Plekanec podepsal šestiletou smlouvu

23.06.2010, 09:30 | Aktuální téma |  Monika Gordíková
 

Konec všech spekulací, útočník Tomáš Plekanec bude i v následujících sezónách oblékat dres Montrealu. Český reprezentant podepsal novou šestiletou smlouvu s Canadiens, kteří si jej tak pojistili až do konce sezóny 2015-16. Plekanec si podle nového kontraktu vydělá celkem 30 milionů dolarů, tedy v průměru pět miliónů ročně. Výrazně si tak polepší ze současného ročního příjmu 2,75 mil. dolarů.

Součástí dohody je klauzule, že nemůže být bez svého souhlasu vyměněn do jiného klubu. Pokud by k dohodě nedošlo do 1. července, stal by se nechráněným volným hráčem a mohl by odejít kamkoli zcela bez náhrady.

Sedmadvacetiletý centr má za sebou bodově nejvydařenější sezónu své šestileté kariéry v National Hockey League, v 82 zápasech nasbíral 70 kanadských bodů (25+45) a to nikdo z jeho spoluhráčů nedokázal. Plekanec překonal svých 69 bodů z ročníku 2007-08, kdy byl druhým nejproduktivnějším hráčem Canadiens v základní části soutěže.

„Minulá sezóna se mi vůbec nepovedla. Proto jsem chtěl tu letošní dobře odstartovat a začátek se mi vydařil," prozradil Plekanec zámořským médiím v krátkém telefonickém rozhovoru z rodného Kladna. „Věděl jsem, že musím být silnější po mentální stránce, což se také stalo," dodal.

V devatenácti zápasech play off si Plekanec připsal dalších jedenáct bodů za čtyři branky a sedm asistencí. Střelecky se mu tedy příliš nedařilo. Ovšem Plekanec patří mezi hráče, jež jsou svému týmu užiteční nejen směrem dopředu, ale i v defenzívě.

„Žádá se po mně, abych útočil i bránil, což dělám. Moje práce je stejná i v play off - hrát dobře v obou směrech a pomoct týmu vyhrát. Nejde jen o to dávat branky. Stejnou věc budu dělat i v příštích šesti letech," vysvětlil. 

Plekance draftoval Montreal v roce 2001 ve třetím kole jako celkově 71. v pořadí. „V organizaci Canadiens jsem strávil osm let a postupně se vypracoval. Všeho, čeho jsem během kariéry dosáhl, jsem si plně zasloužil. Měl jsem opravdu velké štěstí, že jsem byl zdravý, neměl jsem žádné vážné zranění," řekl Plekanec.

V 393 utkáních NHL nasbíral Plekanec 254 bodů za 103 branek a 151 přihrávek, v 40 duelech play off přidal osm gólů a šestnáct asistencí. „Byl jsem členem organizace Habs osm let a mám šanci zůstat tady ještě i dalších šest let. Vím, co to obnáší a všechno z toho mám hodně rád," uzavřel Plekanec.

zdroj: nhl.cz

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Už nebrat, ani zadarmo!
 
Avatarpride tangej naspat za melko a pol
smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Opět naprostý souhlas...smajlik. Lapierre musí podepsat, žádného druhého takového nemáme, on je specifický hokejista, trochu provokatér, ale hlavně obrovský bojovník, což předvedl hlavně v play-off. Ellera bych tipoval do druhého útoku, aspoň tedy časem, údajně může hrát i na křídle, což by třeba ke Cammymu a Plekymu docela sedlo. Pouliot se doufám vrátí ke svým výkonům ze základní části a pak by byly první dvě lajny hotové. Otázka tedy je, co s A.Kosticynem - když chce, je to výborný střelec, ale právě když chce... Osobně bych volil výměnu, už druhou sezónu po sobě nic moc neukázal.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak Price bych podepsal max za ty love, co má teď... Vždyť nic nepředvedl, ať se mu dá roční kontrakt a ukáže chlapec, co v sobě má... Pokud jo, tak ok a dlouhodobá smlouva, pokud ne, tak ahoj... Myslím, že poslední šance je tak akorát... Jinak První 4 co píšeš, tak podepsat, s druhýma dvouma bych se rozloučil... Frolova už určitě nezískáme, ten je taky za 4,5 mega, na toho už nebudou love... Leda se zbavit obou Kostějů... Jinak si myslím, že pokud Lappiere nepodepíše, tak ho nahradí ten Dán... Stejně se s ním asi počítá do hlavního mužstva...
 
Avatargratulujem..dufajme ze sa mu ale bude takto darit este dlho..

zhrnme si to..
cap space> 9,443 melka

nepodpisani..laperier, moore, pouliot, pyatt, s kostitsyn metropolit (ma namierene do lugana) mara,bergeron (oni zrejme pudu)a najvacsi problem carey price..

zdroj: www.nhlnumbers.com
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 29.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak to Motor bohužel nedotáhl. Zase Popeláři Binec s ... | více
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík