Hurikáni v Bell centre nenapáchali vážnejšie škody

14.11.2010, 10:44 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Hráčom Montrealu dve víťazstvá v rade proti nepríjemným súperom z Vancouveru a Bostonu určite značne zdvihli sebavedomie. V sobotu na našich miláčikov opäť čakal ďalší súper z kategórie „nepríjemných". Pred vypredanou domácou kulisou sa Montreal Canadiens postavil proti Caroline Hurricanes. Canes naposledy utrpeli krutý debakel s Flyers a z domáceho ľadu v RBC Center odchádzali so slušnou porciou ôsmich gólov. Na druhej strane, hráčom Habs sa v Bell Centre proti Canes moc nedarí a v riadnom hracom čase doma nad nimi nevyhrali už od roku 2003. Právom sa dal teda očakávať tvrdý boj o každý puk, či každý centimeter ľadu. Bezpečnosť našej bránky mal opäť na starosti chlapík menom Carey Price. O program pre náročných fanúšikov sa počas celého zápasu starala 18 - členná montrealská partia v tomto zložení:

Cammalleri - Plekanec - Gionta
Kostitsyn - Gomez - Lapierre
Pouliot - Halpern - Darche
Pyatt - Eller - Moen

Markov - Gorges
Gill - Subban
Hamrlík - Špaček

Zápas sa začal vo voľnejšom tempe. K prvej strele sa odhodlali domáci hráči, konkrétne Andrei Kostitsyn, ktorý preveril pozornosť Cama Warda strelou z ľavého rohu. Hra plynula a dostavili sa aj prvé nedovolené zákroky. V čase 2:38 rozhodcovia za podrazenie poslali na trestnú lavicu P.K. Subbana. Hostia v tejto presilovke poriadne rozvírili hru pred našou bránkou. Hneď na jej začiatku sa Jussi Jokinen predral pomedzi dvoch našich obrancov a dostal sa až k zakončeniu. Hostia nás počas tejto presilovej hry uzavreli v našom pásme, ale Price sa v bránke poriadne obracal a nedovolil hosťom skórovať. Navyše na konci tejto presilovky Canes sa Pleky spolu s Giontom dostali do úniku, ale druhý menovaný trafil iba ľavý betón Cama Warda. Po chvíľke hry s plným počtom hráčov, Andrei Kostitsyn fauloval a hosťom sa znova naskytla možnosť presilovej hry. Nepríjemná strela Jussiho Jokinena, či dorážka Jeffa Skinnera z bezprostrednej blízkosti sa neujali. Domáca aréna po prvý krát jasala v čase 11:18. Tomáš Plekanec po nádhernej prihrávke Travisa Moena a následnom neskrotení puku obrancom Caroliny, otvoril gólový účet zápasu. Následne si hráči Habs vyskúšali prvú presilovku v zápase, pretože Patrick Dwyer hákoval a musel si ísť nechcene oddýchnuť na dve minúty. Ohrozovali sme súperovu bránku, bohužiaľ bez gólového efektu. Presilovku sme síce nevyužili, ale to nevadilo lebo Habs v čase 18:32 znova uderili, keď sa po Plekyho prihrávke presadil Michael Cammalleri. V posledných sekundách ešte Hal Gill podrazil jedného z hráčov Canes. Prvú tretinu sme preto dohrávali zo 4 hráčmi na ľade.

Druhé dejstvo sme začali v oslabení, ktoré sme našťastie prežili bez gólovej ujmy. Pár sekúnd po jeho skončení sme hrali v oslabení opäť, pretože Maxim Lapierre sa dopustil nedovoleného zákroku na hosťujúceho brankára. Naši obrancovia odvádzali dobrú prácu a Hurricanes sme nepúšťali do vážnejších šancí. Po dlhšom čase zaútočili aj domáci hráči. Benoit Poulitot preveril Wardovu pozornosť komerčnou strelou od modrej. Chvíľu na to po vhadzovaní zase vystrelili Harmlík a opäť Pouliot. Ward bol zakaždým na mieste. Druhá početná výhoda sa naskytla domácim v čase 6:06. Vytvorili sme v nej si viacero šancí, ale nedokázali sme skórovať. Cammalleri pálil len do pripraveného Warda a o chvíľku podobne pochodili Benoit Pouliot, Jaroslav Špaček či Roman Harmlík. Hráči Habs sa nepoučili a aj naďalej sa dopúšťali zbytočných faulov. V poradí piata presilovka hostí sa nám stala osudnou, keď Pricea prekonal Anton Babchuk. Trocha sme upustili od nášho tempa a hostia nás začali tlačiť. Canes dobre zahrali v našom pásme a Tom Kostopoulos v čase 11:21 zrovnal skóre zápasu na 2:2. Montreal tiahla Plekancova lajna, ktorá si dokázala vytvárať najviac streleckých príležitostí. Cammalleriho delovka od modrej ešte skončila vo Wardovej lapačke. No po nádhernej kombinácii prvého útoku Habs sa presadil kapitán Brian Gionta a Cam Ward znova lovil puk zo siete. Aby toho nebolo málo, Maxim Lapierre sa následne prezentoval pred hosťujúcou bránkou parádnou otočkou a zvyšoval na 4:2 pre Montreal. Vyhnal z bránky Cama Warda a na jeho miesto tréner Paul Maurice poslal Justina Perersa. V čase 17:00 Sergei Samsonov fauloval Briana Giontu a mali sme opäť o jedného muža na ľade viac. Peters si dlho čisté konto neudržal, pretože v presilovke sa presadil Benoit Pouliot. Po 40 minútach bol stav viac než priaznivý 5:2 pre Montreal.

V tretej tretine aj napriek slušnému náskoku domácich pokračovala dobrá hra. Šance sa striedali na jednej či druhej strane. Hralo sa dlhšiu dobu bez prerušenia. Hráči Montrealu spôsobili závan pred hosťujúcou bránkou, ale Peters to pohotovo vyriešil. Podobne si na druhej strane o chvíľu počínal aj Carey Price. Po pár minútach nezáživnej hry, fanúšikov v Bell Centre zodvihol zo sedadiel úžasný zákrok Pricea, ktorý predvidol svoju pohotovú lapačku. Hráči Hurricanes sa nevzdávali a aj naďalej obstreľovali našu bránku. V priebehu presilovej hry Canes, kapitán hostí Eric Sraal prišiel do nepríjemného stretu s obrancom Andrejom Markovom. Andreja, ktorý opúšťal ľad za pomoci spoluhráčov, povzbudzovalo celé Bell Centre. V závere sme ešte využili ďalšiu presilovku. Opäť mal v tom prsty Pleky, ktorý nahral Kostitsynovi a ten zvyšoval už na 6:2. Netrvalo dlho a zoznam strelcov sa znova rozširoval. Scott Gomez poslal dobrú prihrávku pred bránkou hostí a pripravený Mathieu Darche nedal Justinovi Petersovi žiadnu šancu. V zostávajúcich minútach sa už skóre nemenilo a tak sme Caroline uštedrili ďalší debakel v pomere 7:2.

Montrealu sa zápas s Canes vydaril a súperovi sme dali menšiu lekciu z efektivity. Habs dosiahli najvyššie víťazstvo v tejto sezóne, Price pracoval na plné obrátky, Plekymu pribudla na konto slušná porcia bodov a nebyť toho nepríjemného stretu Markova zo Staalom, tak by to bol rovno dôvod na malú oslavu nie :-D? Ďalší zaujímavý súper na Habs čaká v utorok, keď do Montrealu pricestuje nenávidený tím z Philadelphie.

Hviezdy zápasu:
1. Tomáš Plekanec 1 + 3
2. Carey Price 28 úspešných zákrokov
3. Brian Gionta 1 + 1

foto: nhl.com

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
Prozatím zde nejsou žádné příspěvky
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Carolina Hurricanes
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 20.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík