Habs začínají přípravu doma s Bostonem

22.09.2010, 14:51 | Preview |  Radoslav Vavřina
 

Přípravné zápasy na sezonu 2010/11 začaly už včera, některé týmy se ale hromadného startu nezúčastnily a tak začnou dnes. Mezi ně tedy patří i Montréal Canadiens, kteří se postaví svému odvěkému rivalovi z Bostonu.

Za domácí Habs by měl v brance začít Carey Price, podle zdrojů si ale stoprocentně zahraje i Curtis Sanford, který strávil poslední sezonu na farmě v Hamiltonu. První defenzivní lajnou bude dvojice Špaček-Gorges. Velice známí a zkušení bojovníci jsou jasnou částí týmu pro nadcházející rok. Zbytek obrany jsou hráči, kteří o své místo stále bojují, nic totiž nemá jasné ani obrovitý Hal Gill, který se ve druhé formaci představí s Yannickem Weberem, který by dokonce mohl předčit i Subbana, ale moc šancí se mu nedává. V poslední dvojici se představí výběr v prvním kole posledního draftu, Jarred Tinordi, vskutku dobrý obrovský bek z USA, se kterým se dá do páru Frédéric St-Denis, ofenzivní bek, který poslední dva roky hrál v Hamiltonu a Cincinnati.

První útočnou lajnou bude trojice Plekanec-Cammalleri-Pouliot. Maxim Lapierre pak společně s Travisem Moenem a Tomem Pyattem utvoří jakousi checking line, spíše forechecking line. Nově příchozí Jeff Halpern bude hrát ve třetí formaci s Louisem Leblancem, velice slibným talentem, který hraje QMJHL a Gabrielem Dumontem, který se ještě na rok může vrátit do svého juniorského týmu Drummondville Voltiguers. V poslední formaci pak uvidíme Aarona Palushaje, dobře známého Bena Maxwella a Andrewa Conboye, který se zdá být už zdravý.

Za Bruins začne v brance jasná jednička Tuukka Rask. Dvojku mu ale pro dnešek nebude dělat Tim Thomas, ale Nolan Schaefer, který se po roku v Rusku zřejmě vrací zpět do AHL. Obránce vám nabídneme pouze abecedně. Matt Bartkowski prožil docela úspěšně dvě sezony v dresu Ohio State University v NCAA. Mnohem větší hrozbu představuje Andrew Bodnarchuk, který má za sebou již 5 zápasů v NHL z minulé sezony. Dalším na řadě je tvrdý Johnny Boychuk, který je již jasnou částí kádru Bruins. Matt Hunwick se zase představuje svými ofenzivními výkony. Adam McQuaid už odehrál 19 zápasů v NHL a je znám především pro tvrdou hru, mnohdy připomíná právě Boychuka. Dennise Seidenberga jistě znáte z Olympijských her, německý obránce je znám mimo jiné také svou univerzálností.

Dva dobře známí forvardi Bruins Daniel Paille a Patrice Bergeron si do první lajny k sobě vezmou Jordana Carona, kterému se povedla poslední sezona QMJHL a na MSJ se předvedl především jako nahrávač á la Marc Savard. Supertalent Tyler Seguin bude centrem druhé lajny a na křídlech bude mít velezkušeného Marka Recchiho a drsného Blaka Wheelera. Nově příchozího forvarda z Floridy, talentovaného Nathana Hortona budou doprovázet mladíčci Maxime Sauve, velice produktivní centr narozený ve Francii a jeden z největších talentů juniorské OHL Ryan Spooner. Ve čtvrté lajně pak uvidíme jména Jeremy Reich, což je velice drsný útočník, který hraje nejvíce v AHL, Gregory Campbell, který nemá své místo v týmu vůbec jasné a jeden z nejlepších bitkařů současnosti Brian McGrattan.

Utkání začíná dnes v noci, v 1:30 středoevropského času a živě ho bude vysílat frankofonní televize RDS.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarNo neviděl jsem, ale dostal z 9 střel 4 fíky, asi není dobrá vizitka a to jak Price, tak obranné hry... Jsem moc zvědavé, jak to půjde dál... Pro Price je pre-season podle mého dost důležitá a pokud se nepovede společne s prvním soutěžním zápasem, můžeme čelit sakra velkýmu problému
 
23.09.2010 02:46 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarZatím dostáváme pěknej klepec.. Price ven! Gauthier ven! :)
 
22.09.2010 23:12 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarNa mp2p.eu už je oskaz na "NHL Games Live Today" A zatraceně mě mrzí že na dnešní zápas nemůžu mrknout.. Taaak bych chtěl..
A jen tk mimochodem, jede někdo na zahájení sezony do Prahy? Na Boston s Pheonixem?
 
Klidně bych se vsadil, že to tam dneska bude, ale až později.
 
22.09.2010 18:43 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarTakže sa to bude dať pozerať free? Lebo by som si rád pozrel tento zápas. smajlik
Na atdhe aleho myp2p nie sú nejaké linky?
 
No RDS to určitě nebude. Dost možná něco z Ottawy, v nouzi můžeš poslouchat rádio CJAD. smajlik
 
22.09.2010 17:47 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarDnešní zápas bohužel nestihnu ale 24.9 si to nenechám ujít.. Neví se kdo bude vysílat páteční zápas? :)
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Boston Bruins
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 24.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík