Po Guyi Boucherovi touží Columbus

01.06.2010, 10:25 | Aktuální téma |  Monika Gordíková
 

"Nééééééé." "To není dobrý nápad." "To nám nemůžete udělat." Všechny tyto věty bylo možné vidět ve fanouškovských diskuzích, do nichž přispěli příznivci Montreal Canadiens, popřípadě Hamilton Bulldogs. A proč taková vyjádření? Objevila se totiž zpráva, že o hlavního kouče Buldoků Guye Bouchera velmi stojí organizace Columbus Blue Jackets. Boucher už dostal povolení od vedení Habs k vyjednávání. 

"Boucherův systém je neobvyklý, účinný," rozplývají se v americkém Ohiu, kde Columbus leží. Tamní hokejoví bafuňáři se zamilovali do Bouchera v průběhu této sezóny. Osmatřicetiletý kouč před jejím začátkem přišel k Hamiltonu a dělal s ním zázraky. Rekord střídal rekord, hráči mnohdy svým herním projevem zastiňovali obletované hvězdy Canadiens.

Nad mladým trenérem se zamýšlí i novinář z The Columbus Dispatch Aaron Portzline. Podle něho není problém najít u Boucherova jména přívlastky jako mudrc, myslitel nového hokejového věku, guru, muž ozbrojený se svým vlastním revolučním systémem. 

Generální manažer Columbusu Scott Howson by si chtěl s Boucherem v klidu v červnu sednout a promluvit o jeho případné budoucnosti. Zároveň jsou ale zmiňovány jiné varianty na post hlavního kouče Modrokabátníků: Scott Arniel, Kevin Dineen nebo Claude Noel.

Centr Columbusu Derick Brassard hrál pod boucherovým vedením v Drummondville v Quebec Hockey League v sezóně 2006/2007 a byl ohromen trenérovou motivační taktikou. "Každý den byl novou výzvou pro hráče a každý hráč byl odpovědný za tým. Nikdy jsem nehrál pro chlapa jako je on. Je schopný vytěžit maximum z kohokoliv. Pořád byl ve vaší hlavě, pořád byl motivující," řekl Brassard. 

Každý trenér má systém, ale Boucherův systém je něco neobvyklého v moderním profesionálním hokeji. Boucher používá zvláštní systém 1-3-1, přičemž každý hráč má pevně stanovenou roli. Zdá se to jednoduché, ale soupeři jeho systém nemohou prokouknout. 

Bývalý trenér Columbusu Ken Hitchcock vždy kázal systém 1-2-2 s velkou podporou zadních řad a malým rizikem. Pod Boucherem se ale v obranném pásmu více riskuje. Přitom se hráči dokážou včas vrátit a diváci si užijí opravdový hokej.

Bývalý útočník Blue Jackets Mathieu Darche, který v letošní sezóně pod Boucherem v Hamiltonu hrál, popsal jeho systém pro agenturu Canadies Press takto: "Pět mužů všude." Pro hráče jistě namáhavý způsob hry, ale od žádného neuslyšíte stížnosti. Boucherovy metody zbožňují. Jeden útočník je podporovaný svými dvěma kolegy a levým obráncem. Pravý bek zůstává opodál.

Nyní nastává mnoho otázek, zda by byl takový systém úspěšný v NHL. Argumentuje se třeba tím, že úroveň skautingu v NHL by umožnila týmům se na to připravit. "Lidé se k tomu asi stavěli skepticky, ale podívejte, kde je Hamilton dnes. Bude taková práce s hráči v NHL? Ano, buď v Columbusu, nebo někde jinde," řekl jeden z generálních manažerů NHL. 

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
Avatardobry tim sa da poskladat cez skauting prakticky zadarmo..teraz ma udivuje edmonton..kery uz podpisal omarka a pajarviho..a to este maju prava na eberleho a teraz budu tahat prvy zrejme halla..
nepocitam koho tam maju hemsky the best..budu urcite hore za par let
 
Avatarmozno mimo..ale nasi vyhodili 6 skautov..
no ze by sa konecne zacalo nieco robit aj v skautingu?
Pac nic v zlom proti frnkokanadanom , ale mali by sa vyberat len najlepsi..
 
01.06.2010 14:43 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarNechci dělat chytrého, ale dovolim si tvrdit, že je absolutně bezpředmětné aby Boucher, dělal Martinovi asistenta. Je to mladý ambiciozní trenér, který razí svoji filozofii a pochybuju, že by se s Martinem shodnul!!! Kirk je ideálním asistentem k takto charismatickému trenérovi, jakým Martin je! Ideálním řešením by bylo( a já věřím že se to dá ujednat) jej pustit, ale pod podmínkou, že Habs si jej může za pár let( 3roky končí Martinovi smlouva myslím) stáhnou zpět! Zkrátka, že sním počítají v budoucnu na post hlavního trenéra Montrealu! Pro obě strany by to bylo výhodné! Boucher by si osahal trénování v NHL, Colombus by získal ambiciozního trenéra!

Stejnak však doufám, že se jednou vrátí můj oblíbenec Guy Carbonneau :-)
 
01.06.2010 13:41 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarNaprosto s váma souhlasím chlapi, Boucher by měl být jako asistent v HABS, doufal jsem, že až nám skonči sezona že se třeba Martin s Boucherem dají dohromady a on ho místo toho chce klidně pustit k modrokabátníkům. Nevíte někdo, kdo se uchází o post trenéra v Hamiltonu? (V případě že Bouchar odejde)
 
AvatarReakce na příspěvek:Zrovna tohle jsem chtěl napsat, ale myslím, že je to prosté... Martin je ze staré školy a nedovedu si představit, že mu do toho bude kecat takto podle článku revoluční mladý trenér...
 
AvatarNechápu, proč si takového kouče nevytáhnou Habs jako asistenta do prvního týmu!!!
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 29.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak to Motor bohužel nedotáhl. Zase Popeláři Binec s ... | více
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík