Halák vs Flyers 35:0…

03.04.2010, 13:53 | Reportáž ze zápasu |  Milan Jaroš
 

Prakticky každý zápas v tuhle chvíli je existenční a veledůležitý. Habs nebyli lepším mužstvem v tomto střetnutí, ale získali důležité dva body do tabulky Východní konference po těsném vítězství 1:0. Vzhledem k tomu, že i devátí Rangers vyhráli, body jsou o to cennější. Do konce základní části zbývá odehrát 4 utkání a Canadiens mají čtyřbodový náskok právě na New York Rangers, kteří však mají jedno utkání k dobru.

Do branky nastoupil Jaroslav Halák a lze říct, že právě on nám tento zápas vyhrál. Místo Špačka šel do obrany Bergeron. Na marodce byli S.Kostitsyn, Metropolit, Špaček a do konce sezony vyřazený Mara.
Sestava útoků:
Cammalleri - Plekanec - A.Kostitsyn
Pouliot - Gomez - Gionta
Pyatt - Moore - Moen
Darche - Maxvell - Lapierre

Hned od prvních minut se hrálo velmi svižně, s velkým nasazením a hromadou hitů na obou stranách. Ono také s Flyers to ani jinak nikdy nešlo... Po velice aktivním oťukávání přišlo naše vyhrané buly a střela švihem Bergerona. Střelu však zkrotil ve své lapačce golman Flyers. Dále se hrálo ve velkém tempu, avšak bez větších šancí na obou stranách. Nejvíce o sobě dával vědět Bergeron, který se snažil pálit z každé pozice a jakoby si chtěl udobřit nás fanoušky předchozími slabými výkony. Jenže jako obránce by si měl hledět hlavně obrany, po jeho chybách to v naší obraně hodně hořelo... V deváté minutě si do útočné třetiny sjel Gomez a vypálil přízemní střelou na levý beton Bouchera, ten vyrazil před sebe, kde se snažil ještě dorážet Gionta, ale branka z toho nebyla. V desáté minutě bojoval za brankou soupeře proti přesile A.Kostitsyn. Ze souboje vyšel jako vítěz, nahrál backhandem před bránu, kde Plekanec střelou po zemi do zcela odkryté svatyně soupeře otevřel skóre zápasu. V čase 09:25 byl stav 1:0 pro Habs. Ve čtrnácté minutě nešťastně podklouzl v útočné třetině Pouliot, kotouč dostal do brejku Asham a pádil sám na Haláka. Ten mu obrovskou šanci sebral skvělým zákrokem lapačkou. Jaro vůbec působil v zápase klidným dojmem a hlavně jistě. Do konce třetiny už prakticky žádné velké šance nebyly. Pořád se však hrálo ve velkém nasazení. Poslední minutu se značně přitvrdilo a práskalo se to na mantinel o sto šest. První třetinu Habs zvládli skvěle díky perfektnímu napadání. Nutno podotknout, že konec třetiny patřil soupeři, který se snažil o tlak.

Nástup do druhé části byl ve znamení nepřesností a velice rozhárané hry. Ve čtvrté minutě se poprvé v zápase vylučovalo. Bohužel, na naší straně a šli jsme do oslabení po vyloučení Gilla. V přesilovce soupeře měli Habs obrovské štěstí po tečované střele, která zůstala pod Halákovým betonem. Následně vznikl chumel před bránou, ale naštěstí gól z toho nepadl. Ani neskončila přesilovka soupeře a vylučovalo se tentokrát na straně Flyers. Po odehrání 6 sekund čtyři na čtyři měli Canadiens možnost první početní výhody. První část přesilové hry se nám vůbec nevyvedla a šanci měl soupeř po střele na vyrážečku Haláka. Druhá část však byla mnohem lepší a dokázali jsme Flyers zatlačit a vynutit několik šancí, ale změna stavu se nekonala. Habs byli od té doby aktivnější a Letce začali přebruslovat i více střílet. Byli to však střely z větších vzdáleností, které neměly moc šancí na úspěch. Když už jsme se dostali blíž na dostřel, byla střela zblokovaná. Ve třinácté minutě si velkou šanci vytvořil van Riemsdyk poté, co dostal kotouč před Haláka a snažil se ho z pravé strany překonat střelou mezi betony. Gólman Habs však vyrovnání skóre nedovolil a střelu kryl. V patnácté minutě nás soupeř pořádně přitlačil a zasypal Haláka sprškou střel. Vrcholem tlaku byla střela van Riemsdyka z bezprostřední blízkosti do levého betonu Haláka. O chvíli později se tentýž hráč řítil sám na našeho brankáře, ale „slovenský fantóm" vše vyřešil s velkou bravurou a držel naděje Habs. Ke konci třetiny jsme se opět dostali do defenzívy a hodně jsme si koledovali o ztrátu vedení. Zápas se začal dost vyostřovat a k hitům se přidalo i spousty šarvátek. V poslední minutě dostali Canadiens ještě možnost přesilové hry po faulu na Cammalleriho. Branka však už ke konci třetiny nepadla. Druhou třetinu jsme sehráli o něco hůře než tu první a dostávali se často pod velký tlak. I větší šance si vytvořil soupeř. My však měli v bráně Jara a drželi velice těsný výsledek 1:0...

Třetí dějství jsme začali v početní výhodě, ale bohužel jsme vůbec nic nevytěžili. Ve třetí minutě šli pro změnu do oslabení hráči Habs. Zatrnulo nám, když kotouč skončil před koncem přesilovky v bráně Canadiens. Naštěstí byl zahraný vysokou holí van Riemsdyka a tudíž nebyl uznán. V šesté minutě se po pravé straně řítil do útočné třetiny Pouliot, backhandem krásně našel na mezikruží Giontu a ten z první pálil do betonu Bouchera. Poté se Letci vrhli do neskutečného náporu, kdy nás snad na dvě minuty dostali pod obrovský tlak. Vše však řešil fantastický Halák, včetně závaru v minutě osmé, kdy se kolem brány obtáčel van Riemsdyk. Phila nás dále mačkala jako citron a jednoznačně nás ve třetí třetině přehrávala. Ve čtrnácté minutě jsme měli obrovské štěstí po střele van Riemsdyka z levého kruhu, kdy kotouč přeskočil Halákovo rameno a jen tak tak, že neskončil v naší kase. Tento forvard byl vůbec nejnebezpečnější hráč Flyers a byla to již jeho šestá střela na naší bránu... Do konce třetiny už dominoval opravdu jen soupeř, naprosto nás přestřílel a tlačil až do posledních minut. Náš brankářský mág Jaroslav Halák doslova přiváděl Flyers k šílenství a nic na tom nezměnilo ani odvolání Bouchera a hra šest na pět. Habs zvítězili těsným výsledkem 1:0 .

Naše hra měla v tomto zápase velice sestupnou tendenci. Po skvělém začátku jsme se pomalu vytráceli a v poslední části jako bychom neexistovali... V bráně jsme však měli Jaroslava Haláka, který nás neskutečně podržel. A dle mého názoru je jasné, že Jaro je v tuto chvíli jasná jednička a to zcela bez nějakých debat. Pochytal všech 35 pokusů Flyers a udržel tak čtvrté čisté konto v této sezóně. Další zápas nás čeká ještě dnes proti Buffalu na domácím ledě. Jsem docela zvědav, jak dopadne, protože letos se nám na Šavle vůbec nedaří...
První hvězda zápasu: Halák 35 zákroků
Druhá hvězda zápasu: van Riemsdyk
Třetí hvězda zápasu: Plekanec 1+0

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
Prozatím zde nejsou žádné příspěvky
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Philadelphia Flyers
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 20.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík