Redakce habsczech.com prošla obměnou. Podívejte se

19.03.2010, 15:01 | Zajímavosti |  Monika Gordíková
 

Redakce webu habsczech.com prošla nedávno malou přestavbou. Do týmu přibyli dva noví redaktoři. Jedná se o Michala Možného a Milana Jaroše. Oba pravidelně přispívají do diskusí a sledují noční přenosy zápasů Montreal Canadiens. A právě reporty ze zápasů jsou jejich hlavními úkoly.

Jinak zůstalo složení redakce stejné. O administrátorké věci se stará Martin Formánek a o psaní dalších textů Míra Vyskočil a Monika Gordíková. Pojďte si teď profily redaktorů přečíst a náhlednout tak trošku do jejich soukromí.

Martin Formánek
Fandou Habs se stal, když mu bylo 13, hokejově řečeno, od sezóny 1995/1996. Tehdy chtěl, jako všichni ostatní, sbírat hokejové karty, přičemž mu padl do oka kartonek se Saku Koivem. Ten právě prožíval svůj první ročník v nejlepší hokejové lize světa. Martin, narozený 9. dubna 1982 v Krnově, je absolventem bakalářského studia aplikované informatiky na Ostravské univerzitě. Ve městě černého uhlí pak už zůstal nastálo. Nyní pracuje jako programátor pro firmu zabývající se tvorbou sportovních webů. Díky tomu prý dostal alergii na naši nejvyšší hokejovou soutěž. Přesto občas zajde na zápas extraligových Vítkovic nebo na fotbalový Baník. Sběratel věcí, jež nějakým způsobem symbolizuje hroch, nemá kvůli své práci mnoho volného času, ale když už se nějaký naskytne, věnuje ho své manželce, fotbalovému Arsenalu, turistice a velkou část samozřejmě spolkne milovaný Montreal. Mezi jeho oblíbené hráče patří Saku Koivu, Michael Ryder, Patrick Roy a nesmrtelná legenda Canadiens, Maurice Richard. Do budoucna by rád postavil dům a následně ho i splatil. Jeho životním snem je, vidět Habs naživo v Bell Centre.

Míra Vyskočil
Nechybělo mnoho a byl z něho inženýr ekonomie, jenže závěr studia jaksi nevyšel úplně podle představ... Momentálně pracuje v obchodním oddělení firmy, která se zabývá výrobou, prodejem a montáží přírodních podlah, obkladů a dalších součástí bytového interiéru. Je ženatý a má dceru Míšu, u které se snaží, se střídavými úspěchy, probudit náklonnost ke sportu. O nejslavnějším hokejovém klubu světa se poprvé více dověděl po mistrovství světa v hokeji v Praze 1978, kdy mu bylo osm a ve speciálním vydání „Stadiónu“ si o některých hráčích Habs, hlavně tedy o Guy Lafleurovi, přečetl zajímavý článek. A tím vlastně jeho náklonnost k Montrealu začala... Zaujaly ho hlavně osobnosti jako Larry Robinson nebo právě Guy Lafleur. Pravým, kovaným fandou Canadiens se pak stal začátkem 90.let, zisk Stanley Cupu samozřejmě sympatie jen prohloubil... K habsczech.com se přidal hned po jejich vzniku v roce 2004. Největšími koníčky Míry jsou bezesporu sport a hudba. Patnáct let hrál závodně fotbal, v kterém nyní pokračuje rekreačně, stejně jako v hokeji. Za fotbalové vzory si stanovil Kevina Keegana a Zica z Brazílie. Z hudebního přehrávače si nejraději poslechne tvrdý rock, zejména pak Metallicu. Jeho oblíbenými hráči, kteří prošli nebo stále působí v organizaci Montrealu, jsou Guy Lafleur, Vincent Damphouse, Martin Ručinský, Saku Koivu, Alex Kovalev a Tomáš Plekanec. V českých luzích a hájích vždy obdivoval Jiřího Lálu. Protože pochází z jižních Čech, jako správný patriot fandí hokejovému i fotbalovému mužstvu z Českých Budějovic. Mimo nich měl vždycky rád Bohemku, za hranicemi pak jednoznačně FC Liverpool. Známí o něm říkají, že je hodně společenský a tvrdohlavý... Jako skalního fandu Habs ho samozřejmě také nejvíce láká návštěva Bell Centre, nejlépe při derby s Torontem.

Monika Gordíková
Monika se narodila 28. listopadu 1988 v Lounech, ale už od tří let žije spolu s rodiči v líhni vynikajících hokejistů a spousty jiných celebrit, Litvínově, na který nedá dopustit. Ve své rodině je výjimkou. Nikdo, kromě jedné z babiček, totiž nepřišel sportu „na chuť“. Během školních přestávek nikdy neseděla v „holčičím kruhu“, vždy si radši stoupla mezi kluky a probírala s nimi víkendové sportovní výsledky. Žhavé řeči se samozřejmě vedly i o NHL. Mezi třiceti kluby našla pravou lásku v Montrealu. Klub s úchvatnou historií, se skvělými fanoušky, s nejhezčími dresy, s krásným stadionem. Když našla na internetu stránky habsczech.com, stala se jejich pravidelným návštěvníkem. Před sezónou 2007/2008 tam zaregistrovala inzerát: Hledáme redaktora/ku. Neváhala, napsala Martinovi a bylo to. Vystudovala strojní průmyslovku, ale již od sedmé třídy inklinuje k žurnalistice, kde jsou pro ni vzory Robert Záruba a Václav Moravec. Štěstí jí přálo a novinařinou se živí. Jméno Václava Moravce napovídá, že kromě sportu Monika bedlivě sleduje také politiku. Ráda je středem pozornosti a sbírá autogramy slavných, přičemž se řídí heslem: Ta osobnost musela něco dokázat. Na domácí hokejové scéně u ní logicky stojí na prvním stupínku HC Litvínov, ovšem její sympatie patří i Bílým Tygrům z Liberce. Ve fotbalu drží palce Bayernu Mnichov a francouzským týmům. Alespoň jednou v životě by se chtěla posadit do hlediště v Bell Centre a vychutnat si hru Montrealu, zažít litvínovské hokejové oslavy po zisku titulu, navštívit New York a napsat knihy o Tomáši Plekancovi a Petru Nedvědovi.

Michal Možný
Michal možný se stal fanouškem Montreal Canadiens v roce 1992. Bylo mu sedm let. Svou "vinu" na tom má i jeho otec, který je zarytým příznivcem nejslavnějšího klubu světa. Na počítači pak Michal poprvé zapnul hru NHL a bez jakéhokoli přemýšlení klikl na Montreal. Michal sleduje skoro každé utkání týmu. To má své následky. Ráno mžourá na své profesory na Fakultě podnikatelské VUT v Brně. Právě moravská metropole u něj vítězí na domácím sportovním poli, a to jak v hokeji, tak ve fotbalu. Ve světové kopané patří jeho srdce dvěma rivalům z Londýna, Arsenalu a Chelsea. Se šibalským úsměvem na tváři říká, že má jako velmi poctivý student moře volného času. V tom případě sportuje. Plave, jezdí na kole, zahraje si fotbal a hlavně je brankářem florbalového klubu. Rád si pustí dobrý film nebo rockovou hudbu. Z historie Habs ho nejvíce oslovili Patrick Roy, Saku Koivu a Alex Kovaljov. Ze současné kabiny má obdivovatel herečky Sandry Bullockové nejraději Tomáše Plekance a Andreje Markova. Přál by si je vidět v akci v Bell Centre na vlastní oči, jako se to povedlo jeho kamarádovi. Ten pak o svém výletu mluvil s takovým nadšením, až se Michal do Montreal Canadiens zamiloval ještě víc.

Milan Jaroš
Milovníka dobrého jídla zámořská soutěž vždy fascinovala. Už jako malému špuntovi mu učarovaly dresy Habs. K tomu se přidala klubová historie a o lásce bylo rozhodnuto. Milan sám sebe označuje za naprostého hokejového blázna. Sbírá hráčské kartičky a sám je aktivním brankářem. Svůj oblíbený klub našel i u nás. Ze svého bydliště v Lanškrouně to má nejblíž do Pardubic, kam občas s kamarády vyrazí povzbudit extraligový mančaft. Pracuje jako tiskař na ofsetových strojích, čímž se i vyučil. Za velmi podstatné považuje to, že ho jeho práce moc baví. Fanoušek Quentina Tarantina úplně zanevřel na fotbal. Podle jeho slov se za poslední léta změnil v nezáživnou hru. Dříve ale obdivoval Zinedina Zidaneho. Mezi fanoušky Canadiens není v jedné věci žádnou výjimkou. Vidět Habs ze sedadla v Bell Centre je jeho snem. Za sen životní považuje spokojenou a zabezpečenou rodinu. Volný čas věnuje přítelkyni a synovi z prvního manželství. Rád vaří, debatuje s kamarády a sleduje filmy s Tomem Hanksem.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
22.03.2010 13:08 | reagovat
Hajdus | mhajda@centrum.cz
Tak po přečtení jsem si ještě víc oblíbil Míru. Jsem totiž jak fanouškem Habs, tak i fotbalových Reds. Takže Míro fandíš těm správným barvám!!!
 
20.03.2010 08:13 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Nápodobně...GO HABS GO!
 
20.03.2010 07:26 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarSkvělý soubor,ať se daří.
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 23.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík