Lovecká sezóna sice začala s třetinovým zpožděním, za to ale měla krásný finiš!

08.03.2010, 12:53 | Reportáž ze zápasu |  Michal Možný
 

Po velmi dobře zvládnutém utkání u Králů jsme na poslední zápas tripu po Západní konferenci zavítali na led Kačerů z Anaheimu. V brance na rozdíl od předchozího utkání nastoupil Carey Price, jinak sestava zůstala beze změn:
Pyatt - Plekanec - Kostitsyn
Pouliot - Gomez - Gionta
S. Kostitsyn - Moore - Moen
Darche - Metropolit - Maxwell

Po čtyřech zahřívacích minutách se naše první lajna zakousla do soupeře a po pěkné Plekancově nahrávce trefil A.Kostitsyn tyčku, z následného protiútoku použil svůj mocný nástroj, lapačku, Price a slupl si na první vážnější střele. První přesilovku jsme si překvapivě zasloužili my, Gomezova parta předvedla pěkný zámek i s pár zakončeními, které ale ke kýženému prvnímu gólu nevedly a jelikož ani Plekancova formace si lépe nevedla, tak i po první přesilovce svítil na ukazateli stav 0:0. V následují druhé přesilovce Hillera nejvíce zaměstnal Kostitsyn, beci Gorges a Špaček, bohužel jak pohnout jazýčkem na vahách nám po srovnání počtu na ledě předvedl Perry, který krátkým švihem nedal Priceovi šanci a v čase 9:10 načal skóre zápasu... Naše první oslabení na sebe nenechalo dlouho čekat a v magickém čase 11:11 na trestnou usedl Pyatt. Kačeři posílili před uzávěrkou přestupů Višňovským,což je jasný bek na přesilovku, a hned od začátku se usadili v našem pásnu a rozpoutávali nepříjemný kolotoč. To, že Višňovského trejd byl dobrou investicí, nám předvedl sám hráč už o pár sekund později, kdy z našich hráčů udělal statisty a s ledovým klidem uklidil puk k Priceově tyčce a navýšil náskok domácích na 2:0... Montreal se z direktu sbíral pozvolna a první vlaštovku po delší dobře k Hillerovi poslal aktivní A.Kostitsyn, bohužel bez gólového efektu... V poslední minutě další nedůslednost v naší obraně a po rychlé kombinaci Getzlafa s Niedermayerem druhý jmenovaný zvýšil na hrozivých 3:0. Tímto skóre první, ze strany Montrealu tragická, třetina končí... Martin určitě měl o první přestávce svým ovečkám co říct, protože takhle si přesně museli naši hráči připadat, jako stádo jdoucí na porážku... Dravost, agresivitu a jiskru jsme nechali u Králů a přivezli si jen nedůraz a laxnost v našem obranném pásmu.

Do druhé třetiny byl potřeba udělat nějaký impuls a tak nastoupil podle předpokladů do brány Halák. Hodit ale vše na Priceho by bylo hodně krátkozraké, spíše obrana by neměla za první třetinu dostat plat... Hned od začátku jsme byli svědky několika střel na obou stranách, ale rozchytaný Hiller a nerozchytaný Halák za svá záda nic nepustili. Anaheim vůbec nedbal svého luxusního náskoku a stále velmi nepříjemné zatápěl v našem obranném pásmu a začínal opět přebírat aktivitu. Dobrou minutu, snad i víc jsme se nedostali do útočného pásma a na to už se nemohl dívat náš nejproduktivnější hráč Plekanec, který se po krásném pasu dostal do úniku a vymetl pavouky z pravého rohu Hillerovy branky a vykřesal aspoň malou jiskřičku naděje - 3:1. Po našem snížení si domácí uvědomili, že se už nemusí nikam hnát a hra upadla do letargie, odehrávala se převážně ve středním pásmu s minimem šancí na jedné či druhé straně. V posledních pěti minutách druhé třetiny se tempo přeci jen o něco zvýšilo a my jsme si v závěru třetiny vytvořili solidní šance díky Metropolitově lajně, kdy zvlášť jejímu vedoucímu nechybělo moc a mohl zasunout do prázdné klece po Hamrlíkově nabídce. Jenže nestalo se tak, a proto i po druhé třetině svítilo na ukazateli stále nepříznivé, leč o něco lepší, skóre 3:1 pro Kačery. Za očekáváním už dvě třetiny zůstával Gomezův útok, který si zatím nedokázal vytvořit kloudnější akci a navíc svůj mini zápas měli -2. Střely 24:18 pro Mtl...

Hned na začátku poslední třetiny došlo k nezaviněné srážce Špačka s Halákem, když Halák hasil menší díru v obraně, naštěstí po „trojitém Axelovi" byl Špaček v pořádku... První tři minuty nic nového nepřinesly, Kačeři si chránili svůj lehce nabytý náskok z první třetiny a Montreal se snažil co nejdříve zdramatizovat utkání. Šance přišla v přesilovce, kterou jsme si v páté minutě vybojovali. Pěknou příležitost měl Hamrlík, který si po kombinaci celé pětky sjel k bráně, bohužel nedostal úplně nejpřesnější nahrávku a z nadějné pozice vysoko přestřelil. Poté Plekancova lajna (s Metropolitem místo Pyatta) si vypracovala pár velmi nadějných šancí, bohužel v obou Tomáš selhal, takže i třetí přesilovka zůstala bez využití. Při hře 5 na 5 se horko těžko dostávali do střeleckých šancí, výjimkou byl v 50. minutě menší tlak Mooreovi lajny, který se bohužel tříštil o skvělého Hillera. První obrovskou šanci si vypracovala naše nejlepší lajna posledních utkání, bohužel Gomez, ani Pouliot puk za Hillerova záda neprotlačili. Kačeři taktéž zahrozili, poprvé po kombinaci Selänne-Koivu a pak 2x Perry, poprvé se dral sám do zakončení a podruhé zakončoval po pěkné kombinaci, ale Halák byl stále bezchybný. Dvě minuty před koncem se konečně prosadila Gomezova lajna, konkrétně Gionta krásnou střelou do růžku a zdramatizoval tak závěr utkání. V poslední minutě jsme se pokusili hrát v šesti a přineslo to svoje ovoce. Kačeři nedotlačili puk do prázdné, když trefili jen tyčku (naštěstí, protože rozhodčí přehlídl jasnou sekeru na Markova) a byli za to spravedlivě potrestáni krásnou trefou Markova, který opět naštval pavouky v levém rohu Hillerovy brány. Frustrovaný Perry ihned po brance trefil Markova do obličeje, ale bohužel v hromadné bitce byli nesmyslně uděleny stejné tresty na obě strany.

Prodloužení začalo hodně zhurta, kdy šance se střídaly na obou stranách, u Kačerů nejvíce zatápěla první lajna s vynikajícím Višňovským, u nás kontroval dnes velmi aktivní A. Kostitsyn s Giontou, ale oba perfektně vychytal Hiller. V poslední šanci prodloužení se ocitl Blake, ale Haláka nepřekonal a tak se šlo na nájezdy... První jel Perry a Halák se štěstím odolal. Na naší straně Markov a střelou na Hillera též nevyzrál. První úspěšný byl Getzlaf, za nás Gomez možná trošku překvapivě nedal, střela na lapačku byla moc čitelná. Rozhodnout mohl Selänne, ale nedal a prodloužení série měl v rukách Gionta, který s obrovským štěstím procedil Hillera, který puk v prvním momentě držel, ale následným pohybem si sám hodil puk do branky. Hráči domácích naskákali zpátky na střídačku a po krátké poradě s videorozhodčím se jelo dál...Wizsniewski nedal a za nás mohl rozhodnout Plekanec a této role se zhostil, pro mnohé překvapivě (nájezdy 2/15), na výbornou a přisoudil nám dva hrozně důležité a vydřené body...

Po první třetině by si na nás nikdo nevsadil, ale postupným zlepšováním a heroickým závěrem jsme získali důležité body. Trip se nám velmi povedl a před domácím trojzápasem jsme si museli pořádně zvednout sebevědomí, které kluci musí potvrdit nejlépe třemi dalšími výhrami. Vyzvedl bych výkon Haláka, který naskočil do špatně rozjetého utkání, ale během svého působení neudělal sebemenší chybičku. Naopak bych nezatracoval Priceho, který doplatil na strašlivou hru celého týmu, za obdržené góly určitě nemohl.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
09.03.2010 15:46 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:smajlik smajlik stává se i v lepších rodinách smajlik smajlik
 
09.03.2010 15:11 | reagovat
jarosenko | jarosenko@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Nemáš zač smajlik smajlik
 
09.03.2010 14:54 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:Oboum golmanům končí smlouva

Jinak díky za ty informace o zápasu s Ducks, máš můj obrovský dík..
 
09.03.2010 12:59 | reagovat
jarosenko | jarosenko@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:To by bylo určitě nejlepší kdyby zůstali oba brankáři.Otázka jak oni to mají se smlouvama.A kolik kdo by si představoval za plat.Myslim že zrovna Priceovi končí smlouva.Těžško si budem moc dovolit dva golmany se čtyř milionovým platem
 
AvatarReakce na příspěvek:Teď z hlavy nevím, na jak dlouho má podepsáno Gil, ale pokud ještě na další rok, tak je stejně nevyměnitelný - stejně jako Špaček. Takže s přihlédnutím k těmto aspektům mi přijde ideální složení naší obrany pro příští sezónu asi takové:
Markov, O´Byrne, Hamrlík, Špaček, Gorges, Gill (Subban, Weber, Carle) - takže stejné jako letos...smajlik . Pokud odhlédnu od vyměnitelnosti či nevyměnitelnosti hráčů, tak já bych si přál, aby odešel Špaček a Gill, byť je pravdou, že poslední dobou nehraje až tak hrozně. Místo nich někdo z té trojice náhradníků, co jsem jmenoval, případně nějaké známější jméno z trhu volných hráčů.
Co se brankářů týče, já bych byl nejraději, kdyby se tahle otázka vyřešila tak, že příští sezónu bude u nás Halák jedničkou a Price mu bude krýt záda s porcí zápasů cca 25-30.
 
09.03.2010 10:57 | reagovat
jarosenko | jarosenko@seznam.cz
AvatarJá docela statistiku plus/mínus sleduju.Proto je mi divné že Hamr je v mínusu a Špáča tak v plusu.Každopádně by jsem si taky určitě Hamra nechal.Špaček dělá hodně chyb.Kdyby aspon plnil to proč jsme ho vzali.A to je parádní střela při přesilovkách od modré čáry.Jenže to se mu vůbec nedaří a nepadá mu to tam.Co se týče vyřešení otázky golmanů po sezoně.Bude to dost težké a určitě budete souhlasit stím že to dělaj sami golmani,Protože až na některé výpadky v sezoně,chytaj fantasticky oba dva!A já doufám že v tom budou pokračovat smajlik S Marou si také myslim že neprodloužíme.Já jen doufám že stim Plekym opravdu prodloužíme.On sám proto dělá vše.Má super sezonu a i když se v zápase nedaří tak on dře a dře!!!No a Gill do zádu poslední dobou nebyl špatnej ale tam mě dost děsí jak je pomalej.Někdy je to fakt markantní.Na druhou stranu minulou sezonu se mu opravdu podařili finále za Pens kdy byl snad nejlepší bek.
 
AvatarReakce na příspěvek:Aha, tak teď jsem ze sebe udělal pitomce - ono to nějak nebralo znaménko ...
 
AvatarReakce na příspěvek:Musíš to napsat celé, tedy /- hodnocení, ne jenom /-, to každému třeba jasné není...smajlik. Jinak souhlas, taky je to pro mě záhada, navíc, když tenhle pár hraje nejčastěji spolu...
 
08.03.2010 22:01 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek: /- to se mi nezdálo...na to kolik Špáča dělal chyb..respektive dělá..na nhlpro.cz psali, že v celé NHL ztratil nejvíckrát puk...a on se přitom drží vysoko v plusu..za to Hamra bych tipoval jinak než -2..
 
08.03.2010 21:53 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Čo sa ti tam nezdalo?
No tie sumy to je plat na jednu sezónu.
No a to miesto pre Plekyho plat sa nájde preto lebo niektorým hráčom sa končí zmluva a pravdepodobne s nimi Montreal nepredĺži a tak sa nám uvoľnia nejaké tie financie na Plekyho novú zmluvu (dúfam) smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Špaček si myslím, že hlavně zaostává v bodech, minimálně by měl mít jak Hamrlík, spíš ještě tak o 5-10 víc... Jinak je nevyměnitelné, protože pochybuju, že si ho za ty love někdo veme, takže získat za něho mladíka a draft je nesmysl, ledaže by měl někdo manažera typu Bobasmajlik Bergerona bych rozhodně nenechával, jsem moc rád, že nehraje... Hodil se jen do přesilovek a i tam se v posledních zápasech co hrál velmi trápil... Mara asi půjde pryč, rozhodně nehrál špatně, ale na ty love nic moc a hlavně taky není nejmladší zranění... Hamrlík by mohl klidně ještě rok zůstat, protože tento rok si to neskutečně dává a předvádí nadstandart... Posledních x zápasů se mi velmi líbí Gill, které je sice pomalé jak želva, ale nahrazuje to dlouhýma rukama a neudělal snad jedinou chybu za poslední zápasy... V play off se nám bude hoditsmajlik smajlik
 
08.03.2010 21:26 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Trochu nechápu /- Hamra a Špačka. Prvně jmenovaný -2, druhý 10...kdybych se nedíval tak to tipuju obráceně...
 
08.03.2010 21:21 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Určite sa miesto pre Plekyho nájde. Pozri sa:
Paul Mara - končí zmluva 1 675 000,-
Marc-Andre Bergeron - končí mu zmluva 750 000,-(ale s týmto by som podpísal kontrakt)
Jaroslav Špaček - má zmluvu platnú ešte na ďalšie dve sezóny 3 833 000,- (dal by sa vytrejdovať za nejakého mladíka a voľby v drafte)
Určite pôjde aj jeden z brankárov a myslím si, že to bude bohužiaľ asi Jaro.
Osobne by som bol rád aby Roman Hamrlik zostal, pretože je to veľmi dobrý obranca a hlavne v defenzívnej činnosti. To je proste náš "HAMMER" smajlik
 
08.03.2010 15:39 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Co sem četl, tak Hamr asi půjde. Špačka bych poslal taky pryč, hlavně ať udrží Plekyho..
 
Avatarhel na jak dlouho ma kontrakt Hamr a Spacek ze me napada jednoho s tehle dvou v lete vymenit za a nejaky hrace na farmua pripadne volbu draftu aby byli prachy pro Plekyho a misto jadnoho znih vzit do a tymu Subbbana ten se v nem urcite nestrati kdyz bude predvadet to co ukazoval v tech zapasech co za acko hral pred olymp pauzou
 
08.03.2010 13:59 | reagovat
newt | lukas.grygar@hrej.cz
Rekl bych, ze minimalne ten Niedermayeruv gol mel Carey urcite mit, tam zaspal spolu s obranou, ale jinak jsem rad, ze i Martin rekl, ze stridal golmany hlavne proto, aby probudil celej tym. Tak zaplatpanbuh, ze to nakonec vyslo!
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Anaheim Ducks
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
  • Rika, neříká, to je jedno, ale Savard mel i ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík