Bob Gainey složil fuknci generálního manažera

09.02.2010, 08:40 | Aktuální téma |  Martin Formánek
 

Montreal Canadiens oficiálně oznámili rezignaci generálního manažera Boba Gaineyho. Na jeho místo byl jmenován Pierra Gauthier, zatímco Gainey zůstane ve vedení klubu jako poradce.

„Snažil jsem se podle svých možností a nyní nastal čas, abych předal pochodeň někomu jinému," řekl Gainey. „Jsem přesvědčen o tom, že funkce generálního manažera vyžaduje dlouhodobé vize a dlouhodobé závazky. Momentálně nejsem připraven na to strávit ve funkci čtyři, pět nebo šest let."

„Rozhodl jsem se, že odejdu raději o něco dříve než o něco později."

Canadiens mají aktuálně statistiku 28-26-6 a v tabulce Východní konference jim patří šestá příčka.

Šestapadesátiletý Gainey byl do funkce generálního manažera nominován v roce 2003 a za jeho působení se Canadiens čtyřikrát z pěti sezón dostali do play-off. Habs si zároveň připsali statistiku 241-176-46-7 a 56,9% zápasů vyhráli.

Nejlepší sezónu Montreal pod Gaineym zažil v sezóně 2007-08, kdy vyhrál tabulku Východní konference a v play-off postoupil do druhého kola.

„Jednou z nejpříjemnějších věcí pro mě bylo, že jsem mohl sledovat novou generaci fanoušků Montreal Canadiens," uvedl Gainey. „Líbilo se mi nadšení lidí, kteří zažívali podobné pocity jako jejich rodiče a prarodiče."

„Opouštím tým, který jsem si oblíbil a skládám svou funkci do rukou muži, kterému důvěřuji ze všech nejvíce. Těším se, že budu Pierrovi asistovat na cestě za naším pětadvacátým Stanley Cupem."

Šestapadesátiletý Gauthier již působil jako generální manažer Ottawa Senators a Anaheim Mighty Ducks. Stejně tak za časů u Senators a Nordiques spolupracoval se současným trenérem Canadiens, Jacquesem Martinem. „Náš tým se mi líbí a jsem také spokojen s naším trenérským týmem," řekl. „S Jacquesem jsem již dříve spolupracoval, takže mi to tak vyhovuje. Jakmile opustím konferenční místnost, tak se hned dám do práce."

Gauthier rovněž nadnesl některé klíčové otázky svého týmu, včetně situace Tomáše Plekance a Jaroslava Haláka. Nový generální manažer řekl, že již hovořil s Plekancovým agentem o nové smlouvě a nastínil také situaci okolo slovenské brankářské jedničky. „Věřím, že s touto brankářskou dvojicí dokážeme dojít daleko," řekl. „Nikdy neříkej nikdy, ale jde o naši výhodu a určitě to tak chceme ponechat."

Svůj plán do budoucna Gauthier vyjádřil jasně: „Chceme proniknout mezi nejlepší týmy ligy a poté se tam na dlouhou dobu udržet."

x
x

Děkujeme serveru www.nhlpro.cz za poskytnutí tohoto textu. URL na originální text je: http://www.nhlpro.cz/clanek/16564-bob-gainey-odstoupil-z-funkce-generalniho-manazera-canadiens

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:To jo, ale údajně se v poslední době množí spíš nabídky na Priceho...
 
10.02.2010 10:55 | reagovat
hunter | deer_hunter@azet.sk
Avatardallas stars, ktory bol casto spominany s vymenou halaka, ziskal kariho lehtonena...
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak to je naprd, spíš jsem si myslel, že bychom ho použili v nějakém trejdu, ale když je zraněné tak nic... Já bych řekl, že na zranění máme smůlu už pár sezon, bohužel... Dneska Wash, tam nezbývá než doufat v čisté zázrak...
 
AvatarReakce na příspěvek:Nechápu, proč tu jeho absenci oznámili s takovým zpožděním, když už dva zápasy nehraje... Daleko víc mě trápí Pouliot - když se dostal do formy, znovu zranění. Úplně stejný průběh jako u A.Kosticyna smajlik. Letos máme na ty zranění fakt pech, i když takový Detroit je na tom snad ještě hůř...
 
10.02.2010 09:37 | reagovat
hunter | deer_hunter@azet.sk
Avatartak prekliatie zraneni pokracuje... Marc-Andre Bergeron 6-8 tyzdnov mimo hry. otazne je nakolko je to strata. a je tu dalsia moznost pre hracov z hamiltonu ukazat sa.
 
AvatarTak podle některých zámořských spekulací máme ještě do začátku olympiády provést nějakou výměnu... To jsem zvědavý, co je na tom pravdy a hlavně o koho by se mělo jednat!
 
10.02.2010 00:18 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarRomány my rádi že? Prakticky vše co si zmínil je pravda...ale to tady většina ví...no bavit se letos o SC nemá smysl, ale snad jednou se dožiju (dožijeme respektive)smajlik smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Ne, Komisarek by nám SC skutečně nevyhrál a jeho odchod mě trápil jen z toho pohledu, že šel zrovna do Toronta. Ale Huet v tehdejší formě a odešel prakticky za nic - to byla Gaineyho "bota" šílená! S Gomezem nikdy souhlasit nebudu, říkal jsem to hned po jeho příchodu, že to bude propadák a i když se poslední dobou zlepšil, vzhledem k jeho nesmyslné smlouvě je to pořád žalostně málo. Hlavně nám ale ukrajuje velký kus z platového stropu a je takřka nevyměnitelný - druhý Gainey se bude těžko hledat... No a s tím Gillem - platí to samé, poslední dobou už aspoň tolik netrnu, když má puk, ale napsat, že je snesitelný aspoň na oslabení, to jako argument "pro" nemůžeš myslet vážně? To kupujeme obránce jen na to, aby nastupoval v oslabení? Za ty prachy? A kdo bude hrát na jeho místě v zápase při plném počtu hráčů...? Tohle prostě neberu, Gill vzhledem ke své postavě by měl hrát tvrdě do těla a zatím to vypadá tak, že s ním "zametou" hráči o hlavu menší... Jediným jeho plus je obrovský dosah hokejkou, což může při obranných zákrocích dobře využít. Na druhé straně jeho bruslení je katastrofa!
Proč takové hráče Gainey bral? Vždyť kdyby dal možnost mladým z Hamiltonu, vyšlo by to kvalitativně minimálně nastejno a hlavně mnohem levněji! To samé Špaček s jeho smlouvou - absolutně mimo realitu. Na druhé straně se téměř handrkuje s Plekym, nakonec podpis pouze na jeden rok u tak perspektivního hráče - teď vidí, kam to došlo! Mohli jsme ho mít v klidu minimálně na další dvě sezóny a určitě by to Gaineyho vyšlo mnohem levněji než tomu bude v létě - jestli ho vůbec podepíšeme...
A tak bych mohl pokračovat - gólmani, případ Laraque, odchod Kovyho... Jeho zásluhy v Montrealu mu vůbec neupírám a také vím o tom, že ho stihlo pár velmi nepříjemných událostí v osobním životě. Už jen proto nechápu, proč tenhle krok neudělal po loňské sezóně, ještě by byl za charaktera, který vzal čestně neúspěch na svá bedra. Teď je nám to platný na dvě věci... Sorry za ten román...smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Musime myslet pozotivne, mozna pravve my dokazem pretrhnout serii caps! Nemuzu si pomoct, ale chceto nejaky trade...prave si myslim, ze trade price by nam mohlo hodit nejake strelce..
 
09.02.2010 19:48 | reagovat
jarosenko | jarosenko@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Bylo by to super kdyby se nám povedlo zahrát jako proti Pens.Třeba se semknem a máknem.Proti silným soupeřům nám to jde.A už jim někdo musí přetrhnout tu serii.Ale asi je to jen přání.No uvidíme.Každopádně já se dívat budu smajlik
 
09.02.2010 19:45 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Pokud chce na olypmiádu, tak ještě stihne nastoupit (pochybuju, že bychom ho pustili bez zápasové praxe). Ale od zranění Cammyho v Montrealu mlží se vším včetně zranění. Poslední co vím, že do Hamiltonu byl posláni Trotter a White a povolán byl Pyatt. Vypadá to návrat MABa, což ve mě extázi nevzbuzuje. Horší je absence 3 KLÍČOVÝCH forvardů, takže proti Caps můžeme jen čestně prohrát, o nějakých bodech nemůže být řeč. Přesto asi zápas zkouknu. Třeba budeme hrát jako proti Pens (i když tomu moc nevěřím).
 
AvatarReakce na příspěvek:No, tak to není příjemná zpráva... Aspoň že bude teď ta pauza a snad se pak hned v březnu vrátí Pouliot i Cammalleri... A jak to vypadá s Kostitsynem, vrátí se ještě v tomto týdnu, už asi ne co? Takže taky až po olympiádě...
 
09.02.2010 19:27 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
newt: souhlas, jak jsem to psal o článek vedle!btw Lecavalier by nám s jeho platem a letošní vykoností taky moc nepomohl!Mě nejvíce trápí přeplacený Špaček, na jeho hru(bez důrazu) jsem vyslovině alergický. Proto si mě poslední měsíce získal Ryan!
 
09.02.2010 19:14 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarVšiml si tady někdo, že dle CBS je Pouliot do března out??
 
09.02.2010 18:33 | reagovat
newt | lukas.grygar@hrej.cz
Bob nasekal spoustu chyb, ale jak tu nekdo jinde psal, ze jsme mohli mit tym na Stanley Cup.. jo, Komisarek a Huet (nic proti nemu), ti by nam toho vyhrali. Kdyz si clovek vezme, jak s tymem letos zamavaly zraneni, tak je nase pozice jeste relativne solidni. Myslim, ze nas fanousky frustruje predevsim to, ze jednu noc zahrajou Habs skvele a dalsi dve jsou misto nich na lede jen nejaky zoufaly matohy. A to je pak problem ve spouste dalsich veci, ne jenom v GM.

Cammalleri, Gionta, i preplaceny Gomez jsou porad prvotridni hraci a jsem rad, ze jsme je ziskali. Kdyz vim, ze jmena typu Lecavalier k nam proste nepujdou, tak milerad beru i toho Gomeze, dokud si nevychovame nejakeho vlastniho elitniho centra (jestli nekdy vubec). Gill se uplatni alespon v oslabeni, tam se da prezit. Pouilout snad potvrdi formu a bude dal rust. Kazdopadne ocenuju, ze Bob odesel dustojne a vzhledem k tomu, co si musel v osobnim zivote prozit, davaji smysl jeho slova o tom, ze uz se jen s obtizemi dokazal soustredit na praci GM. Mozna si to mel uvedomit driv, ale nejspis mu v tom zabranila hrdost. A tu takovy legende ja, obycejnej fanousek z opacnyho konce sveta, opravdu nehodlam upirat.

Tak diky za snahu, Bobe. Skoda, ze ti to u nas nevyslo jako v Dallasu.
 
09.02.2010 17:31 | reagovat
Bob | bob.locket@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Třeba to doho výběru hráčů měl i co mluvit nový (myšleno současný) trenér.
 
09.02.2010 16:02 | reagovat
jarosenko | jarosenko@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:JJ přesně tak Cammalleri,Gionta,Pouliot dobrý.Ten Moen no dejme tomu.Takže stebou souhlasim.Nelíbí se mě gomez,gill,špaček a bek Mara,od toho sem taky čekal víc.Gomeze jsem nechápal už v rangers a že mu vůbec dali takovou smlouvu,Gill to byl taky sněhulák,kterému se povedlo akorát finále za Pens,špaček dělá dost chyb a má dlouhou smlouvu na docela dost peněz.Sem zvědavej jak bude vypadat budoucnost.Nebo jak to bude vypadat třeba za rok za dva.Pevně věřim že když dá šanci mlaďákům z Hamiltonu co ted hráli 4 lajnu za áčko,tak by se mohli do roka pořádně vytáhnout a dát o sobě vědět smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Mně nevadí ani Gionta, Pouliot a Moen. Ale zato duo Gomez - Gill, to je fakt "bomba"...smajlik . Už tenkrát jsem si říkal, že když podepisoval Gilla, musel být totálně zhulenej...smajlik .
 
09.02.2010 14:04 | reagovat
Ben | ca583998@tiscali.cz
Mě tedy Bob chybět nebude. Přehmatů měl v poslední době dost. Vyházel spousty peněz a ty posily většinou nic moc až na vyjímku - CAMMALLERIHO.
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 20.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík