Díky smlouvě žádný stres

23.06.2010, 15:08 | Aktuální téma |  Monika Gordíková
 

Radost z prodloužení smlouvy s Montrealem netajil hokejový útočník Tomáš Plekanec, nejproduktivnější český hráč uplynulého ročníku zámořské NHL. S vedením slavného klubu se v úterý dohodl na šestileté smlouvě s celkovým platem ve výši 30 milionů dolarů. Kontrakt s Canadiens navíc obsahuje klauzuli o nemožnosti výměny do jiného klubu bez hráčova souhlasu.

Kladenského rodáka Plekance draftoval Montreal v roce 2001 jako celkově 71. hráče v pořadí, do NHL poprvé krátce naskočil v sezoně 2003/04 a od té doby za jiný klub v prestižní lize nehrál.

"Jsem za tu smlouvu rád a jsem spokojený i s podmínkami. Jinak bych to nepodepsal. Chtěl jsem smlouvu na pět let za odpovídající peníze a to se povedlo. Celou dobu jsem říkal, že chci zůstat v Montrealu," řekl sedmadvacetiletý forvard.

Se 70 body za 25 branek a 45 asistencí v 82 utkáních základní části byl Plekanec také nejproduktivnějším hráčem klubu v minulém ročníku. S takovou bilancí se mohl stát jednou z nejžádanějších posil na trhu s volnými hráči, který se otevře 1. července. Této možnosti však nakonec nevyužil a potvrdil svá slova o tom, kde by i nadále rád působil.

"Mluvil jsem už během sezony párkrát s generálním manažerem (Pierrem Gauthierem) a on mi osobně několikrát řekl, že mě během toho ročníku nebude nikam měnit," uvedl Plekanec. "Neměl jsem důvod mu nevěřit, ale je to byznys, takže jsem si nechával dvířka pootevřená na obě strany. Mnohdy se i generální manažeři dostanou do situace, kterou vůbec neočekávali, a pak se může stát ledacos," doplnil Plekanec.

Vše ale nakonec skončilo k oboustranné spokojenosti prodloužením spolupráce. "Trh s volnými hráči je zajímavý hlavně pro fanoušky, ale pro hráče je to dost stresující, když se pak má 1. července rozhodnout o důležitém životním kroku třeba během půlhodiny. Jsem rád, že to takhle dopadlo. Jsem v Montrealu už pár let, znám to tam a vím, jak to tam chodí a co se může stát," vysvětlil svůj postoj Plekanec.

V sezoně, v níž hrál o nový kontrakt, překonal o bod i své osobní maximum v NHL. Oproti předchozímu ročníku 2008/09 se zlepšil dokonce o 21 bodů. V 19 zápasech play-off navíc přidal čtyři góly a 11 přihrávek, čímž dopomohl Montrealu k překvapivému postupu až do finále Východní konference.

I díky tomu se nyní šikovný centr dočkal platového nárůstu z 2,75 milionu dolarů, jež mu klub platil v minulé sezoně. "Jednoznačně mi to pomohlo, protože kdyby se mi ta sezona nepovedla, tak si myslím, že bych skončil jako volný hráč. Takhle jsem mohl říct i své představy a podmínky, které bych chtěl," připustil Plekanec.

Přestože je v NHL ceněný i pro své defenzivní schopnosti, v 393 zápasech základní části nastřádal český reprezentant už 254 bodů díky 103 gólům a 151 nahrávkám. Ve 40 startech v play-off přidal 24 bodů za osm gólů a 16 asistencí.

"Mám hru založenou na tom, abych byl prospěšný týmu dobrou hrou na obou stranách hřiště, tedy hrát stejně dobře do obrany jako směrem dopředu. To samé budu dělat dál, i když střílet góly je určitě také důležité," uvedl Plekanec, který za poslední čtyři sezony zmeškal v základní části jen čtyři utkání.

K povedené sezoně mu pomohl dobrý vstup. "Věděl jsem, že v té předchozí sezoně jsem měl špatný rok. Chtěl jsem proto dobře začít a to se mi povedlo. Věděl jsem, že musím být silnější psychicky, a přesně to se stalo," ohlédl se zpět v rozhovoru pro zámořská média Plekanec, jenž hrál v jedné formaci s Mikem Cammallerim a Andrejem Kosticynem.

Ujistil tak, že dokáže pravidelně bodovat i bez Alexe Kovaljova, s nímž byly jeho individuální statistiky občas spojovány. Kovaljov totiž odešel před sezonou do Ottawy. "Chtěl jsem dokázat, že to zvládnu i bez Kovyho," připustil Plekanec. "Samozřejmě, že mně i celému týmu pomohlo, když jsme hráli pohromadě s Cammallerim a Andrejem," doplnil.

Věří, že se s Montrealem dočká i velkého týmového úspěchu. "Loni se tým hodně změnil a přišlo pár kluků, kteří vyhráli v nedávně době Stanley Cup. Musím říct, že v play-off pak byly tyhle jejich zkušenosti hodně znát," všiml si Plekanec.

Další velké posilování si už ale Montreal nemůže letos dovolit. "Budeme mít hodně peněz v pěti až šesti hráčích, na nichž bude hra záviset. Snad se podaří tým vhodně doplnit," věřil Plekanec.

Díky zdárně uzavřenému vyjednávání s klubem ho nyní čeká poklidnější léto.

"Není příjemné, když člověk čeká a neví, co bude dál. Takhle mě teď z povinností čeká ještě v sobotu Zlatá hokejka a pak budu moct úplně vydechnout a odpočinout si. Samozřejmě už taky trénuju, ale přijde na řadu i nějaká dovolená, kterou jsem ještě neměl," nastínil Plekanec své plány na nejbližší dny.

zdroj: idnes.cz

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Pleky žije v Montrealu s přítelkyní - češkou...
 
25.06.2010 07:50 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Já jen nevím proč se ohlížíte na to jak jsou teď na tom Kovy,Koivu atd. Dyť nevíme jak by to vypadalo kdyby tady zůstali.V nových působištích si třeba se spoluhráči tolik nesedli atd. Např.Huet - teď sice moc nechytá ale v době té výměny za NIC,byl TOP brankář a určitě bychom s ním v PO došli dál než s nezkušeným Pricem. A mohl klidně po sezóně odejít zadarmo,páč volba v draftu za něj žádný terno vážně nebyla.
 
24.06.2010 23:29 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:ouuu dobře Tom:-) to jsi mě překvapil Míro, že až tak, třeba se nám tam usadí nastálo a najde ženu:-)

Já teda porovnání s Gomezovim platem našel hodně i při podpisu Plekyho.Oba za pět mega byl bych spokojenej. Bohužel Scottie podepisoval smlouvu v New yourku navíííc rok po výluce, kdy se podepisovalo za neskutečný pálky..viz Campbell,Drury,Gomez,Redden a další...

Vtěch podpisech mi tam chybí Moore,snad na toho bojovníka se najde nějaky meloun pro podpis (pro mě obrovské překvapení), jelikož jeho příchod jsem moc nekvitoval, ale dostal mě chlapec:-)
 
AvatarReakce na příspěvek:Ano, psal jsem, že už ho TEĎ nikdo neřeší a to je pravda - nezaregistroval jsem jediný příspěvek (možná je to má chyba...), kde by se po podpisu Plekyho řešilo to, že Gomez má vyšší plat a nižší výkonnost! Jinak Pleky je v Montrealu populární, hlavně u ženské části fanoušků - to mám potvrzeno přímo z Montrealu od zdroje...smajlik .
 
AvatarReakce na příspěvek:Taky si to myslím a hlavně v to doufám, protože každému snad musí být jasné, že Pouliota potřebujeme daleko víc než mladšího Kosticyna! Se zbytkem jsem spokojený a čekal jsem to i tak...
 
24.06.2010 22:15 | reagovat
newt | lukas.grygar@hrej.cz
Reakce na příspěvek:Ty nabidky se rozdavaji predevsim proto, aby se z hracu po osmaadvacatym nestali volni hraci. Takze s Pouilotem pujde spis o nejaky papirovani a v pripade Sergeje to rozhodne neznamena, ze nepujde pryc v ramci nejakyho trejdu.
 
AvatarReakce na příspěvek:Vyměnil bych ho za Kosticyna... Pouliot hrá výborně v základní části, PO sice bída, ale Kosticyn neměl ani jedno... No uvidíme, možná ho chcou podepsat kvůli bratrovi... On potenciál rozhodně má, jen ta nátura je asi špatná...
 
24.06.2010 21:17 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
Avatar19:41 / 24.06. - Z pěti chráněných volných hráčů, které má Montreal na soupisce, dostali kvalifikační nabídky útočníci Sergej Kosticyn, Maxim Lapierre a Tom Pyatt a brankář Carey Price. Další z forvardů Benoit Pouliot, jehož Habs získali v průběhu sezóny z Minnesoty, zatím zůstal opomenut, ale vedení klubu může do 28. června změnit názor.
 
24.06.2010 18:23 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarZápas ako má byť!!! Práve som išiel od starého otca a pred miestnou krčmou postávali ľudia a mávali vlajkami. Prišiel som domov a po ulici išli asi 4 autá a trúbili. Hotoví fanatici. No ja osobne nie som až taký fanúšik futbalu ale výsledok ma samozrejme teší. Ani si nechcem predstaviť čo tu bude večer. Asi sa poriadne nevyspím do školy. smajlik
 
24.06.2010 18:13 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Míro: Gomeze, že neřeší? Během celé sezony to bylo suveréně nejpropíranější téma na všech forech Habs!Gomez má v montrealu nulovou popularitu,což se dá potvrdit i díky plno anketám na webu habs! Já osobně mám Scottieho rád,od začátku kariéry se mi líbil,je to typ hokejisty, který mi sedí a vždycky bych ho do Habs bral!Ale narovinu kdyby měl o dva pul mega mín!Pleky, Gomez (4,5-5) Gio(4) Cammy (6) tak bych to viděl já, Bob do toho rizika s platem šel. Nadruhou stranu opravdu by sem Cammy ani Gionta asi nešli kdyby tu Gomez nebyl. Navíc když se podívám, kde je ted Kovy,Koivu,Komi tak zaplat panbůh za tu změnu!Třeba Gio ukecá Gomeze aby šel s platem od 3 mega dolu a bude na supr křídlo:-) Ale řikám Pleky je v Montrealu populárnější než Gomez za tím si stojím!!!

Každopádně gratulace Slovákům, ani né tak k postupu, ale k supr výkonu a supr fotbalu, kterého na letošním MS zatím moc vidět nebylo!!!
 
AvatarReakce na příspěvek:Se situací po odchodu Hueta plně souhlasím, taky si myslím, že to byl naprosto nedomyšlený tah, který Priceho hrozně poškodil a mám obavy, aby to na něm nenechalo stopy déle než je zdrávo - pamatuju si, jak nám Pleky po té sezóně říkal, jak neuvěřitelně flegmatický a klidný je to brankář, lae jak jsme mohli vidět třeba v letošní sezóně, už to zřejmě dávno neplatí a je to určitě následek těch předchozích dvou sezón.
Co se Plekyho a některých fanoušků týče - nevěř tomu, že jeho a další čechy mají stejně v oblibě jako Giontu a Gomeze. Dneska už prakticky nikdo neřeší Gomezův šílený plat a jeho výkonnost k němu, ale 5 mil. pro Plekyho se jim zdá hrozně moc... Přitom Pleky toho pro Habs udělal nesrovnatelně víc než Gomez. Ale tak to holt v Montrealu je...
 
Avatartak sa ospravedlnujem.. casove rozdiely mi to posunuli o den skor..

nhl draft 2010 zacna prvym kolo v sobotu rano 01.00 SEC..
 
Avatarurcite pojde nejaky stream kde budu davat rozhovory a zaujimave dokumenty ohladom draft a samozrejme zaberyzo staple centra smajlik

Versus, TSN, RDS, nhl.com..... mělo by začít v 01:00 SEČ

inak predpoklada sa ze sa bude brat takto, ale to su len cire dohady

http://www.draftsite.com/nhl/index.php?page=1
 
24.06.2010 15:30 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:To budú dávať normálne na Myp2p ?
 
Avatartak zajtra v jednu v noci sa zacina draft..nenechajte si ujst nase vybera..tahame 27. v poradi..
 
24.06.2010 08:33 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:To nevadí. smajlik
 
24.06.2010 00:19 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
Avataromlouvám se za tak dlouhý příspěvek:-)myšlenek je hodně a napsaných jeste víc!
 
24.06.2010 00:16 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarDobrý večer, dlouho jsem tu nepřispěl svým názorem, jelikož jsem si srovnával co se v posledních dnech dělo.
Téma Halák: určitě diskutabilní, taky se spíše přiklánim k názoru,že měl zůstat.Nejvíc mi na tom vadí,že snim ani nebyl navázán konktat okolik by si řekl.Poté by bylo na klubu jestli na požadavky přistoupit,ale tim že ho ani nekontaktovali ho doslova odepsali,navíc se vystavili obrovskému riziky jménem Price. Na rovinu Price mám taky rád,nevadí mi že zůstal a i bych mu věřil že ten potenciál muze naplnit. Problém vidim ale už před těma třema sezonama a tradu Hueta.Respektuji názor "Newta"stim jak Huet nakonec dopadl,ale me vadi jiná vec!!!V tu dobu všechnu zodpovednost hodily na zada Careymu a to prostě nemohl ustát,byl to krok,ktery mu (doufam) jen přibrznil dobre rozjetou karieru a né ji uplně nepokazil!!! KLIČOVÁ chyba! Proto i ted ikdyz mame na farme kvaltini ambiciozni golmany bych se priklanel k podpisu starsiho veterana do brany ktery bude spochpny odchytat 20-25zapasu v sezone kdyz Carey nebude OK!Roloson by byl ok,Turco ale podle toho za kolik a tak!Na zaver protihodnota!Netroufam si ji posuzovat, sam jsem si predstavoval za mozny trade Jara lepší kalibr, ale rozhodně nad oběma mladými talenty nelámu hul!Doufam, ze alespon jeden z nich naplni svuj potencial!!!

Téma Pleky: Tak v první řadě bych chtěl Plekymu pogratulovat k velmi pěkné smlouvě s nejslavnějším hokejovým klubem na světě(doufám že se mi to i poštěstí v létě na srazu,kdyz klapne)? Ty péníze si Pleky zaslouží halvně za svoji všestranost,bojovnost a troufám si tvrdit i oddanost!!Tipoval jsem něco kolem 4,5-5 na sezonu,tedy ok!Nadruhou stranu chápu i skeptické řeči některých fanoušků Montrealu a nesouhlasím přitom že by u toho rozhodoval jen Evropský původ Plekyho(dovolím si totiž tvrdit že Gomez ani Gionta jako amící nejsou zdaleka tak oblíbeni jako Cammy a Price)!Musíme si totiž přiznat, že v tom skvělém letosnim PO byl Pleky ve dvou sérii(krom supr oslabení)skoro neviditelny a s Pouliotem a Kostějem patřil k největším zklamáním našeho kádru, proto chápu i mírné skepse ohledně smlouvy, ale znovu opakuji jsem rád ze Pleky zůstává a naplní mé přání, že se může stát nejúspěšnějším čechem v historii klubu a třeba se mu i podaři jako mému oblíběnci "Svobodovi" vyhrát Stanley Cup.

Na závěr podepsání ostatních hráčů, pro mě priorita Max, Tom a Moore,který mě neskutečně v PO překvapil. To samé Pyat a co se tyče Maxe, to je neuveritelně platný hráč, srdcar, a provokater, ktereho by chtěl mít každý v týmu, ale v muzstvu souperu by ho kazdy nenáviděl!!!Doufam ze se najde i nějaka kačka na Pouliota(věřim, že dokáze naplnit potencial)!!!
Odhodlal bych se k tradu kostějů stím ze bych se podíval po tom zkušenym brankáři a nebo kvalitnim křídlu do druhé řady! Kdyby náhodou chtěl Hamra nebo Špáču, tak ybch neváhal:-) Subban, Marky, Gill, Georges, O byrne a jeden z nich dvou je pro mě supr obrana. Navic Webber, Carle v záloze!

PS:Tome gratulace, jsem rád že si zůstal s námi a doufám, že v létě bude možnost ti pogratulovat osobně. Škoda,nevýjde i setkání s Jarem(klidně bych na slovensko dorazil)!
 
24.06.2010 00:10 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Reakce na příspěvek:čau chlapi, jsem tady novej, tak jsem vám jenom chtěl poděkovat za to co tady pro habsmaniaky jako jsem já děláte.
celý playoff jsem tady sjížděl commenty a mělo díky tomu skvělou atmošku. Nechápu, proč jsem se nezaregistroval dřív...
Jsem rád, že Pleky zůstane, peněz je to dost na dlouho dobu, ale když si člověk vezme, že je to momentálně jeden z nejstabilnějc hrajících členů kádru a čechů v nhl vůbec, není to přemrštěné - jak už tady někdo psal, co potom říct na Gomeze, kterýho mám teda moc rád, ale ty peníze odvádí zákonitě pozornost od toho, jak je pro tým platný...no a Jara je mi líto, strašně mně byl sympatickej, ale vzhledem k situaci měl zkrátka vyšší hodnotu než Price, který není o tolik horší a Larse už trochu sleduju delší dobu a mohl by to být hráč, kterýho jsme už od dob Vincenta Damphousse, Kirka, Bellowse a spol neměli, možná typově nový Mats Sundin, ale nechci to zakřiknou, tak čus a jsem rád, že tady ste... smajlik
 
23.06.2010 18:36 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Taký detail. smajlik
 
23.06.2010 17:01 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarVe článku je chyba. Pleky si připsal 11 bodů za 4 goly a 7 asistencí. Nevstřelil 4 goly a neměl 11 asistencí.
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 18.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
  • Rika, neříká, to je jedno, ale Savard mel i ... | více
  • Parda: Ale nikdo neříká, že Savard s Pearsonem jsou ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík