Habs vydřeli dva důležité body proti LA Kings.

07.03.2010, 10:36 | Reportáž ze zápasu |  Milan Jaroš
 

Ve velice vyrovnaném utkání s LA Kings vybojovali Canadiens vysněné dva body. A vzhledem k zaváhání některých soupeřů se opět vyhoupli na osmé postupové místo Východní konference. Zápas rozhodla naše bojovnost, napadání a skvěle zvládnutá hra v oslabení. Do branky tentokrát nastoupil oproti posledním zápasům Jaroslav Halák, který nás hlavně ve třetí třetině podržel i s velkým přispěním obrany. Do zápasu nenastoupil Lapierre, který dostal stop na 4 zápasy za ostrý zákrok v minulém zápase proti San Jose. Místo něj byl povolán s farmy v Hamiltonu Maxvell. Na marodce stále zůstalo trio Mara, Bergeron a Cammalleri.

Hned v první minutě úvodní třetiny jsme se dostali do útočného pásma soupeře. Gomez si sjel před brankáře Quicka, vystřelil a vznikl chumel, ve kterém se nejlépe zorientoval Gionta a otevřel skóre zápasu. V čase 00:22 to bylo 1:0 pro Habs! Ze začátku zápasu jsme byli o mnoho aktivnější. Lépe jsme bruslili a napadali rozehrávku soupeře. Vůbec první vážnější šanci si Kings vytvářejí v 5.minutě utkání, kdy vzniká závar před ležícím Halákem, ale Brown nedokáže zkrotit skákající kotouč. V osmé minutě si Kings tvoří menší tlak, ze kterého vytěží Kopitar dvě slibné šance, kdy střílí do hloučku hráčů z mezikruží. Hra se pak přelévá z jedné strany na druhou, bez větší šance na změnu stavu. V jedenácté minutě se Moen a Moore vynoří před Quickem, ten však šanci s jistotou chytá. Ve třinácté minutě ozdobí zápas bitka O´Byrneho a Cluna, která působí trochu úsměvně, protože protagonisté se spíše opírají o mantinel. Souboj přesto vyhrává borec Montrealu. Ve čtrnácté minutě nás sudí posílá do oslabení za údajné hákování Pyatta. Oslabení jsme sehráli dobře a dokonce si vytvořili i šance po tom, co se dvakrát objevil Moen před Quickem. Ten mu však šanci pokaždé zneškodnil betonem. V této přesilovce si vytvořil i soupeř šanci, když se sám před Halákem zjevil Brown. Halák však reflexivně vyrazil do bezpečí. Brown byl jeden z nejaktivnějších útočníků soupeře v první třetině, spolu s Kopitarem si vytvořili plno šancí. V osmnácté minutě našlápl podél levého hrazení právě Kopitar, proletěl napříč brankovištěm a backhandem zasunul po zemi kotouč za Halákova záda. Na tom to golu má velký díl viny Metropolit,který naprosto rychlostně nestíhal Kopitarovi. V čase 18:16 bylo srovnáno.

Ve druhé minutě druhé třetiny dává Markov krásný pas až na modrou Plekancovi, ten přihrává do prostoru mezi kruhy, kde si sjíždí S.Kostitsyn. Nedokáže však kotouč řádně zpracovat a ani dorážka Moena se neujme a stav je stále vyrovnaný. O minutu později se řítí na Haláka Stoll. Je jemně hákován Špačkem. Stoll však předvádí akrobacii, že by za ní dostal Oskara a bohužel jdem do oslabení. V početní nevýhodě nás drží Halák, když zlikviduje dvě nepříjemné střely. Naopak udeří na druhé straně. V páté minutě si do útočného pásma nabruslí Moore a střelou nad lapačku z velké dálky potupí brankáře Quicka. V čase 04:43 tedy vedeme 2:1 gólem v oslabení. Druhá třetina je ovlivněna řadou vyloučených na straně Habs. Avšak oslabení hrajeme bravurně! Bohužel, jak dobře bráníme oslabení, tak v zápase hrajeme špatně v početní výhodě a vytváříme si minimum šancí.

Do třetí třetiny jsme vlétli ve velkém stylu. Pouliot nahrál zpoza branky Giontovi, ten však ještě minul, ale kotouč za brankou zpracoval Gomez, nahrál znovu před bránu volnému Pouliotovi a ten krásně zavěsil do horní části branky. V čase 00:36 jsme vedli 3:1. Pak se dlouho nic nedělo, až přišla sedmá minuta a Modin se nacpal do brankoviště před obranou nechráněného Haláka a pohodlně vstřelil kontaktní branku. V čase 7:12 byl stav 3:2 pro Montreal. LA vycítilo velkou šanci a začalo nás lisovat jako citron... V jedenácté minutě se Handzuš otočil kolem Halákovy brány a div nedal vyrovnávací gól. Ve třinácté minutě bylo opět zle před naší bránou, když se z otočky snažil zavěsit Richardson. Výborný Halák však zase střelu kryl. O něco podobného se pokoušel i Smyth v šestnácté minutě, ale také pohořel. Na konci se Kings pokoušeli hrát v šesti bez brankáře, avšak sladkou tečku přidal Plekanec zásahem do prázdné brány v čase 18:49.

Utkání bylo velice vyrovnané, o čemž svědčí i počet střel 25:25. Montreal získal veledůležité dva body. Obzvlášť, když má odehráno více utkání než jeho konkurenti, si rozhodně nemůže dovolit body ztrácet. V dalším utkání nás hned v neděli čekají Anaheim Ducks. Bude to velice těžké utkání, ale jestli podáme takový výkon jako dnes, mohli bychom to zvládnout. Zajímavou postavou dnes byl rozhodčí, který se dopustil několika chybiček, ale na to už jsme cekem zvyklí... Skvěle zahrála první a druhá lajna. Ve vypjatých situacích nás dnes podržel Halák s velkou podporou obrany.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
07.03.2010 15:33 | reagovat
jarosenko | jarosenko@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Třetí hvězdou utkání se stal Jarret Stoll,druhou Scott Gomez a první Benoit Pouliot smajlik Jinak díky za pochvalu smajlik Ted jen urvat další body s Ducks a bude zase veseleji
 
AvatarDalsi dobre utkani...jen tak dal...
 
07.03.2010 12:55 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarKteří hráči byly vyhlášeni jako 3hvězdy zápasu? smajlik
Jinak nádhernej zápas.. Milane, skvělej report..
Takhle by měly hrát HABS pořád, akorát trochu ještě dopilovat ty přesilovky.
Škoda těch dvou prohraných zápasů s Philly, mohly jsme se vyjímat na hezkým 6-7 místě. Škoda, bdeme držet palce proti kačenám.. Go HABS Go smajlik
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Los Angeles Kings
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 29.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak to Motor bohužel nedotáhl. Zase Popeláři Binec s ... | více
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík