Sedmé zápasy prostě umíme

13.05.2010, 10:36 | Reportáž ze zápasu |  Michal Možný
 

Zápas, který nás mohl dostat ze sedmého nebe ještě někam výš, sedmé rozhodující utkání čekalo hráče Habs v Mellon Areně v Pittsburghu. Po skvělém šestém zápase, kdy jsme poprvé utekli hrobníkovi z lopaty nás čekal úkol to ještě jednou zopakovat. K zápasu o všechno nastoupili hosté v brance s Halákem, v obraně už s Gillem a dál to vypadlo následovně:
Gionta - Gomez- Darche
Cammalleri - Plekanec - A.Kostitsyn
Moen - Moore - Lapierre
Pyatt - Metropolit - Pouliot

Utkání začalo opravdu zostra, když hned ze začátku šel ven Crosby, Gionta překrásně tečoval nahození Subbana od mantinelu a dokonale překvapil Fleuryho, 1:0 pro Habs. Pens nezačali utkání šťastně, když další přesilovka na sebe nenechala dlouho čekat, byla signalizována už před vstřelením gólu. Habs už tak úspěšní nebyli a svoji druhou přesilovku nevyužili, ale i tak předvedli snový vstup do sedmého utkání a domácí museli po třech minutách hry dotahovat jednogólové manko... Domácí se snažili co nejrychleji odpovědět, zatlačili hosty do obranného pásma, ale větší šanci si nevypracovali, střely ze střední vzdálenosti pokryl Halák, který si získával pevnou půdu pod nohama. Tlak domácích sílil, Habs spoléhali na rychlé protiútoky... Jeden z nich skončil po Lapierrově střele na tyčce. Pens si také zahráli přesilovku, když si šel Moore odpočinout za nedovolené bránění brankáři. Nervozita byla na domácích stále znát a tak se první minutu vůbec nedostali do útočného pásma. Málem navíc uhodilo na druhé straně, když váhavou rozehrávku vybojoval Pyatt, puk se dostal k Plekancovi, který ale neměl dost klidu na zakončení. První přesilovka se domácím opravdu nepovedla a i díky tomu bylo skóre po deseti minutách stále 1:0 pro Habs... Hosté i nadále dokázali zazlobit, když Metropolitova lajna po dobrém napadání získala puk a její vedoucí se dostal k pěkné nahrávce podél branky, bohužel žádný ze spoluhráčů se k dorážce nedostal. Ovšem o chvíli později se ke střele dostal Moore, který nekompromisně poslal Montreal do dvougólového vedení v čase 15:09... Pens mohli hned snížit a vrátit se do zápasu, ale Halák skvěle přečetl hru, když vyjel z brankoviště a situaci uhasil. Pens se nedokázali dostat do souvislejšího tlaku, Habs skvěle napadali, blokovali střely a jejich brejky byly v první třetině smrtící... Nervozitu domácích dokazovaly i střely, které byly těsně před koncem třetiny 9:7 pro hosty. Poslední minuta se odehrála převážně ve středním pásmu, když jedinou střelu vyslali hosté na Fleuryho. Habs odehráli neskutečně dobře první třetinu a zcela zaslouženě ji vyhráli 2:0. Skvělým pohybem, agresivním napadáním nedali domácím dýchat. Domácí si určitě start do utkání takto nepředstavovali, a tak domácí trenér o přestávce neměl jednoduchou práci.

Druhá třetina začala vyrovnaným hokejem, když první střídání ukončil pád Crosbyho pod nohy Haláka. I další střídání skončilo závarem u Haláka, který ale zatím vše řešil s naprostým přehledem. Habs nechtěli jen bránit, a tak stále zaměstnávali Fleuryho, který by se musel asi rozdělit, aby měl na klasickou one-timerovku od Cammalleriho, 3:0 pro hosty a domácí publikum jakoby neexistovalo... Domácí se mohli vrátit v přesilovce, o kterou se zasloužil Kostitsyn, který oplácel předchozí faul na svoji osobu, bohužel potrestán byl jen jeho náraz na mantinel. Ovšem to, co se dělo v Mellon Areně snad ani nejde popisovat slovy, protože Pens se nedokázali ani usadit v pásmu, nervozita jim svazovala nohy, za to hosté lítali po ledě jako smyslů zbavení a Moen v oslabení dával na 4:0. To už nevydržel Fleury a přepustil místo Johnsonovi. Obzvlášť krásně se dívalo na prostřihy ze zaplněného Bell Centra... Další šance hostí, které ovšem Johnson vyřešil a připsal si první těžké zákroky. Ani Halák se nenudil, ale jeho zákroky dodávaly Montrealu další potřebnou jistotu... První kaňka na výkon hostí přišla o chvíli později, když Pens aspoň relativně vrátil do hry Kunitz a v polovině utkání snížil na 1:4. Domácím to vlilo novou krev do žil a snažili se do konce druhé třetiny výsledek co nejvíce zdramatizovat. Montreal ale nic nezabalil a stále se snažil hrát i dopředu, Johnsona zaměstnával Moore, ale domácí brankář zatím držel čisté konto. Možností ke snížení byla další přesilovka domácích, když Hamrlík šel na dvě minuty za držení. Domácí pokračovali v tragických přesilovkách celou první minutu, ale ve druhé už dokázali, že přesilovky byly v celé sérii jejich devíza a zatlačili hosty do defenzivy, naštěstí Halák střelu Gončara dokázal pokrýt a tím i celá přesilovka skončila. Bohužel pro hosty Hamrlík ztratil hokejku, takže hosté hráli v podstatě pořád ve čtyřech a domácím se podařilo skórovat Staalem a snížit stav už na 2:4 v 37. minutě. Domácí moc toužili po snížení na 4:3 ještě do konce druhé třetiny, ale Leopoldovu střelu zastavil Halák. Po zákroku Haláka přišlo nesmyslné šťouchnutí do Jara, které ovšem nebylo potrestáno. Po následné strkanici došlo k vyloučení na obou stranách, takže třetina se dohrávala v počtu 4 na 4. Další komplikace si hosté udělali sami, když se zbytečně nechali 9 vteřin před koncem vyloučit. Po druhé třetině měli hosté stále vynikající naději na postup do finále konference, když vedli 4:2, bohužel v průběhu utkání to bylo i 4:0. Pens po té vyměnili gólmana a snížili na 4:2, navíc do poslední třetiny nastoupil o jednoho muže víc v poli.

Do třetí třetiny hosté vstupovali pouze ve třech, a tak se Halák měl hned co činit, když zlikvidoval tutovku Crosbyho. Domácí krom Crosbyho tutovky nic dalšího nevytěžili a hosté tak mohli i nadále bránit dvougólové vedení. Pens i po skončení přesilovky přišpendlili Habs do jejich obranného pásma a začínali stále více dorážet na Haláka. O chvíli později si Halák připsal další důležitý zákrok při střele Gončara od modré. Halák byl pod stále větším tlakem a bylo potřeba, aby přešel do „God módu"... Pens nepouštěli Habs z jejich pásma a zákonitým vyústěním byl faul Gilla a další přesilovka domácích a další nervy pro fanoušky Habs. Že půjde o oprávněné nervy dokázal Gončar s Malkinem, které ale neskutečně vymazal Halák. Jedna tutovka za druhou se teď rojila kolem branky Montrealu, snížení viselo na vlásku, ale první minutu oslabení hosté přežili bez ztráty kytičky, hlavně díky Halákovi... Montreal přežil oslabení a hned zkusil poprvé ve třetí třetině i něco dopředu, ale Moore branku netrefil. Hostům byla darována přesilovka, když domácí špatně střídali a hráli v šesti. Hosté se usadili v pásmu, párkrát si nahráli a vymysleli krásnou kombinaci, kterou zakončil Gionta a dostal Habs do vedení 5:2 v čase 51:00... Pens tedy potřebovali vsítit minimálně tři góly a čas se jim povážlivě krátil, do konce řádné doby chybělo devět minut... Montreal bezchybně bránil a nepouštěl Pens do žádné šance, na tož nějaké vážnější. Pojistit postup mohla dvojice Plekanec - Kostitsyn, bohužel po Plekancově nahrávce Kostitsyn nedokázal zakončit. Hned na to Halák musel zakročit proti Malkinovi. Další skvělé zákroky musel vytasit Jaro pět minut před koncem, když si poradil se Staalovým pokusem i s dorážkou Guerina a o pár sekund později i s Crosbyho pokusem. Další přesilovka pro domácí, když za nedovolené bránění byl venku opět Gill. Pens pokračovali v ostřelování branky, tlak byl vylepšen odvoláním brankáře. K tomuto tahu se odhodlal domácí trenér už tři a půl minuty před koncem. Každá střela se ovšem tříštila o hráz jménem Jaroslav Halák... Pens hráli v obrovské křeči a od vyřazení by je zachránil jen zázrak, do konce zápasu chyběla už jen minuta a půl, hosté vyhazovali na jedno zakázané utkání za druhým. Je to táááám, Habs si už nenechali tohle skvěle rozjeté sedmé utkání vzít a vyhráli rozhodující zápas 5:2...

Neskutečné se stalo skutkem, když Montreal i napodruhé zvládl otočit nepříznivou sérii a postoupil přes obhájce SC z Pittsburghu. Před sezónou a během ní jsme se všichni modlili, abychom se vůbec do PO dostali a teď jsem ve finále konference. Nikdo to nečekal, každý kritizoval nákupy, ale tohle mužstvo ukázalo, že PO je úplně jiná liga, naštěstí liga, ve které umíme perfektně chodit... Základem byla skvělá práce celého týmu a hlavně ve skvělé formě chytající Halák... Jako třešnička už bude působit to, že čekáme na svého soupeře a tak máme i nějaký ten den odpočinku na víc... Prostě NÁDHERA!!!

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
15.05.2010 16:59 | reagovat
hary | walvis@seznam.cz
Reakce na příspěvek:Nejsem nejaky zvlast fanda Flyers,ale mam to tam nejblize a tak tam nejcasteji jezdim a myslim,ze na Habs jsem nikdy nebyl.Takze zitra nebo v utery pokud to stihnu. A samozrejme chci pak tady videt i finale SC.
 
15.05.2010 14:20 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:Omlouvám se, psal jsem to z telefonu (mám Opera Mobile a tam je blej podklad pro bíloý písmo tak dost dobře nebylo vidět co píšu a psal sem asi tak rychle že nevzal všechny písmena..) Chtěl jsem napsat toto:

Naprosto s tebou souhlasím. Měly to rozjeto moc hezky a nakonec ten zápas ještě ztratí
 
AvatarJak vidím, nejsem sám, kdo se těšil na finále MONTREAL - BOSTON, aneb nesmiřitelní rivalové po letech v osmifinále rovnou v semifinále celé NHL !!! No nic, aspoň můžem oplatit Philadelphii vyřazení z roku, kdy jsme na finále rozhodně měli. GO HABS GO !!! Můj svaťák bude nejspíš náročnější :))
 
AvatarReakce na příspěvek:Moc jsem nepochopil tvůj příspěvek...smajlik.
 
Avatartak vo finale proti flajers..

hamilton vyhral prvy zapas s texasom 3-2pp

trotter 2 0
v branke tentoraz sanford
 
15.05.2010 10:13 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:naprosto s tebou jouhlasim. melw rjeto moc hezky a nakmnec jeste ztrati pas
 
AvatarReakce na příspěvek:Jenomže Medvědi jsou totální paka podle toho, co předvedli... Ztratit takhle sérii i ten samotný sedmý zápas, to je na mašli...smajlik. Flyers jsou pro nás o hodně nepříjemnější soupeř, jejich hra nám nikdy moc neseděla. Podle mě by Boston byl hratelnější, ale to je teď jedno, musíme se vypořádat s každým, pokud chceme pomýšlet na mety nejvyšší... smajlik
 
15.05.2010 02:08 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:Po prví třetině je to 3:1 pro mědvědy ;)
 
15.05.2010 01:59 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:Doufám že Boston vyhraje, bylo by to lepší než Phily..
 
15.05.2010 01:33 | reagovat
hary | walvis@seznam.cz
Doufam,ze dnes Phila odstavi Boston at se muzu pak mrknout na finale konference a pak na finale SC proti Chicagu.
 
AvatarReakce na příspěvek:Jo, přesně tohle o těch vandalech mi dneska psal Pleky - vůbec to prý nejsou fanoušci Habs, ale přifaří se do takových oslav a využijí situace k rabování. Myslím, že něco podobného už proběhlo předminulou sezónu, když jsme vyřadili Boston v prvním kole...
 
14.05.2010 14:13 | reagovat
PALO | palo_mtl@hotmail.com
Reakce na příspěvek:Myslim ze Jaro je taky clovek s ktorym sa bude dat dohodnut (radsej vyberie Canadiens s menim platom ako iny klub). Keby nechcel byt v Monterale uz davno odide niekam prec. On tam chce byt, chce tam chytat, myslim ze to bol taky jeho sen. Dufam ze sa s nim dohodnu dalej a vsetci budu spokojni...
 
14.05.2010 13:30 | reagovat
matusiak | rosatom7@gmail.com
Gratulujem k postupu. Som síce sklamaný, lebo som fanúšik Penguins, ale som rád ako sa darí Halákovi. Budem Canadiens držať palce nech vyhrajú SC.
 
14.05.2010 12:07 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Tak to kámošce upřímně závidim. Co se týče tych bouři ve městě. Jak řekl ten polda 50 000 lidi slaví všechno ok a pak se tem dostane 500 vandalů, kteří vymlatí výlohy, zapýlí auto. Tohle ale obnáší každá oslava. Podle mě se nejedna ani o fandy Habs jsou to vyloženě lidi, kteří se vyrojí při takových velkých oslavách, kde se skryjí v davu a pak udělají takový bugr!

Ta erupce v médiích v kanadě a Usa po našem postopu, je nehorázná doufám, že to nezanechá nějaký dopad na naše hráče. Cammalleri, Halák a Subban jsou za top celebrity Kanady! Trochu se toho děsím, kort když nás ve finále čeká "papírově nejslabší" celek!

Dneska fandim Bostonu(byla by to super série)!Ale očekávám spiš vítězství Phily, která by taky rozpoutala neskutečný zájem médii po takovém historickém obratu! BOhužel to vypadá, že obě série opravdu začnou už v neděli, tak neuvidím asi tři zápasy série!!Je to pro mně hodně těžký překousnout!Snad nějaký zápas budou dávat aspon v TV a já se dostanu v noci někam do hospody!!!Kort když přinášim zatim štěstí:-D

Jen mě tak napadlo, kolik myslíte si bude moct řict Jaro po sezoně...? Já jen kde na něj vemem po takových to výkonech...
 
AvatarReakce na příspěvek:Ja bych tu korunku obetoval, je tu jeste nekdo?smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Kamarádka tam žije druhým rokem a když tam šla, neměla o nějakém hokeji ani páru - teď je tím šílenstvím totálně nakažená a už, když jsem jí přes Plekyho sehnal lístky na jeden zápas základní části, byla u vytržení.
 
13.05.2010 14:14 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Nejhorší na tom je, že člověk ten čas na učení má, ale já místo toho čumim na mraky videíí probírám to s kámošema a tady na fooru. Je to jak FEVER, nejde se odpoutat!!!
 
13.05.2010 14:12 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Já pořád žiju v domnění že první zápas bude z pondělí na úterý, takže bych stihnul třeti zápas v pátek. Myslel jsem že dřív začíná západ...
 
AvatarReakce na příspěvek:Já viděl každé zápas a spánkové deficit doháním vždy další den... Bohužel to jde pak na úkor učení... Máti už si tak moc přála, aby Habs vypadli, ale naštěstí a možná i protosmajlik jdou dál... Zkoušky se udělají snad i tak...
 
13.05.2010 14:02 | reagovat
Gordice | gordik@centrum.cz
AvatarReakce na příspěvek:Mělo by se hrát v neděli poprvé.
 
13.05.2010 13:49 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:No kdybych měl nějakou přebitečnou korunu navíc, tak jedu:-) Ale....jednou se tam chci podívat!!!Kamarádka tam bydlí, nebo na prodloužené dovolené?

Uvažuju, že se pokusim zkontaktovat nějaké Habitanse na postřehy!!!

nějak marně hledám, kdy budem hrát prní zápas finále konference???Příští týden totiž nebudu přitomen a tak doufám že zmeškám co nejméně zápasů!!!Zatim jsem totiž koukal live úplně na všechny zápasy co jsme vyhráli a prohry jsem viděl jen tři!Spánkový deficit narůstá do astronomických výšin!
 
13.05.2010 13:38 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Toto trvalo :-D Jo jel byc hned :-)
 
AvatarReakce na příspěvek:Já ne, příští týden sem naopak přijede kamarádka z Montrealu a už včera psala, že je to tam naprosto bombastický, tak jsem zvědavej na ty dojmy...smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:To je v pohodě, většina spíš hltá informace a takováhle chybka se v tak podrobném článku snadno ztratí... ALE JE TO SUPER, JSME V KONFERENČNÍM FINÁLE!!! To je sen...
 
13.05.2010 13:26 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Vypadá, že to už šlape!Nějak blbla ta ikona přihlášení:-) Jsem konečně platným členem, a ne jen přispívač, který jsem chodí přes tři roky prudit:-)

btw: Nepojedem do Montrealu:-)?
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak upraveno, Malinovi totiž skvěle upravit ohromné Word... Hlavně, že se to líbilo a jsme tam:)
 
AvatarReakce na příspěvek:Ježíš to musím opravit, než na to přijde Gordice a bude zjeb jako prase... Díkysmajlik smajlik Prsty píší během zápasu rychleji a při té korekci už to nějak nenajdu...
 
13.05.2010 12:47 | reagovat
hunter | deer_hunter@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:to mne v praci tiez neide cez ikonku prihlasit ale musim za heslom dat enter. doma je to v pohode
 
13.05.2010 12:45 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarSkvělý report..pár chybek se ale našlo (Malinovy, vyselo) ale to neva...euforie extáze..říkejte tomu jak chcete...zázraky se občas dějí! GO HABS GO!!!
 
13.05.2010 12:21 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
Tak poslední týdny, neskutečná euforie. Totálně mi to obrátilo denní režim. Nejen, že nulová koncentrace na závěrečné zkoušky, letos dopsat bakalářku a minimální potřebný spánek!!!Je neuvěřitelný, jak Halák a spol na druhé straně světa dokážou tak ovlivnit lidi tady!Přitelkyně to taky nemá lehký, když každou druhou noc tu svítí notas do čtyř do rána!(asi by si už přála aby Habs vypadli) ale chlapy užasně vzdorujou. Je super, jak se tu vždycky v noci sejdem a podporujem!!!Sice z Vás nikoho neznám, ale fandíme stejnýmu klubu a ty zážitky stojí za to!!!Díky

Ve finále bych si přál Boston, bez Krejči a Sturma šel hodně dolu, navíc ta rivalita!!!Byla by to úžasná sérii!Phila jestli se jí podaří dokončit obrat(já myslim že ano) tak bude taky hrozně na koni a bude to neskutečný boj!!!Uvidím, jestli chceme naplnit náš sen, musíme porazit každého!!!

Jinak při té euforii jsme se tu konečně plně zaregistroval, ale nějak mi to nejde přihlásit, ikdyž jsem to přes mail aktivoval???
 
13.05.2010 11:59 | reagovat
jarosenko | jarosenko@seznam.cz
AvatarSuper reportík MichalesmajlikJj přesně ted máme čásek si odpočinout a vyléčit si drobné šrámy.Jinak co se týká soupeře pro finále asi bych radši Boston.Phila nám vůbec nesedí,ale bojím se že Phila přes medvědy přejde,pač je na koni smajlikUž postup sem je paráda a fantazie smajlikMyslim si že se můžem měřit s každým a dojít třeba až k vysněnému....... smajlik smajlik
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Pittsburgh Penguins
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 24.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík