Tragický výkon Habs k bodům nevedl

23.03.2010, 09:24 | Reportáž ze zápasu |  Milan Jaroš, Míra Vyskočil
 

Mělo to být kanadské derby se vším všudy. Boj o páté místo ve Východní konferenci. Bohužel se Canadiens bezkrevným a velice špatným výkonem porazili sami... Skoro to vypadalo, jako by do zápasu nastoupilo úplně jiné mužstvo, než tomu bylo v předchozích zápasech. Touto porážkou si možná opět komplikují postup do play off. Do branky se postavil opět Jaroslav Halák, na marodce zůstalo stále trio Mara, Bergeron a Cammalleri
Sestava: Pouliot - Gomez - Gionta
Pyatt - Plekanec - A.Kostitsyn
Moen - Moore - S.Kostitsyn
Darche - Metropilit - Lapierre

Hned od začátku prvního dějství se hrálo aktivně na obou stranách. O tom, že se jednalo o derby, vypovídala spousta hitů u mantinelů. Ve druhé minutě se Fisher řítil z pravé strany na Haláka, ten mu však šanci zlikvidoval perfektním výjezdem až na pravý kruh. Ve čtvrté minutě Metropolit zády stojící k bráně nedokázal zpracovat kotouč a ohrozit tak gólmana soupeře. V páté minutě jsme dostali výhodu první přesilové hry po vysoké holi Foligna na Plekance. Nutno dodat, že Pleky si jeho hůl přizvedl nechtěně do obličeje sám, ale každý je zodpovědný za svoje načiní a tak jsme šli do početní výhody. Přesilovou hru jsme sehráli tragicky, jak je ostatně poslední dobou zvykem. Snad až ve druhé části jsme se usadili v pásmu, ale bez zjevného ohrožení brankáře soupeře. V osmé minutě jeli Foligno se Spezzou na našeho osamoceného beka. Prvně jmenovaný nahrál Spezzovi do jízdy před bránu, ale ten z první přestřelil. V té samé minutě byl vyloučen opět Foligno a Habs měli opět šanci početní výhody. Bohužel dopadla úplně stejně jako ta první... V desáté minutě se vynořil před Halákem Cullen, domácí gólman ale kličku do levé strany kryl. V jedenácté minutě Karlsson nahrál před naší branku na Regina a ten nikým nehlídán otevřel skóre zápasu pomocí ukázkové teče. V čase 10:15 jsme prohrávali 0:1. Ve dvanácté minutě A.Kostitsyn vypíchl kotouč v útočném pásmu, následovalo přečíslení, ale Plekanec ani Pyatt nevyužili dorážky před bránou. Ve třinácté minutě se kolem naší branky obtočil Kovalev, Halák se však rychle přemístil a kryl u pravé tyčky. Rozhodčí ještě zkoumal videozáznam a potvrdil, že branka nebyla. Poté se dlouhé minuty hrálo ospale a prakticky bez většího tempa. Habs celou třetinu hráli bez většího nasazení, jako by je to moc nebavilo. O záživnosti první třetiny vypovídá i počet střel, který byl 6:5 pro Habs...

Druhé dějství začalo opět v mizerném tempu. Vše trochu rozvířilo až nahození Moena od modré čáry, kdy kotouč doplachtil až před hostujícího golmana Elliotta a k překvapení všech skončil na pravé tyčce. Ve čtvrté minutě si vytvořila menší závar Gomezova formace. Kotouč se však protlačit za gólmana soupeře nepodařilo. Následné minuty se až na pár neškodných střel na obou stranách nic nedělo a diváci v Bell Centre se museli spíše nudit. V osmé minutě jsme si však vytvořili super šanci. A.Kostitsyn se z pravé strany řítil na Elliotta, vypálil rovnou do jeho pravého betonu, kotouč odrazil brankář Senators před sebe, kde se snažil z otočky dorážet Pyatt, netrefil však bránu. Následně ještě jednu střelu vyprodukoval opět A.Kostitsyn, ale ani jemu se skórovat nepodařilo. V deváté minutě jsme měli zase možnost přesilové hry. Ovšem dopadla jako ty ostatní a to neúspěchem. V jedenácté minutě se řítil na Haláka Volchenkov úplně sám, ale Jaro mu střelu kryl tělem. O chvíli později Cullen nešťastně přepadl přes Moena a nechtěně mu bruslí zasáhl obličej. Moen s krvavým šrámem okamžitě zamířil do kabiny. Ve třinácté minutě si Alfredson nabruslil na mezikruží, jeho následnou střelu opět kryl skvělý Halák. V šestnácté minutě se po Darcheho přiťuknutí dostával do šance Gomez, který už byl sám před Elliottem, ale kotouč mu vypíchl bek soupeře. Poslední minutu si menší tlak vytvořila opět Gomezova řada, branka však nepadla a Habs stále prohrávali 1:0. Druhá třetina byla o něco málo lepší než ta první. Stále nám však dělalo problémy vytvořit si nějaký solidní tlak a šance. Naprosto vázla kreativita! Senators nás několikrát neskutečně přečíslili a jen díky jejich neschopnosti v koncovce nebyl brankový rozdíl větší.

Ve druhé minutě poslední třetiny Kovalev z pravého kruhu pálil nad Halákovu bránu. Kotouč se odrazil od zadního mantinelu a dostal zpět před branku, kde dorážel Fisher, ale brankář Habs mu přízemní střelu kryl levým betonem. Ve čtvrté minutě se nikým nehlídán objevil na mezikruží Regin. Pálil však pouze je do Halákovy hrudi. V páté minutě jsme měli ojedinělou šanci, když Gill krásně a šťastně našel na modré A.Kostitsyna, ten však potvrdil náš zmar v zápase a nedokázal ani zpracovat. A tak zákonitě přišlo to, co přijít muselo. Hosté dostali možnost hrát první přesilovou hru a na rozdíl od nás se s ní vypořádali tak, jak se má. Karlsson si na modré v klidu počkal, až mu Fisher sjede před Haláka, aby mu dokonale zastínil výhled, a pak střelou švihem poslal puk do pravého horního rohu domácí branky. V čase 48:17 jsme tedy prohrávali 0-2. Pak už z toho velkého trápení stojí za zmínku snad jen šance Gionty a následně Darcheho v další z našich „úspěšných" přesilových her a o pár minut později znovu Gionta se objevil před Elliotem, ale ani tentokrát ho nedokázal překonat. Na konci jsme se sice ještě o něco pokoušeli při hře bez brankáře, ale jako celý zápas jsme nebyli schopni na hostujícího gólmana žádným způsobem vyzrát. Zápas tedy skončil výsledkem 0-2.

Doslova šíleně odehrané utkání by mohlo Habs v konečném z účtování hodně mrzet. Hráči mě spíše přišli jako kdyby byli na volném bruslení, a nebo se zasekli na úrovni rozbruslení před zápasem. Už dlouho nebyl vidět tak mizerný výkon a je s podivem jak toto mužstvo může změnit tvář během krátké chvíle. Jestli se nezačne zase makat a dřít, tak budou mít Canadiens ještě velké problémy s postupem do vyřazovacích bojů. Další zápas se hraje na ledě Buffala dvacátého pátého ze středy na čtvrtek.
První hvězda utkání: Elliott 29 zásahů
Druhá hvězda utkání: Karlsson 1+1
Třetí hvězda utkání: Regin 1+0

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
Prozatím zde nejsou žádné příspěvky
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Ottawa Senators
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 29.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak to Motor bohužel nedotáhl. Zase Popeláři Binec s ... | více
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík