohodě a bylo dost obtížné se do nějaké gólové šance protlačit. Když už se to podařilo a puk jsme dokonce za Fleuryho záda dostali, rozhodčí Chris Lees předčasně hru přerušil a branka tak nebyla uznána... Podle všeho připravil Montreal o regulérní branku Scotta Gomeze - opakované záběry ukázaly, že se pan sudí nejspíš zmýlil...

Takže jsme nedokázali navázat na trochu překvapivý import bodů z Ottawy a prohráli s Penguins i potřetí v této sezóně. Nutno přiznat, že jsme po většinu zápasu tahali za kratší konec provazu, ale za bojovnost jsme si určitě aspoň ten bod zasloužili. Tak snad příště...

Hokejový svět obletěla navíc zpráva, že Montreal se chystá "obchodovat" s Jarem Halákem. O jeho služby prý projevili zájem St. Louis a Detroit...

Ohlasy po utkání:
Pascal Dupuis o Montrealu: "Je to vždycky zvláštní hrát v Montrealu. Pět nebo šest mých spoluhráčů tu má rodinu a přátele."
Dupuis o svém gólu: "Neskutečně rád střílím takovéhle puky. Přijde mi legrační sledovat, co se pak stane."
Mike Cammalleri o Priceovi: "Carey byl skvělý. Udělal mnoho perfektních zákroků."
Maxim Lapierre o neuznaném gólu: "Myslím, že to byla regulérní branka, ale teď už s tím nic neuděláme."
Maxim Lapierre o Habs: "Všichni se obrovsky snažili. Carey chytal opět neuvěřitelně."
Sidney Crosby o výhře svého týmu: "Nic jsme jim nedali zadarmo. Je to pro nás velké vítězství."

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Taky jsem si to říkal, ale jako hlavní zájemci byla udávána tato dvě mužstva. Spíš vypadá reálněji Detroit, ten to s gólmanama zrovna moc vyřešené nemá.
 
12.12.2009 13:28 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarVieš nikdy nemôžeš vedieť aké plány má vedenie tímu z hráčmi. smajlik
 
12.12.2009 13:13 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarProč by vlastně mělo chtít St. Louis Jara? Mason a Conklin dokáží sami vyhrát zápas a to je jim málo? Vysvětlí to někdo?
 
12.12.2009 13:08 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarA čo takto DAVID BACKES zo St. Louis Blues? Je to pravé krídlo. Len neviem či by ho St. Louis pustilo. smajlik
 
12.12.2009 12:52 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Jo bylo by na čase řešit Atlantu. Na jejích ledě jsme nevyhráli skoro 2 roky. Navíc budou v plné sestavě (nepočítám-li Lehtonena), my opět bez Markova s Giontou. Pokud nám zahrají speciální formace a Price se vyvaruje takové hrubky jako proti Pens, tak máme šanci uspět. Co jsem se díval na složení jejich útoků, tak jde z toho celkem strach...
 
12.12.2009 12:33 | reagovat
Honzam | jan_machacek@centrum.cz
Reakce na příspěvek:Máš pravdu, dost byla Červa.
 
12.12.2009 12:15 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
Co jsem dělal ten rozhovor s Červenkou, tak na mě rozhodně namachrovaně nepůsobil, natož že o něm pořád někdo píše a je dost prosazovanej, tak zatím zůstává nohama na zemi. Druhá věc, je to že v hlavě toho moc nemá, dokonce hodil jednu takovou perličku z oblasti matematiky první třídy, ale řikám jinak na mě působil solidně. To že Kůra je vůl jsem to už psal, hráč je to supr, ale zmetek proto v Litvínově snim brzo zametli. S nominací bych u něj nepochyboval!Jinak to však nechám na Růžovi, nemám strach, že bych se snim v nominaci nějak význačně neschodoval.

Ale mě zajíma hlavně ten Haláka vůbec dění kolem našeho týmu. Věřím, že ho vytradujem kvalitně, ale pochybuju že by St.louis Boyse pustili. Myslím, spíš opravdu někdo na úrovni Bertuzziho, Leina...Otázka jaký tým potřebuje brankáře, navíc jestli Jaro má na to být už jednička, příjde mi an úrovni našeho O.Pavelce
 
AvatarReakce na příspěvek:Jako prasata??? No, tak to víš opravdu jen z hodně slabého doslechu... Ale to je jedno, tady to řešit nemá smysl, tady jsme na stránkách Habs... smajlik
 
12.12.2009 12:00 | reagovat
Honzam | jan_machacek@centrum.cz
Reakce na příspěvek:Podle mě se prosadí. Patřil k nejefektivnějším naším hráčům už loni na MS a daří se mu i v EHT, i když OH budou určitě ještě mnohem vyšší dimenze. Já si naopak myslím, že u nás jsou na něj rozhodčí celkem přísní, protože kdyby pískali normálně bylo by na něj mnohem víc faulů. V Budějkách jsem nebyl, takže o tom vím jen z doslechu, nicméně jestli udělal to co říkáte tak mě rozhodně taky nepotěšil. Na druhou stranu odsuzovat ho na základě jednoho incidentu je trochu přehnaný. Já třeba pořád považuju budějovický fanoušky za jedny z nejkultivovanějších fans v ČR, i když se Slávií se chovali jako prasata. Ale tvůj názor a přání samozřejmě respektuju!
 
AvatarReakce na příspěvek:Jeho pozici nejlepšího hráče extraligy nikdo nezpochybňuje. Já jen tvrdím, že v té konkurenci, co se sejde ve Vancouveru, on neuspěje, nemá s tím hokejem žádné zkušenosti a to vůbec nemluvím o tom, že hraje prakticky na stejném hřišti jako v NHL - ten způsob hokeje je úplně jiný a myslím, že zrovna on se svými háčky a drobným osekáváním hokejkou by měl obrovské problémy, tam mu to určitě rozhodčí tolerovat nebudou jako u nás v extralize. A u Habs bych ho nechtěl vidět ani omylem, jak již jsem napsal, po tom, co předvedl v Budvar aréně, tak u mě klesnul hodně hluboko...
 
12.12.2009 11:36 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Aj mne by sa u HABS páčil ale to je iba prianie. Skutočnosť bude úplne iná!!! smajlik
 
12.12.2009 10:42 | reagovat
Honzam | jan_machacek@centrum.cz
Reakce na příspěvek:Pro mě je Červ jasnej kandidát na nominaci. Jako fanda Slávie ho mám pravidelně na očích a nemůžu si pomoct ale je to jednoznačně nejlepší hráč extraligy a neustále se zlepšuje. Za vše hovoří fakt že má 51 bodů a 2. nejproduktivnější Slávista jen 22! Že by se neprosadil na užším ledě nemám obavy, naopak mu to vyhovuje víc než široký led, vždyť Slávie hraje taky na nejmenším hřišti u nás. Jsem dokonce přesvědčenej, že v současný formě se minimálně vyrovná většině našich hráčů v NHL. Na závěr jedno moje velký přání. Přál bych si aby po sezóně odešel právě k Habs. V jednom rozhovoru se ostatně vyjádřil, že by nejradši šel právě do některýho z kanadských klubů. Jsem přesvědčený, že by se dokázal prosadit, navíc by nebyl určitě drahý.
 
AvatarReakce na příspěvek:Nezlob se, ale to je naprostá hloupost! Gainey hledá útočníka do prvních dvou formací a to Eaves rozhodně není. Navíc Laraqua bych nepouštěl, protože nikoho podobného na jeho místo nemáme. A otázkou je, jestli by ho Detroit vůbec chtěl.
A nesouhlasím s Theo33, myslím si, že Halák už naopak jméno má a o jeho nevyužitém potenciálu se v NHL dobře ví. A když někdo takového brankáře potřebuje, obětuje hráče těh kvalit, co jsem psal. Ale jak říkám, musí pro ten tým být otázka brankáře prioritou.
 
12.12.2009 00:02 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:Já bych tam dal Plekyho nebo Priceho
 
11.12.2009 21:31 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarNo ja by som spravil obchod radšej s Detroitom Red Wings.
Do Detroitu by som poslal:
JAROSLAV HALÁK - 775 000,-
GEORGES LARAQUE - 1500 000,-

Do Montrealu by som chcel:
JIMMY HOWARD - 716 667,-
PATRICK EAVES - 500 000,-

A po sezóne by som nepodpísal Sanforda. Howard nám na pozíciu dvojky stačí a v Hamiltone by chytal Cedrick Desjardins a dvojku by mu robil Robert Mayer.

Viac informácii o platoch nájdete tu:
http://www.hockeybuzz.com/cap-central/team.php?team=MON
smajlik
 
11.12.2009 19:38 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
Reakce na příspěvek:Přiznám se, že v takového hráče nevěřim...přeci jen Jaro zatím moc velký jméno nemá, ikdyž potenciál má velký, takového hráče za něj nedostaneme. Snad se nějaké solidní křídlo do druhé lajny najde. Stím Edmontonem to asi padá viď?
 
AvatarReakce na příspěvek:Budeme jen radi kdyz navrhnes koho tam dat... ja porad cekam az bude nekdo kapitan.
 
AvatarReakce na příspěvek:No Červenka pak Kůrkovi po skončení zápasu v těch jeho gestech zdárně sekundoval... No jo no, kde nic není, ani smrt nebere... Já bych chtěl za Haláka hráče typu Sharp nebo Boyes, to je podle mě adekvátní náhrada.
 
11.12.2009 17:21 | reagovat
Theo33 | matts88@seznam.cz
Míro: To co udělal Kůra u Vás na jihu, řeknu jedno je to vůl, a to u nás víme dávno. Sice je to nadstandartne nadprumenry hrac na extraligu, ale rozesravac kabiny proto v Litvínově moc dlouho nevydržel. A ta jeho reakce po TV po zápase jen ukázala, ze v hlavě ma...Co udělal Červenka, kdyz jsem snim dělal rozhovor po jednom zápase, tak na mě působil solidně...

A koho byste si přali za toho Haláka..??:-)
 
AvatarReakce na příspěvek:Souhlasím, Špačka šupnou s Hamrlíkem, Kubinu s Kaberlem, Hejdu s Židlickým, kdo bude sedmé se tedy uvidí (bral bych Poláka, Rachůnek je taky dobré, Rozsíval je naopak docela slabé poslední dva roky, toho bych určitě nebral)... Červenka je sice super hráč, ale opět bych ho viděl jako borca pro MS, protože na olympiádě se hraje na malým kluzišti a že je dobré tady, to ještě nic neznamená, stejně jak to řekl Straka... No stejně cítím, že nás Růžička něčím překvapí... Nejvíc mě stejně baví různé diskuze a tam přispívající, kteří tam píší, jak nebrat Plekance, že tam nemá co dělat, že hraje hrozně, že tam pojede jen kvůli jménu... Tomu se prostě musím smát (i když jako fans Habs jsem trošku nestranné), ale tato sezona je prostě zatím Plekyho...
 
AvatarReakce na příspěvek:Červenka asi pojede, ale bude v důležitých momentech sedět na lavici, kvalitativně na hráče ze zámoří podle mě nemá. A to vůbec nebudu mluvit o jeho povahových vlastnostech, potom, co předvedl s panem "magorem" Kůrkou v Budějovicích, si o něm myslím své... Věř mi, že Hamrlík pojede a nejspíš s ním i Špaček, už Jandač po té cestě v zámoří naznačil, že chtějí hodně využívat sehranosti z klubů a tyhle dva jmenoval jako příklad.
 
AvatarReakce na příspěvek:To jsi nám neřekl nic nového, máme ho tam schválně jako naší jakousi ikonu, která je symbolem Habs, i když už tu nepůsobí.
 
11.12.2009 16:30 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarJestli Bob udělá takový shit jako s Huetem, tak ať si mě nepřeje...
 
11.12.2009 16:25 | reagovat
Theo33 | matts88@seznam.cz
Růža, veme i hráče, kteří jezdi po turnajich proto Rachunek ma velkou sanci, a ostrouha jeden z kubina, habmr, spaca, jak odmitaji vetsinou...Polak nevidim jediny duvod aby nejel, zaprve je to jeho oblibenec a za druhy patri mezi nase top beky....Rozsival, Michalek, ma asi smulu coz me osobne i mrzi ale holt se nevejdou..snad na MS pojedou!Utoky docela souhlasim jen by se mi tam libil Vasicek..jinyho utocnika takovych parametru nemame:-( Uvidime....ale rikam aby neprekvapil jmeny jako Irgl, Rolinek nebo enco takoveho...Ruza se vzdycky neco vykoumat...Cervenka musi ject, nevidim jediny duvod aby nejel....nejsem slavista fandim od mala Cheze...ale dokazu uznat ze patri k nasim top hracum v evrope!!!V naganu taky nebyli hraci jen z NHL!!!_Jinak stim halákem, Bertuzzi neni spatnej, ale uz ma vek. Leino loni slusny letos bida...Ze st.louis nam boyse asi nedaj tak tam neni moc co:-D A trade s Edmontonem asi padnul...protoze Souraye nepotrebuje jak tam psali...
 
11.12.2009 16:11 | reagovat
mohawk11 | mohawk11@azet.sk
Uz by ste konecne mohli zmenit vzhlad uvodnej stranky. Saku Koivu tam nema co robit...
 
11.12.2009 15:18 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarNakonec náš Růža překvapí všechny a vezme Hašana ať zopákne Nagano smajlik smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Fleischmann i Krejčí by tam určitě měli být, váhám nad Havlátem, ale toho tam Růžička vezme. Ty útoky nejsou špatný, já bych jenom vedle Plekyho viděl raději Fleischmanna s Michálkem, Havláta do třetí nebo čtvrté lajny. Čajánek by s Jágrem hrát neměl, je to jasný centr třetí řady. Já si naopak myslím, že Rachůnek pojede, Špaček bude hrát s Hamrlíkem. Mimo zůstanou nejspíš Kuba, Polák a Šmíd.
 
AvatarReakce na příspěvek:Podle mě nepojede Rachůnek a místo něj Špaček, sedmé bek Kuba nebo ten Polák... Jako mně by se Polák líbil, hodně mě nadchl, nej bek u nás na MS... Uvidíme jak to nakonec dopadne... A jak by se vám líbily útoky? Mně by se líbilo Eliáš Prospal Jágr, Havlát Plekanec Michálek, Hejduk Hudler Erat, Dvořák Čajánek a k nim už kdokoliv... Dál bych uvažoval o Krejčím, Fleischmannovi, Růžička bude chtít protlačit Červenku a možná Vašíček do 4... Navíc asi budou od startu zkoušet Čajánek Jágr, tak uvidíme... Každopádně k Plekymu bych ze začátku zkusil Michálka, i když toho taky možná nacpou do první... Pleky musí mít ale k sobě někoho typu Cammyho, takže Erat, Michálek nebo Havlát (jenže tomu se moc nedaří teď)...
 
AvatarReakce na příspěvek:Těch hráčů, co jsi jmenoval, se právě bojím, pro mě to není adekvátní náhrada za Haláka...
Co se našich obránců týče, vidím to jasně na Kaberleho, Hamrlíka (to by byl Růžička naprostý dement, kdyby po letošních výkonech nevzal), Kubinu, Rachůnka, Židlického a Hejdu. Špaček, Polák, Kuba a Šmíd budou bojovat o to sedmé místo.
 
AvatarReakce na příspěvek:S tím prvním gólem naprostý souhlas, psal jsem to takhle k tomu článku o Markovovi...smajlik . Gončar ukázal, jakým je zkušeným a kvalitním hokejistou, přesně si najel tam, kam měl a Guerin to taky neudělal vůbec špatně - prostě se jim to povedlo.
Co se neuznanýho gólu týče, ač nerad, tak musím říct, že bylo asi opravdu už pískáno...smajlik . Ale měli jsme jiné šance, třeba Cammalleri nebo mladší Kosticyn, na druhé straně Price toho pochytal taky neskutečně. Herně byl Pittsburgh lepší, to si přiznejme, ale bod jsme za bojovnost mohli utrhnout smajlik .
 
11.12.2009 12:46 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
Podtim článkem s Jarem, se zmiňovali jména jako Bertuzzi, Leino..no nevim jestli by to kluby brali. Mám trochu jiné představy, ale to bývá většinou jen přání. Co se týče tý nominace. Klidně se vsadím, že Růža Poláka veme, na MS ho nadchnul a vemeho(jen a jen dobře). Spíš opomene Michálka což mě mrzí:-(Z té trojce Kubina, Hamr, Špaček...já bych byl spíš pro ty první dva ale vidim to, že Špačka veme a Hamr nebo Kubina, jeden z nich dojede na to, že pořád odmytal. Jsem zvědav nad jmény Kuba, Rozsíval, Rachůnek...No uvidíme, ale Židla pojede jen díky jménu, protože výkony má i letos hrozný!!!
 
AvatarJeště k tomu první fíku, tam zachrápal i Andrej, které se musí stáhnout s obráncem... Špaček sice mohl stát před brankou a pak by puk zastavil, ale sjížděl k tomu útočníkovi, které se tam taky motal... Byla to škoda, ale od Pens krásně vyřešená situace a Gončar to provedl fantasticky, když si krásně sjel až k brance... Uvidíme, jak se situace vyvine s Halákem... Určitě to bude hodně zajímavý... Jestli nebyl jeho výkon proti Ottawe krásným rozloučením s Montrealem a zvýšení jeho ceny
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Pittsburgh Penguins
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 24.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík