Soupeřem nebyla Ottawa, ale hrozné přesilovky. Dneska to bude Lundqvist

17.01.2010, 18:03 | Reportáž ze zápasu |  Monika Gordíková
 

Ani šest přesilovek nepomohlo nejlepšímu mužstvu početních výhod v NHL k výhře. Montreal doma nestačil na Ottawu, za kterou se hned ve svém prvním utkání po zranění prosadil Daniel Alfredsson. Konečně zabodoval i Tomáš Plekanec. Tradičně dobře se vedlo prvnímu útoku. Další zásah Benoita Pouliota budiž důkazem.

První třetina se nesla ve znamení šíleně odehraných přesilovek. Hokej byl nemastný neslaný a pořádných šancí pomálu. Důkazem šílených početních výhod byl gól Zacka Smithe, který se trefil při vlastním oslabení. Benoit Pouliot ve středním pásmu "odevzdal" puk soupeři, který lehce postrčil na Smithe. Ten našel volné místo vedle Priceho. Už o minutu později si Pouliot reputaci vylepšil. Stál úplně sám před brankou.

Bláznivý začátek druhé části nenechal nikoho klidným. Konečně se znovu zapsal do kanadského bodování šťastným gólem Pleky. Jenže pak přišel zkrat v podobě dvou rychlých gólů v Priceho síti. U obou gólů se dá hledat chyba v Priceovi. Jeho anglický klid byl nyní na škodu. Pořádný chaos byl k vidění v obraně Habs. Ta působila velmi nesehraně. Bohužel, Andrej Markov nedal v přesilovce.

Ani nijak bůhvíjaký výkon z předešlých třetin nedonutil Canadiens k pořádnému tlaku ve třetí třetině. Ottawa si hlídala svůj náskok, který ještě zvýšila brankou do prázdné klece.

preview - Rangers
Podruhé se Montreal dnes v noci utká s Rangers. V první utkání Newyorčané vedli už 3:1, nakonec ale prohráli 4:5 v prodloužení. Rozhodující gól vstřelil Mike Cammalleri.

Habs vs. Henrik Lundqvist. I tak by se to možná dalo napsat. Záleží hlavně na mladém a neskutečně dobrém Švédovi, jinak vlastně nejsou Rangers žádní zázraci. Jejich fazóna ze začátku ročníku je dávno pryč. Rangers poslední tři zápasy prohráli. Také s New Jersey. To byl jasný příklad úžasných brankářů. Brodeur s Lundqvistem drželi až do nájezdů čisté konto. Henrika pak překonal Eliáš.

Série domácích zápasů Montrealu přinesla spíše zklamání. K radostnému juchání nebyla příležitost. Místo posunutí na sedmou příčku přišel pád a ohlížení na sousedské Islanders, kteří mají o jeden zápas méně.

Ani dnes nenastoupí Sergej Kosticyn. Andrej bude mimo ještě hodně dlouho. Rangers bude chybět jen Donald Brashear, i když jeho návrat také není vyloučen.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Taky mě to napadlo, ale letos je docela marný, navíc byl teď hodně dlouho zraněný, takže nikdo neví, jak na tom bude.
 
AvatarReakce na příspěvek:Chybi nekdo jako byl Koivu... rikejte si co chcete... proste osobnost ktera umi udelat poradek v kabine, rict tu spravnou vec kdyz je potreba. Proto nemame kapitana. Tym nema zadneho lidra.
 
20.01.2010 12:20 | reagovat
Bob | bob.locket@seznam.cz
AvatarPetr Sýkora byl Minnesotou zařazen na listinu volných hráčů. Nevím jak je na tom se zraněním, ale k Plekymu bych řekl dobrá volba na křídlo.
 
AvatarReakce na příspěvek:Ano v tomto s tebou souhlasím, že někteří hráči hrají jakoby bez zájmu, ale myslím, že tohle je dáno tím, že boduje 6 lidí - první lajna, Pleky, Cammalleri a Markov... Ostatní jen sporadicky... Dobře od čtvrté se to moc neočekává, ale aby měli jeden bod na 10 utkání (zhruba), tak to je asi málo, to stejní platí o třetí, která by ale měla být už víc užitečná... Navíc obrana se mi teď prostě nebílí... Markov dost podporuje útok a někdy to hodně hoří kvůli tomu, protože jedou do brejku... Špaček s Hamrlíkem poslední zápasy taky nic moc, hlavně se mi nelíbili v těch posledních dvou, kde naopak docela dobře zahráli Gill s Marou... Takže jak tady někdo psal, že josu dost špatní, tak podle mě v posledních utkáních naši nej beci... Kapitola sám pro sebe je Bergeron, v přesilovkách děs, přestal střílet, zbytečně chce něco vymýšlet, když neumí ani zpracovat puk... Navíc ve 4. lajně je naprosto jalové a zbytečné, to přece Martin musí viděl a já bych tam raděj viděl někoho z farmy... Horší to být nemůže... Stl má teď myslím šnůru výher, takže to nebude nic lehkýho, Ottawu jsou chytli v nepravé moment, podívejte jak zametli s Bostonem... Vrátil se jeden velké hráč a jak to změní celé tým... Řekl bych, že teď tu chybí nějaká osoba, které dokáže kluky seřvat, vyhecovat (to hlavně), Markov tohle si myslím nedokáže...
 
AvatarReakce na příspěvek:Ale jo, to je pravda, kdo ale u nás ty body zařídí? Buď góly nedáváme nebo když už to dokážeme, neumíme to odbránit... Takže kudy z toho ven? Spousta hráčů mi přijde absolutně bez nějakého zaujetí pro hru, jak kontrastní to byl rozdíl proti hráčům Rangers... Věřit nebo spíš doufat tedy můžeme, ale reálně dnes spíš vidím náš postup jako velké překvapení.
 
AvatarReakce na příspěvek:Přesně tak... Situace může být za 5 kol úplně obrácená, týmy, který jsou okolo té 8. pozice ( /- 3) tak se vyznačují nevyrovnanou formou, takže po 2 výhrách klidně přijdou 4 prohry... Teď to chce porazit Stl a Rangers, v NJ si nedělám iluze...
 
Avatarceka nas jeste tricet utkani, tak nema smysl to porad resit dokola..
 
19.01.2010 11:41 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Moje řeč. Co víc oba dokázali udržet nulu, proti výborným Devils, respektive ofenzivním Trashers...kdy my jsme naposledy dali 4 fíky New Jersey? Kdy jsme napolsedy vyhnali Martyho z branky? TO už vážně nepamatuju...
 
AvatarTak pěkně klesáme tabulkou dolů, Florida i Islanders znovu vyhráli a při srovnání počtu zápasů můžeme na osmičku ztrácet 4 body...smajlik . To jsme si to tím víkendem pořádně zavařili!
 
18.01.2010 21:54 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
Avatarhttp://www.nhl.cz/CZ/21047/hvezdy_tydne__oveckin__mason__latendresse.html

Gz Lattymu smajlik

Btw jestli jakmile začne olympijská přestávka a my budeme ztrácet na play-off více jak 5 bodů, tak to odpískávám tuplem. Tuto svoji "úžasnou prognózu budu tady hustit teď každý zápas..
 
18.01.2010 18:59 | reagovat
newt | lukas.grygar@hrej.cz
Reakce na příspěvek:S touhle obranou uz v nejakou snuru prestavam verit i ja. Nechapu, proc sedi O'Byrne a hraje Mara, ten je pro me obrovskym zklamanim.

Aspon ze se ten Pouilot v noci solidne porval, ten kluk se mi libi cim dal vic.
 
AvatarReakce na příspěvek:Hele, neprovokuj...smajlik . Aspoň, že ten Motor mě potěšil, i když tam jsem to už nečekal. Vancouver mně moc neříká, i když kdyby proti sobě stáli Canucks a nějaké americké mužstvo, určitě budu fandit "kosatkám", to zase jo...smajlik . Ale třeba Habs ještě překvapí nějakou šňůrou a bude po ptákách...
 
18.01.2010 17:51 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarSíce je pravda, že je to od 5 do 13 miesta vyrovnané ale nám je to prd platné. Mám zlé tušenie, že tento rok do play-off nepostúpime. A podľa mňa budeme môcť byť šťastní keď sa Montreal udrží do 11 - 12 miesta. To je asi realita!!!
Aspoň si hráči vyválajú šunky na golfe!!! smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Naopak o play off se bude bojovat až dokonce, od 5týho místa je to vyrovnaný až do 13. místa, takže očekávám tvrdou bitvu do 82. zápasu... Tím pádem žádný razantní odchody... Pleky si myslím, že určitě neodejte, Halák jo, možná bych bral jeho odchod co nejrychleji, aby došel kvalitní hráč, které tu teď při zranění AK chybí... Teď jsme si situaci o dost zhoršili, ale rozhodně to není bezvýchodný, chce se to udržet do olympiády v kontaktu a bude se rozhodovat po olympiádě... Stačí vyhrát 2-3 zápasy a jsme zase v osmičce... Hodně týmů okolo má nevyrovnaný výkony, stejně jako my, nemusí propadat beznaději... To, že pokud se dostaneme do playoff z 8. místa a dostaneme Jersey a prd uhrajeme, je věc druhá...
 
18.01.2010 13:53 | reagovat
kosatka | hanzal.m@seznam.cz
Reakce na příspěvek:Míro, když nebudete v play-off tak můžeš koukat na pořádnej tým jako jsou CANUCKS. Domácí zápasy jsou od 4:00, tak nebudeš muset aspoň bzro vstávat. smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Mám obavy, že se dočkáme přestupové bomby, ale těšit nás to vzhledem k našemu postavení nebude... Za takovéto konstelace očekávám odchod Haláka, možná i Plekyho...smajlik. Přece jenom mužstva, co půjdou do play-off, po nich sáhnou všema deseti a Montreal na tom aspoň něco získá. Je to drsná představa, ale reálně to hrozí...
 
18.01.2010 12:11 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarKonec. Finito. Můj veškerý optimismus ze začátku týdne je nenávratně pryč. U Dallasu nás zachránil útok, proti Ottawě jsme kiksovaly ve vlastním pásmu a teď? Hrůza, běs, děs. Jak jsem si říkal po 1.třetině, že hrajeme na úrovni, tak zbytek zápasu co jsem viděl byla noční můra. Fanoušci na ofic foru si stěžují, že JM a vlastně většina hráčů hraje bez emocí a ono, světě div se, je pravda. Takhle nechat přebrat soupeři iniciativu, to se mi asi vážně zdálo?? Rangers byli po první části zralí na ručník a naším úkolem si bylo hlídat náskok. Místo toho jsem po*rali co mohli.

Jak řekl Míra, letos sledovat play-off bude možné se sebezapřením, jelikož tam nebudeme. Fajn, změn v kádru bylo hodně, ale snad už BYL čas na sehrání ne? Tak co? Půjde Bob? JM - pes obranář? Nebo se dočkáme nějaké bomby před uzávěrkou přestupů? Takhle nasraný jsem už dlouho nebyl...smajlik smajlik
 
AvatarTohle je průser. Jeden zápas jsme měli aspoň vyhrát. Takhle jsme ztratili hned 8 bodů. Místo vzestupu tabulkou je tu propad. Z toho se budeme dostávat těžko. No musímě věřit... aspoň že pleky si připsal dva bodíky, i když radši bych výhru. GO HABS
 
AvatarMyslím, že spousta našich hráčů by si měla dnes pořádně ještě jednou prohlédnout práci třeba takového Dubinského nebo Callahana - to je důraz na obou stranách kluziště a hlavně chuť jít do brány. Někteří naši hráči se spokojí s nahozením puku ze středního pásma a jet střídat - takhle se zápasy nevyhrávají. Bohužel si myslím, že ani případná výhra se STL, která tedy není vůbec jasná, nám nebude moc platná, když jsme čtyři body rozdali přímým konkurentům v boji o postup... Začínám se pomalu, ale jistě smiřovat s faktem, že letos se na play-off moc dívat nebudu, když tam nebudeme hrát...
 
18.01.2010 03:42 | reagovat
jarosenko | jarosenko@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:JJ přesně tak.Vedem po první třetině 2:0a pak taková nálož smajlik Dopláceli jsme na chyby v obraně,Jaro taky bohužel neměl den a poslední 2 třetiny se vytratila i aktivita před brankou soupeře.No nic mažu do práce
 
AvatarMy to fakt hrajeme jako žáčci... Takhle naivně pustit v útočném pásmu soupeře do brejku, to je hnus! Bergeron by si měl nafackovat. Zajímalo by mě, kolik střel od modré v našem podání trefilo branku... Z 0-2 na 6-2, to je prostě nechutný. Rangers dali 3 góly z brejků... Jsme nepoučitelný a navíc ještě odjedeme s debaklem! Tak dobře rozehraný zápas... Navíc ani Halák není teď oporou, takže jdeme spát.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak už to nevypadá bledě, ale totálně v prdeli... Jaro dneska nebyl nejjistější, ale bohužel i kdyby měl fantastickou formu, tak by to nepomohlo... V golmanech to nebylo tyto dvě utkání, naprosto tragicky zvládnutá obrana a teď i to, že nás docela vpoho přehráli... Ve druhé a třetí třetině jsme vystřelili 5x na branku, vždyť to je hrůza... Po první dobré třetině jsme zalezli a začli chodit ven a bylo to však víme kde... Teď STL to musí být prostě výhra, protože pak jedem pro nášup do NJ... Bohužel to vypadalo nadějněji před tímto dvojzápasem...
 
AvatarReakce na příspěvek:No právě to mi na tom vadí - že to každý posuzuje jinak a jak si potom hráči mají udělat nějaké měřítko, co je ještě dovoleno a co už ne? Vypadá to už bledě, Lundqvist těch pár šancí, co si vytvoříme, v klidu pochytá a my budeme po dvou hodně důležitých zápasech na tom dost špatně. Ještě v sobotu vypadala naše situace dost nadějně, po víkendu jsme v hajzlu.
 
AvatarTak dneska to bohužel Jaro nevychytal, je po zápase... Hodně smolné fík... Nevím je to sporný, klidně se za to může vylučovat, ale asi ani nemusí, já bych klidně za to vyloučil, spíš to bylo podle mě dost zbytečný... U těch střídaček to bylo jasný, sice je tam pásmo, ale oni se tam tak motali a i puk tam byl, takže tam nebylo moc o čem... Škoda těchto dvou proher, naprosto zbytečnéch a je jasně vidět, že vše musí vycházet ze super obrany, pokud ne, je jedno kdo je v bráně...
 
AvatarReakce na příspěvek:Ne, já s tímhle posuzováním prostě nesouhlasím! Pamatuju si dobře, jak letos úplně ve stejném případě doma Phaneuf zahodil Plekyho na mantinel, byla to daleko větší rána a bylo to posouzeno jako čisté! Tady šli dva hráči do souboje, kdy byli oba na stejné úrovni, nikdo nebyl před tím druhým, takže rovný souboj. To, že se Pleky zapřel, je normální a určitě si všimneš, že tohle dělá u mantinelu často, jinak by byl omlácený až hrůza. To samé mnoho hráčů na ledě - posuzuje se to necitlivě, ti hráči zjevně nechtěli hrát a ani do hry nijak nezasáhli, navíc všichni byli přímo u střídaček... Tohle všechno hrozně záleží na každém rozhodčí a každý to posuzuje jinak. A to mě vadí!
 
AvatarReakce na příspěvek:Bylo to braný jako interference, on nebyl v držení puku, myslím že to bylo dobře posouzený... Jeli oba pro puk a Pleky do něj najel, kdyby byl v držení, tak by to bylo v pořádku... Zbytečně prostě chodíme ven, to bylo taky vpořádku bych řekl to vyloučení za moc hráčů... Snad se pokusíme ve třetí hecnout, ale ve druhé se snad nehrálo chvíli 5 na 5... To je naprd... Chce to uklidnit hru a zkusit něco vymyslet, v první jsme byli lepší, tak snad se k tomu vrátíme...
 
AvatarReakce na příspěvek:Přesně tak - Pleky vyhraje buly v útočném pásmu, obránci jsou od něj kilometr, i když by to asi měli očekávat a pak ještě soupeře, který hraje ve třech, nechají dorážet... To je neskutečný!
 
AvatarTo byla zase třetina...smajlik . Tři góly během první desetiminutovky, spousta vyloučených, gól v oslabení... Nechápu, za co šel Pleky ven - že byl silnější na nohou??? To je hnus takovéhle posuzování - a ten protihráč, že mu hned hrábnul do obličeje, když Pleky ležel, to už se netrestá? To samé posuzování hodně hráčů na ledě - všichni byli u střídačky, nejevili zájem o hru a jeli na střídačku, takových situací je ve hře spousta... Naši "nebitkaři" se drželi dobře, Gorges s Averym odolával hodně statečně, Avery se pak ukázal jako opravdový bezmozek, jak už tu bylo psáno, přesný Lučič. Pouliot taky nebyl horší než Redden. Ale jinak jsme tuhle třetinu totálně po.rali!!!
 
AvatarReakce na příspěvek:Proč my nedokážeme takhle otočit výsledek??? Nevěřím, že se ještě vrátí do hry, bude to klasická třetí třetina, když prohráváme o gol... rangers si to vklidu pohlídají... Bohužel jsme hodně podráždění a pokud to bude pokračovat, tak nebudeme mít ani tu nejmenší šanci na zvrat... Opět chyby v obraně nás stály lepší stav...
 
18.01.2010 02:43 | reagovat
jarosenko | jarosenko@seznam.cz
AvatarTak druhá třetina o dost horší.Ztratil 2 golové vedení to je teda velká škoda.Myslim že secháváme ted dost vylučovat a to bere dost sil.Obrana Jarovi moc nepomáhá.Při golu v oslabení chytne nájezd a přijede dubinsky a doráží.To je špatné.Doufám že třetí třetina bude lepší.
 
AvatarZbytečně chodíme ven, dost to kluci nezvládají...
 
AvatarReakce na příspěvek:Jak ztratit zápas během pár minut, tohle umíme jen my... Pokud obrana hraje hovno, tak i Jaro se může přetrhnout a nic nezmůže...
 
AvatarReakce na příspěvek:zda se mi to?
 
AvatarTak jsem to přivolal!!!
 
AvatarTo snad není pravda, takhle lacino přijt o vedení, to umíme snad jen my! Naše přesilovka pomalu začíná být velkou zbraní - pro soupeře! Jak můžeme takhle po buly dostat takového góla, to fakt nechápu! Teď dostaneme třetího a je po zápase, protože začneme zmatkovat.
 
AvatarHm, to se nám to pěkně vyvinulo... Když budeme dostávat v přesilovce, tak asi nevyhrajeme... Teď se bojím, že vypadneme z hry...
 
18.01.2010 02:08 | reagovat
jarosenko | jarosenko@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Zatim mám na měsíc za těch 15 euro.Další sezonu si zaplatim na celej rok smajlik Spokojnost určitě.Je to paráda smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak jsem si právě na mailu přečetl, že už jedeš přes espn360...smajlik . Jsem rád, že jsi spokojený, já si taky myslím, že za ty peníze to stojí - a jaké předplatné vlastně máš?
 
Avatarjj, zatim hrajem dobre...obrana taky nehraje zle..konecne..:D
 
18.01.2010 01:47 | reagovat
jarosenko | jarosenko@seznam.cz
AvatarTak máme za sebou první třetinu a zatim to vypadá víc než dobře smajlik Přesilovky lepší než zápas předtim.Pleky potvrdil to že je super nahrávač,když perfektně našel cammalleriho.A Gionta při přesilovce ukázal skrytej talent pro baseball smajlik Halák zatim s nulou.Jen tak dál kluci
 
AvatarNo tak zatím nad očekávání dobrý! Pleky s Cammallerim krásná akce, pak trochu diskutabilní gól v přesilovce a vedeme 2-0. V brance Halák, což se dalo čekat, a zatím spolehlivý výkon, byť moc práce neměl. Jenom takhle vydržet.
 
Avatarhttp://www.kilonetsports.com/kilonet2.shtml sleduju tu... ten vexcast mi nějak blbne... Jinak děkuji Averymu (podobné debil jako Lucic, Ruutu), za zbytečný fauly, kterýma nás dostal na koně... Takhle vypadají přesilovky nej týmu v nhl... Takhle kdyby to šlo včera, tak jsme minimálně 5:3 vyhráli... Rangers zatím bez nějaké šance, snad to tak půjde i dál... Snad napravíme Ottawu, byla by to potřeba...
 
18.01.2010 01:45 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarTak dneska je to o poznání hokejovější z naší strany. Jen bychom se měli nechat přestat vylučovat. Gáboríkovi to sice teď nestřílí, ale co kdyby náhodou...
 
18.01.2010 01:24 | reagovat
jarosenko | jarosenko@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Zkus toto přes explorer
http://www.vexcast.com/play.action?channel_id=708
nad ti to pojede
 
Avatarmate nekdo odkaz na zapas, ktery jede?
 
AvatarReakce na příspěvek:Nějak tomu moc nevěřím, budu spokojené i s bodíkem... Pokud dáme Henrikovi aspoň dva fíky, tak to budu považovat za úspěch, tím pádem by měl nastoupit Jaro a dostat jen jedensmajlik
 
AvatarMalá poznámka: Kdyby se srovnal počet zápasů všechn týmů, můžem se klidně krčit až na 13.místě konference, bohužel. Třeba taková Philadelphia má o 3 zápasy méně. Jinak jsem tipoval, že proti Ottawě urveme oba body a Rangers nas potrapi (Vzdy kdyz hrajem proti teamu, ktery ma brankare se jmenem typu Brodeur, Lundquist nebo Muller - jako bysme se ho lekli). No nic, musim zmenit tip, dneska vyhrajem !!! :)
 
17.01.2010 20:25 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarZklamání veliké. Byl jsem opravdu zoufalý co jsem musel vidět minulý zápas, stejně jako všichni fanoušci Habs. Pokud King Henrik bude chytat jako Bůh, tak jsnme namydlení a nepomůže nám ani svecená voda...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Ottawa Senators
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík